Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Maurice Devereaux
Met onder meer: Ilona Elkin, Nicolas Wright en Neil Napier
Plot End of the Line
"The End is Coming..."
Karen, een jonge verpleegster in een psychiatrische kliniek, is na een avonddienst genoodzaakt de laatste metro naar huis te nemen. Dan ineens, diep onder de grond tussen twee metrostations in, wordt er aan de noodrem getrokken. Het is een moment van berekening van occulte aanbidders en demonen die gedwongen zijn de passagiers te confronteren met de Dag des Oordeels. Ieder voor zich zal zich af moeten vragen wie die kan vertrouwen en hoe in deze onheilspellende nacht te overleven.
PatSavage
film à la Stephen King, enkele leuke schrikmomenten (vooral in het begin), alleen jammer dat de film daarna ontaarde in een bloederige moordpartij ; in ieder geval worden sommige scenes niet aan de verbeelding overgelaten waardoor hij zeker niet voor gevoelige "zielen" is ... toch al bij al een goede en geloofwaardige (lol) film
wei
Een aanval op extreem religieuze opvattingen verpakt als horrorfilm. Als aanklacht werkt het voor geen meter, met name dankzij de ontknoping die de hele premisse omverwerpt. Maar als horrorfilm werkt de film prima, hoef je verder geen diepe analyses voor te maken. Het tempo is hoog, redelijk spannend en voor de slasher liefhebbers ook nog wat leuke kills.
barcam
Fantastische horrorfilm. Verrassend goed uitgewerkt verhaal met zeer bizar einde. Goede acteurs en uitstekende bloederige special effects. Topper!!!
Halcyon
Occult horrorfilmpje van Canadese bodem. En zoals altijd doen de Canadezen het weer goed met een vrij klassiek verhaal dat op een unieke manier wordt ingevuld. Centraal staat een gestoorde sekte die het nodig vindt haar eigen waanzinnige geloof op te dringen aan anderen en daarbij stevig te werk gaat om de normale mensen te "bevrijden" van demonen. Ze worden opgehitst door een gekke dominee die zijn boodschappen predikt op radio en televisie. Op het veld wordt hij bijgestaan door een gestoord oud dametje dat de troepen aanvoert naar de bevrijding van de gewone stervelingen. En hier begint dan een klopjacht in de ondergrondse metro waarbij enkele onschuldigen het doelwit worden van de waanzin.
Het levert een beklemmend filmpje op waarbij de ondergrondse setting enkele sterke, sfeervolle scènes oplevert. End of the Line is verder ook echt spannend, met momenten erg gestoord, bloederig en het bevat een handvol effectieve schrikmomenten, waarvan eentje me werkelijk deed rechtveren uit de sofa. Hoofdtelefoon op, opperste concentratie en een achtbaanritje is verzekerd. Enige stoorzender is het personage van Patrick, een van de sekteleden die een beetje z'n eigen gangetje gaat binnen het hele gebeuren. Zijn gedrag rijmt niet bepaald met de algemene teneur van de film waardoor het iets onnatuurlijks heeft, alsof hij niet op z'n plaats is in het verhaal. Dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het oude dametje dat de ondergrondse klopjacht leidt. Wat een griezelig mens is me dat zeg!
Openings- en slotscène zijn trouwens regelrechte klassiekers als je het mij vraagt.
Sowieso een aanrader voor liefhebbers van occulte horror. Op 5 mei komt hij uit op DVD (regio 1) en ik ga het zeker niet nalaten hem zo spoedig mogelijk aan te schaffen.
deitje
Kijk.....zo maak je een horrofilm!
Spannend, af en toe behoorlijk gruwelijk, goed acteerwerk en een goed verhaal!
super film
Halcyon
In de Fangoria van mei is een leuk interview te lezen met de regisseur die eerder al Slashers maakte, een barslechte film trouwens.
Hij schijnt deze film helemaal zelf gefinancierd te hebben, met zijn zuurverdiende centen die hij heeft overgehouden aan vorige projecten. Dat deze film op 5 mei pas een deftige DVD-release gaat krijgen heeft alles te maken met het feit dat hij zijn "ziel niet wou verkopen" aan inhalige uitgeverijen. Hij is er alleen maar blut van geworden, maar toch respect voor deze talentvolle filmmaker.
Halcyon
En nog een pikant detail voor liefhebbers van schokkende cinema. Ergens in de film zit een scène waarover een van Devereaux' medewerkers hetvolgende zei: "I've worked with Gaspar Noé, but this I can't take. Als statement kan dat tellen...
orbit
- 12092 berichten
Grappige film, zeer slecht acteerwerk.. B-film niveau, maar wel een mooie opbouw met die Christen-fanaten. Tsja, wat voor n cijfer? een 3? Dacht het wel.
Vascago
Heerlijke film. Sfeervol, bloederig, creepy, mooi verhaal, aardig acteerwerk. De film heeft alles. De locatie is ook perfect.
bollepeer
matige film. Slecht begin, raar/vaag einde, goed middenstuk, en het hoogtepunt zijn de moorden, net voldoende. 2.5 *
V
Zeer aangenaam verrast door deze prent!
Heeft wel wat B-film achtigs, door korrelig beeld en niet bijster goede acteurs, maar is zeker meer dan de moeite waard. Komt vooral door de sfeervolle setting, het naargeestige sfeertje, het geinige verhaal, geweldige kills en extreem gestoorde christenen. Met name dat oude dametje is geweldig freaky, maar ook de 'gewoon' gestoorde Patrick doet het goed. Zeer tof einde ook!
Ik kan het me trouwens niet heugen dat ik een bijl zo mooi in iemands hoofd zag verdwijnen.
Nu ben ik wel benieuwd, welk schrikmoment?
4* btw
mayhemblik
Toffe film, vooral de moorden zijn goed gedaan.
Het eerst volgende groepje Jehova's getuigen die zich aan mijn deur wagen krijgen gelijk Lemmy, Iggy en Dr. Oetker op zich afgestuurd (mijn honden).
xaid
mixmaster
aardig horror filmpje die ondanks het b niveau toch wel aardig is.
leuke gore effecten en aardig verhaal.
acteerwerk vind ik niet zo best maar al met al is het toch best te pruimen.
whimp
Deze film is nauwelijks serieus te nemen, beoordeel de film dan ook op b nivo, en dan nog een krappe 2,5*
xaid schreef:
jij bent echt [edit kapp: gescheld verwijderd] als je denkt dat dit een Fantastische horrorfilm is, Wat een B film , ik ben zelf heel wat horrorfilms gewend ,, heb hem toch met VEEEL moeite uitgekeken + ik zat lekker in me bedje . totaal geen spanning, slecht uitgewerkt. en het laatste 8 minuten was al helemaal een drama, Ik snap echt die reacties hier niet, Kijken jullie in überhaupt welles horrorfilms??? niet veel gewend jullie , Ik heb die film op dvd gebrand ik heb net die dvd in de container gegooit , waardeloos
Zou graag eens weten wat een goede horrorfilm is voor iemand die 14 jaar jonger is dan ik en serieuse film bagage heeft.
B films zijn soms veeeeel beter dat wat je in de cinema te zien krijgt.
barcam
B films zijn soms veeeeel beter dan wat je in de cinema te zien krijgt.
bollepeer
B films zijn soms veeeeel beter dan wat je in de cinema te zien krijgt.
weet niet hoe oud je bent, maar land of the dead uit 2005 is echt een aanrader
weet niet hoe oud je bent, maar land of the dead uit 2005 is echt een aanrader
Vind ik ook, heb hem nog in de cinema gezien.
In dit genre kan ik je nog aanraden:
- Dawn of the Dead van 2004
- 28 Days Later van 2002
- 28 Weeks Later van 2007
of de George A. Romero's klassiekers
bollepeer
Vind ik ook, heb hem nog in de cinema gezien.
In dit genre kan ik je nog aanraden:
- Dawn of the Dead van 2004
- 28 Days Later van 2002
- 28 Weeks Later van 2007
of de George A. Romero's klassiekers
ja, dawn of the dead was ook een mooie film. 28 days later ken ik nog niet, maar ziet er wel goed uit.
desert
Film met een B-uitstraling, maar desondanks een van de betere B-films die ik heb mogen aanschouwen. Moest een paar x wel echt schrikken en de slashes zijn knap gedaan.

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

13 Tzameti