Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Bryan Bertino
Met onder meer: Scott Speedman, Liv Tyler en Glenn Howerton
Releasedatum: 17 juli 2008
Plot The Strangers
"Lock the door. Pretend you're safe."
Een jong koppel brengt de nacht door in het afgelegen vakantiehuisje van de ouders van de man, na het bezoeken van een bruiloft. De nacht verandert echter in een nachtmerrie als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen. Het koppel moet boven henzelf uitstijgen om de aanvallers tegenstand te bieden en te overleven.
Kristen McKay
James Hoyt
Dollface
Man in the Mask
Pin-Up Girl
Mike
Mormon Boy #1
Mormon Boy #2
Joe - Lumberjack (onvermeld)
Shawn the Bartender (onvermeld)
Spartaan1986
Tamara is niemand, gewoon een willekeurige naam. Ze deden dit om de bewoners langzaam bang/gek te maken en om een psychologisch spelletje te spelen
Een soort Funny Games Tja, het is helaas niet echt origineel meer. Wat mij betreft had er bij deze film best een cliche ontknopingmogen komen.
Denk niet dat Haneke erg blij is als je zijn film met deze vergelijkt. Zijn film is nét een aanklacht tegen dit soort films.
Malick
Onontkoombaar om niet de raakpunten te zien tussen The Strangers en Ils. Waarbij Funny Games zelfs ook nog even om de hoek komt kijken. Maar Haneke versie is juist bedoeld tegen dit soort films. Vandaar dat de vergelijking dan ook weer in het niet raakt.
Over de film zelf kan ik snel klaar zijn omdat de film op één schrikmoment na geen moment het gevoel had dat ik naar een serieus project zat te kijken. Daarvoor zat ik met teveel vragen in me achterhoofd die gewoonweg niet beantwoord werden. Vooral het koppel dat met problemen thuis komen vond ik nogal vreemd overkomen. Wat is er gebeurt op het feest dat ze in die stemming thuis komen? Tijdens dat ik dat afvroeg begonnen de vreemde mensen uit de titel van de film aan te kloppen. Vanuit daar raakt de regisseur helemaal de bedoeling kwijt want het wordt letterlijk een ‘dertien in een dozijn’ Slasher met een nogal geforceerd depressief einde. De regisseur heeft duidelijk niet goed genoeg gekeken naar de hier bovengenoemde voorbeelden.
wfiret
Dat leek mij juist wel erg duidelijk. Hij vraagt haar ten huwelijk, zij zegt nee. Hij vindt dat niet zo leuk en is een beetje boos en teleurgesteld. Zij voelt zich ook een soort van schuldig. Vandaar de problemen en de sfeer daarvan omheen.
Vond het wel een aardige spannende film. Hoop schrikmomenten. Zeker de eerste keer dat zij in de keuken staat en dat je in de achtergrond een man met een masker ziet (die overigens veel op een karikatuur leek van het grim fandango ... maar dat terzijde).]
Malick
Dit zag ik uiteraard ook maar ik vind dat een veels te makkelijke uitweg...
serpico
De zaal heeft een paar keer hard moeten lachen om sommige ontzettend bleude stukjes, waar het eng had moeten zijn maar niet gelukt is.
vejeta
Okey, de man had de vrouw ten huwlijk gevraagd, en toen heeft zij hem afgewezen. Daarom kwamen ze in "deze stemming thuis".
De film was wel degelijk spannend, maar als je de volumeknop zacht zet merk je daar niet veel van. De film was wel eentonig inderdaad. En het einde was slecht, maar het was gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
unknown
Ik las hierboven ergens dat het helemaal niet echt waargebeurd was, maar dat het uit een boek was gehaalt ofzo. Ik heb de film in de bios gekeken maar ik ben me toch een paar keer echt de tering in geschrokken. Veel gelach ook steeds ja, dat was wel minder. Het einde hadden ze wel een beetje kunnen uitbreiden.
3/3,5 *
y.A.S.d.
ik vond de film niet erg goed, MAAR het aantal schrikmomenten en de intensiteit ervan + de spanning maakten de film tot een groot sensatie. Heel vaak moest ik lachen >en< schrikken, lang niet meer zo'n film gehad. een 4 heb ik gestemd.
[volgende stuk bevat spoilers, weet niet hoe ik het onleesbaar moet maken]
Maar 'why are you doing this?'
antwoord: 'Because you are home...'
enig idee waarom ze het deden? Misschien iets met Tamara te maken?
illogical
[volgende stuk bevat spoilers, weet niet hoe ik het onleesbaar moet maken]
Maar 'why are you doing this?'
antwoord: 'Because you are home...'
enig idee waarom ze het deden? Misschien iets met Tamara te maken?
De 'strangers' kiezen gewoon willekeurig een huis uit en dan terroriseren ze die mensen. Daarom 'because you were home'. Als ze niet thuis waren geweest, kozen ze gewoon een ander huis. Ze hebben niet echt een motief. En Tamara is niemand. Ze bellen dus gewoon aan bij een willekeurig huis en vragen of Tamara thuis is (wat meestal niet zo is, want Tamara is een ongewone naam in Amerika).
Sannuh
Een zeer goeie thriller.
Met een paar flinke schrikmomenten heb ik me prima vermaakt.
Ikzelf vind em een aanrader....deed me enigzins ook een beetje denken aan THE OTHERS met Kidman. ( Ook van die schrikeffecten waar je bijna een hartaanval krijgt. )
Doet `t hopelijk goed oin de bios.
jah idd was een goede spannende film
alleen jammer dat het einde beetje wazig en snel afgelopen was.
verder een aanrader ^^
M. van Kessel
Ha, er zou maar eens toevallig wel een Tamara in dat huis wonen. Sta je dan als psychoot met je mond vol tanden
Zoals Bryan Bertino al eens suggereerde, zijn het de psychopaten die geen motief schijnen te hebben het afschrikwekkendst te zijn. Misschien omdat ze zo onvoorspelbaar zijn. Nu is het natuurlijk helemaal hip om een badguy met motief te hebben, maar persoonlijk vind ik een motiefloze psychopaat ook wel eens fijn
- 2023 stemmen
Hahahaha ja zou geweldig zijn, misschien een tip voor de volgende Scary Movie?
freekieboy
Ik vond em echt zooo super vet!! Je weet wanneer de schrikmomenten komen en nog schrik je! Echt leuk, lang geleden dat ik zoon goede thriller heb gezien! In de bioscoop is ie echt vet om te kijken! Zeker het geld waar!
unknown
Anders noemen ze het geen schrikmoment hehe.
Ralf81
Ik vond dit een zeer goede film die toch wel wat weg had van Vacancy, ook een ijzersterke horror/thriller. Heb The Strangers gisteren in de bioscoop gezien en moet toch zeggen dat ik een aantal keer rillingen over m'n rug voelde lopen
Het feit dat het om een stel gaat is in mijn ogen stukken realistischer dan altijd maar die simpele, domme tieners die altijd de foute beslissingen nemen. Het gaat hier echt om de gewone mens en dit helpt om je echt in ze in te kunnen leven.
De 3 strangers zijn ook echt creepy met die maskers (die kleine had wel wat weg van de jonge Michael Myers).
Het verhaal is wel flinterdun, maar ik heb me hier geen moment aangestoord door de ijzige spanning die door de hele film liep!!!
Echte aanraden voor horrorfans die niet om de gore maar om de spanning kijken!
- 2023 stemmen
Echte aanraden voor horrorfans die niet om de gore maar om de spanning kijken!
Inderdaad, bij ons in de bioscoop stond het geluid abnormaal hard en ik moet toch wel toegeven dat ik bij bepaalde momenten erg oncomfortabel zat , lang geleden dat ik nog zo een griezelige film gezien heb. Vol suspense zit hij.
tukkerstein
Een film met een standaard spanningsopbouw en met name later veel schrikscenes (door geluidseffecten). Het verhaal wordt amper uitgewerkt en is saai. Daarentegen zijn de indringers met de maskers erg mysterieus en angstaanjagend. Dit zorgt voor een film waarbij je toch af en toe op het puntje van je stoel zit.
Knisper
Ongelofelijk ongeïnspireerde film die weer eens het register van alle cliché opentrekt. Ils, een film met eenzelfde uitgangspunt maar wel met een andere uitwerking, is gewoon zoveel beter. Deze film is constant voorspelbaar, zelfs de schrikmomenten werken op de meeste momenten niet. Eigenlijk was het steeds hopen op iets interessants dat nooit kwam. Liv Tyler was verder ook vreselijk irritant. Het kijkt nog wel lekker weg, maar dit echt lopende band-werk in het kwadraat. 2,5*
Inderdaad, bij ons in de bioscoop stond het geluid abnormaal hard en ik moet toch wel toegeven dat ik bij bepaalde momenten erg oncomfortabel zat.
babyblue03
Ook toen die vriend Mike een steen (?) op zijn auto kreeg en verontwaardigd de auto uitsprong en 'WHAT THE FUCK!' riep lag de zaal aardig dubbel.kheb m net gezien, was bij mij precies ook zo! vond wel een waardeloze film, wel goede schrikmomenten maar weggegooid geld om in de bios te gaan kijken
SuperSideSwipe
Hele matige film. Door alle claims en beloften die de film maakte over hoe eng etc. hij wel niet zou zijn had ik er nog redelijk wat van verwacht.
Maar deze film is werkelijk gewoon geldverspilling.
Op een gegeven moment als het allemaal begint denk je nog dat het wel eens wat zou kunnen worden, maar dan blijkt het allemaal ongeloofelijk afgeraffeld te zijn.
Ik had het gevoel dat het 2e deel van de film zeker nog een 20 / 30 minuten langer had moeten duren als deze film een voldoende had willen halen.
Bovendien waren de meeste stukken die eng hadden moeten zijn, eerder lachwekkend.
horrorjp
En hele leuke horrorfilm. Als je leest waar de film over gaat denk je natuurlijk maar aan 1 ding FT13. Zo'n huisje midden in de bossen waar de mensen afgeslacht worden door een moordenaar. Maar deze x hebben we te maken met 3 moordenaars en geen stel feestende tieners maar een mislukte relatie. De film is erg spannend en er zitten veel schrikmomenten in. Die Bryan Bertino heeft hier gewoon iets goeds laten zien en ik ben benieuwd naar zijn volgende film
ms-eindmaat
Nou sorry hoor ...
Ik weet dat meningen verschillen, gelukkig maar niet iedereen vind dezelfde film leuk maar het verbaasd me dat er zoveel positief commentaar gegeven is over deze film.
Mijn vriend, mijn moeder en ik zijn afgelopen dinsdag naar deze film in de bios geweest het geluid doet het hem (van het kloppen op de deur krijgen sommige al een hart verzakking)
Maaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
1. Wat gebeurt er nou? Er worden in totaal 2 of 3 moorden gepleegd
2. Wat is er bekend over de moordenaars?
3. Wat een *** eind
Of het ligt aan mij maar ik snapte weinig van het einde.
Er zal wel een vervolg van komen mag hopen dat die beter is.
Sorry mensen maar wat een oer slechte film is dit zeg, scary movie vind ik persoonlijker enger.
een 0,5... lager kon niet
PKlijnstra
'The Strangers' is een uitermate goede horrorfilm, die zich onderscheidt d.m.v. een zéér sterk verhaal neer te zetten.
De film komt iets wat traag op gang, maar nadat je eenmaal weet dat er een breuk in de relatie zit gaat het vrij snel.
'The Strangers' is gewoon een uitstekende thriller film, waar menig mens van schrikt of in ieder geval rillingen over zijn lichaam door krijgt.
Het scenario is gewoon passend bij zo'n thriller film en voor mij persoonlijk waren het vooral de moordenaars die zo angstaanjagend waren. De maskers zijn o zó simpel, maar het geeft een geweldig eng effect. The Strangers mag dan misschien abrupt eindigen, maar dat is ook waar het verhaal op is gebaseerd, niemand weet wat er precies omgaat in het hoofd van een moordenaar c.q. serie-moordenaar.
De Film is gewoon een goed uitgewerkt concept, helaas stoorde ik me wel een aantal keer aan het schrikbarend slechte filmwerk. Misschien heeft Bryan Bertino dit zo gewild, maar het was iets te overdreven schokkerig in mijn mening.
The Strangers is gewoon een geweldige thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten.
[mocht je niet over een overdreven goede geluid-installatie beschikken, ga dan wel naar de bios. Het geluid speelt in deze film een grote rol.]
kwakie08
zie een aantal mensen ook vergelijkingen maken naar Vacancy, ik heb die gister nog eens bekeken maar vond dat niet echt het geval! Bij the strangers hangt een veeeeel killere sfeer...het is angsaanjagender en er zijn veel meer schrikmomenten! Ben benieuwd wanneer de film op DVD verschijnt
Nou sorry hoor ...
Maaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
1. Wat gebeurt er nou? Er worden in totaal 2 of 3 moorden gepleegd
2. Wat is er bekend over de moordenaars?
3. Wat een *** eind
Of het ligt aan mij maar ik snapte weinig van het einde.
Er zal wel een vervolg van komen mag hopen dat die beter is.
een 0,5... lager kon niet
Greetzzzzzzzzzzzz
RealLife
Nou bij deze is dat gebeurd, bedankt voor de spoilers ms-eindmaat!

The Strangers: Chapter 3
2026