• 9.374.429 stemmen

Met onder meer: William Devane, Tommy Lee Jones en Linda Haynes

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 mei 1979

Plot Rolling Thunder

"Major Charles Rane has come home to war!"

Majoor Charles Rane komt terug uit Vietnam en krijgt een aantal geschenken omdat hij een oorlogsheld is. Een aantal boeven beroven hem hiervan. Daarmee komen ook zijn vrouw en zoon om het leven en raakt hij gewond aan zijn hand. Samen met zijn oorlogsvriend Johnny zint hij op wraak.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jos2

Jos2

Klopt dit jaartal?!

avatar van Jordy

Jordy

volgens imdb wel

avatar van djelle

djelle

Leuke wraakfilm. Hetzij met momenten wat traagjes maar eens de actie begint is het wel bevredigend... De karakteruitwerking van "major Rane" is zeer compleet en knap gedaan. Kundig gebruik van duidende flashbacks over vietnamherinneringen. Leuke, bijpassende muziek en goed acteerwerk van Devane. Het is ook eens plezant om Tommy Lee Jones in zijn jongere jaren bezig te zien trouwens!

Het verhaal bevat veel originaliteit en creatieve impuls. Die haak bv gaf een erg interessante meerwaarde en bracht bij tot het speciale sfeertje dat rond de film hing. Goeie actiescenes trouwens (ook rekening houdende met het bouwjaar) en enkele bloederige stukjes. Minder was dan weer het ietwat onlogische karakter van Rane's nieuwe "vriendinnetje" en enkele scenes die wel beter konden...

Maar al bij al blijft het een vermakelijk werkje. 3,5*

avatar van Waku

Waku

Tommy Lee Jones alsnog vrij onbekende film in een lekker harde actiefilm.

Het is een typische wraak film zoals er al zo veel zijn maar

het kijkt zo lekker weg.

Nu zou deze film overigens heel achterhaald zijn.

3,5

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Sterke thriller die wat traagjes op gang komt maar zeker weet te boeien.

Leuk om een jonge Tommy Lee Jones te zien!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Hoe hebben jullie deze gezien?

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Ik heb hem hier liggen op een vhs band.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ben ik al een tijd naar op zoek! Hoe is de kwaliteit?

avatar van Wouter

Bij revengehorror.com hebben ze zelfs een widescreen versie.

avatar van Ramon K

Ramon K

Cool, thanks.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

redelijk goeie film had wel wat meer actie in gemogen maar de actie die er in zit is wel goed

avatar van Diesel

Diesel

Clichématige revenge flick met een sterke final shootout. 2*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Middelmatige wraakfilm, die iets verder gaat dan alleen maar actie. Het verhaal diept vooral het getraumatiseerde personage van Rane uit, een militair die zich niet meer kan aanpassen aan zijn leven buiten het Vietnamese gevangenkamp waar hij zeven jaar lang mishandeld werd. Ook het blonde meisje Linda Forchet die hem vergezelt op zijn 'missie' krijgt de nodige karakterontwikkeling. De actie is schaars, maar keihard als die komt, en brengt de kijker vooral langs luizige Mexicaanse bars en bordelen. De trage momenten domineren de film, en ook ik had wat meer actie verwacht. Deze film schijnt één van Tarantino's favourites te zijn.

avatar van nognooit

nognooit

Goede wraak film. Het hoofdpersonage word goed uitgediept en het verhaal krijgt voldoende ruimte om zich te ontwikkelen en te ademen.

Dat betekent dat het niet negenennegentig minuten lang een en al martelingen en schietpartijen zijn, maar wel veel spanning. Wanneer de actie er is, is deze hard en raak.

Eigenlijk verwachte ik een simpel doch zeer vermakelijke wraakfilm, borde vol actie en stoere momenten, maar deze film is zoveel beter dan dat.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Heel lang geleden op VHS gezien, en ik herinner me nog genoeg straffe scenes.

Devane die terugkomt uit Vietnam, en daarna op wraak uit is.

Sterke film, over `t terugkomen van een verloren oorlog.

Soms keihard en bloederig ( Wat nu in feite niet eens zo gek meer is ).

Ja, een film die me wel aan `t nadenken deed.

Goeie wraakfilm.

En zoals Filmkriebel al vermeldde....inderdaad 1 van tarantino`s favoriete films lange tijd geleden.

Ben benieuwd hoe ie me nu bevalt, als ie alsnog op dvd komt....met subs natuurlijk.

avatar van goongumpa

goongumpa

Geen type Death Wish actie-vigilante, maar een traag opgebouwd drama over de vervreemding van teruggekeerde Vietnamveteranen. Script van Paul Schrader is zoals vaker wat onevenwichtig, maar met bijzonder knappe momenten. Ook goede dialogen.

Prettig gedateerde film; een aanrader voor fans van jaren '70 cinema.

avatar van stephan73

stephan73

De officiële DVD release is aangekondigd, maar alleen als DVD on Demand. Niet alleen zijn dat soort titels moeilijk te krijgen (niet allen online stores hebben die optie), maar ze zijn ook enorm duur ($20)!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Engels gesproken, geen ondertitels ... Zou dit officieel en betrouwbaar zijn?

SPECIAL EDITION

avatar van interista2001

interista2001

Filmkriebel schreef:

Engels gesproken, geen ondertitels ... Zou dit officieel en betrouwbaar zijn?

SPECIAL EDITION

in ieder geval niet officeel ``It is NOT a factory made disc``

Stephan enig idee wanneer die officiele release komt?

avatar van menetekel

menetekel

In het volgende artikel meer over Rolling Thunder en andere exploitation fillms uit die periode!

avatar van scorsese

Redelijke wraakfilm waarin een soldaat na jarenlange gevangenschap terugkomt naar vrouw en kind, die al snel worden vermoord door een stel overvallers. Ondanks dat de wraak pas op het einde van de film wordt uitgeoefend, is de rest vrij grimmig van toon. Mede omdat het hoofdpersonage weinig prijs geeft over zichzelf.

avatar van Nephilim

Nephilim

vandaag op blu-ray gezien (nadat ik hem een keer gedownload had gezien) Herkijk is een stuk beter dan de eerste keer, gezien ik nu wist dat de film heel erg 'character driven' is.

En het werkt. De film is lekker downbeat en de momenten met geweld zijn daardoor extra hard.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Vermakelijke en redelijk harde wraakfilm die leunt op karakterontwikkeling, en dat werkt prima. De film komt wat traag op gang, maar als het geweld uiteindelijk ten tonele verschijnt komt het allemaal net wat rauwer op je dak. Hier en daar wat onlogische keuzes van de personages en wat houterig acteerwerk, en ook doet de film soms wat gedateerd aan. Maar over de hele linie een erg onderhoudende, en ook bevredigende wraakfilm. 3,5*

16 november te zien in EYE in het kader van Cinema Egzotik.

avatar van namingway24

namingway24

Daar heb ik hem vanavond dus gezien,en op 16mm nog wel.

In het kader van het thema Grindhouse had ik een snellere film met meer actie verwacht, maar het was allemaal maar saai. Pas tegen het einde komt de daadwerkelijke wraak om de hoek kijken en dan wordt het nog wel leuk met veel kogelinslagen en schietgeweld, maar daarvoor was er te weinig aan de hand.

Karakterontwikkeling? Nou dat viel wel mee. Het hoofdpersonage heeft maar twee standen; apathie en wraakgevoel. Het is wel een beetje een klootzak, vooral hoe hij de vrouw gebruikt om de bad guys uit de tent te lokken. Hij heeft wel een paar leuke grappen en zijn haak-hand is wel cool.

Weinig muziek overigens, dus de film had een beetje een klinische sfeer. Dat was wel aardig, maar visueel was de film niet al te interessant. Ik vond het wel aardig dat na de wraak alles ook meteen over was; geen onnodige epilogen.

Uiteindelijk liet deze film me een beetje koud; ik vond dit niet de meest boeiende wraakfilm.

avatar van Wouter

Leek meer op Taxi Driver dan ik me herinnerde. Broeierige film met een mooie William Devane.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Na enige tijd (jaar of 7 geleden) deze film maar weer eens herzien. Nu met hele andere ogen, maar moet eerlijk zeggen wat ongeloofwaardig neergezet, en het acteerwerk is ook zeer matig. Niet te vergelijken met de echte 70s klassiekers.

*2.5

avatar van de grunt

de grunt

Waarom vindt Tarantino dit zo goed?

avatar van Proeneke

Proeneke

Wel goed, rustig vergeleken met de special effect bombarie van vandaag, maar wel meer echtheid en diepgang.