• 9.378.044 stemmen

Met onder meer: Michael Douglas, Robert Duvall en Barbara Hershey

Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans

Releasedatum: 27 mei 1993

Plot Falling Down

"A Tale Of Urban Reality."

12 juni 1991, Los Angeles, de warmste dag van het jaar. Een ontslagen medewerker van het Ministerie van Defensie staat door wegwerkzaamheden al de hele ochtend in de file. Hij besluit uit de auto te stappen en naar het huis van zijn ex-vrouw te wandelen, waar zijn dochtertje haar verjaardag viert. Maar de man heeft een nogal agressief karakter en wordt tijdens zijn wandeling opgehitst door alles wat in zijn ogen onrechtvaardig is in deze maatschappij.

avatar van Laidbackluuk

Laidbackluuk

Inderdaad erg jammer dat ze MI uitzenden in plaats van deze film. Misschien door de gebeurtenissen in Alphen aan de Rijn?

avatar van maus9

maus9

Had er op die manier niet eens naar gekeken, maar wie weet is dat de reden wel ja....helaas

avatar van Seifer

Seifer

Zou inderdaad kunnen liggen aan de schietpartij in Alphen aan de rijn. Maar wel jammer dat Veronica zich daar door laat beïnvloeden.

avatar van bjerik76

bjerik76

Prima wegkijk filmpje waar de sfeer alsmaar grimmer word toen ik m voor het eerst zag.

jammer dat hij niet doorging.

zoiets staat al weken van tevoren gepland en bekend bij de tv zenders en tv gidsen, alsof ze juist bewust dan voor zulke films kiezen uit te zenden.

Ook wel terecht dat er rekening en respect mee gehouden word natuurlijk, aan de andere kant vraag ik me dan af wie er hierdoor uiteindelijk zijn zin heeft gekregen.

afin...film is wel de moeite waard eens te kijken

Thorak

Hoewel het natuurlijk vreselijk is wat er gebeurd is in Alphen a/d Rijn zie ik eigenlijk niet zo goed in waarom deze film niet uitgezonden wordt maar Mission Impossible wel. Daar worden toch ook mensen in neergeschoten?

Het is al een (veel te) lange tijd geleden dat ik Falling Down heb gezien dus kan me het niet heel goed meer herinneren, maar zitten daar zo veel overeenkomsten in met de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag in dan?

avatar van Theunissen

De overeenkomst tussen deze film en de tragische gebeurtenis bij Alphen a/d Rijn is dat bij beide personen iets psychisch knakte. Beide personen draaide door en gingen daarom over tot geweld. Dat is natuurlijk bij Mission Impossible niet het geval.

avatar van filmsz

filmsz

Vreemde reden wat mij betreft. Het geweld dat in MI voorkomt is vergelijkbaar met het geweld in de games die de dader speelde en hem zogenaamd beinvloed zouden hebben, dus waarom wel MI uitzenden dan? Zend dan niks uit, want een happy film kan nu natuurlijk ook niet..

Thorak

Tja dat gelul over games die mensen beinvloeden let ik al jaren niet meer op.

Ik zelf zou dan in de allerhoogste gevarenzone zitten; Ik hou van Marylin Manson, ik heb zo'n beetje iedere grote FPS gespeeld, ik hou van horror films etc en als klap op de vuurpijl zit ik ook nog eens op de zelfde schietvereniging als die Tristan...

Maar ik heb nog NÓÓIT de neiging gehad om op iets of iemand te schieten (afgezien van kaarten op de SV uiteraard)!

Whunter

Die broodje hamburger op het plaatje is nooit echt wat je krijgt...RESPECT!

alias

Het broodje Hamburger die ik op uw afbeelding zie komt niet overeen met deze gepresenteerde shit KUT!

Whunter

Michael Douglas in een heerlijke rol. Mooi gespeeld. Helaas berust het op werkelijkheid.

Ondanks dat we er niet aan willen geloven en denken dat alles koek en ei is.

Momenteel is deze film uit de tijd en gaat het godverdomme harder aan toe.

Desondanks sluit ik mijn gordijnen en bekijk deze film met vreugde opnieuw.

Whunter schreef:

Het broodje Hamburger die ik op uw afbeelding zie komt niet overeen met deze gepresenteerde shit!

Legendarische scène

Overigens mag je taalgebruik wel een beetje minder!

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Meesterlijke film!

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Toppertje. Een geweldige Douglas die als een depressieve dwaas door de straten van Los Angeles zijn dagelijkse frustraties van zich af gooit. Genieten geblazen. Al tig keer gezien.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Die frustratie van Douglas is echt "huge '. Goed te voelen. de hitte van de stad ook. Het is ook een topper van een acteur. De spanningen lopen hoog op....

avatar van jesse39

jesse39

dit is toch die film waar de foo fighters de clip van walk hadden gemaakt?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Zou al uitgezonden worden op de avond van de schietpartij in Alphen aan de Rijn. Werd toen (begrijpelijk) even uitgesteld. Vanavond maar weer eens kijken, blijft een geweldige film!

jesse39 schreef:

dit is toch die film waar de foo fighters de clip van walk hadden gemaakt?

Ja dat klopt, maar met één groot verschil deze film is goed terwijl de muziek van de Foo Fighters in het algemeen sucks Ze maken wel altijd goede videoclips zoals deze.

Foo Fighters - Walk

avatar van maurice32

maurice32

goeie film , vandaag nog eens kijken

"This is MY golfcourse"

"Yeah? Now you die on YOUR golfcourse with that funny looking hat on your head.

How does that feel, heh?"

Zo veel geniale uitspraken in deze film!

avatar van KrimpenDrummer

KrimpenDrummer

Goede film, gaaf verhaal. Had toch iets beter uitgewerkt kunnen worden. Heeft mij constant geboeid, maar ik zou hem niet nog een keer kijken; of aanraden. Het mist iets naar mijn mening. Ben er niet helemaal uit wát.

avatar van maurice32

maurice32

Fuck you very much

avatar van 4Runner

4Runner

Wat had er beter uitgewerkt kunnen worden dan KrimpenDrummer?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Michael Douglas in een van zijn betere rollen. Hij weet een combinatie van gevoeligheid en dreiging te stoppen in een karakter dat helemaal het pad kwijt is. Je geeft om deze man, soms juich je zijn volstrekt zinloze acties zelfs toe - want zijn het niet dezelfde frustraties die ieder mens wel eens op zijn pad vindt!? - maar tegelijkertijd is hij nog steeds doodeng. Zeker nu we griezels als Tristan van der Vlis en Anders Breivik zo vers in het achterhoofd hebben. Robert Duvall zet ook een fijne rol neer als de rechercheur die, in eerste instantie, precies het tegenovergestelde voorstelt. Hij is de man die de frustraties en onmacht van het leven gelaten over zich heen laat komen, maar uiteindelijk zal ook hij wat feller van zich af gaan bijten. De confrontatie tussen de twee mannen is er een die je niet zo snel zult vergeten.

avatar van mnrk

mnrk

She doesn't like the special sause Rick...

Een prima film van Joel Schumacher, maar het is natuurlijk Michael Douglas die de show steelt in deze film ( hij zet een geweldige rol neer ). De rol van Robert Duvall wordt ook goed ingevuld en zorgt (zoals "Donkerwoud" al zegt ) precies voor het tegenover gestelde.

Het verhaal is ook in orde en de gehele film kijkt lekker weg....er gebeurt genoeg waardoor de vaart er lekker in blijft.

Foo Fighters - Walk

Iron Maiden heeft ook een nummer gemaakt over deze film; Man on the Edge.

De film voor nu verhoogd van 4 naar 4.5, ik twijfel eigenlijk zelfs nog aan 5*...

Whunter

Ik kan me altijd weer verheugen op het broodje hamburger incident, wanneer ik deze film zie. Michael D, is goed in zijn rol en ik moet erg om hem lachen continuously. Heerlijk om een gefrustreerd iemand geoorloofd te volgen. Vermakelijke film.

• 2072 berichten

Pff, waar moet ik beginnen.

Ik heb niks tegen zwartgallige negatieve films, graag zelfs, maar zorg wel dat het op een of andere manier een fundament heeft, een achtergrond, een gedegen opbouw dat je nog enig sympathie of begrip voor de hoofdpersoon op kan brengen, want dat ontbrak voor mij totaal. In de eerste helft dan, later kom je er wel zo'n beetje achter hoe het zit, maar dan is the damage al done.

De ene na de andere buitenproportionele uitbarsting, heel de tijd zelf de problemen opzoeken, gatver wat irritant. Absurd ook dat hij een hele ochtend lang vanalles aan kan richten zonder dat hij niet allang gepakt is (op verschillende locaties op klaarlichte dag met een groot wapen rondzwaaien, en nog steeds nergens politie te bekennen? Yeah right)

En dan dat armoedige plotje van de politieagent die op de valreep nog even een zaak op te lossen krijgt. Wat een treurig geheel. Ik heb zijn personage en karakter werkelijk geen moment kunnen plaatsen (en dat hij op Dr Phil lijkt hielp ook niet mee).

Een miljoenenstad, en wij moeten geloven dat een bijna gepensioneerde politieagent al kibbelend met zijn vrouwelijke collegaatje de boel op moet gaan lossen, in plaats van een grote politiemacht op de been te zetten, om deze erg gevaarlijke gek zo snel mogelijk te pakken te krijgen? En dat gebel met zijn vrouw, geen flauw idee waar dat goed voor was, buiten het verhaal onnodig vertragen.

En dan dat ventje wat hem op een gegeven moment gaat helpen met zijn bazooka. WAT?! nee serieus..... WAT?!?!?!?

Het heeft bij mij dan ook zeker niet de emoties en overdenkingen opgeroepen die deze 'maatschappijkritische' film beoogt. Het was een aaneenschakeling van ongeloofwaardige zaken die er stuk voor stuk veel maar dan ook VEELS te dik bovenop lagen.

En dan heel dat einde op de pier..... Wanstaltig, echt.

Het hoge gemiddelde hier valt me dan ook echt tegen, van toch grotendeels filmkenners en liefhebbers.

Ste* schreef:

Het moge duidelijk zijn dat jij geen filmkenner of liefhebber bent

Heb je de film wel goed bekeken want de opbouw was gewoon goed. Het plotje met de politieagent was inderdaad wel flauw. Maar buiten dat zat de film prima in elkaar en leefde je met hem mee (hoe overdreven het soms ook was).

Het moge duidelijk zijn dat jij geen filmkenner of liefhebber bent

Makkelijk hoor. Kan ik ook zeggen, de volgende keer dat jij een van mijn favoriete films niks vindt.

Theunissen schreef:

Nee, sorry, ik leefde geen seconde met hem mee. Echt geen seconde. Daar zat het hem ook in denk ik.

Al vanaf het moment dat hij de boel kort en klein sloeg bij de Koreaan vond ik het absurd en buitenproportioneel, waar hij mee bezig was, en dat is eigenlijk niet meer overgegaan.