• 9.374.591 stemmen

Met onder meer: Michael Douglas, Robert Duvall en Barbara Hershey

Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans

Releasedatum: 27 mei 1993

Plot Falling Down

"A Tale Of Urban Reality."

12 juni 1991, Los Angeles, de warmste dag van het jaar. Een ontslagen medewerker van het Ministerie van Defensie staat door wegwerkzaamheden al de hele ochtend in de file. Hij besluit uit de auto te stappen en naar het huis van zijn ex-vrouw te wandelen, waar zijn dochtertje haar verjaardag viert. Maar de man heeft een nogal agressief karakter en wordt tijdens zijn wandeling opgehitst door alles wat in zijn ogen onrechtvaardig is in deze maatschappij.

avatar van xangadix

xangadix

Ha... ha...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ha ha...

Uhm waar gaat dit over? Ik vond dat die meneer-met-die-FM-frequentie-als-nickname-die-ik-steeds-vergeet best een aardig punt heeft.

Het is een fijne afreageerfilm.

avatar van Diesel

Diesel

Captain Pervert schreef:

die meneer-met-die-FM-frequentie-als-nickname-die-ik-steeds-vergeet

avatar van Justice4All

Justice4All

Een (lekkere) "communistische" film, zoals de Amerikanen zeggen over deze film Van 4,5 verhoogd naar 5*

Nou ja het woord "lekker" heb ik zelf verzonnen, resterende van mijn zin, had ik -toen de film uitkwam- ergens gelezen, gehoord of gezien.

avatar van mikey

mikey

Moderne versie van death wish waarin de amerikaanse maatsschappij wordt bekritiseerd, meen ik. Nadat ik de film zag, dacht ik: waarom ging hij niet gewoon rechtstreeks naar zijn dochtertje. Dat had de kijker veel ellende bespaard. 2 ster.

avatar van Goodfella

Goodfella

Justice4All schreef:

Een (lekkere) "communistische" film, zoals de Amerikanen zeggen over deze film

mikey schreef:

Wil de echte Falling Down nu opstaan?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vind dat het één het ander niet uitsluit. De Amerikaanse maatschappij wordt zeker op de hak genomen, en Amerikanen die zich daardoor aangesproken voelen doen de film af als communististisch?

Benninf

Ik ga hem zeker kijken, ben erg benieuwd!

avatar van StuF

StuF

goeie film, michael douglas op zun best, maar ik vind hem te hoog genoteerd.

avatar van NERD

NERD

Een nogal ongebruikelijke film. Hoe Douglas' karakter aan de buitenkant en bij zijn kennissen het toonbeeld is van het Kapitalisme, maar hoe tijdens zijn daden en woorden vaak Communistische gedachten naar boven komen.

Heb geboeid zitten kijken, maar kan niet meer dan 3,5 sterren geven, het was op veel gebieden (niet alle) allemaal net even iets te simpel voor mijn smaak.

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Herzien.

Goed verhaal, goed akteerwerk van Michael Douglas, en veel vermakelijke scenes.
Best grappige scene: In de winkel met die Koreaanse winkelier, waar Douglas op zijn methode toch dat blikje cola kon krijgen voor zijn prijs...

Toch wel een redelijk voorspelbaar einde, maar dat hindert niet...
Ik blijf het een geweldige film vinden. Deze film heeft ook best wel wat weg van Death Wish...

*3.5*

avatar van Phoenix

Phoenix

Hij stond ooit op 4,5. Heb er toen een halfje afgehaald maar die gaat er meteen weer bij op. Weinig griezeligere dingen gezien/gehoord dan Michael Douglas' "let's go horsy". Voor de rest een aaneenschakeling van geweldige scènes met een fenomenale Douglas dus (Duvall was ook goed natuurlijk). 4,5* dus weer.

avatar van steven36

steven36

Vermakelijk, drie leuke scenes: fastfood-restaurant, de outdoorwinkel en op de golfbaan. Voor de rest uitzitten.

avatar van t_v_b

t_v_b

Mooi om te zien hoe Michael Douglas helemaal doorslaat en dat karakter is dan ook prima gespeeld door Douglas. Goede film alleen kwam hij bij mij over alsof hij uit de jaren 80 kwam i.p.v jaren 90. 4*

avatar van gotti

Zag gister nog een stukje. Maakte toch wel meer indruk op me dan de eerste keer. Toch maar weer eens in z'n geheel zien denk ik.

avatar van Stephan

Stephan

Geniale dialoog...

Gang member 1: Whatcha doin' Mr?
Bill Foster: Nothing.
Gang member 1: Nahh, man. You're trepassing on private property.
Bill Foster: Trepassing?
Gang member 2: You're loitering too, man.
Gang member 1: That's right, you're loitering too.
Bill Foster: I didn't see any signs.
Gang member 1: [pointing at a graffiti skull] Whatcha call that?
Bill Foster: Graffiti?
Gang member 1: Nahh man, it's not fucking graffiti. That's a sign.
Gang member 2: He can't read it man.
Gang member 1: Well then I guess I'm gonna have to read it for you. It says this is fucking private property. No fucking trespassing. That means fucking you.
Bill Foster: It says all that?
Gang member 1: Yeah.
Bill Foster: Well, maybe if you wrote it in fucking English, I would fucking understand it.

avatar van FisherKing

FisherKing

Heerlijk, en dat met Michael Douglas. Ongelooflijk dat die non-acteur in zoveel goede films zit.

avatar van Stephan

Stephan

FisherKing schreef:

Zou een reden moeten zijn die kwalificatie te herzien...

FisherKing schreef:

Hij zet goede acteerprestaties neer. Leg eens uit waarom jij hem een non-acteur vindt.

avatar van EmDee

EmDee

Dan vind ik Whoopi Goldberg veel meer een non-acteur.

Beetje on-topic houden svp.

avatar van sebas83

sebas83

goede film zeker als micheal zo gierig is, geweldig

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Ik kan me heel goed inbeelden hoe de hoofdpersoon zich voelde! Willen we niet allemaal een keer uit ons bol gaan. ****

avatar van mikey

mikey

Met fatale afloop?

Denk even om spoilers. Spoiler tags geplaatst.

avatar van Edie

Edie

GEWELDIGE film.. 4 sterren, kon weinig negatief's vinden erover.

Edie schreef:

GEWELDIGE film.. 4 sterren, kon weinig negatief's vinden erover.

Verhoog je stem dan maar naar 4.5

avatar van Edie

Edie

Benninf schreef:

Verhoog je stem dan maar naar 4.5

Gedaan en terecht voor deze film.

avatar van krabat

krabat

wat heb ik van deze film genoten, Douglas op zijn best.

avatar van betekenis

betekenis

jah echt een goede film!