Falling Down (1993)
Met onder meer: Michael Douglas, Robert Duvall en Barbara Hershey
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 27 mei 1993
Plot Falling Down
"A Tale Of Urban Reality."
12 juni 1991, Los Angeles, de warmste dag van het jaar. Een ontslagen medewerker van het Ministerie van Defensie staat door wegwerkzaamheden al de hele ochtend in de file. Hij besluit uit de auto te stappen en naar het huis van zijn ex-vrouw te wandelen, waar zijn dochtertje haar verjaardag viert. Maar de man heeft een nogal agressief karakter en wordt tijdens zijn wandeling opgehitst door alles wat in zijn ogen onrechtvaardig is in deze maatschappij.
D-Fens
Mr. Lee
Captain Yardley
Captain Pervert
Ha ha...
Uhm waar gaat dit over? Ik vond dat die meneer-met-die-FM-frequentie-als-nickname-die-ik-steeds-vergeet best een aardig punt heeft.
Het is een fijne afreageerfilm.
Diesel
die meneer-met-die-FM-frequentie-als-nickname-die-ik-steeds-vergeet
Justice4All
Een (lekkere) "communistische" film, zoals de Amerikanen zeggen over deze film
Van 4,5 verhoogd naar 5*
Nou ja het woord "lekker" heb ik zelf verzonnen, resterende van mijn zin, had ik -toen de film uitkwam- ergens gelezen, gehoord of gezien.
mikey
Moderne versie van death wish waarin de amerikaanse maatsschappij wordt bekritiseerd, meen ik. Nadat ik de film zag, dacht ik: waarom ging hij niet gewoon rechtstreeks naar zijn dochtertje. Dat had de kijker veel ellende bespaard. 2 ster.
Goodfella
Een (lekkere) "communistische" film, zoals de Amerikanen zeggen over deze film
Wil de echte Falling Down nu opstaan?
Captain Pervert
Ik vind dat het één het ander niet uitsluit. De Amerikaanse maatschappij wordt zeker op de hak genomen, en Amerikanen die zich daardoor aangesproken voelen doen de film af als communististisch?

StuF
goeie film, michael douglas op zun best, maar ik vind hem te hoog genoteerd.
NERD
Een nogal ongebruikelijke film. Hoe Douglas' karakter aan de buitenkant en bij zijn kennissen het toonbeeld is van het Kapitalisme, maar hoe tijdens zijn daden en woorden vaak Communistische gedachten naar boven komen.
Heb geboeid zitten kijken, maar kan niet meer dan 3,5 sterren geven, het was op veel gebieden (niet alle) allemaal net even iets te simpel voor mijn smaak.
U-96
- 2070 stemmen
Herzien.
Goed verhaal, goed akteerwerk van Michael Douglas, en veel vermakelijke scenes.
Best grappige scene: In de winkel met die Koreaanse winkelier, waar Douglas op zijn methode toch dat blikje cola kon krijgen voor zijn prijs...
Toch wel een redelijk voorspelbaar einde, maar dat hindert niet...
Ik blijf het een geweldige film vinden. Deze film heeft ook best wel wat weg van Death Wish...
*3.5*
Phoenix
Hij stond ooit op 4,5. Heb er toen een halfje afgehaald maar die gaat er meteen weer bij op. Weinig griezeligere dingen gezien/gehoord dan Michael Douglas' "let's go horsy". Voor de rest een aaneenschakeling van geweldige scènes met een fenomenale Douglas dus (Duvall was ook goed natuurlijk). 4,5* dus weer.
steven36
Vermakelijk, drie leuke scenes: fastfood-restaurant, de outdoorwinkel en op de golfbaan. Voor de rest uitzitten.
t_v_b
Mooi om te zien hoe Michael Douglas helemaal doorslaat en dat karakter is dan ook prima gespeeld door Douglas. Goede film alleen kwam hij bij mij over alsof hij uit de jaren 80 kwam i.p.v jaren 90. 4*
Zag gister nog een stukje. Maakte toch wel meer indruk op me dan de eerste keer. Toch maar weer eens in z'n geheel zien denk ik.
Stephan
Geniale dialoog...
Gang member 1: Whatcha doin' Mr?
Bill Foster: Nothing.
Gang member 1: Nahh, man. You're trepassing on private property.
Bill Foster: Trepassing?
Gang member 2: You're loitering too, man.
Gang member 1: That's right, you're loitering too.
Bill Foster: I didn't see any signs.
Gang member 1: [pointing at a graffiti skull] Whatcha call that?
Bill Foster: Graffiti?
Gang member 1: Nahh man, it's not fucking graffiti. That's a sign.
Gang member 2: He can't read it man.
Gang member 1: Well then I guess I'm gonna have to read it for you. It says this is fucking private property. No fucking trespassing. That means fucking you.
Bill Foster: It says all that?
Gang member 1: Yeah.
Bill Foster: Well, maybe if you wrote it in fucking English, I would fucking understand it.

FisherKing
Heerlijk, en dat met Michael Douglas. Ongelooflijk dat die non-acteur in zoveel goede films zit.
Stephan
Zou een reden moeten zijn die kwalificatie te herzien...
Benninf
Hij zet goede acteerprestaties neer. Leg eens uit waarom jij hem een non-acteur vindt.
sebas83
goede film zeker als micheal zo gierig is, geweldig
SmuttWars
Ik kan me heel goed inbeelden hoe de hoofdpersoon zich voelde! Willen we niet allemaal een keer uit ons bol gaan. ****
Edie
Verhoog je stem dan maar naar 4.5
Gedaan
en terecht voor deze film.

De tien best beoordeelde films van de jarige Michael Douglas (79)

The Usual Suspects
Thriller, 1995