• 9.377.559 stemmen

Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

Sciencefiction | 137 minuten

Genre: Sciencefiction

Alternatieve titel: Valerian

Oorsprong: Frankrijk / Verenigde Staten / China / Duitsland / België / Verenigde Arabische Emiraten

Geregisseerd door: Luc Besson

Met onder meer: Dane DeHaan, Cara Delevingne en Clive Owen

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 26 juli 2017

Plot Valerian and the City of a Thousand Planets

"A universe without boundaries needs heroes without limits."

In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha – een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de ‘Stad van Duizend Planeten’. In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen.

Commander Arün Filitt

Emperor Haban-Limaï (stemrol)

avatar van Brix

Brix

• 19682 berichten

In Film > Nieuws > Valérian and the City of a Thousand Planets (Luc Besson, 2017):

Het gaat om de prachtige SF strip Ravian (in't Frans ' Valerian' genaamd)

Luc Besson Targets Valerian | Movie News | Empire - empireonline.com

avatar van Rmie

Rmie

Het is nog wel erg pril. Als het al komt dan zou het nog wel een paar jaar duren. Maar het zou prachtig zijn als Ravian op het doek koimt.

De serie(een klien deel ervan) was vroegen opgenomen in de "Pep".De serie is werkelijk heel sterk, al moet ik zeggen dat de laatste delen wat tegen vielen

Luc Besson strikt Clive Owen voor Ravian-film | Brainfreeze

Tijdens de afgelopen Comic-Con in San Diego liet Besson al storyboards rondgaan onder reporters en wist hij te vertellen dat de film de titel “Valerian and the City of a Thousand Planets” zal dragen. Er wordt druk gewerkt aan een cast. Dane DeHaan werd al gecast als Valerian en Cara Delevigne zal zijn assistente Laureline gaan spelen. Deze week werd Clive Owen aan deze line-up toegevoegd. De acteur zal in de rol kruipen van Commander Arün Filit.

avatar van Brix

Brix

• 19682 berichten

Dat is geen slechte aanwinst lijkt mij.

Zwolle84

Ik vind het spannender dat Dane DeHaan en Cara DeleviNgne erin zitten. Zijn wat mij betreft twee van de beste 'jongere' acteurs van het moment.

Kijk na Lucy sowieso uit naar deze film.

Rutger Hauer heeft rol in film Valerian | NU

De film is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel en speelt zich af in de 28e eeuw, als de mensheid heeft uitgevonden hoe tijdreizen werkt. DeHane en actrice Cara Delevingne spelen twee overheidsmedewerkers die ervoor moeten zorgen dat de orde in het universum ondanks het tijdreizen bewaard blijft. Hauer speelt naar verluidt een schurk in de film.

Sol1

Cara Delevingne lijkt soms van nature al een beetje boze blik te hebben. Komt prima van pas als in de film Laureline de anti-held Valérian op bepaalde momenten terecht moet wijzen. (De eerste delen van) Star Wars (zijn) is op bepaalde punten beïnvloed door de Valérian-cyclus. Misschien dat Luc Besson dat om kan draaien door een paar toespelingen terug te maken ...

Het team ziet er in eerste instantie goed uit, inderdaad iets om naar uit te kijken deze film. Ik heb vrijwel de complete stripreeks hier thuis liggen, ben benieuwd naar de bewerking van dit deel.

Sol1

Het project van Luc Besson verloopt niet helemaal zonder slag of stoot.

Voor het verkrijgen van subsidie in Frankrijk, voor de kosten van zijn investering van circa 200 miljoen Euro, gold tot eind vorig jaar volgens de Franse wetgeving onder meer dat sprake moet zijn van een film opgenomen in de Franse taal.

Luc Besson wil met Valérian echter een internationale blockbuster maken en heeft daarom gekozen voor de Engelse taal. Daarmee zou hij volledig buiten de Franse subsidieboot vallen.

Eind vorig jaar heeft hij ermee gedreigd de film in Hongarije te gaan opnemen. Dat zou enkele tientallen miljoenen Euro's goedkoper uitvallen voor hem; ook al door de lagere loonkosten. Als voorbeeld geldt daarbij dat met deze film alleen al circa 490 technici elk circa zes maanden bezig zullen zijn, terwijl de loonkosten in Frankrijk torenhoog zijn.

Met wat dreigementen en het betere lobbywerk heeft hij een wetswijziging afgedwongen. Ook in de Engelse taal opgenomen Franse films kunnen nu eventueel onder een Franse subsidieregeling vallen: tot 30% van het budget, met een maximum van 30 miljoen Euro.

Helaas voor Luc Besson heeft de Franse pers begin deze maand bekend gemaakt, dat slechts 75 miljoen Euro van zijn investering in Frankrijk valt, terwijl 122 miljoen Euro aan investeringen in het buitenland terecht gaat komen.

Voor zijn omvangrijke naproductie en speciale effecten gaat hij onder andere gebruik maken van:

- Weta Digital, Nieuw Zeeland (bekend van Lord of the Rings en Avatar);

- ILM, Californië (bekend van Star Wars);

- Rodeo FX, Canada (bekend van Game of Thrones).

Lichtpuntje voor hem: als hij kan hardmaken dat de Franse filmindustrie door haar beperkte omvang een project als het zijne niet volledig aan kan, zodat hij voor een deel van zijn project wel moet uitwijken, komt het misschien toch nog wel goed met zijn subsidie. Ter vergelijking: het gemiddelde budget van een Franse film is slechts 4 miljoen Euro.

Sol1

Andere mogelijke acteurs en actrices voor deze film zijn terug te vinden in een iets ouder bericht van medio december 2015:

Herbie Hancock joins Luke Besson's sci-fi Valerian | News | Movies - Empire - empireonline.com

Met een inderdaad opvallende vermelding van de jazz-musicus Herbie Hancock.

Nee he, alweer zo'n tiener sf-dystopische avonturencrap.

Met waarschijnlijk tig delen.

Sol1

Als ze een beetje bij de oorspronkelijke verhalen in de buurt blijven, zal van die crap geen sprake zijn.

Als ...

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Duidelijk een tienerfilm. Hopelijk met een betere uitvoering dan The Fifth Wave.

Zwolle84

Nice, Rihanna speelt er ook in, naast o.a. Care Delevingne en Dane DeHaan. Denk dat dit een enorm leuk filmpje wordt dat je vooral niet te serieus moet nemen.

avatar van AHWA

AHWA

CGI fest, maar ziet er wel aardig uit. Misschien wel een biosbezoekje waard.

Zwolle84

Damn, wat heb ik hier zin in! Een van m'n favoriete regisseurs en qua stijl aansluitend op zijn twee beste films, twee van m'n favoriete acteurs én een bijrol voor een van m'n favoriete artiesten. Kan niet misgaan.

avatar van horizons

horizons

Leuk! Visueel sci-fi spektakel is altijd goed.

Verwacht wel dat het de Jupiter Ascending (wellicht meest ondergewaardeerde film allertijden) van 2017 wordt.

Dus, ik ga kijken.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Toen ik de trailer keek moest ik ook gelijk aan The Fifth Element denken, maar het is ook dezelfde regisseur. Ben echt heel benieuwd naar deze nieuwe sf film. Hoop dat het net zo goed word als The Fifth Element.

avatar van Cikx

Cikx

Ben erg benieuwd! Ziet er mooi uit.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

een mix van lucy, jupiter ascending en paper towns, daar bedank ik vriendelijk voor!

horizons schreef:

Leuk! Visueel sci-fi spektakel is altijd goed.

Dus, ik ga kijken.

Nou idd, vind Jupiter Ascending met elke kijk beurt beter worden. Alleen hoop toch echt dat deze film het goed gaat doen. Sowieso als de marketing van ´Valerian and the City of a Thousand Planets´ maar goed zit. Dat kon met Jupiter Ascending wel een stuk beter. De studio/uitgever ging er leek wel al van uit dat de Wachowski's naam genoeg zou zijn. Maar dat is voor geen één film al garantie om winst te maken.

En deze film ziet er daarnaast ook heel erg veel belovend uit. Kan Luc Besson zijn werk sowieso erg waarderen. Verder Toffe cast en de trailer ziet er ook al goed uit.

Zeker een bios bezoek waard op het moment van release.

Zwolle84 schreef:

Kijk na Lucy sowieso uit naar deze film.

Lucy 2 is trouwens aangekondigd. Heel erg benieuwd naar wat Luc Besson daar mee gaat doen qua verhaal. Sowieso is Luc Besson een aardig bezig bijtje wanneer je zijn IMDB profiel bekijkt.

Lancher schreef:

Hmm, ik weet nog niet goed wat ik daarvan moet vinden. Ik had het idee dat het verhaal wel was afgerond.

avatar van frolunda

frolunda

Ravian vond ik vroeger wel een mooie strip,vooral Vogels van de meester was een uitstekend boek.Het verhaal ( nr 3 in de reeks) waar deze film is op gebaseerd ken ik helaas niet.Mooi dat ik de schade nu kan inhalen.

Ben benieuwd of schrijver Pierre Christin,die ook nog enkele prachtige albums met Enki Bilal heeft gemaakt,iets met de film van doen heeft.

avatar van tbouwh

tbouwh

Trailer was visueel heel prikkelend, een van de zomerreleases waar ik het meest naar uitkijk.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Zin in. Dit genre zie ik graag.

avatar van rep_robert

Ze mogen wel met een betere synopsis komen, als dit het plot is zal de film weinig voorstellen. Meer dan de helft van de tekst gaat over een jongen die op een meisje geilt.

rep_robert schreef:

Er staat dan nu ook een nieuwe. Het stuk tekst wat er eerst stond zou de film totaal geen eer aan doen.