menu

Revenge of the Nerds II: Nerds in Paradise (1987)

mijn stem
1,86 (545)
545 stemmen

Verenigde Staten
Komedie
98 minuten

geregisseerd door Joe Roth
met Robert Carradine, Curtis Armstrong en Larry B. Scott

Louis en zijn schoolkameraden trekken naar Florida om hun school te gaan vertegenwoordigen op een conferentie. Bij hun aankomst blijkt hun reservering in het hotel geannuleerd te zijn en moeten ze op zoek naar een andere plaats om te overnachten. Ze komen er achter dat ze niet gewenst zijn door een andere studentenvereniging, die ervoor gezorgd heeft dat hun reservering in het hotel werd geannuleerd. Maar Louis en zijn bende zijn niet van plan om met zich te laten sollen.

zoeken in:
avatar van otherfool
2,0
Minder dan deel 1 maar hier toch wel ondergewaardeerd; ik heb nog best een paar keer gelachen hoor...

2*.

avatar van Spetie
1,0
Eerste van de maar liefst drie vervolgen op Revenge of the Nerds, waarin de nerds deze keer richting het zonnige Miami vertrekken. Hier krijgen ze te maken met aanwezige leden van de vijandige "Alpha Betas" die namelijk alles in het werk zetten om de nerds te pesten. Dat laten de nerds natuurlijk niet op zich zitten. Eigenlijk een herhaling van zetten t.o.v. het eerste deel, met echter nauwelijks geslaagde grappen. Een paar keer een glimlach, meer helaas niet.

1,0*

avatar van dave
1,5
Dit vervolg leek mij compleet overbodig. Het is nochtans niet bepaald moeilijk het eerste deel te overtreffen, maar dan zijn er wel drastische maatregelingen nodig. In deze film werd echter geprobeerd zo trouw mogelijk te blijven aan het origineel, hetgeen half 'lukt'.

Het behouden van de originele cast (buiten de aanvoerder van de A.B.'s) zou op zich geen slecht idee moeten zijn. Maar sommige personages zoals Booger en Lewis hebben veel van hun charme verloren. Al hun karaktereigenschappen lijken nu zo overdreven uitvergroot.

Er komen veel aspecten van de eerste film terug. Ten eerste zijn er de onvermijdelijke moraal en het clichématig verhaalverloop, die eigenlijk niets nieuws brengen ten opzichte van deel 1. Daarnaast zijn er situaties zoals het weggepest worden en uiteindelijk onderdak moeten zoeken in een bouwvallig hotel, wat niet meer of minder is dan copy paste uit deel 1, waar het dan nog eens veel beter werkte.

Wat het humorgehalte betreft kan je stellen dat er nu veel meer flauwe moppen in zitten. Boeren laten, tegen deuren lopen, allemaal zeer matig. Ik heb wel een paar keer moeten glimlachen. Ik dacht vooral potentieel te zien in de scène waarin ze gestrand waren, maar dat bleek uiteindelijk ook een teleurstelling.

Wat me het meest stoorde was het begin, waarin die ellendige parodie op de befaamde Star Wars intro opdook.
De scène waarin Obi Wan door Gilbert werd geïmiteerd was ook zo vreselijk... Schrap die scènes toch gewoon! Ze doen meer kwaad dan goed.

Er is dus weinig goeds over te vertellen, maar dat kon eigenlijk wel voorspeld worden. Of hij echt thuishoort in de flop 100, dat durf ik niet zeggen. Ik kom alleszins niet boven anderhalve ster.

avatar van dutchtuga
2,0
Lang niet zo leuk als het eerste deel. De personages zijn hier bijna allemaal weer van de partij (ik mistte Takeshi wel), maar het inspiratieloze script maakt van Revenge of the Nerds 2 haast een saaie zit, en dat terwijl er zoveel gebeurt. Matig vervolg.
2*

avatar van Peter13
2,0
Na vorige week deel 1, deze week deel 2 gezien. Het concept is grotendeels hetzelfde, maar deze keer op een andere locatie: Mooie vrouwen, de 'knappe mannen' als opponent en de Nerds als ogenschijnlijk kansloze hoofdrolspelers...

Ik moet zeggen dat de film me niet tegenviel. Ik moet hier alleen wel bij zeggen dat ik het meer een leuke wegkijker vind, dan een echte lachfilm. Mede doordat het een mindere kopie was van deel één, met dus amper echte lachmomenten.

avatar van Dee Al
3,5
Ik denk dat deze film (naast dat sommigen hem misschien echt niet leuk zullen vinden) toch ook wel op veel vooroordelen stuit. Vanwege de titel, het vele gebruik van stereotyping en het verhaal denk ik dat veel mensen deze film gaan kijken met de verwachting een slechte film te gaan zien (dat dacht ik eerst ook) en ik denk dat sommigen zelfs denken dat ze de film laag moeten beoordelen omdat het anders hun reputatie op MovieMeter schaadt. Maar zo slecht is Revenge Of The Nerds ( deel 2) helemaal niet. Want in het genre komedie vind ik deze film zeker wel geslaagd. Want wat me wel opvalt is dat sommigen (in verhouding best veel) bij deze film, wanneer ze een laag cijfer geven, het kennelijk niet nodig vinden om dit te onderbouwen. Dat heeft denk ik heel veel met het onderwerp van de film te maken.

Hij wist me, nog beter dan deel 1, van begin tot eind te vermaken. Er zit leuke humor in en de stereotypes zijn ook niet zo overdreven dat ik me eraan erger. Net genoeg om grappig te zijn. Ik vond vooral het einde met Ogre die lid van de Tri Lambda wordt erg leuk. Ik vind zowel deel 1 en deel 2 best goed in hun genre. Ik snap in ieder geval niet echt waarom hij in de flop 100 staat. Ik heb veel slappere films gezien, die denk ik enigszins gespaard worden doordat hun genre serieuzer genomen wordt.

In het genre komedie krijgt deze van mij een 3.5

avatar van maxroelofs
3,0
Ik vond het toch reuze meevallen met deze film.

Het hele concept is natuurlijk al duidelijk uit deel een. In deel 1 verwachtte ik een flop. Dat deel viel me heel erg mee en vond ik een leuke originele komedie. Doordat mijn verwachtingen bij deel 1 zo erg waar werden gemaakt kreeg ik ook wel zin in deel 2. Ik heb besloten de negatieve reacties en lage scores gewoon te laten voor wat het is en deze film maar gewoon op te zetten.

Het verhaal komt wel een beetje gerekt over. In het begin heb ik me regelmatig afgevraagd of dit niet een overbodig deel was. Ik kom dan al wel snel tot de conclusie dat de nerds gewoon te grappig zijn en het erg jammer was geweest als ze ons achter hadden gelaten met maar 1 deel als filmvoer.

De grappen zijn ook wat minder dan in het eerste deel. In deel 1 had het verrassingseffect nog een grote rol. Hier wist je al veel van de grappen. De lach van de bekendste nerd is hier een goed voorbeeld van. In deel 1 was hij hilarisch alleen hier werd hij alleen maar herhaald.Er zaten ook wel geslaagde grappen in zoals de hotel scène. Ik miste alleen de constante melige sfeer die in deel 1 aanwezig was.

Er wordt volop geëxperimenteerd met een aantal nieuwe dingetjes in deze film. Waar de setting in het eerste deel wat eenzijdig was werd er in dit deel veel mee gevarieerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Jungle en eiland scène.

Al met al iets minder dan deel 1 maar desalniettemin een erg leuke komedie die de liefhebber van het eerste deel zeker zal kunnen waarderen. Deze heeft mij in ieder geval nieuwsgierig gemaakt naar het 3de en 4de deel.

3*

avatar van Theunissen
2,0
Vond de "Revenge of the Nerds" films vroeger als tiener nog best vermakelijk. Hoogstaand is het natuurlijk nergens en de humor is ook geregeld flauw net zoals het verhaal overigens. Maar al met al keken deze films zich nog best aardig weg en dat was vooral te danken aan de cast hoe slecht zo eigenlijk ook waren (m.u.v. Robert Carradine die het eigenlijk altijd wel leuk deed). De meeste hoofdpersonages uit het eerste deel deden ook in deze film weer mee waardoor veel bij hetzelfde bleef. Deze film is overigens wel minder dan het eerste deel omdat het leuke er wel een beetje vanaf was en het verhaal ook minder is.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:40 uur

geplaatst: vandaag om 01:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.