• 9.378.960 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Mitchell Lichtenstein

Met onder meer: Jess Weixler, John Hensley en Josh Pais

Plot Teeth

"Every rose has its thorns."

De verlegen leerlinge Dawn (Jess Weixler) onderdrukt haar seksualiteit zo goed als maar kan om haar kuisheid te bewaren. Haar geloof wordt ernstig door haar stiefbroer Brad (John Hensley) belemmerd, die iedere keer opnieuw provoceert en haar ongewilde acties opdringt. Als zij dan het slachtoffer van een verkrachting wordt, bemerkt Dawn plotseling een abnormaliteit in haar eigen lichaam: ze blijkt namelijk tanden in haar vagina te bezitten.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Heeft een paar (erg) grappige scenes/momenten die ouwe kerel op het laatst met zun tong prachtig moment
Deze is me wel 3* waard

avatar van Macmanus

Macmanus

Damnit Lichtenstein waarom moet je zo chaotisch regisseren op het eind!

Zeker goed bedoeld deze film. Sommige reppen hier over het ontbreken van humor. Maar niks is minder waar, de film lijkt een serieuze aanpak te zijn van een meisje dat worstelt met haar seksualiteit in een dorp. Maar de komische noot is duidelijk voelbaar doorheen de film. Want de film is voornamelijk een aanklacht tegen het preutse Amerika dat jongeren angstig maakt voor seks. Het eerste uur is dan ook totaal niet verkeerd, iets wat laag tempo misschien maar over het algemeen weinig mis mee. Helaas verliest de regisseur zich dan en gebeuren er allerlei dingen extreem snel en is van alle sfeer en humor niks meer over en draait die zijn eigen film jammerlijk de nek om.

Echt heel jammer. Omdat de film toch een ruime tijd ergens rond de 4 sterren bungelde, haalt die nog net 3.5 sterren. Mede omdat het aller einde wel weer best geestig is, super enge ouwe man in die auto. Maar toch wel weer jammer eigenlijk.

avatar van Zinema

Dit horrorfilmpje is enigszins origineel. Door te veel saaie momenten en een onduidelijk evenwicht tussen humor en horror zit er echter niet veel meer in dan twee sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

"No man was harmed in the making of this film" las ik plots toen de eindcredits rolden. Dit geeft de toon weer waarop de film moet bekeken worden.

Geen slechte film, die niet ernstig genomen moet worden en die eerder de draak steekt met de taboe-sfeer rond seksualiteit. De schaamte, de schoolcensuur, de "eerste keer". En dan nog de "vagina dentata", een mythe waarbij de vrouw mentaal haar eigen seksualiteit beschermt. Het is bij nader inzien vrij licht, zelfs met de enkele bloederige momenten die voorzien zijn.

Ik vond hem leuk en als ik de reacties lees denk ik dat weinigen begrepen hebben waarover de film ging behalve over een vagina met tanden. Feministes en mensen met een scherp gevoel voor humor zullen volgens mij houden van deze film. Moraalridders en liefhebbers van horror slaan die best over.

3,5 voor deze film want het eerste half uur stak wat tegen.

avatar van otherfool

otherfool

Nauwelijks een komedie en eigenlijk ook nauwelijks een horrorfilm, waardoor de fans van het genre wel eens bedrogen uit kunnen komen. Vooral de eerste 3 kwartier is de film meer bezig met het familie- en vriendenleven van Dawn en haar queeste voor sexuele onthouding dan met allerlei smerige zaken die je na het lezen van de plotomschrijving zou kunnen (en mogen?) verwachten.

In de tweede helft dan wel wat bloed en andere aardigheden, maar het onderliggende tienerdrama blijft een belangrijke rol spelen. Niet wat ik had gehoopt derhalve, al is het als drama ergens wel geslaagd. Misschien een pulperig 2e deel?

2,5*.

avatar van Flipman

Flipman

Ik vind het een onderhoudende film, maar in grote lijnen beschrijft de omschrijving op de DVD-hoes de film van begin tot end. Dat vind ik erg jammer. Eigenlijk gebeurt er nauwelijks tot niks wat we niet hadden mogen verwachten.

Wat ik wel leuk vond was Dawns transformatie van Behang Bloempje tot 'Killer Cunt', om mij maar eventjes toepasselijk uit te drukken.

Gemiste kansen!

Leuke droge zwartkomische film.

De uitwerking is op z'n minst apart te noemen en duidelijk niet wat nogal wat mensen verwacht hebben. Het begin is erg traag maar het truttige Amerika wordt rustig in de zeik genomen. Net allemaal over the top genoeg om het komisch te maken.

Op het einde komt de film wat meer los wat resulteert in enkele wat bloederige scenes maar ook daar blijft de humor het vooral overheersen. Het is dan ook nooit echt een horrorfilm, eerder een zwarte comedy met een wel erg apart verhaaltje.

Vooral de droogheid waarmee het uitgewerkt wordt is boeiend. Makkelijk om er een platte horror/comedy van te maken maar die piste wordt mooi vermeden. Je zou het bijna zelfs een originele slasher kunnen noemen.

Leuk sfeertje doorheen de film met comedy die gedreven wordt door een nogal absurd uitgangspunt en de serieux waar het mee uitgewerkt is. Had nog iets vinniger gemogen, maar vond het verder uiterst vermakelijk.

avatar van OlafK

OlafK

Teeth is een enorm domme en bij vlagen afschuwwekkende komedie. Is dat volledig negatief bedoeld?

Nee.

Er valt genoeg te lachen met deze film en sommige scènes (bijv.de eindscène of de scène waarin de hond van Brad (John Hensley) zijn lul opeet, om vervolgens de eikel (incl. piercing!) weer uit te kotsen) zijn werkelijk waar briljant!

De acteerprestaties zijn over het algemeen van een zeer matig niveau, maar ach; dat is ook volledig ondergeschikt bij een dergelijke film. Ik vind het gemiddelde op MM behoorlijk aan de lage kant. Zoek je dom vermaak, dan maak je met Teeth namelijk gewoon een uitstekende keuze.

avatar van DeCol

DeCol

Zeer matige film die noch spannend of grappig is. Ik hen slechts om één scene kunnen lachen, daar bleef het bij. De film komt langzaam op gang en het lijkt zoals Wendy Vortex zegt meer op een tiener-drama. Daarna begint de "horror" en verandert de film in een komische horror. Jammer genoeg was het niet komisch genoeg voor mij. Als dat nou wel het geval was had ik de film welliswaar beter gevonden. Ik heb geen moment genoten maar toch de film helemaal afgekeken. De acteerprestaties zijn niet goed maar ook niet heel slecht. Toch nog 1,5 voor het absurde maar originele verhaal.

avatar van Elineloves

Elineloves

Zandadder schreef:

Beetje a la Slither. Leuke film, deze moet je niet serieus nemen natuurlijk. Erg lekkere meid overigens.

Ik was meer onder de indruk van ''stiefbroer'' John Hensley. Die kon ik dan weer wél waarderen.

Maar verder, tsja... het is inderdaad een film die je moet kijken met je verstand op 0. Het is al een hele tijd geleden dat ik hem heb gezien, maar toch is me bijgebleven dat ik veel gelachen heb. Een bepaalde scene in een grot bijvoorbeeld, aan het water. Maar tsja.. dit is echt een film, love it or hate it. Het blijft een van de belachelijkste films die ik ooit heb gezien, als deze al niet DE belachelijkste is..

Maar ik kan wel begrijpen waarom mensen hem wel goed vinden.. laten we het er maar op houden dat het niet mijn soort film is. Actrice vond ik trouwens erg irritant.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

als elke vrouw dat zou hebben zou ik me er niet eens aan wagen om te kijken of ik 'the one' ben.. of als ze het onder controle heeft haar tenminste niet boos maken..

maarja anyways over de film:

Mjaah, aardig, niet veel meer. Had niet perse veel meer verwacht, maar wel op veel meer gehoopt.

Het originele leuke concept voor een aardige horrorkomedie is er. En ondanks dat de film eerst erg moeilijk om gang komt is ie uiteindelijk wel te pruimen.

Alleen jammer dat de film soms van die momentjes heeft waar het te serieus over wil komen, en de komedie vooral vertoont in de vorm van slecht acteerwerk (wat ik dan weer wel serieus wou zien). Desondanks af en toe een leuk momentje, maar daar blijft het ook bij.

Gore is goed in orde en moest er ook wel inzitten bij deze film.

Einde is ook wel leuk

Toch wel een beetje een gemiste kans, met wat meer spanning en horror, serieuzer acteerwerk en gewoon wat tintjes van een horrorkomedie à la Sam Raimi hadden heel wat uitgemaakt. Toch nog een voldoende vanwege de gore en het einde.

avatar van Theunissen

Jezus wat een maffe maar bijzondere film was dit. Het concept "Vagina met tanden" was zeer leuk gevonden en was bij tijd en wijlen best grappig en soms ook grof. Er zitten best wel wat bijzonder seksuele momenten in zoals het onderzoek bij de fistende doktor (dat was gewoon hilarisch), het gedoe met de stiefbroer Brad (die overigens best wel grappig was) en de perverse hoogbejaarde man. Hoewel de film niet echt ijzersterk was, was het grappige verhaal wel goed gevonden en waren de beelden van het landschap soms fraai (inclusief de megaschoorstenen met rook ). Ook werd er best leuk in geacteerd en Jess Weixler zag er ook nog eens fraai uit (waarop het einde van de film), wel jammer dat ze tanden heeft

Mensen blijf reeel. Het is gewoon een slechte film. Vergelijk het eens met een horror komedie als Zombieland. Dan gaat deze 20x ten onder.

Jammer van je tijd, de film en deze site met zinloze reacties en zinloze sterren.

Dit bericht? Jammer van m'n tijd!

avatar van Metalfist

Metalfist

Every rose has its thorns

Teeth was een film die ik al erg vaak had vastgehad. Het concept leek me best wel hilarisch te zijn maar de prijs deed me toch nog twijfelen, ik spendeer nu eenmaal niet graag veel aan dit soort films. Toen ik hem gisteren op een rommelmarkt vond voor 2 euro, kon ik het natuurlijk niet laten. Gisteravond dan maar gelijk ineens opgezet want ik was toch wel benieuwd geworden. En terecht imho want dit is iets dat ik nog niet vaak in het horror genre was tegengekomen.

In dat opzicht is de film dan ook een kleine teleurstelling. Het concept blijft best wel geweldig natuurlijk. Een vagina met tanden gecombineerd met een hoop preuts gedoe. Lichtenstein lijkt hier een fuck you mee naar de Amerikaanse maatschappij te willen doen maar vervalt jammer genoeg in teveel saaie scènes. Er zijn een aantal leuke scènes te zien zoals het bezoekje aan de gynaecoloog maar over het algemeen is het allemaal net niet. Voornamelijk doordat de film maar een klein anderhalf uur duurt en het echt duurt tot de helft van de speelduur eer de film wat vaart krijgt. Vanaf dan verandert de sfeer ook compleet en wordt het preutse tienermeisje ingewisseld voor een ware Vagina Dentata avenger. Een twist die nog even op mijn waardering kon rekenen maar al snel terug daalde in mijn achting vanwege de uitwerking ervan. Ik kan er niet juist mijn vinger opleggen maar het boeide me gewoon allemaal niet meer. De wraakactie van Dawn met haar stiefbroer als 'gewillig' slachtoffer doet nog even een smile op het gezicht tonen maar meer ook niet. Hier had volgens mij meer in kunnen zitten want sommige stukken zijn echt wel geslaagd maar over het algemeen is het gewoon allemaal te flauw.

Jess Weixler is dan ook niet echt meteen de perfecte leading lady voor de film. Als Engel der Wrake komt ze zowaar beter tot haar recht dan als godsdienstige tiener maar daar ben je natuurlijk niet veel mee. Het is niet echt makkelijk om te spelen dat je vagina tanden heeft maar dit vult ze op sommige momenten wel erg slecht in. Stupide momenten worden afgewisseld met slecht acteerwerk. Neem nu de scène met Tobey, geloof ik, aan de waterval. Eerst wordt ze daar half aangevallen door die gast, dan valt ze in het slaap/valt flauw (ik weet nog altijd niet goed wat dat moest voorstellen) en schrikt dan ineens hard op en dan is die gast zijn lul ineens op de grond. Slechte montage/script (er was sowieso wel weinig goor), dat klopt, maar dit is nu ook niet echt om over naar huis te schrijven. De rest van de cast is al van een even hoog (of wordt dit dan weer laag?) niveau.

Het concept is geslaagd, de uitwerking verre van. Dit heeft als resultaat dat de film nooit echt interessant wordt met hier en daar een kleine opleving. De oplevingen zijn jammer genoeg van een te korte duur waardoor dit snel vergeten wordt. Blij dat ik hem eens heb gezien maar nog veel blijer dat ik hier niet al teveel geld aan heb gespendeerd.

avatar van Film Pegasus

Met een onderwerp als 'een vagina met tanden' moet je geen hoogstaande cinema verwachten. Ik zag de film in de dvd-reeks 'Entertainment collection' dat al eerder goeie B-films opleverde als Perfect Getaway en Triangle. Het thema is zeer Amerikaans, wat je ook merkt aan de preutsheid die de film meebrengt, zeker in verhouding met het onderwerp. Maar het absurdisme is toch vrij goed aanwezig, enkel de humor en het acteerwerk kon iets beter. Regisseur Mitchell Lichtenstein

heeft alles uit de kan gehaald gezien het budget, onderwerp en cast. Jess Weixler helaas is wel eens leuk om te zien, maar zal duidelijk nooit een grote actrice worden

Kan er nog nipt door, maar zeker geen topper.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Vreemde creatie je nergens echt weet te overtuigen maar toch een vrij bijzondere sfeer weet te scheppen. De hoofdrolspeelster viel me erg tegen want haar reacties bij diverse scènes klopten gewoon totaal niet of waren overdreven. Ook de bijrollen zijn niet echt hoogstaand maar ze functioneerde genoeg voor wat afleiding. Het idee van een angstaanjagend geslachtsorgaan is leuk gevonden en het levert hier en daar een komisch moment op maar de uitwerking had wat beter gemogen om ook in het horror-genre sirieus naar voren te komen.

avatar van K. V.

K. V.

Zonder enige verwachting deze eens bekeken, omdat er in het boekje stond komedie/horror, maar dit klopte toch niet helemaal. Het eerste uur is eerder speelfilm/drama, waarin we het meisje beter leren kennen. Alleen het laatste half uur of zo begint de fun een beetje om op het laatste een beetje loos te gaan. De film is dus moeilijk onder een genre te verdelen en omdat 'k dus eerder een horror komedie verwachtte, kwam hij dus traag op gang.

Desondanks is het zeker geen slechte film en neemt de film zich dus redelijk ernstig.

De cast deed het goed, alleen mocht de film misschien nog iets langer hebben geduurd of moesten ze gewoon wat vroeger aan het komedie gedeelte begonnen zijn.

Tja 'k vond een kijkbeurt wel volstaan al zou 'k hem niet direct afraden. Bekijk hem eens als ze hem op tv tonen.

Oja, de film is niet echt pornografisch of zo, een schot van haar borsten en een drietal afgebeten penissen in bloed, meer hoef je niet te verwachtten of te vrezen.

avatar van rep_robert

Ondanks het lage gemiddelde heb ik me toch meer dan prima vermaakt met de film. De humor is misschien niet heel prominent aanwezig, maar af en toe is de uitwerking van het moordende kutje toch wel erg grappig. Hoogtepunt is de fist van de gyneacoloog in de vagina van de hoofdrolspeelster.

Het enige wat me echt dwars zat is dat het plot Teeth vraagt om een absurde uitwerking. Helaas blijkt het qua ranzigheid allemaal wel mee te vallen en zijn de vele afgebeten penissen vooral off screen verwerkt in de film.
Ook het plot had iets sterker gemogen, waar het Vagina Dentata verhaal verder helaas niet meer terug komt in de film. Het einde is wel weer leuk met die geile opa en z'n tongetje! De bijrollen stelen dan ook de show in Teeth.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Het wel leuk gebracht deze film met een hoog WTF gehalte,en idem dito scenes.

Maar nergens word het goor of ik lig in een deuk.waar de film wellicht ook niet op mikt.

Maar zo voor een keer is het geen afrader. Het is weer eens wat anders is wel erg makkelijk om te beschrijven ,maar het klopt helaas wel,.'

Het gekke is dat de meeste MM berichten hier niet zo positief zijn,en dat is te begrijpen.

Maar rotten tomatos is erg enthousiast .en de score hoog.

En die zijn over het algemeen wel serieus te nemen.

volgens hun site beschrijven ze de film als volgt:Smart, original, and horrifically funny, Teeth puts a fresh feminist spin on horror movie tropes.

duidelijke taal lijkt me.

IN mijn ogen zat er meer in: mik meer op de lach,dan wel op de gore.

zoals gezegd geen afrader,voor een keer best leuk.

Net aan 3!

avatar van Jeilloc

Jeilloc

Vagina dentata

Vermakelijke horror-komedie. Het acteer werk is hier en daar wat matig en soms slecht, maar de komische elementen zoals de rottweiler die een penis op eet, de perverse opa, de dokter en de onderliggende humoristische ondertoon maakte dat meer dan goed.

Geen horror-komedie zoals Braindead of Zombieland, die het voornamelijk op 'brave' humor houden, dus verwacht niet zo'n zelfde film. De humor is hier een heel stuk donkerder.

avatar van Alathir

Alathir

Een zwakke film. De script en het acteren zijn van een laag niveau en als je hierover een film maakt, wees dan als filmmaker niet te preuts. Dit is geen horror eigenlijk en grappig vond ik het ook nergens. Je hebt slechte films en belachelijk slechte films die daardoor grappig worden, deze valt in de eerstgenoemde categorie. De intro duurt ook ontzettend lang en dan krijg je nog een aantal keer een herhaling van zetten.

Leuk concept maar op deze manier geen langspeelfilm waard.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Toch moet ik zeggen dat ik stiekem moest lachen om de opening. Dit is precies de soort opening die op de dag van vandaag veel boze Tweets op zou leveren, maar ik kan er nog steeds om lachen. Jammer alleen dat dit verder het enige echt grappige moment was van Teeth. Toch wel jammer voor een duidelijke horrorkomedie.

Teeth is een ongemakkelijke film die nogal edgy te werk gaat qua concept. Dit is eigenlijk de grootste middelvinger die je aan rapeculture kan geven. Ik zie er wel de lol van in, maar niet in de manier hoe de film het afschildert. Lichtenstein gaat namelijk vooral kinderachtig te werk en laat de film nogal filmisch aanvoelen in plaats van echt effectief.

Acteerwerk is in ieder geval ver ondermaats. Weixler probeert uit alle macht een leuk hoofdpersonage te zijn maar trekt in het proces te vaak een vreemd gezicht en schiet volledig in standje overacting. De rest is ook niet per definitie beter. Veel kale figuren die allemaal vaak grappig willen zijn, maar dit eigenlijk gewoon helemaal niet zijn. Qua komedie valt er dus weinig te lachen.

Het trage tempo en het complete gebrek aan degelijke regie zijn ook killing. Het ziet er allemaal gewoon zo kaal uit dat het maar moeilijk weet te boeien. Verder duurt het ook 45 minuten lang voordat we de echt leukere scenes voorgeschoteld krijgen, en dat is toch wel lang. Alles daarvoor is namelijk een best saaie introductie en langdradige pogingen om het verhaal op te bouwen.

Zodra het op horror aankomt krijgen we een aantal leuke scenes voorgeschoteld, en die weten de film te redden. Van de rest moet Teeth het namelijk niet hebben, maar zodra het concept zelf dan eindelijk gebruikt wordt, dan is het 't allemaal wel waard. Jammer dat er verder weinig toegevoegd wordt via de regiestoel en de potentie niet echt benut wordt. Zo blijft Teeth een ietwat vermoeiende horrorkomedie met een leuk concept.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Deze was me blijkbaar niet zo bijgebleven en nu ik deze heb terug gezien, weet ik waarom. Het is echt wel (vrij) zwakke en povere horror-comedy, op beide vlakken toch ferm gebuisd. En de cast, die was duidelijk ook van een bedroevend niveau. Enige lichtpuntje is Jess Weixler, vergeten hoe lekker die toen blijkbaar was, maar ja dat red deze miskleun echt niet, zou anders wel heel cheap zijn. Een 3/10 lijkt me hier terecht.

avatar van Black Math

Black Math

Ja, maf maar grappig uitgangspunt. Maar als de premisse duidelijk is, is de film helaas een beetje voorspelbaar, maar dat is wellicht ook onvermijdelijk en je kan het ook zien als dat men duidelijk toewerkt naar een climax met de stiefbroer. Hoe die uitgewerkt wordt is dan weer erg sterk, hoewel ook onvermijdelijk. Dat geldt ook voor het einde. Het is alsof de bal op de lijn ligt, de keeper ligt verslagen op de grond, en de bal hoeft er alleen nog maar ingetikt te worden. Deze film doet dat telkens met een flinke knal, waar sommige andere films er nog in slagen om de kans te missen. 3*.

avatar van Fisico

Fisico

Vrij matige horrorprent die erg langzaam op gang komt. Vooral in de eerste 30-45 minuten gebeurt er niet zo heel veel. Het lijkt eerder een propagandafilm voor streng gelovige christenen. Heel veel gezwam over purity en kuisheid. Tot daar aan toe, met als toppunt toch wel het schoolboek over seksuele voorlichting waarbij een tekening van de vagina werd afgeplakt door de schoolraad, dat terwijl op de vorige pagina er geen probleem werd gemaakt van de penis. Tja ... Wel grappig hoe onwennig die leerkracht stond les te geven.

En dan komen we meteen bij de insteek van deze horrorprent. Eerder komisch dan eng en eigenlijk is het geen van beide. Flauw in zijn geheel. Jess Weixler is niet onknap, dat is ook al iets. Wel een leuk idee die vagina dentata, ideaal voor het horror subgenre. Ik vermoed dat het tijdens de challenge nog naar boven zal komen.

avatar van Q Jones

Q Jones

Vermakelijk maar niet schokkend ofzo. Ik had persoonlijk wel wat meer gore verwacht. Toch leuk om een keer gezien te hebben en sommige mensen komen verdiend om het leven.

avatar van John Milton

John Milton

Aan de ene kant had ik de neiging om iets super obscuurs en bizars op te snorren voor deze parel van een subgenre, want laten we eerlijk zijn: Vagina Dentata / Schlong Horror in de themachallenge stoppen, is natuurlijk wel een huzarenstukje. Mocht ik de rest van mijn leven verder nog maar weinig presteren, dan kunnen ze in mijn grafrede op zijn minst trots vertellen dat ik dat heb bereikt. Maar: het voelde verkeerd om iets anders te kijken dan Mitchell Lichtenstein's Teeth uit 2007, aangezien dat de eerste film is die ik kende over deze mythologische voorstelling, die wel eens uit het mannelijke castratiecomplex voort zou kunnen komen.

Goed is de film helaas niet, maar ik heb wel degelijk gefascineerd zitten kijken hoe het kuise 'save yourself for marriage' meisje Dawn (Jess Wexler) zich tot de daad laat verleiden, en hoe dit onherroepelijk vreselijk fout gaat. Want hoe kijk je wanneer tijdens de sex plots je snikkel wordt afgebeten, en je vol afgrijzen constateert dat slecht een rafelig afgehapt, bloed spuitend stompje resteert? Nou, zoals hierboven dus.

Als dat intrigeert en je wilt er meer van zien, dan moet je Teeth zeker eens... aanzwengelen.

-Bij de Horrorchallenge 2024