Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Mitchell Lichtenstein
Met onder meer: Jess Weixler, John Hensley en Josh Pais
Plot Teeth
"Every rose has its thorns."
De verlegen leerlinge Dawn (Jess Weixler) onderdrukt haar seksualiteit zo goed als maar kan om haar kuisheid te bewaren. Haar geloof wordt ernstig door haar stiefbroer Brad (John Hensley) belemmerd, die iedere keer opnieuw provoceert en haar ongewilde acties opdringt. Als zij dan het slachtoffer van een verkrachting wordt, bemerkt Dawn plotseling een abnormaliteit in haar eigen lichaam: ze blijkt namelijk tanden in haar vagina te bezitten.
Dawn O'Keefe
Melanie
Gwen
Phil
Megaibo
Wat een droge Komedie en vooral geen Horror. Vond het niks aan maar heb wel soms gelachen (droog). Ook al heb je niks te doen, met deze film verspil je je tijd. Omdat ik het einde wel grappig vond krijgt deze film toch 2 sterretjes van mij!
Filmkriebel
Schandalig lage keuringen
. Maar inderdaad, je moet cynische en citroenzure humor kunnen waarderen.
Duikboot
Zo schandalig laag vind ik ze niet. De film trok op niks, en was het laatste half uurtje ook aardig voorspelbaar...
Zandadder
Beetje a la Slither. Leuke film, deze moet je niet serieus nemen natuurlijk. Erg lekkere meid overigens.
WessRocks
Niet zo een geweldige film maar wel ontzettend droog en grappig.. het idee alleen al..
Elineloves
Ik was meer onder de indruk van ''stiefbroer'' John Hensley. Die kon ik dan weer wél waarderen.
Maar verder, tsja... het is inderdaad een film die je moet kijken met je verstand op 0. Het is al een hele tijd geleden dat ik hem heb gezien, maar toch is me bijgebleven dat ik veel gelachen heb. Een bepaalde scene in een grot bijvoorbeeld, aan het water.
Maar tsja.. dit is echt een film, love it or hate it. Het blijft een van de belachelijkste films die ik ooit heb gezien, als deze al niet DE belachelijkste is..
Maar ik kan wel begrijpen waarom mensen hem wel goed vinden.. laten we het er maar op houden dat het niet mijn soort film is. Actrice vond ik trouwens erg irritant.
JANSSEN90
Ik heb deze gisteren gezien, ik moet zeggen, na de berichten hier is deze mij mee gevallen.
Het duurt zo'n half uur voor er iets gebeurd, maar ik vond het gegeven wel aardig en er werd redelijk geacteerd.
Verder vind ik het geen komedie/horror maar eerder een drama/thriller.
Ik heb er fijn naar zitten kijken, maar eerlijk is eerlijk, de film hoefde voor mij ook niet langer te duren....
Epitaph
Heb 'm ook gisteren gezien, vond vooral de eerste 40 min. zeurderig. Mijn vrouw vond 'm vooral eng ik moest soms lachen, gezien het gegeven van de film zou het eerder andersom moeten zijn.
Was wel een echte B film. Dawn die gezegend was met '' Vagina Dentata'' begon er naarmate de tijd vorderde steeds beter uit te zien, ze zou voor menigeen de zonde waard zijn
Aapje81
Hele aardige film die moeilijk in een hokje past maar toch voldoende vermaak bied. Heb af en toe hard gelachen.
VierkanteOogjes
Ik werd een beetje moe van haar constant euh...vermoeide blik.
1,5 *
noknoke
Gedownload, we hebben er naar gekeken en wat een belachelijke film.
Ik dacht een goeie horror, en dan krijg je zoiets voorgeschoteld,
poes met tanden.
Hebben hem halve wegen afgezet, hoe komen ze erop.
Geen horror en geen komedie. niks.!
Meneer Bungel
Vagina dentata! It's true!
Ik had er niet erg veel van verwacht, maar voor twee en halve euro kon ik me niet snel een buil vallen, leek me. En dat is gebleken!
Het begint leuk met een intro 'hoe-het-allemaal-begon'(ook al wordt er niets uitgelegd), maar daarna kwam het nog niet zo op gang. Gelukkig bouwt het naar iets toe en wordt en blijft het grappig, ranzig en spannend tot het einde. Valt me tegen dat er hier zo op afgegeven wordt, het is dan een absurd verhaal(tje) maar het wordt erg mooi en sfeervol verteld/neergezet. Die twee schoorstenen van een kerncentrale(ook een hint richting de gevaren er van?) en de grot, bijvoorbeeld, en Weixler en Hensley zetten uitstekende rollen neer.
Net las ik(Elsevier online) dat er zelfs een eeuwenoud thema in verwerkt zit waar o.a. zelfs de Maori's en Freud zich al mee bezig hielden!
Het zal wel, 'Teeth' is voor mij een zeer complete 'tienerslasher' met veel sfeer, ranzigheid en humor. Aanrader!
4,5*.
valerio2003
Leuke film ,de ergste nachtmerrie voor een man,hahahaha
Stel je voor dat elke vrouw dat als wapen zou hebben,hahahaha
noknoke
valerio2003
Je bent zeker een vrouw anders begrijp ik het niet.
Ik vond deze echt qua verhaal niet veel inhouden.
Komedie / Horror zat er van alle twee niks of minder in.
valerio2003
Je bent zeker een vrouw anders begrijp ik het niet.
Ik vond deze echt qua verhaal niet veel inhouden.
Komedie / Horror zat er van alle twee niks of minder in.
Zeker weten ben ik een vrouw maar als man is dit toch ook te begrijpen wat ik daarmee bedoel?
Al zou je er niet vrolijk van worden.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
als elke vrouw dat zou hebben zou ik me er niet eens aan wagen om te kijken of ik 'the one' ben.. of als ze het onder controle heeft haar tenminste niet boos maken..
maarja anyways over de film:
Mjaah, aardig, niet veel meer. Had niet perse veel meer verwacht, maar wel op veel meer gehoopt.
Het originele leuke concept voor een aardige horrorkomedie is er. En ondanks dat de film eerst erg moeilijk om gang komt is ie uiteindelijk wel te pruimen.
Alleen jammer dat de film soms van die momentjes heeft waar het te serieus over wil komen, en de komedie vooral vertoont in de vorm van slecht acteerwerk (wat ik dan weer wel serieus wou zien). Desondanks af en toe een leuk momentje, maar daar blijft het ook bij.
Gore is goed in orde en moest er ook wel inzitten bij deze film.
Einde is ook wel leuk
Toch wel een beetje een gemiste kans, met wat meer spanning en horror, serieuzer acteerwerk en gewoon wat tintjes van een horrorkomedie à la Sam Raimi hadden heel wat uitgemaakt. Toch nog een voldoende vanwege de gore en het einde.
maerk
Wat een concept!
Opvallend is dat het gore gehalte minimaal is bij Teeth. Als je de synopsis leest verwacht je eigenlijk een hoop en afgehakte geslachtsdelen. Niet heel erg, maar wel een gemiste kans, want hier had veel meer mee gedaan kunnen worden. Wat je nu te zien krijgt is een matige horrorfilm, maar een leuke comedy. De film blinkt nergens echt in uit. Visueel niet echt bijzonder, maar er zitten wel een paar mooie shots tussen. Wat me erg opviel was dat de natuur erg felgroen was en je heel vaak een shot had met computergeanimeerde megaschoorstenen. Is Liechtenstein een milieuactivist? Of staat dit voor iets anders symbool, want op het laatst verdwijnt de rook.
3*.
Jezus wat een maffe maar bijzondere film was dit. Het concept "Vagina met tanden" was zeer leuk gevonden en was bij tijd en wijlen best grappig en soms ook grof. Er zitten best wel wat bijzonder seksuele momenten in zoals het onderzoek bij de fistende doktor (dat was gewoon hilarisch), het gedoe met de stiefbroer Brad (die overigens best wel grappig was) en de perverse hoogbejaarde man. Hoewel de film niet echt ijzersterk was, was het grappige verhaal wel goed gevonden en waren de beelden van het landschap soms fraai (inclusief de megaschoorstenen met rook
). Ook werd er best leuk in geacteerd en Jess Weixler zag er ook nog eens fraai uit (waarop het einde van de film), wel jammer dat ze tanden heeft
De film is niet zo flauw als het onderwerp doet vermoeden, al zijn sommige scenes best komisch. Het verhaaltje is redelijk goed uitgewerkt, met hier en daar wat bloederige scenes. Echt over de top gaat het gelukkig niet. De mooie hoofdrolspeelster Weixler (die aanvankelijk nogal raar akteert) wordt naarmate de film vordert steeds beter en weet de film in haar eentje te dragen. Camerawerk, montage en muziek zijn dik in orde. Uiteindelijk is het allemaal iets te simplistisch om echt te kunnen boeien (en de symboliek van de grot ligt er wat dik bovenop), maar toch heeft de film wel wat.
Walter Melle
Mensen blijf reeel. Het is gewoon een slechte film. Vergelijk het eens met een horror komedie als Zombieland. Dan gaat deze 20x ten onder.
Jammer van je tijd, de film en deze site met zinloze reacties en zinloze sterren.
Dit bericht? Jammer van m'n tijd!
namingway24
Dit zou een geslaagde double bill kunnen zijn met Ginger Snaps of May. De films bevatten allemaal een grote dosis zwarte humor en draaien allen om een buitenbeentje dat in een situatie verzeilt raakt waarin haar sexualiteit een belangrijk element vormt.
Deze film heeft van de drie het vreemdste concept, en de uitwerking is erg sterk. De evolutie van Dawn is erg goed, en Jess Weixler weet te overtuigen.
De mannen in deze film zijn allemaal maar op één ding uit, en dat zou als enig minpunt beschouwd kunnen worden; geen van de mannen is echt sympathiek te noemen. Een beetje éénzijdig wat dat betreft.
Maar dit vind ik weer een erg leuke horror/komedie, die weer een bewijs vormt dat de beste genrefilms vaak niet uit Hollywood komen.
U-96
- 2081 stemmen
Slechte film, maar stiekem o zo leuk. Wat ik in de film echter miste is een befscene.
qrio
jaa deze film vond ik echt bar slecht ;D ook niet de moeite genomen het af te kijken.
Ik heb ooit is, toen ik ergens rond de 5 jaar was(?), Killer Tomatoes gezien en wat me daar van bij staat is dat deze film net zo slecht is als die ;D
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Geen complete mislukking, maar had hem wel beter verwacht. De film is omgeven door een waas van preutsheid. Een bende puriteinse christenen die wat gaan preken in scholen over het "geschenk"?? Zo roep je geen sympathie bij mij op. Vond de film iets sekte-achtig hebben en ik vond dit gegeven vrij achterhaald.
Gelukkig draait het op een gegeven moment toch iets anders uit. Op het einde maakt ze gewoon heerlijk gestoord misbruik van haar mutatie.
De aanvallen waren bloederig, maar niet goor. De humor was wel lekker droog bij momenten, zeker die hond die gewoon die eikel met die walgelijke penisring terug uitspuwt. Doch had ik de film iets brutaler en meer artistiek verwacht. Het blijft allemaal wat braaf en oppervlakkig.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video