Sublime (2007)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Tony Krantz
Met onder meer: Tom Cavanagh, Kat Coiro en Kathleen York
Plot Sublime
George Grieves wordt opgenomen in het Mt. Abaddon ziekenhuis voor een standaard procedure, maar ontdekt dan al snel dat hij er veel erger aan toe is dan hij oorspronkelijk had gedacht. En niet veel later ontdekt George ineens dat het Mt. Abaddon ziekenhuis geen ziekenhuis is waar mensen ziek binnen komen en weer beter naar buiten gaan, maar een plek waar zieke mensen naar binnen komen ... en vervolgens sterven.
George Grieves
Zoe
Ned
The Bald Man
m_raben
Ik zojuist deze film gezien. In mijn ogen de beste film die ik dit jaar heb gezien. Het verhaal is zeker niet cliche en vooral het einde vond ik goed bedacht.
Er zitten inderdaad flashbacks in de film, maar die zijn niet verwarrend maar meer verhelderend, en het einde... SUBLIEM
hele mooie film die je tot het einde toe in het "duister" laat tasten...
Van mij krijgt die 4 sterren
Jic
hele mooie film die je tot het einde toe in het "duister" laat tasten...
Van mij krijgt die 4 sterren
waarschijnlijk ook de enigste film die je hebt gezien dit jaar ?
Ambitieuze, filosofische thriller die niet helemaal weet te boeien door het rommelige scenario. Veel interessante ideëen en de surrealistische aanpak werkt overwegend goed, maar uiteindelijk blijkt alles vrij simpel in elkaar te zitten. Je wordt als kijker op vele dwaalsporen gezet, maar de opzet van de film is vrij makkelijk te doorgronden. Goed camerawerk en een aparte score tillen de film wat mij betreft toch boven het gemiddelde uit.
Gestuz
ik heb hem gezien en snapte hem in het begin niet zo later werd het wat duidelijk maar ik vond hem wel wat langdradig maar je wete nooit wat een persoon in coma allemaal beleeft best wel griezelig!!!
ehuurman
Een heel dubbel gevoel: ik vind het verhaal wel goed in elkaar steken, en dat kan zeker de basis zijn voor een interessante bovennatuurlijke thriller.
Helaas kan Sublime dat niet waarmaken door een slechte uitwerking: middelmatige acteurs, een beroerde regie en een algeheel gebrek aan spanning of medeleven met de personages. In de handen van een ervaren regisseur had dit misschien best wat interessants kunnen opleveren... Misschien over 20 jaar een keer een remake ofzo?
Rianneke_Dan
Vond er werkelijk niks aan.
Verhaal spoort niet, het word nergens spannend, en de zogenaamde vreemde dingen die er gebeuren slaan gewoon nergens op, plus dat het slecht is uitgewerkt en de acteurs deden het ook niet al te best.
Sublime vond ik het dus totaal niet, en kan deze film dus niet waarderen.
sioux
zo zie je maar smaken verschillen ik vond hem dus goed hij is langdardig maar toch een goede film
zjandannybob
ik begreep de film niet echt vandaar dat ik hem ook niet goed vond, hij was niet spannend. En het einde snapte ik dus helemaal niks van....
Remi
Wat een briljante film was dit, zeg!
In het begin lijkt het allemaal een beetje cliche en ontzettend flauw, maar op den duur zit je erin. Het verhaal is echt geniaal uitgewerkt, de dromen en werkelijkheid is moeilijk te onderscheiden en dat maakt het voor mij juist beter.
Het einde vond ik ook erg goed. De vrouw van George denkt een goede keuze te maken voor iedereen en zo blijft George in zijn eigen nachtmerrie.
LordBeckett
hahaha
wat een grap, een erg slechte film
heb me echt rot gelachen om die raaf die aan het begin van de film voorbij komt vliegen.. het leek wel of ze gewoon een kartonnen vogeltje aan een touwtje langs de camera lieten zweven.. de haai in jaws 3 is er niks bij
0.5 ster
HeatWave
Origineel is deze film zeker, maar dat betekend voor mij nog niet automatisch dat ik het een erg aansprekelijke film vind.
De film is af en toe zo gecompliceerd dat de spanning totaal weg valt, en het meer een denkfilm word dan dat er ook maar één echt enge scene in zit.
Erg positieve verrassing dit. Uit dezelfde stal als Rest Stop, horror postertje, laag gemiddelde ... de film is echter wat anders.
Verhoudt zich meer tot films als The Machinist en Stay. Ja, op het einde zit een clou. Nee, dat is niet het vallen of staan van de film. Dit is geen Usual Suspects die angstvallig z'n plottwist probeert te verbergen. Sublime werkt er gewoon naartoe en plaatst weinig lading in de uiteindelijke verklaring.
Filmpje dat uiterst te genieten is door het sfeertje wat er hangt. Prachtig kleurgebruik, erg mooi contrast tussen het klinische van het ziekenhuis, het grauwe van de andere verdiepingen en de warme kleuren van de flashbacks. Camerawerk is ook erg secuur.
Verder ook interessante personages, voornamelijk dan de hoofdpersoon, z'n broer en z'n zoon. Mooie soundtrack eroverheen (veel ambient - al waren de vocalen er af en toe wat over) en af en toe lekker geëdit.
Dit kijk je voor de sfeer, voor vage herinnering, angsten en wererldbeelden die vervlochten worden tot een geestelijke nachtmerrie. Mooie film.
joa89
gisteren gehuurd en vond het 1 van de slechtere films die ik ooit gezien heb,, 0.5 *
Macmanus
Anders dan verwacht, maar zeker niet slecht.
De poster deed me aan een slasher denken. Een beetje mensen afmaken. Maar eigenlijk vanaf minuut 1 bleek dit al niet het geval te zijn. En was het een psychologische horror, over een man die vast zit in een nachtmerrie. Vooral die stukjes vond ik een lekker sfeertje hebben. De scene in het verlaten deel had een lekker vies uiterlijk. De flashbacks waren ook fijn warm. Alleen een beetje jammer dat er ook stukjes langskwamen die dat niet hadden, vooral met die zoon was niet echt nodig. Maar de soundtrack maakte dat weer goed, een hele fijne.
Qua tempo en acteerwerk is de film niet geheel stabiel. Vooral de vrouw van het hoofdpersoon kon er weinig van. En de stukjes zoals met de zoon en de lesbische dochter kwamen wat geforceerd over en had ik er persoonlijk uitgelaten. Maar een goed debuut verder.
3.5 sterren.
Johnlo
3,0 ster.
Het einde was best ok, maar wat willen ze hiermee aangeven?
Dat je mensen niet in een kunstmatige coma hoort te houden?
Of denk ik hier te ver in door en zit er geen boodschap achter.
Persoonlijk vond ik meer een thriller dan een horror.
Mocht je je een keer vervelen is dit een aanrader.
(ps. die raaf irriteerde mij ook, te nep voor woorden)
Halcyon
Mooie poster en daarmee is vrijwel alles gezegd. Je vraagt je af waarom er een unrated versie van deze film circuleert, er valt namelijk geen reet te "raten". Maar goed, films rond medische blunders zijn altijd wel intrigerend en deze tot op zekere hoogte dus ook. Verder is Sublime alles behalve een doorsnee-horrorfilm, maar dat wil niet meteen zeggen dat ie goed is want daarvoor schort er te veel aan. Het metafoorgegeven waarrond heel de film is opgebouwd krijgt bijvoorbeeld onnodig veel aandacht en alle overige interessante elementen verdwijnen op die manier naar de achtergrond. Neem nu het principe van de gevreesde complicaties die voortvloeien uit een standaard medische ingreep, schitterend materiaal voor een paranoia thriller toch? Bovendien vond de regisseur het nodig om er nog wat achterhaalde moraal aan toe te voegen verhuld in een kleedje van zogezegde visuele vernieuwing. Nu, Sublime is esthetisch gezien beter dan de gemiddelde film maar als je met zulk scenario werkt hoor je je toch echt op andere zaken te focussen...
Maar goed, de nurse van de poster maakt veel goed.
Jan met de pet
2.0 voor deze film, die ik me heel anders had voorgesteld, zoe was een pluspunt en de raaf een absuluut dieptepunt.......film om gauw te vergeten.
GraveyardJunkie
Hele aparte film... Compleet anders dan verwacht en ik weet nou niet of ik hem goed of slecht moet vinden... Hij boeide me wel de hele tijd maar het leek allemaal te duidelijk. Dat kwam wel naar voren toen ik een halfuur voor het einde de afloop kon voorspellen.. 2,5***
Rutte
Flink tegenvallende film.
Een patiënt moet een absoluut onprettige ingreep ondergaan, komt in een ziekenhuis terecht met vreemd en raar personeel. Al met al een prima ingrediënt, maar het hoofdgerecht was niet te vreten...
De film wordt op geen enkel moment niet eens een beetje echt spannend, en dan wordt je ook nog eens geconfronteerd met die irritante flash-backs, terwijl de persoon in kwestie toch grotendeels in het begin van de film aan de kijker wordt voorgesteld.
En wat de functie van die speelgoed-raaf betreft...tja, sorry...
Meer dan 1,5 ster zit er voor mij niet in.
Phoenix
Wat was nou precies de functie van die tattoo's? George wordt bereden door de Tree of Life en er later door verminkt? Als in de verlokkingen van in de eerste plaats de hemel en in de tweede plaats de hel? Of meer in de eerste plaats het leven en in de tweede plaats de dood?
Erg metaforische, allegorische film in ieder geval. Opvallend veel bekende gezichten, vooral uit TV-series. De hoofdpersoon is de broer van JD uit Scrubs, de zoon is Cassidy uit Veronica Mars en één van de gasten op het partijtje zit in Friends. B-acteurs dus, maar toch geen slecht woord over het acteerwerk. Ook geen echt goed, maar ja.
Verder best sfeervol, voornamelijk door de ambient soundtrack en de mobiele camera. Jammer wanneer er opeens gitaren of zang doorheen komt zetten. De scène dat George er op uit trekt in zijn rolstoel leek bijvoorbeeld nergens op in vergelijking met de eerdere trip in bijzijn van Zoe.
Van mij had de film overigens eerder afgelopen mogen zijn. Namelijk gelijk na het punt dat vrouwlief haar streven verklaart om George koste wat het kost in leven te houden, terwijl zijn onderbewuste één grote nachtmerrie is. Was lekker wrang geweest, en gedurfd. Nu probeert de regisseur met een erg suf gemonteerd en quasi-veelzeggend einde nog het een en ander in een positief perspectief te duwen (de protagonist omarmt zijn dood).
Af en toe trekkend, maar overall wel draaglijk dus, met een ietwat jammerlijk einde.
Ps. Weet iemand welk schilderij George in zijn badkamer heeft hangen. Vast een symbolisch doek in de context van de film.
android325
film duurde idd iets te lang. als je het goed volgt zit er toch wel en leuk verhaal in, maar echt horror. nee..
omschrijving van de film klopt ook niet echt.
het is meer dat George Grieves door verkeerde behandeling in coma zit. hierin (in z'n gedachten) vecht hij terug.
tijdens dit strijd verzint hij allerlei mogenlijkheden waarom hij nu in coma ligt. maar uiteindelijk geeft hij het op.
a-rdaa
WAT WAS DIT VOOR N SLECHTE FILM???
ik heb me de hele film lang verveeld, ik vond het alleen wel grappig dat ze door die gangen liepen waar allemaal van die mensen geopereerd werden terwijl er zogenaamd in die gangen ''verbouwd'' werd, maar echt deze film was sléchttt.
wil je een goede thriller zien ? kijk dan : Hard Candy.
een goede horror zien? kijk dan: The hills have eyes / Texas Chainsaw etc etc.
Manu
het is geen raaf, maar het is een kraai (althans, dat moet het voorstellen lol)
Boeikens
Mindere middelmaat.
Aanvankelijk redelijk verwarrend maar naar het einde toe wordt het verhaal duidelijker maar daarom niet beter.
Voor een "unrated" nogal braaf, de mooie nurse is zowat het beste van de film.
De uiteindelijke clou is goed maar kan het geheel niet redden.
Nomak
Wat een enorm zwakke film is dit. Ik heb er met veel moeite naar gekeken.
gregory804
Wat moet ik afleiden uit deze reacties, de ene persoon vind deze film ongelooflijk goed met scores van 4*, en anderen geven hem maar 1*.
Is hij enkel goed als je het verhaal meehebt?
Overigens vond ik de hier eerder vermeldde 'The machinist' en 'Stay' goede films.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Guardian
Actie / Avontuur, 2006