• 9.375.219 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Paul Hoen

Met onder meer: Corbin Bleu en Keke Palmer

Plot Jump In!

Izzy Daniels is een bokser, net zoals zijn vader. Hij zal binnenkort meedoen aan de bokswedstrijd ''Golden Glove''. Als hij via een vriendin ontdekt dat zijn passie werkelijk ligt bij touwtje springen, zal hij moeten beslissen wat hij liever wil.

Izzy Daniels

Mary Thomas

Kenneth Daniels

Shauna Keaton

Karin Daniels

L'il Earl Jackson

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een jeugdfilm die vooral verschillende aspecten binnen sport en spel voorbij laat komen, naast heersende meningen en het verschijnsel populariteit. Over welke sport populair is en welke niet en dat waar je voor kiest vaak mede je populariteit bepaalt, waarbij afwijkende zelfstandige keuzes dus problemen op school en thuis met zich mee kunnen brengen.

De jongen gaat uiteindelijk moedig tegen de heersende mening in en besluit zijn eigen passies na te jagen,
een coming-of-age dus.
En de hater/bully draait ook bij, net als vader,
uiteraard voorspelbaar ingezet voor de ‘feelgood’ sfeer.
Dit basis concept wordt vaak toegepast. Prima jeugdige acteurs en goede beelden.
De muziek vond ik zelf wat flauw, popliedjes en kinderrap, een echte jeugdfilm dus.

avatar van Shadowed

Shadowed

Normaal.

Niet een al te bijzondere Disney sport film dit, die natuurlijk overvol met clichés zit en vrij weinig aan de andere films toevoegt. Corbin Bleu doet het prima in zijn beperkte hoofdrol, en hij is eigenlijk ook gelijk de enige die het meeste energie uitstraalt.

Het verhaal is alles behalve origineel en zeer voorspelbaar. Alles kan je eigenlijk al gelijk uitstippelen, maar gelukkig is het wel een leuk verhaal. Touwtjespringen heb ik nog niet zo vaak gezien en daarom was dat dan wel weer iets nieuws.

Voor de rest is het een doodnormale kindersportfilm. Kinderen zullen dit smullen met gemak, volwassenen kunnen het ook wel waarderen denk ik. Niet heel bijzonder uiteindelijk.