Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 11 oktober 2007
Plot Alles Is Liefde
In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties. Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller) nadat hij haar heeft bedrogen met de juf (Chantal Janzen) van hun zoontje. Hoewel Dennis haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt (Valerio Zeno). Simone, de beste vriendin van Klaasje (Anneke Blok) is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema's door het drukke dagelijkse leven leidt. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich daardoor vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver, durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde (Daan Schuurmans). Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan (Michiel Romeyn), lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen...
Kiki Jollema
Rens
Klaasje van Ophorst
Sarah
ylonaih
Vond de film wel oke, niet bijzonder..! Meer om te huren voor op een druilerige zondagmiddag.
by_the_way
Nep sinterklaas??? Dan hoef ik deze niet te zien.
Dat is inderdaad een reden om de film niet te zien?
ArcovandenBroek
Zullen we over de film blijven praten?
Ik ben net terug van "Alles is Liefde" en heb me onwijs vermaakt. Dit is zonder twijfel de leukste Nederlandse film die ik ooit gezien heb. De humor, de drama, de liefde, het acteerwerk, de enorme hoeveelheid bekende Nederlanders, alles is geweldig! Kim van Kooten heeft een pracht van een scenario geschreven, genieten dit!
De aftiteling is ook een aanrader, er komen soms een aantal geweldige uitspraken langs.
Dikke 5* verdiend!
theresia
potverdorie zeg!!!! wat een top film!!!!! heb gelachen, gehuild.. wat een knal film.. van begin tot het einde.. en heel mooi hoe alle verhaal lijnen op het einde terug bij elkaar komen.. acteerwerk hartstikke goed.. 4.5* van mij...
Lauwrien
Persoonlijk had ik van deze film niet veel verwacht, maar hij valt zeker mee! Leuk verhaallijn, zeker amuserend. De film blijft zeker ook boeiend.
Champietal
Jammer van de fouten. 'Valerio' is 16 en rijdt wel in een auto? :S
Dit zei hij voor de gein, omdat hij wist dat Klaasje (Wendy) hem toch al te jong zou vinden!!!
Spartaan1986
Degelijk nederlands romantisch drama dat geen moment verveeld. Grappig is de film eigenlijk nooit dus waarom er komedie staat is mij een raadsel. Tegen het einde wordt het allemaal wat te moralistisch maar echt heel storend is het niet.
Barrie vd Laan
Niet grappig: Dat is de eerste die ik dat hoor zeggen. Wil nooit avondje met jouw stappen want dan wordt het weinig lachen.
Miss Savvy
Ja, erg leuk!
Ben over het algemeen geen grote fan van Nederlandse films, maar dit is toch serieus één van de leukste die ik gezien heb. Misschien zelfs wel DE leukste
. Zoals ik laatst iemand naar aanleiding van deze film hoorde zeggen: 'De Nederlanders worden steeds beter in leuke/goede films maken.'
De verhaallijnen zijn goed uitgewerkt, evenals de manier waarop ze uiteindelijk allemaal samenkomen. Erg komische rol ook van Carice van Houten, heb meerdere malen in een deuk gelegen.
Kortom: heerlijke romantische komedie. 4 *
Ondanks dat ik me eigenlijk niet in de discussie wil mengen, hierbij toch een tip voor ouders: hoewel de film voor alle leeftijden is, is het misschien geen aanrader om deze film (onbegeleid) te laten zien aan kinderen die nog in de man met de mijter geloven....
miepke
Ik vond het een leuke film.
Ik heb er erg van genoten.
Gewoon een heerlijke romantische komedie.
vlad
WAt een leuke film! Een gezellige film.
Valerio kon niet goed acteren, maar daardoor werd de film alleen nog maar leuker/grappiger!
Het verhaal is wel afgekeken van de film Love actually alleen draait het daar rond kersttijd en hier rond sinterklaas. Maar toch nog leuk!
4 sterren!:D
Spartaan1986
Er is zoiets als verschil in humor..
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11925 berichten
Om heel erg azijn te pissen vond ik een aantal dingen tegenvallen...de dubbing (?) klonk lelijk, Anneke Blok heeft wéér dezelfde rol die ze altijd heeft en sommige verhaallijnen worden wel erg makkelijk afgeraffeld. Vandaar ook niet mijn 100% enthousiaste gevoel over deze film.
Maar. Het feit dat dit weer een film is die (veel) commercie én kwaliteit zo goed weet te combineren, is goud waard. De film is vrolijk, zit goed in elkaar en Joram Lursen krijgt goede actereprestaties uit degenen van wie je het niet zou verwachten. Valerio Zeno, om maar een voorbeeld te noemen. Toch nog een prima film. 4,0*
Matthis
Heerlijk product van Nederlandse bodem! Gewoon kijken, genieten en blij zijn dat zoiets in ons land ook geproduceerd kan worden.
Apster
Film viel op zich mee. Er zaten wel wat leuke verhaaltjes tussen, maar ook wat mindere. Valt op hoe van Kooten toch enkele verhaaltjes van die andere britse film subtiel veranderd heeft. De soundtrack was ronduit belabberd en elke 10 minuten een montage met een liedje eronder wordt op den duur erg voorspelbaar.
Carice van Houten en Michiel Romeyn waren het beste van de film, Valerio daarintegen acteerde als een houten klaas. De scene met de Vliegende Panters was de enige keer dat ik echt moest lachen, voor de rest was het nogal flauwe humor. Minpunt ook zoals Judaskiss al zei die dubbing, visueel zag de film er wel goed uit.
Krappe 3*
G.1Rl
Geweldige film!! Ik vond hem echt heel grappig en ik vond ook dat er goed werd geacteerd. De film leeft van het toeval, maar dat maakt het juist zo leuk. Ook de muziek vond ik er heel goed bij passen.
Voor mij 4*
gabbergrunn
ik vind de film geen ruk aan ik snap niet dat hij zo hoog word beoordeeld
Berty
Dit is dus duidelijk verschil van smaak, ik heb me kapot gelachen in de bios.. het lijkt me zowiezo wel duidelijk dat je niet kunt oordelen over humor.
Superfilm
-acteurs
-humor
-emotie
-Carire van Houten
zoutzak
Teleurstellend matige film.
Acteerwerk was in veel gevallen ver onder de maat, daarnaast bleven de personages vrij oppervlakkig (wat in aantal gevallen maar goed was ook) tel daarbij op dat het plot geregeld compleet ongeloofwaardig is en je hebt weinig over behalve enkele geslaagde grappen.
Maargoed een dergelijke film van eigen bodem is dan wel enigzinds verfrissend.
Quido
Teleurstellend matige film.
Maargoed een dergelijke film van eigen bodem is dan wel enigzinds verfrissend.
superred
Ik hou helemaal niet van Nederlandse films, vaak vind ik ze veel te grof (vloeken e.d.), maar deze film vond ik echt leuk, tegen mijn verwachting in. Ik heb veel gelachen en vond het goed geacteerd. Leuke acteurs ook!
Ik wil hem zeker nog een keer zien.
4,0 *
zomertje
ik heb de film alles is liefde gezien maar ik vind de film niet zo goed
eigenlijk een saaie film voor een komische
Respekked
Jammer van de verhaallijn van Thomas Acda. Dat lag er allemaal net iets te dik bovenop. Anders had deze zeker 5* gekregen. Rest van de film is namelijk fantastsich. Bij vlagen zeer grappig, perfecte personages, leuke verhaaltjes (behalve acda), de Vliegende Panters als uitgerangeerde Minverva vriendjes van de Prins, Carice van Houten en Michiel Romeyn die de show stelen, beetje sentiment op 't einde.
Kortom geweldige romantische komedie.
Nog nooit meegemaakt dat de hele zaal bleef zitten om nog even de (overigens leuke) aftiteling mee te pakken.
Mooiste moment uit de film is wanneer Sint Jan uit gaat leggen aan die Soul Zanger wat Sinterklaas betekent en wat hij doet.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11925 berichten
Barrie vd Laan
4.4 miljoen. De film kostte 4.6 miljoen. Het moet ook wel en omdat ze niet aan alle landen verkocht zijn is het nodig.

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

'The Investigation of Lucy Letby' goed bekeken op Netflix: Top 10 van dit moment

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

De Marathon