• 9.381.199 stemmen

Met onder meer: Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot Alles Is Liefde

In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties. Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller) nadat hij haar heeft bedrogen met de juf (Chantal Janzen) van hun zoontje. Hoewel Dennis haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt (Valerio Zeno). Simone, de beste vriendin van Klaasje (Anneke Blok) is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema's door het drukke dagelijkse leven leidt. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich daardoor vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver, durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde (Daan Schuurmans). Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan (Michiel Romeyn), lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ted Coelman

Simone Coelman

Victor Jollema

Rudolf van Hoogstraten Bosch

Klaasje van Ophorst

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Quentin schreef:

Teller staat na de tweede week al op 2.414.918 euro met een screenaverage van 14.597 euro, bijna 4 ton meer dan vorige week!

En deze week zijn de bezoekcijfers voorlopig weer fors hoger dan vorige week.

avatar van Champietal

Champietal

Ik ben gisteravond geweest en vond het echt een topfilm. Het is echt een leuke, grappige en romantische film

Vooral voor een film van Nederlandse bodem.

Het enige vind ik dat de film niet voor Alle Leeftijden is, want kinderen onder de 8 jaar moeten deze film niet zien vanwege de nep sinterklaas !!

Is ie nep??

avatar van anne J

anne J

Champietal schreef:

Op kijkwijzer staat inderdaad dat hij AL is, maar in de kranten stond dat hij 12jr is, very strange.. Het moet in ieder geval op zijn minst 6jr zijn.

hinie

Bestaat dat eigenlijk wel,een film voor 6 jaar en ouder? En kids van 6 geloven echt nog wel in sinterklaas.

avatar van Wouter

Maar daar is de Kijkwijzer niet voor bedoeld.

Mij lijkt ie dus gewoon AL.

Net alsof een kind van 6 jaar hier heen gaat.

avatar van Jolienepien

Jolienepien

maaikeeeeh schreef (en terecht!):

Ja, belachelijk inderdaad. Dit is nou 1 van de weinige films die ik absoluut niet voor alle leeftijden geschikt vind.

Inderdaad. Iemand van de bioscoop waar ik hem gezien heb zei dat er daar wel kinderen naartoe zijn gegaan die later nog in Sinterklaas bleken te geloven, ze waren natuurlijk helemaal overstuur. Niet zo'n fijne manier om daarachter te komen denk ik.

hinie

Dan zijn die moeders toch ook niet goed snik. Deze film laat je zo'n kind toch ook niet zien.

avatar van Lucas1

Lucas1

Wouter schreef:

Maar daar is de Kijkwijzer niet voor bedoeld.

Mij lijkt ie dus gewoon AL.

avatar van The Ostrich

The Ostrich

Een 4! echt een hele leuke, met humor gevulde zwijmel film.

avatar van The One Ring

The One Ring

O nee? Hoezo?

De kijkwijzer waarschuwt voor seks, geweld, discriminatie, grof taalgebruik, enge beelden en drugsgebruik. Geen van deze dingen komen in extreme mate in Alles is Liefde voor (al wordt er wel een paar keer "Fuck!" geroept), vandaar AL. Maar je hebt gelijk, er moet zeker een icoontje komen met een plaatje van een mijter. Waarschuwing: in deze film wordt verklapt dat Sinterklaas niet echt bestaat.

Over de film zelf:

Ik heb nogal eens het een en ander gezegd op deze site over de humor en romantiek in Nederlandse films, die naar mijn mening namelijk vreselijk was. Alles is Liefde brengt hier voor mij gedeeltelijk verandering in. De film bewijst dat een Nederlandse film wel degelijk grappig kan zijn, maar dat het met romantiek nog niet wil lukken.

De humor komt toch wel grotendeels voort uit de Sinterklaassetting. Romeyn is geweldig als Sint tegen wil en dank. De humor is soms harder dan ik van te voren had verwacht, en het werkt. Het is echter wel jammer dat de film soms zijn eigen grappen ontkracht. Ik vond bijvoorbeeld het idee dat een prins als Zwarte Piet verkleed gaat om een vrouw te versieren erg grappig. Juist omdat we van een prins verwachten dat zoiets beneden zijn stand is. Het extreme contrast tussen de vrolijke Piet en de stijve prins maken de scènes dus leuk. Maar als we vervolgens zien dat dezelfde prins zich in zijn vrije tijd vermaakt met het in het water gooien van een invalidewagentje (sowieso een compleet misplaatste scène naar mijn mening) dan is het verkleden als Piet niet eens zo extreem meer. Jammer. Maar gelukkig heb ik genoeg gelachen in de film en daar gaat het toch om.

Het dramatische en romantische vlak was beduidend minder. De acteurs doen het op zich prima (ik heb me zelfs voor het eerst in mijn leven niet aan Paul de Leeuw geërgerd, ik vond hem zelfs goed), maar om nou te zeggen dat ik ooit bij een het gevoel had dat ze verliefd waren... Nou, nee. Toch wel essentieel voor zo'n film. Daarnaast bevat de film monologen van het type "liefde betekend...", "het leven is..." Je kent het wel, het soort hartverwarmende teksten met een levensmoraal. Op zich niets mis mee, maar in deze film waren het duidelijk schrijversteksten en leken ze niet echt uit de personages te komen. Soms kwamen ze ook op een totaal willekeurig moment, waardoor ze al helemaal hun kracht verliezen.

Het nadeel van mozaïekfilms (Magnolia uitgezondert) zoals deze is ook altijd wel dat er één of twee mindere verhalen inzitten. Zo ook hier helaas. Het verhaal van Acda en zijn vrouw deed me helemaal niets. Ik vind het dan altijd jammer dat zo'n verhaal ten koste gaat van de tijd die aan andere verhaallijnen besteed had kunnen worden. Ik had bij zo'n beetje ieder verhaal het gevoel dat hij beter zou werken als er meer tijd had ingezeten. Vooral de afloop van alle verhaaltjes wordt een beetje snel afgeraffelt.

Maar genoeg gezeurt, ik ben toch wel overwegend positief. Het is niet de beste romantische komedie ooit, maar ook zeker niet de slechtste. Love Actually zag ik nog niet, dus ik kan nog geen vergelijking maken. Wellicht in de toekomst.

avatar van Quido

Quido

Alles is Liefde in recordtempo Platina Film

Alles is Liefde heeft zondag de 400.000ste bezoeker verwelkomd en heeft daarmee een record gevestigd. Het is de eerste Nederlandse film die binnen 2,5 week na de release platina wordt. Sinds het eerste weekend staat de film van regisseur Joram Lürsen op nummer één in de Nederlandse box-office top 20. De film heeft, gemeten over de eerste drie weken, meer bezoekers getrokken dan de Engelse klassieker Love Actually.

De Platina Film wordt maandagavond in besloten kring in Amsterdam door Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival, uitgereikt aan regisseur Joram Lürsen en de bijna voltallige aanwezige cast.

Bron: NFF

avatar van behangdelul

behangdelul

in zijn genre (nl film) een uitstekende film! 4*.

Genoeg humor om je te vermaken en geen storende romantische zaken...

Leviwosc

‘Alles is Liefde’ de film draait eveneens in filmhuis Cinecitta in Tilburg; regelmatig bezoek ik dit filmhuis, juist voor die films waar geen grootse promotiemachine achter schuil gaat of die films die zo anders dan anders zijn dat een ‘gewone’ bioscoop er geen brood in ziet of simpelweg het risico niet durft te nemen. Die films met een klein budget, een heel onbekende cast of een film afkomstig van één of andere vreemde uithoek in de wereld.

We hebben vast allemaal onze eigen mening over de film ‘Alles is Liefde’ maar dit is geen kleine film, laat staan dat er een onbekende cast in meespeelt en de film is van vaderlandse bodem. Waarom ‘Alles is Liefde’ dan juist in een filmhuis draait is mij een raadsel, de film draait nota bene ook nog eens in de Midi, een commerciële bioscoop hier in Tilburg.

Toch ben ik de film gaan bekijken en ik ga doorgaans op de maandagavond, wanneer een plaatsbewijs slechts € 3,50 kost. Nog niet eerder had ik de zaal zó vol gezien, het was een drukte van belang en dat voor een Nederlandstalige film! Gewoonlijk ben ik vrij negatief jegens de Nederlandse film, té vaak ben ik teleurgesteld door de marginale kwaliteit van de Nederlandse film; dus ik zat zeker niet onbevooroordeeld in de zaal. Ik was pessimistisch en al direct bij het begin van de eerste scene had ik er de pee in. ‘Alweer zo’n mismaakt creatuur! Dit wordt een draak van een film!’ dacht ik. Zo’n film waar een misselijkmakende burgertruttige spruitjeslucht vanaf komt zetten, die me vervolgens nog dágen naderhand m’n maag zou doen opspelen waardoor ik weer het zuur krijg.

Toch moet ik bekennen dat dit niet het geval was, de film zit vrij goed in elkaar, de humor is me 100% meegevallen, het waren niet die typische flauwiteiten die we kennen van veel humoristisch bedoelde tv-series die veel weg hebben van de beroemde Nederlandse klucht. Ik had niet het idee dat men per se zo graag grappig wilde zijn, het was niet zo gemaakt; en dat vind ik bijzonder prettig.

De opzet van het verhaal is niet erg realistisch, maar dit gegeven heeft mij geen enkel moment geïrriteerd. Ik doel hier vooral op de Sinterklaas figuur Jan (Michiel Romeyn); Sinterklaas is nog steeds heilig in de lage landen en niemand zal dan ook accepteren dat deze figuur of misschien beter gezegd ‘dit symbool’, openlijk en publiekelijk wordt geridiculiseerd in het bijzijn van gelovige kinderen. Dat gebeurt wel in de film. Ik stel me zo voor dat als Bram van der Vlugt nog eens komt te overlijden en zijn opvolger, om wat voor reden dan ook, de illusie van Sinterklaas voor de kinderen verpest, hij nimmer meer op tv zal verschijnen; dat is namelijk onacceptabel. Maar natuurlijk gebeuren er dingen in films die in het echte leven hoogst onwaarschijnlijk zijn. Jan als Sinterklaas is daar één van.

Verder hebben we nog Prins Valentijn (Jeroen Spitzenberger), de prins heeft opmerkelijk veel bewegingsvrijheid en zijn omgang met een verkoopster van de Bijenkorf (Carice van Houten) is ook erg onwaarschijnlijk. Ik verwacht dat het protocol dergelijke informele contacten tussen leden van het koninklijk huis en burgers niet toestaat; laat staan dat deze zich openlijk bezatten en een vette hap bij de FEBO scoren in hartje Amsterdam. Maar wellicht is dit dan juist de humor. Verder vond ik het acteerspel van Jeroen en Carice ‘over the top’, het was té veel aangedikt, dat maakte het enigszins nep voor mij. Dit had ik veel minder bij de andere stellen en diens verhaallijnen.

En dan één puntje van ergernis!

Daan Schuurmans als Kees Tromp. Kees Tromp is absoluut ongeloofwaardig als homoseksueel en als wederhelft van Victor Jollema (Paul de Leeuw). Daar ik meende romantiek, emoties en warmte te zien bij de andere koppels miste ik deze volledig bij Kees en Victor. Kees is absoluut verkeerd gecast, men had nooit Daan Schuurmans die rol moeten laten spelen, hij is geen geloofwaardige homoseksueel, geen geloofwaardige wederhelft van Victor. Daan Schuurmans past niet in dit soort rollen en ik vind het jammer dat hij dat zelf niet beseft. Daan kan beter de gladjakker spelen, het vileine type dat een dolk in je rug steekt en ronddraait.

Als tegenspeler voor Paul de Leeuw had men een acteur moeten casten van ongeveer dezelfde leeftijd en misschien, hoe zeer dit wellicht ook tegen de borst van velen stuit, een echte homoseksueel, die uit eerste hand weet wat het is en hoe het gaat, die natuur getrouw een homo kan neerzetten en geen hetero die, hoe goed bedoeld ook, zomaar wat aanklungelt.

Wellicht denk je nu, ‘waarom zei je dat je de film wel aardig was?’ Welnu, dat komt dus vooral door alles wat buiten die ergernissen zich afspeelden, de humor en ergens ook de absurditeit van de verhalen, de samenloop van omstandigheden en uiteindelijk de ontknoping. Al is het natuurlijk wel heel toevallig dat al die mensen een link met elkaar hadden en dat allemaal in Amsterdam. Als het verhaal zich had afgespeeld in een dorp was het geloofwaardiger geweest volgens mij. Maar dat zijn mijn overpeinzingen.

Al met al vind ik de film leuk om gezien te hebben en zal ik ook zeker deze film aanraden aan hen die graag een Nederlandse film willen zien. Want er zit té veel goeds in de film om hem af te schrijven en te verdoemen.

Ik geef de film 3½ ster.

P.s.: Ik ben het overigens geheel met de anderen eens, deze film moet zeker een waarschuwingssymbooltje krijgen waardoor ouders worden gewaarschuwd dat in deze film bekend wordt gemaakt dat Sinterklaas een verzinsel is.

avatar van Quentin

Quentin

Lijkt me helemaal niet het doel van de kijkwijzer. Vond Schuurmans overigens bijzonder overtuigend spelen, fijne tegenpool van De Leeuw.

avatar van Wouter

Vreemd toch, die behoefte naar realisme die je vaak in Nederand ziet. Daarbij durf ik me af te vragen of het allemaal zo onrealtisch is als Leviwosc denkt. (benieuwd ook hoe realistisch hij zijn nummer 1 inschat...)

En inderdaad is het niet de taak van de kijkwijzer om kindjes voor Sinterklaasontgoocheling te beschermen.

Grappig dat sommige mensen het de kijkwijzer kwalijk nemen, maar er geen moeite mee hebben er over te spreken op een publiek forum.

Leviwosc

'Le fabuleux destin d'Amélie Poulain' is niet erg waarschijnlijk, dat geef ik toe, maar de film heeft die pretentie ook niet. En 'Alles is Liefde' lijkt me enkel een romantische komedie, niet meer en niet minder.

Daarnaast doel ik niet op de kijkwijzer, de kijkwijzer moet zich met andere zaken bezighouden. De regisseur of de producer kan wellicht een waarschuwing afgeven.

En ja dit is een publiek forum, maar ik ga er serieus vanuit dat hier geen kinderen komen jonger dan 8 jaar. En ik denk dat maar erg weinig 5 en 6 jarige zo goed kunnen lezen en schrijven dat ze hier recensies komen schrijven. Sowieso behoren kinderen niet onbegeleid achter de computer te zitten, dus ik verwacht niet dat ik met mijn stukje de illusie van een kind heb verpest. Dus zeker dat laatste argument is een beetje vreemd.

avatar van Quentin

Quentin

Leviwosc schreef:

Vraag ik me af waar jij in Alles is Liefde die pretentie dan wel tegenkwam.

Kinderen van 5 á 6 jaar (en nog wel wat ouder) gaan net zo min onbegeleid naar de bioscoop .

Leviwosc

Deze film draait nu in de bioscoop inderdaad, maar ik zal je een geheimpje vertellen Quentin...

OOIT zal eens deze DVD te koop zijn en mensen zullen deze kopen en wellicht spelen zij deze thuis op hun dvd-speler terwijl de kinderen meekijken. Deze film is immers voor alle leeftijden.

Zomaar een mogelijk scenario.

Niet verder vertellen hoor, dat deze dvd ooit in de winkel komt, de mensheid is er nog niet klaar voor. Het is ons kleine geheimpje.

Leviwosc schreef:

Dat is de verantwoordelijkheid van de ouders. Niet van de filmmakers.

Overigens vind ik de tagine: Liefde is als Sinterklaas. Je moet er in geloven, anders wordt het niks duidelijk genoeg...

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Jolienepien schreef:

Je moet kinderen sowieso niet in Sinterklaas laten geloven. Je kunt ze best wel uitleggen, dat deze man vroeger heeft bestaan en dat er nu hulp-sinten zijn, daarbij hoef je niet te vertellen dat het om je buurman gaat. Het feest wordt daar heus niet minder op en het trauma wordt kleiner. Stel je voor, ouders die tegen je liegen.

avatar van starbright boy

Ik had het geloof in Sinterklaas echt niet willen missen en een trauma heb ik er al helemaal niet aan over gehouden. Alleen geweldige herinneringen.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik ben er nooit overheen gekomen dat mensen die je dierbaar zijn, tegen je liegen (al dan niet met goede bedoelingen). Of misschien, ben ik er nu wel eindelijk overheen.

Alleen al vanuit dat standpunt, vind ik Sinterklaas en de complete beweging eromheen ergerlijk en mens (lees kind)-onwaardig.

Misschien moet ik erbij vermelden dat destijds mijn prachtige fiets werd 'gestolen' vanwege de "goed"-heiligman. Mijn broertje kreeg die later in een ander kleurtje terug. Ik begrijp nog steeds niet hoe je dit kinderen kunt aandoen.

avatar van Wouter

Dat zegt natuurlijk meer over jouw ouders dan over het fenomeen Sinterklaas....

avatar van FisherKing

FisherKing

True, grootouders zelfs, maar er zit natuurlijk ook een zekere bangmakerij bij de Sinterklaas en zwarte- piet- gedachte. En niet alle ouders zullen de "roe" en "zak naar Spanje" negeren...

avatar van Wouter

Denk dat dat al een paar deccenia voorbij is.

hinie

Spreek je van bangmakerij? Het is een gezonde spanning die het met zich meebrengt. Dit is een feest die ik geweldig vind om terug te zien bij mijn kids. Jammer dat dat bijna voorbij is!

avatar van Karl_arty

Karl_arty