• 9.378.415 stemmen

Met onder meer: Jamie Foxx, Jennifer Garner en Chris Cooper

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot The Kingdom

"How do you stop an enemy who isn't afraid to die?"

Ronald Fleury (Foxx) leidt een anti-terrorisme eenheid die de verantwoordelijken van een bomaanslag op Amerikaanse burgers in het Midden Oosten moet opsporen. Eenmaal in het weinig toegankelijke woestijnland, proberen de Amerikanen een lokale politie-officier aan hun kant te krijgen om hun onderzoek te vergemakkelijken. Maar het onderzoek wordt gedwarsboomd door bureaucratie en tradities en de levens van Fleury en zijn manschappen staan op het spel.

Ronald Fleury

Aaron Jackson

Francis Manner

avatar van P8rb

P8rb

Zeer aardige actiefilm, special effects zijn goed en de actie is mooi en realistisch in beeld gebracht (vooral de laatste actiescenes). De film in het geheel voelde ook erg realistisch aan. Ruime 3 sterren.

avatar van Pestiis

Pestiis

hebbum net ff bekeken, en ik moet zeggen dat ik 't wel een aardige film vondt.

hij kijkt makkelijk weg en voor je het weet ben je weer iets van anderhalf uur verder

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vooral dankzij het laatste half uur een prima film. Was deze net zo slap geweest dan het uur ervoor, was er niet veel aangeweest. Het begin was overigens ook wel sterk, waarna de film behoorlijk inzakt. Met de cast is niet veel mis, alleen vond ik Garner er niet echt tussen passen.

Het camerawerk was ook erg matig. Jammer dat we steeds vaker met deze schokkerige zooi te maken krijgen, want het doet de film echt geen goed wat mij betreft. Ondanks dit, toch nog een paar behoorlijk spectaculaire, gruwelijke en spannende scénes, vooral in het laatste half uur uiteraard. En op het einde zijn we nog niks opgeschoten, want de terroristen zijn alleen maar bozer gemaakt.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Leland Palmer schreef:

Dan moet je zeker niet cloverfield kijken

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Methylfenidaat aanbevolen voor de cameraman. Prima als je een stempel op een film wil drukken, maar doe dat dan wel goed.

Verder aardige film, redelijk begin en sterk einde, middenstuk ietwat traag in de voortgang. Wel wederom een film die het bange Amerika na 9/11 wil laten zien. En dat terwijl het de kijker uiteindelijk alleen maar banger zal maken...

avatar van Weertenaar

Weertenaar

De slotscene tilt deze film boven de middelmaat uit: 3.50 (3.50)
En daar zag het lang zeker niet naar uit. Na een aardig opwarmertje, dat overigens nogal 'koud' overkwam, laat Berg de boel een beetje versloffen. Tussen minuut 10 en 74 (het moment van de 'autocrash') ontbreekt het The Kingdom aan één actievolle scene die prima als brug had kunnen dienen tussen de opening en het fraaie slotakkoord. Die wordt nu louter opgevuld met de uitwerking van het verhaal, dat overigens absoluut niet misselijk wordt neergezet, en dat leek deze prent toch niet helemaal goed te passen. Zeker achteraf gezien, het laatste halfuur is voorzien van één lange actiescene waarmee The Kingdom zichzelf op de kaart zet. Het script kent niet overdreven veel diepgang, maar toch voldoende om te blijven boeien, zowel qua actie alsmede verhaaltechnisch. Daarnaast wordt de film symbolisch afgesloten, hetgeen ietwat clichematig overkomt, maar in dit geval echter totaal niet stoort.

Wat ook opviel was de rol van Jennifer Garner. Die had ik zo snel niet in dit soort films zien opereren, maar toch wist ze me aangenaam te verrassen. Ze houdt zich wijselijk op de achtergrond, maakt zich ondergeschikt aan de meeste andere rollen en acteert welhaast vanuit een eigen isolement. Het vreemde is juist dat het werkt wat ze hier doet. Alsof ze aanvoelt dat ze hier niet op de voorgrond aanwezig moet zijn, want qua personage viel ze nogal uit de toon bij de drie heren. Jamie Foxx is 'steady as always' en doen Ali Suliman en Ashraf Barhom zeker niet onder voor hun 'Amerikaanse' collega's. De dialogen zijn over het algemeen heel behoorlijk.

Cinematografisch overtuigt Berg redelijk, ware het niet dat hij wel heel erg graag zijn stempel wil drukken. Dit camerawerk mag ik doorgaans graag zien, maar helaas weet Berg totaal niet waar de grens ligt. Hij gaat maar door, wat na verloop van tijd verzand in chaotische, zeer onoverzichtelijke scenes. Daarnaast houdt Berg ervan om veelvuldig (en dan bedoel ik ook écht vaak) van camerastandpunt te switchen, hetgeen evenals het camerawerk soms overslaat in overmoedigheid. Toch past het deze film. Met name het laatste halfuur wordt gewoonweg zeer fraai uitgewerkt, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Blach Hawk Down wat mij betreft. De sterke actiemomenten, de vlotte zorgvuldige montage, toepasselijke goed getroffen opnamelocaties en de treffende settings sieren The Kingdom eveneens. The Kingdom is al bij al een geslaagde prent die zelfs nog wel iets hoger op de ladder had kunnen komen als Berg zijn eigen grenzen had gekend en de film tussen minuut 10 en 76 was voorzien van tenminste nog één goede actievolle scene. In alle opzichten ben ik het voor de verandering een keertje roerend eens met het Moviemeter gemiddelde...

Script / Verhaal:................ 3,50

Positie: 77/332
The Kingdom staat daarmee voor 'The Boondock Saints' en achter 'Fargo'

avatar van aburex

aburex

Prima verhaal en acteerwerk (vooral Jamie Foxx) over een terroristische aanslag in Saoudi-Arabië die door een FBI-team onderzocht wordt. In het begin verloopt het verhaal wat traag maar daarna is er volop actie. Het einde laat echter een bittere nasmaak achter (kijken maar!)

avatar van Zizzo

Zizzo

vond vooral de sfeer van Saoudi-Arabië goed gedaan, en de continue dreiging van deze compleet andere wereld.

avatar van Decec

Decec

Spannend film!

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Prima film de sfeer is goed en de verassende wendingen zijn top!

Jamie foxx speelt erg goed.

Actie +

Humor +/-

Cast +

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Ontzettend goede film. Van het zeer extreem gewelddadige begin tot het eind gespannen gekeken. Film verveelt helemaal nergens. Zelden voor mij maar toch 5*

avatar van bakfietz

bakfietz

Lekkere film met fijne opbouw. Heb vooral het laatste half uur aan de buis gekluisterd gezeten!

avatar van Xen0n

Xen0n

Hele goede film. Ze proberen toch wel wat duidelijk te maken rondom de hele Amerika en Saoedi situatie. Het doet niets af aan de film. De special effects zijn inderdaad geweldig. De cast speelt ook heel netjes, vooral foxx zet een mooie rol neer. Zelfs nog een klein beetje humor tussendoor

Zeker een film die je een keer bekeken moet hebben!

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Beginnen kijken en voor ik het weet was de film gedaan, het verhaal boeit en het is goed uitgewerkt.

Verder nog goede acteerprestaties van zowat iedereen.

Het enige waar ik mijn twijfels bij had, waren die SUV's, die reden de hele tijd 200kmh. Thuis hebben wij ongeveer dezelfde auto(met laadbak ipv extra zitrij) en 200kmh is iets wat je al heel moeizaam gaat halen, laat staan dat je het de hele tijd kan aanhouden.

avatar van Raycensie

Raycensie

Deze realistische film begint al met een interessante inleiding waardoor je meer te weten komt over het ontstaan van de huidige betrekkingen tussen de VS en Saudi Arabië.

In de film zelf is er vaak een dreigende spanning.

Het einde is heel spectaculair waarin vooral de rondvliegende granaten zeer goed in beeld zijn gebracht.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Gister op Duitsland gezien.
Afgezien van Garner die gewoon niet kan acteren en ook een volledige miscast is voor deze film, vond ik het best een onderhoudende film.
De mooie samenwerking tussen Ashraf Barhom en Fox die steeds meer uitmondt in een vriendschap, ondanks hun totaal verschillende komaf.
Hij kwam een beetje langzaam op gang, maar het naar het einde toe was het non-stop-actie. Het plot was ook intrigerend en gaf maar weer aan dat de kloof en de verschillende manier van denken tussen de Westerse wereld en het Midden oosten niet snel verkleind zal worden. De dood van Ashraf Barhom liet wel even een brok in mijn keel achter. Hij was nou juist een oprecht man, die wel deze kloof minder groot wou maken.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

De film viel op zich wel mee, maar het duurt veel te lang vooraleer het verhaal op gang komt. Het verhaal lijkt ook zo snel te gaan dat ik nauwelijks kan volgen wie, wat of waar de problemen zich bevinden. De actie op het einde was wel zeer goed gedaan. Jammer dat ik het eerste halfuur van de film redelijk saai vond. Nu, het is niet zo dat ik alleen van actie hou, anders zou ik deze film geen voldoende geven, maar het verhaal was wel voldoende onderbouwd waardoor deze film me een leuke avond heeft bezorgd.

avatar van Joakiem

Joakiem

Aardige film, matig verhaal. Kijkt goed weg, niet meer en niet minder

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Topfilm, kan er niet meer en ook niet minder van maken:4,0

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Interessante film waar ondermeer de cultuurclash tussen Saudi-Arabië en de VS erg naar voren komt. Het is een erg complex onderwerp met een lange voorgeschiedenis, eigenlijk onmogelijk om daar een goede film van te maken. Peter Berg probeert het, maar echt lekker uit de verf wil het niet komen. De zure nasmaak op het eind na de broodnodige actie geeft desondanks goed de situatie neer. Daardoor is The Kingdom niet geheel mislukt en is het ook niet een Amerika-borstklopperij-film geworden gelukkig.

avatar van BraveSirRobin

BraveSirRobin

Argh, ik heb em net met moeite uitgekeken. Tis naar mijn mening een vrij waardeloze film: het is precies de openingsscene van "Team America world police" maar dan uitgerekt over 110 minuten en aangevuld met een oppervlakkig drakenplot.

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Lekker filmpie voor donderdagavond!

Verhaal boeide me vanaf de eerste minuut, Jamie Foxx weet om te gaan met zijn rol en spanningen tussen lokale bevolking en Amerikaanse ''intruders'' wordt goed weergegeven. De film geeft een interessante kijk op hedendaagse problemen met dergelijke landen. Einde is een beetje voorspelbaar.

avatar van vloosbroek

vloosbroek

Hallo,

Dit is voor het eerst dat ik een bericht plaats. Ik heb al vaak getwijfeld, maar nu vind ik het noodzakelijk. Ik las de beoordelingen van de film van de 'The Kingdom'. Hij wordt goed gewaardeerd en terecht, alleen wat ik vervolgens lees, wat sir john brave lees (of zoiets), daar gaan mijn haren van overeind staan. hij waardeert hem volgens mij met 1* of 1,5*.

Het is jammer dat mensen dit soort waarderingen geven, omdat ze waarschijnlijk niet de film van hun genre kiezen.

Deze film heeft gewoon veel realiteit. Er wordt goed geacteerd en de opbouw is inderdaad spannend. En zeker de slotscene is van groot belang, omdat hier nogmaals duidelijk wordt gemaakt, dat oorlog onzinnig is en dat er altijd weer nieuwe mensen opstaan die door ervaring of indoctrinatie, haat tegen de medemens ontwikkeld.

Als laatste wil ik zeggen, dat ik deze site gebruik om te kiezen voor een film die ik wil gaan zien, en dat echte meningen en waarderingen belangrijk zijn. Rekeninghoudend dat smaken verschillen wil ik een keuze kunnen maken, maar dat gaat dus niet met meningen die gevormd worden door mensen die hun waardering baseren op hun 'slechte' smaak.

Deze film krijgt van mij 4*, want het kan altijd beter, maar het is wel een film, waar ik stof tot nadenken van krijg.

Dus voor ieder die van oorlogsfilms en realiteit houdt, wil ik je deze adviseren.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanavond bekeken.

Strak geregisseerde actiefilm door regisseur Berg, die eindelijk een goede, volwassen film aflevert.

De film oogt zeer realistisch, heeft een bepaalde urgentie en is met flinke vaart geschoten.

Berg, die duidelijk beter regisseert dan hij ooit geacteerd heeft (hoewel hij aan het begin zelf nog even te zien is in een kleine rol), weet je als kijker flink in het verhaal en de actie te betrekken, waardoor je de frustratie mee voelt met het FBI team, wat op alle mogelijke manieren wordt tegengewerkt.

Goed geacteerd door eigenlijk alle acteurs, waardoor het realisme gehalte nog meer benadrukt wordt.

Het laatste half uur is nagelbijtend spannend en zeer effectief in beeld gebracht en gemonteerd.

Laatste beeld van de film stemt tot nadenken.

Zeer sterke actiethriller.

Een acht, ofwel vier sterren.

avatar van Thomas83

Thomas83

De intro van de film is weliswaar net wat te flitsend, maar werkt toch wel goed. Je wordt goed in grote lijnen ingelicht en het kijkt aardig weg.

Hierna gaat het echter al snel mis met een ongeloofwaardig uitgevoerde aanval op een compound. Terroristen maken burgerslachtoffers, maar dat ze lukraak met machinegeweren op gebouwen en mensen lopen te maaien is ongeloofwaardig. Het is verder ook weinig subtiel met de introductie van Foxx zijn personage, een vreselijke scène in de kleuterklas van zijn zoontje, en ook die evil Arab die zijn zoontje gedwongen laat toekijken bij de aanval.

Er ontspint zich al gauw een pure actieiflm (maar dan gek genoeg lange tijd zonder actie) zonder nuances en met oerlelijke explosies en andere CGI. Die bom na de aanval was geen gezicht. Tel hierbij op slechte acteerprestaties en idiote "uitleg-dialogen" en je weet al wat voor film je krijgt. Er wordt ook een aardig blik aan bekende acteurs opengetrokken (overigens niet uitsluitend grote blockbustersterren): Foxx, Garner, Bateman (beiden vormden in Juno nog een yuppie-koppeltje, grappig), Jenkins, enz. Daar bovenop komen ook nog dramascènes zonder hart, regelmatig met kinderen,die vreselijk acteren. De hinderlijke onnodige handcamera is ook van de partij. Gewoon een propagandafilm eigenlijk, en niet eens een die vermaak weet te bieden. Hollywood op zijn engst. Het "speurwerk" en de uitwerking van het politieke en culturele aspect zijn ook van het meest kinderlijke niveau dat je je kunt voorstellen. Zeer zwak, daar kan ook de redelijke actie (er gebeurt genoeg, maar de good guys weten tot in het belachelijke steeds kogels te ontwijken, letterlijk en figuurlijk) op het einde niks aan veranderen. 0.5*.

avatar van Rosicky

Rosicky

Neh, te hippe camerabeelden krijgen mij al redelijk snel geirriteerd. Zo ook hier. Redelijk geacteerd door de voltallige cast. Jammer dat Jason Bateman weer dezelfde rol speelt, die meneer lijkt me een echte one-trick-pony. Matig filmpje, laatste half uur maakt veel goed. In dat laatste half uur wel even lekker die spanning, lekker die actie, en toch weer matig dat einde.

avatar van Blarown

Blarown

gister gezien op tv

hele goeie film;

ik heb weer een leuk avondje tv gehad dankzij deze

avatar van Jules [NL]

Jules [NL]

Deze film moet het toch vooral hebben van het verhaal, omdat er amper actiescenes in de film zitten, alleen het laatste half uurtje vond ik het kijken waard. Daarvoor kwam de film heel moeilijk op gang.

avatar van PascaL

PascaL

beetje over de top.. maar wel leuk

Goede spannende film, die mij van begin tot eind in spanning heeft gehouden. Met name het slot gedeelte van de film was erg spannend. Ook de eind boodschap vond ik mooi. Ieder heeft zijn eigen waarheid, gebaseerd op zijn eigen visie, maar daarom is deze niet minder waar.