• 9.374.935 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jordan Barker

Met onder meer: Gabrielle Anwar, Louis Ferreira en Forest Whitaker

Plot The Marsh

"You can bury the past... but sometimes the past won't stay buried."

Claire Holloway (Gabrielle Anwar) is een licht overwerkte kinderboekenschrijfster die zichzelf een vakantie op het platteland gunt. Maar de geplande vakantie wordt een nachtmerrie als zij zich geconfronteerd met een bovennatuurlijke bedreiging ziet die zij het hoofd moet bieden als zij het weekend nog wil overleven.

Claire Holloway

Geoffrey Hunt

Philip Manville

Little Claire/Rose

Brendan Manville

Teen Ernie

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond hem erg saai, en volgens mij komt de film nergens echt goed op gang.

Het sfeertje zat er wel in, maar voor de rest was het toch echt weinig qua acteerwerk of spanning.

Nee ik kon hier eigenlijk helemaal niks mee.

1* voor de moeite

avatar van Zinema

Slecht uitgewerkte maar sfeervolle thriller met een prima Whitaker. Zij het misplaatst. Het filmpje begint sterk maar ontaard al snel in een rommelig en clichématig verhaaltje vol hiaten. Matig.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Plot: Claire Holloway heeft last van steeds weerkerende nachtmerries over een klein meisje dat van huis wegloopt. In haar droom zet zij de achtervolging in tot het aanpalende moerasgebied waarin ze vervolgens plots wegzinkt...

Toevallig ziet ze dit huis uit haar dromen opduiken in een tv-reportage, het blijkt reeds jaren leeg te staan. Dit is voor haar het bewijs dat deze dromen meer zijn dan een toevalligheid. Ze besluit het voor enkele weken te huren om uit te pluizen wat er kan gebeurd zijn..

Daar aangekomen begint ze vreemde, nachtmerrieachtige verschijningen te zien.
Wat is hier aan de hand..?
Waarom verschijnen deze schrikbeelden aan Claire en wat is haar rol in dit alles...?

Deze Occulte Thriller begint vrij aardig, Claire's nachtmerries worden knap in beeld gebracht met de nodige angstaanjagende geluiden, flikkerende lampen en plotse verschijningen.

Maar na de 3e keer dat dit gebeurd heb je't wel gezien, spijtig dat er zoveel middelmatige tot vervelende momenten in voorkomen..
Op de acteurs valt niets aan te merken, die spelen zoals je't van hen verwacht.
De cameraman heeft ook zijn huiswerk gemaakt, alles wordt mooi in beeld gebracht, de geluidseffecten en muziek zijn zoals je't van zulke films gewoon bent.

Het falen van deze film is volledig te danken aan het routineuze scenario en dito uitwerking.
Dit is eerder het genre Thriller dat je eens op VijfTV of Vitaya zal tegenkomen, hiermee gaan ze niemand shoqueren.
De in zulke films gebruikelijke "gore" of expliciet geweld is totaal afwezig. Het is braaf en netjes gehouden, wat nefast is voor dit genre film

5/10.
Als er een boekje zou bestaan met als titel: "Horrorfilms voor Dummies", zou deze niet misstaan als voorbeeld.

Volgens mij is dit de ideale film om te bekijken als je bv. binnen anderhalf uur ergens naartoe moet en je het uur zeker niet uit het oog wil verliezen, ik kan je garanderen dat je minstens alle 10 minuten naar de klok zal hebben gekeken !

avatar van 606

Helaas niet helemaal wat ik er van verwacht had.
Mijn grote vraag waarom vermoorde die jongen nou dat meisje ???
Rest was het redelijk aardig.

2,5 ster

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Het acteerwerk is wel in orde en de film heeft zo z'n sfeertje. Ook het verhaal(tje) steekt best origineel in elkaar. Alleen kan dit alles het gebrek aan echt goede spanning niet compenseren. Het kwam allemaal ook een beetje te veel als een rommelpotje op mij over en de film duurde voor mijn gevoel wat te lang. Noem het gerust "verveling".

Een beetje rare acteurs ook. Ik kan het niet echt goed uitleggen maar op Forest Whitaker na zitten er allemaal van die vreemde koppen op. Mensen die de film hebben gezien zullen ongetwijfeld begrijpen wat ik bedoel.

Helaas. 2,0*

avatar van Theunissen

Slappe hap deze Horror / Thriller. Dit soort films zijn al vaker gemaakt en ook wel beter. Deze film weet eigenlijk nooit echt te boeien en is zeker nergens spannend of eng. Qua uitvoering ging het eigenlijk nog wel (met name het visuele gedeelte), hoewel de cast m.u.v. Forest Whitaker te wensen overliet. De film keek zich opzicht nog wel redelijk weg en duurt gelukkig ook niet lang.

avatar van Noodless

Noodless

Och ja...je zou zeggen wat kan de de zoveelste film rond geesten nog brengen, maar qua verhaal heeft het toch een andere benadering waarbij het mysterie of het trauma van Claire Holloway zich langzaam ontvouwt naar een wat kitscherige climax. Hoe de clou nu in elkaar zit, is op zich nog wel leuk bedacht. Helaas wordt het nergens spannend en valt vooral de uitwerking van de geesten tegen. Die scènes zijn vaak flauw. De sfeer rondom het verlaten huis en het moeras wordt wel goed gebracht. Ook een pluspunt is dat Forest Whitaker van de partij is die er toch iets van weet te maken. 5/10