• 9.373.383 stemmen

Geregisseerd door: Ray Lawrence

Met onder meer: Anthony LaPaglia, Geoffrey Rush en Barbara Hershey

Releasedatum: 19 juni 2003

Plot Lantana

"Sometimes love isn't enough."

Detective Leon Zat, vol met schuldgevoelens over het bedriegen van zijn vrouw, onderzoekt de mysterieuze verdwijning van de psychiater van zijn vrouw. Vier paren zijn verstrikt geraakt in een web van liefde, oplichting, seks en dood. Hun geheimen en leugens bemoeilijken Leons onderzoek en doen hem beseffen dat hij zijn persoonlijke problemen op moet lossen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jordy

Jordy

Mooie film. Deed me aan Magnolia denken qua structuur... verschillende personages (hier vooral echtparen met problemen) die onderling los met elkaar verbonden zijn, een Grote Gebeurtenis in de tweede helft van de film, en dan vervolgens de impact die deze gebeurtenis op alle personages heeft

3,5 *

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Film met Magnolia/Short Cuts-achtige constructie over midlifecrises, maar dan ook nog met een moordmysterie. Een beetje net als Een Ander Zijn Geluk. Maar die laatste vond ik de betere.

Ik ben het vooral eens met titan. Lantana is een goed verzorgde, vakkundige film, mooi geacteerd (met name door LaPaglia) en vaak mooi in beeld gebracht. Maar het drama kwam niet genoeg van de grond, voor mij. En ik vond dat er wat al teveel toevalligheden in het plot zaten. Daardoor bleef het ook allemaal net te bedacht.

avatar van starbright boy

Oef, tegenvaller. Begint nogal soapy, met allerhande oppervlakkige relatieproblemen bij verschillende stelletjes. Gaat verder in de film gelukkig wel een stuk meer de diepte in (en raakt het soapgevoel daardoor gemakkelijk kwijt), maar het script kwam me geforceerd over en de film deed me uiteindelijk niet veel. Ik miste ook een conclusie of een gevoel die de film boven de portretten van de bewoners van het plaatsje uit deed stijgen.

avatar van renske

renske

Fantastische film met ditto acteerprestaties. Vooral Kerry Armstrong en Rachael Blake vond ik fantastisch en in Blake's geval was het zelfs pijnlijk om naar te kijken, maar eigenlijk was iedereen heel erg goed.

Knap van de schrijver om ten eerste een toneelstuk zo filmisch om te kunnen zetten, én om een zo uitgekauwd onderwerp als hoe mensen zich tot elkaar verhouden en met welke motivaties we (voornl. relatie-)keuzes maken etc., nieuw leven in te blazen.

De dvd bevat ook een soort 'making of' waarin vooral opvalt hoeveel vertrouwen de regisseur aan de acteurs geeft, en dat het licht dat zoveel regisseurs/cameramensen gebruiken tegenwoordig eigenlijk helemaal niet nodig is. Had ik mij niet gerealiseerd. Ik heb er bewondering voor dat de makers hier niet voor de makkelijkste weg kozen. De film is met liefde gemaakt, hoewel ik, dit zeggende, heel goed besef dat ook een film die ik niet zo goed gelukt vind met zoveel liefde gemaakt kan zijn.

Wat betreft de bovenstaande samenvatting van de film: is 'psychiatrice' werkelijk een bestaand woord?!? In mijn Groene Boekje (uitgave 2005) komt het niet voor. Gaan we dan voortaan ook 'doctrice' zeggen voor een vrouwelijke dokter en 'metselaresse' voor een vrouwelijke metselaar?

En om hoofdpersoon als 'gefrustreerd' te omschrijven alleen omdat hij in een fase van zijn leven zit waarin hij het even niet meer weet... ik weet niet of de 'psychiatrice' het daar eens mee zou zijn.

avatar van Stephan

Stephan

Kerry Armstrong speelt hier werkelijk geweldig. De hele cast is trouwens uitstekend. Mooie karakterstudies in een wat mager plot, maar daar gaat het in deze film dan ook niet om.

Een goede schets van wat mensen tot elkaar brengt, wat de angsten binnen een (vertrouwde) relatie zijn, wat hen bij elkaar houdt en wat hen uit elkaar drijft. De verleidingen en principes waarin het "vertrouwen" een herkenbaar zwaartepunt is.

Alles behalve oppervlakkig en zeer treffend gepakt in een script waarin er meer tussen de regels gezegd wordt dan hardop wordt uitgesproken,

avatar van Movsin

Movsin

De cineast weet het best levendig en spannend te houden ondanks de meerdere verhaallijnen die evenwel alle verlopen onder dezelfde noemer van gezinsproblematiek om nagenoeg gelijklopende en o zo klassieke redenen .

Inhoudelijk en genietbaar al ontgoochelt het slot wel een beetje.

Van de acteurs geen kwaad woord.

avatar van BBarbie

BBarbie

Knap psychologisch drama tegen de achtergrond van een mysterie. Het terugvinden van een spoorloos verdwenen vrouw is niet meer dan een raamvertelling, waarbinnen de film voornamelijk focust op de diverse personages die op enigerlei wijze (mogelijk) bij die verdwijning betrokken zijn. De karaktertekeningen benadrukken hoe verschillend mensen reageren in vergelijkbare situaties. Een film over achterdocht, (gebrek aan) oprechtheid, berouw en verzoening. Over de hele linie prima geacteerd.

avatar van AnyaH

AnyaH

Australische thriller met enig drama.

*** 'Trust is as vital to human relationships as breath is to life. And just as illusive.....' ***

De film komt creepy binnen. Kleurige cinematografie bij binnenscѐnes en overdag, blauw en donker bij buitenscѐnes 's avonds en 's nachts. Onheilspellende en mooie muziek, goed passend bij de scѐnes. De diverse acteurs spelen hun rollen realistisch en goed.

Rode draad is psychiater Valerie die tijdens counseling diverse patiënten spreekt over hun relaties. Één van de patiënten is onzeker: Patrick heeft een relatie met een getrouwde man die zijn vrouw niet wil verlaten. De psychiater verdenkt haar eigen man en zij raakt na autopech plotseling van de aardbodem verdwenen. Detective Leon leidt het onderzoek en komt achter alle geheimen......

Lantana is een soort combi ensemblefilm en thriller over ongelukkige en gebroken relaties.

De film gaat over verdriet, onzekerheid, wantrouwen, beschadigd vertrouwen en de gevolgen ervan. Gedurende 3/4 van de film vraag je je af welke van de getrouwde mannen het nou eigenlijk is.....

Conclusie: Vind het wel een goede film! Leuk spannend sfeertje en mooie muziek......

avatar van Fisico

Fisico

Beste een aangename film die niet heeft verveeld. Het geheel komt misschien wat traag op gang en heeft wat soapallures met al die verschillende mannen die er verborgen relaties op nahouden. Interessant wordt het wanneer verschillende verhaallijnen met elkaar verweven lijken te zijn. Niet bijster origineel voor een film, maar het zit best fijn en bovendien luchtig in elkaar. Hier wordt het nooit nodeloos complex en de plotlijn is makkelijk te volgen. Uiteraard berust één en ander op toevalligheden, maar ook niet elke subplot is gelukkig met elkaar verbonden.

De verdwijning van de psycholoog brengt de film in een andere sfeer welk relatief snel wordt afgehaspeld. Toch blijft de film genietbaar. Alles behalve een hoogvlieger, maar het gedegen acteerwerk en het redelijke plot gaven een voldaan gevoel.

Ook het einde stond me wel aan. Soms is het lot onafwendbaar. Beetje raar wel van de buurman om de schoen weg te gooien aan de overkant van zijn woning, ma soit, ik wil het de regisseur best vergeven.. Een film waarbij wantrouwen en gebrek aan liefde centraal staan. Fijn!