• 9.376.788 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Darrell Roodt

Met onder meer: Bridget Moynahan, Peter Weller en Carly Schroeder

Plot Prey

"Out here, you're the endangered species..."

De Amerikaanse familie Newman gaan op vakantie naar Afrika. Ze denken een gezellige en avontuurlijke vakantie te beleven. Dit verandert al gauw in een nachtmerrie als ze gestalkt worden door wilde leeuwen die levensgevaarlijk voor hen zijn.

avatar van FlyBoy

FlyBoy

Wat een waardeloze bagger film!

De locatie is mooi, het acteerwerk is redelijk maar het verhaal .... dat slaat gewoon helemaal nergens op. Gewoon een belediging voor de intelligentie van de kijkers ... een kind van een jaar of 5 verzint volgens mij nog iets beters.

Al lang niet meer zo'n gigantische but-film gezien!

Een 1 voor de locatie ... National Geogr. in 't zuur.

avatar van BlueSword

BlueSword

vond het wel gaan, was best wel spanned, vooral omdat dit wel wat echter is dan vampieren of zombies enzo.

maar ik had ook echt niks te doen.. er komt wel te weinig ''horror'' in voor. maar naast dat had ik me wel vermaakt.

zaten wel mooie beelden tussen.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Ongelooflijk Horned_Reaper, je noemt alleen maar negatieve punten op, en vindt de film kut. Daarnaast kijk je 30 min. van de 92 en dan geef je een anderhalf voor de moeite terwijl je het ook nog eens de slechtste film vindt die je dit jaar gezien hebt, applaus voor jezelf .

Ps, hier ga ik mijn tijd natuurlijk niet aan verspillen.

avatar van keoma

keoma

film haalt het gemiddelte niet voorspelbaar en soms overdreven en dan noemen ze het nog een horrorfilm ook.een horrofilm noem ik iets met bezetenheid of geesten.wie dit geklasseerd heeft als horrorfilm heeft een steek los

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Willy Wartaal schreef:

Ps, hier ga ik mijn tijd natuurlijk niet aan verspillen.

goed van me he

maar ik vindt dat je na een half uur een film wel redelijk genoeg kan inschatten.

avatar van FillumGek

FillumGek

Een matige film die afgezien van een paar stomme dingen behoorlijk realistisch is. Er wordt gespeeld met angst die zomaar eens werkelijkheid zou kunnen worden. Gelukkig is er rustig aan gedaan met de special effects en oogde het allemaal wel geloofwaardig. Opluchting was ook dat de leeuwen niet gemuteerd waren of iets dergelijks, net zoals de schapen in Black Sheep. Allemaal behoorlijk echt dus.

Helaas houdt het daar op bij de pluspunten. Verder hangt de hele film aan elkaar door clichés ( stiefmoeder en dochter liggen elkaar niet, maar groeien dichter na elkaar toe - stoere meneer in het verhaal gaat dood - heldin overleeft een explosie op een meter afstand!! etc) Dag geloofwaardigheid. Verder was er te weinig horror en zaten er wat saaie momenten in. Een filmpje om een keer te zien, maar die te weinig interessants bevat voor een tweede kijkbeurt.

avatar van K@i

K@i

probeert deze the Ghost and the Darkness tefaken ofzo

avatar van roozblooz

roozblooz

noem je dit een thriller? sorry, maar ik vind deze film niet echt goed. als het aan mij lag had ik de film weer af gezet maarja, sommige hier wouden dat niet oke, het landschap was oke! en de actrice was best goe; maar echt goed acteren was het niet het spijt me maar meer dan 1.5 kan ik niet geven

avatar van lindakroes

lindakroes

Waardeloze film, meer heb ik er niet over te zeggen eigenlijk!

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Best wel een vermakelijke film voor tieners

Heb me goed vermaakt,geen seconde verveeld

Constante spanning

avatar van Pietje Puk

Pietje Puk

Wat een B film zeg...

Het is dat je geen 0 maar minimaal een 0.5 kan geven...

Dit verhaal slaat werkelijk helemaal nergens op.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

horned_reaper schreef:

goed van me he

Nou...nee

Want een film komt vaak pas na 45-60min echt goed op gang, daarvoor is toch vaak een trage, misschien soms erg saaie opbouw.

Vind dat je een film wel helemaal moet kijken voor een rechtvaardig oordeel

avatar van Devoo

Devoo

Mooie setting, en gewoon een toffe film die makkelijk te volgen is. Er zit één echt luguber momentje in, en voor de rest is het weinig thrilling, maar het is wel een vermakelijke film.

avatar van Doom

Doom

Regisseur Darrell Roodt levert met Prey toch best een degelijke horror af. Het plot is misschien simplistisch en onorigineel, echter de settings, acteerprestaties en omgeving maken dit meer dan goed. Gewoon een vermakelijke horror.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ja het is een B-film, Ja het verhaal is slecht maar het is alles behalve een slechte film.

Integen deel, deze film was op sommige momenten best vermakelijk. iets wat ik niet had verwacht van te voren!

De setting is prachtig, er word behoorlijk goed geacteerd en de scénes waarin ze aangevallen werden waren goed gedaan!

Het verhaal doet er mij echter niet toe, wat ik wel erg slecht vond was het script.

De handelingen die ze uitvoerde waren zo onbenullig.

Waardoor ik me vaak ergerde waarom ze niet gewoon even logisch na dachten!

Waarom op de 3e dag pas kijken welke middelen er beschikbaar zijn die kunnen helpen? doe je toch als eerst...

Maar al met al was dit tegen me verwachting in best een te pruimen film, misschien iet wat saai & onlogisch op sommige momenten.

Waardoor ik niet verder kom dan een een gemiddelde horror, 2.5* dus!

avatar van mickgkz

mickgkz

Wow, wat een negatieve reacties.

'K vind een leuke film. verhaal is niet zo slecht als de meeste beschrijven vind ik.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Ik snap de negatieve reacties ook niet zo goed, als ik eerlijk ben.

Prima horror/thriller met een goede dosis spanning.

De locatie was prachtig, en ook de acteurs leverde puik werk af.

Onbegrijpelijk lage score's.

avatar van Ralf81

Ralf81

glimmerman2000 schreef:

Ik snap de negatieve reacties ook niet zo goed, als ik eerlijk ben.

Prima horror/thriller met een goede dosis spanning.

De locatie was prachtig, en ook de acteurs leverde puik werk af.

Onbegrijpelijk lage score's.

Mee eens. Vond deze film best onderhoudend en spannend! De leeuwen zagen er ook niet zo nep uit als ik had verwacht na het lezen van enkele reacties hier.

avatar van laurel

laurel

Absoluut geen horror. Wel met redelijk spannende momenten en idd goed geacteerd. Helaas toch een film die je snel weer vergeet.

avatar van jpbols

jpbols

Matig film, wel mooie setting mooie beesten. Maar die Peter Weller is te oud om geloofwaardig over te komen, het verhaal is idd zoals velen zeggen een cliche en ik irriteerde me echt aan die scene waar ze als een dolle gaat scheuren je weet dat het dan weer mis gaat niet meer dan 2 sterren

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik heb een zwak voor waargebeurde verhaaltjes waarin mensen prooi worden van wilde dieren.

Helaas kent deze film wel wat zwakheden zoals het ongelovelijk slechte mono-geluid. Ik had qua geluid het gevoel alsof ik naar een hele goedkope C-film uit de jaren 80 aan het 'kijken' was. Bovendien was het volume ook niet constant gedurende de film.

Raar dat ze daar niet een paar Dollars meer aan hebben uitgegeven.

Het acteertalent van de kids viel ook vies tegen, vooral dat teenage meisje was heel slecht. Verder waren er nog een paar zeer slechte ongeloofwaardige dialogen (de situatie in ogenschouw genomen) en een paar hele slechte en ongeloofwaardige scenes.

En dan het zeer ongeloofwaardige fictieve einde, dat gaat er bij mij dus niet in he. Met zo'n film moet je je zoveel mogelijk aan de feiten houden vind ik, fictieve 'spannende' hollywood momentjes passen totaal niet in een film als deze.

Zo, dat waren alle zwakheden wat mij betreft... Ohw, nee, het camerawerk tijdens de eerste aanval van de leeuwen was ook belachelijk slecht, het leek wel alsof ze zaten te filmen tijdens een zeer zware aardbeving en volgens mij zat ik toen naar een mooie opgezette leeuw te kijken in een paar scenes.

Gelukkig was het niet alleen maar slecht, er zijn mooie beelden van het landschap en de dieren te zien, de film is hier en daar wel spannend maar helaas nooit beklemmend zoals het veel betere 'Black Water' (aanrader) en 'Open Water'.

Omdat ik een zwak heb voor dit soort verhaaltjes en omdat ik me niet heb verveeld tijdens de film geef ik toch nog een voldoende aan deze toch wat tegenvallende film.

avatar van 606

Super natuur en mooie beesten.

Acteren was ok en leuk om peter weller weer eens te zien.

avatar van Kevin13

Kevin13

Deze zien liggen en staat ook meteen op men lijstje. Ziet er wel nog redelijk uit.

avatar van Metalfist

Metalfist

Out here, you're the endangered species...

Deze Prey leek me weer eens wat anders dan de meeste horror films. Geen seriemoordenaar of geflipte zot maar gewoon een paar leeuwen die de boel wat komen verzieken. Sloeg me dat tegen.

Het begin is nog aardig en vooral de leeuwen zien er zeer mooi uit maar wat verschrikkelijk hard stoort is ten eerste al de dochter. Wat een irritante trut is me dat zeg. Als ik haar stiefvader was had ik ze al lang voor die leeuwen gesmeten. Ten tweede is de rest van de familie nu ook niet echt van een hoog niveau te noemen.

En vanaf dan begint ook heel de geloofwaardigheid te verdwijnen. Wanneer de dochter de sleutels filmt liggen ze op misschien 2-3 meter afstand maar wanneer die moeder ze gaat halen moet ze bijna een kilometer lopen om terug te geraken! Ook hoe de moeder een explosie overleeft zonder een schrammetje op te lopen terwijl ze bijna nog in de auto zit is te dom voor woorden. Vergeet dan ook niet het stuk waar ze aan de sleutels geraken en in plaats van gecontroleerd weg te rijden begint ze te freaken en slaagt ze erin om op een vlak stuk met haar auto in de put te geraken Nee wacht, soms was het een vlak stuk maar andere keren was het precies de Hymalaya waar ze op reden.

Prey is een film om snel te vergeten en ben dan ook blij dat ik hem gratis heb gekregen. Speciaal voor de mooie beesten geef ik nog 1*

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Waardeloze, typisch Amerikaanse film die de term horror onwaardig is. Het enige waar de film in uitblinkt zijn de visueel prachtige landschappen, verder zien de leeuwen er ook fraai en realistisch uit, maar helaas is daar dan ook alles mee gezegd. Tot aan het einde had ik nog een redelijk goed gevoel over deze film afgezien van sommige onrealistische handelingen, maar nadat bleek dat Amy toch nog in leven was, na de wagen opgeblazen te hebben was het voor mij duidelijk wat voor een stereotype, uit Hollywood afkomstige film dit is.

avatar van djeebee

djeebee

Bagger, bagger en nog eens bagger

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

De leeuwen vond ik mooi. Ook wanneer mensen werden aangevallen zat het goed in elkaar en zag er wel alsof het echt gebeurde. Dat vond ik cool. Voor de rest is het een verhaal waarvan je het einde vanaf het begint kent. Dialogen waren ook niet te best. Kortom een film om te zien en te vergeten.

1* voor de beesten

1* voor de locatie en mooie zonsondergangen.

avatar van misterwhite

misterwhite

Ik vond het een goede film. Lekker spannend maar

Het is wel absoluut geen hoogvlieger maar wel vermakelijk

3,5 sterren

avatar van pooper

pooper

wat is er aan de hand op moviemeter!!!

niet iedere film is van qientin terintino of niet iedere film is de godfather!!!! jullie moeten ook mee gaan met de tijd!!!

alle mooie films zijn de meeste negatiev over en over de slechte films positiev k vond dit een geslaagde thriller

verdiende 3,5*

avatar van K@i

K@i

pooper schreef:

wat is er aan de hand op moviemeter!!!

verdiende 3,5*

Goodfather en Tarantula boeien me allebei niks maar dit was gewoon een Slechte film !