• 9.376.493 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Darrell Roodt

Met onder meer: Bridget Moynahan, Peter Weller en Carly Schroeder

Plot Prey

"Out here, you're the endangered species..."

De Amerikaanse familie Newman gaan op vakantie naar Afrika. Ze denken een gezellige en avontuurlijke vakantie te beleven. Dit verandert al gauw in een nachtmerrie als ze gestalkt worden door wilde leeuwen die levensgevaarlijk voor hen zijn.

avatar van daviddoelen

daviddoelen

stinissen schreef:

Een vermakelijke film haalt bij mijn 3.5 * ( 7 )

Een 2.5 is een bijna voldoende ( 5 )

Ik zie het alsvolgt:

1* = waardeloos

2* = middelmatig

3* = goed

4* = geweldig

5* = meesterwerk

... en daartussen (1.5, 2.5 etc.) als je de film nét iets beter of slechter vind.

Films die ik beoordeel met 2,5 of 3 sterren vind ik vermakelijk. Films die ik meer sterren geef, vind ik meer dan alleen 'vermakelijk'.

avatar van daviddoelen

daviddoelen

matthijs_013 schreef:

Het is inderdaad geen hersenkraker, maar ik vond het zeer vermakelijk. Niet altijd even verrassend, maar ik heb zeker niet alles kunnen voorspellen. Acteerprestaties waren dik in orde en de film gaat niet alleen over blondjes die hun leven niet zeker zijn (zoals de Cover eigenlijk doet vermoeden).

Ik kan me de film niet zo goed meer voor de geest halen, maar ik ergerde me voornamelijk bij deze film aan de domme acties van de "ervaren" ranger, de vrouw en haar stiefkinderen.

avatar van thugster

thugster

• 1977 stemmen

slechte film vooral het momemt dat ze de sleutels gevonden hebben en eindelijk weg kunnen maar in een c-film gebeurd er wat hier in deze film gebeurd gewoon ongeloofwaardig

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

In een horrorverhaal ga je geloofwaardigeheid toch niet als hoofdcriterium nemen hoop ik, want dan ga je er weinig goed vinden. Het toeval is in quasi elke horrorfilm nadrukkelijk aanwezig.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Het idee voor deze film werd duidelijk gehaald van het bekendere Cujo. Toch wel evenwaardig vind ik, want laat ons niet vergeten dat Cujo, ook al is het dan een bekende film, ook geen hoogvlieger was.

De horrormomenten zijn aardig. Geen overdreven geschreeuw, gekauw of bloed, maar net gruwelijk genoeg voor de gemiddelde horrorfan.
Het acteerwerk vond ik meer dan behoorlijk. Vooral met de gezichtsexpressie zat het wel goed.
De spanning ontbreekt gedurende de gehele film toch wel wat. Je weet steeds vooraf al wat er gaat gebeuren. Ook weinig ondersteuning van goed geluid om de spanning op te bouwen.

Het meest spijtige van al vind ik echter het gebrek aan durf van de regisseur. Zoals gewoonlijk overleeft het volstrekt onervaren gezin de gebeurtenissen, maar al de experten verdwijnen tussen de tanden van de leeuwen. Het dramagehalte zou zoveel sterker zijn als dat eens niet zo is. Maar als je een personage waarmee het publiek al een symphatie voor heeft opgebouwd laat sneuvelen, dan mist de film een happy end en blijkbaar werd dat niet gedurfd.

Het feit dat de film gebaseerd is op ware gebeurtenissen (dat zijn ze allemaal tegenwoordig ) kan daar ook een rol in hebben.

3* voor een modale horrorprent.

avatar van Carcamel

Carcamel

han de barman schreef:
wat een kutfilm!
Dat geblehr van die wijven de hele tijd
En dat shitjong moest schijten, maar dat doet ie vervolgens 3 dagen niet meer.

Dan die stomme moeder die ineens na 2 nachten in de auto te hebben gezeten hebben, denkt dat ze hard moet rijden en de auto naar de klote rijdt. En dan later brult "Do you trust me" voordat ze diezelfde auto opblaast...

Noemen ze dat horror? Als ik de poster met die leeuwenkop zie verwacht ik het een en ander en niet een of ander safari avontuurtje met een paar leeuwen die een paar mensen aanvallen.

Wat een ergernis BAH!

(voorlopig) helemaal mee eens ik heb gisteren avond voor het slapen gaan het 1ste uur gezien (sleeptimer op een uur gezet)
Ik vind em tot nu toe erg tegenvallen, vooral dat gegil van de vrouwen ja dat is echt irritant, terwijl ik me daar normaal niet aan erger in een horror film.
Ik ga vanavond het laatste half uurtje kijken, ik geloof niet dat mijn waardering na het zien van dat stukje zal gaan stijgen

avatar van seanpuffy

seanpuffy

goede en spannende film wel soms wat voorspelbaar maar toch een goede film. heb genoten.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik had het na 20 minuten al helemaal gehad met die blonde dochter. Daarna volgde nog een uur aan complete ergernis zodra ze in beeld was. Ze haalt in haar ééntje de hele film naar beneden.

avatar van Carcamel

Carcamel

Carcamel schreef:

en inderdaad er is niks veranderd.

avatar van james_cameron

Simpel en voorspelbaar verhaaltje. Ook op technisch vlak niet bijster overtuigend, maar de film profiteert van degelijke akteurs en mooi camerawerk. En ach, soms is het best spannend.

avatar van kneuckeretto

kneuckeretto

Nou, ik vond hem aardig spannend. En ook erg mooi gefilmd. Nou vond ik het plotje waarbij het meisje niet met stiefmoeder kon opschieten een beetje overdreven maar de rest van de film kon ik erg waarderen.

avatar van Smith

Smith

Vond het wel een aardige film, voor ff tussendoor. Zeker niet hoogstaand. Wel op super locatie gefilmd. Gelukkig geen nep leeuwen gebruikt

avatar van theresia

theresia

vond hem nogal tegenvallen... jammer..

avatar van Timecop

Timecop

Erg ongeloofwaardig verhaal voor iemand van boven de 16, is mijn mening.

avatar van R_D_C

R_D_C

ik heb er nog van genoten. Ik dacht eerst dat het met slechte cgi ging zijn (sabretooth e.d.) maar het waren echte leeuwen. en de aanvallen waren ook wel leuk gefilmd. natuurlijk is het misschien wat ongeloofwaardig maarja..tis een flm. ik geef er 3 sterren voor.

avatar van Hot-Target

Hot-Target

Domme film !

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Een middelmatige horrofilm, dat ook nog probeert een beetje familiedrama erin te brengen. Bij vlagen zeer spannend, af en toe goor maar meer dan eens komen er van die domme horrorclichés in voor om de spanning kunstmatig op te krikken, dat had voor mij niet gehoeven. 2 sterren, niet echt slecht maar ik hoef de film niet nog eens te zien.

avatar van akka

akka

wat zeuren jullie nou dat hij slecht wwas ik vond hem best goed alleen dat gegil ja maar wat zoui jij doen ik heb et zelf ook meegemaakt alleen dan met krokodillen nou dan gil je ook wel hoor

3.5

avatar van MARCOS72

MARCOS72

Redelijke film, 3,0 *** !

avatar van ags50

ags50

Horror is voor mij griezelen om iets dat niet kan bestaan (levende mummies, vampieren, etc.). Dit vind ik beslist geen horrorfilm: spannend omdat het gewoon kan gebeuren (en volgens zeggen dus ook is gebeurd).
In de film "Titanic" hadden handen die tegen het raam langzaam naar beneden zakken toch een andere betekenis dan hier. In beide gevallen wordt aan de kijker overgelaten de rest van de actie in te vullen ....
Dat de stroper meteen na het instappen in de auto door een leeuwin eruit wordt gesleurd is te verklaren: hij was al op de vlucht en zij achter hem aan. Het einde kwam bij mij over als open de mogelijkheid dat nog meer stond te gebeuren op weg naar de auto.
Vooral de dierenopnamen vond ik prachtig. Door de beperkte cast heel overzichtelijk. In het begin dacht ik: als ik de vader van die vervelende dochter was, had ik haar persoonlijk aan de leeuwen gevoerd. Het script wist dit heel mooi om te buigen.

avatar van sporthaas

sporthaas

Geen moment echt een spanning in deze film.

Horrormomenten?!?! Ik heb ze toch echt niet gezien.

De opnamens en beelden zijn idd mooi maar dan kunnen we net zo goed naar national geografic kijken.

avatar van Film Pegasus

Cujo in Afrika. De film is niet echt speciaal, maar past wel in het rijtje van Anaconda, Lake Placid, Piranha, Killer Bees, Alligator, Arachnid en noem maar op. Een film dus met een killer die eigenlijk wel goed in beeld is gebracht. Niet overdreven effects (enkel de aanvallen zijn wat nep) maar mooie beelden van de leeuwen. Jammer dat er niet meer diepgang in het script zat en die blonde dochter had ook gespeeld moeten worden door iemand die WEL kon acteren. Toch nog leuk om te zien maar vooral voor de liefhebbers. 2.5 sterren

avatar van Roseicollis

Roseicollis

volgens mij is dit eerder gejat van

The Ghost and The Darkness

dan van Cujo

btw is deze 10 euro waard ???

avatar van Roseicollis

Roseicollis

Roseicollis schreef:

volgens mij is dit eerder gejat van

The Ghost and The Darkness

dan van Cujo

btw is deze 10 euro waard ???

antwoord op me eigen vraag

NEE !!!

deze film krijgt een waardige twee punter maar thats it

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Derderangs film. Acteerwerk om te janken, geen spanning en achtelijke dialogen. 0,5. Prutswerk.

avatar van delquick

delquick

slechte film

mooie beelden van afrika .

en daar is alles mee gezegd

avatar van RodneyS

RodneyS

Slecht geacteerd in deze film, ongeloofwaardige reacties op bepaalde gebeurtenissen, maar als je daar langs kijkt (voor zover dat lukt) best leuk filmpje voor even tussendoor.

avatar van clubcaramba

clubcaramba

Idd wat een ongelovelijk graf stemming had die stiefdochter, man ze vergalt de hele film in haar eentje. ik heb het 3 keer gebrobeert maar vind het echt een slechte film.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

dit word toch wel met afstand de slechtste film die ik dit jaar heb gezien.

ik heb hem na een half uur ook uitgezet want ik kon het niet meer aanzien.

alles is ZOOOOOO nep en niet over nagedacht.

alleen al de leeuwen, zijn dit leeuwen die met 1 of ander agresief makend virus zijn besmet ofzow

de manier hoe die leeuwen aanvallen klopt geen drol van.

de manier hoe die leeuw de auto onderzoekt klopt niet.

de manier hoe die leeuwen samenwerken in jacht verband klopt van geen kant.

wat ik al helemaal schreinend vond om te zien was dat de leeuwen simpelweg ook blijven wachten voor de auto

en later onweert het en die leeuwen zijn er nogsteeds.

elke zak aardappels weer dat leeuwen als de dood zijn voor onweer en ook direct ergens gaan schuilen dan.

daarintegen was het echt dramatisch slecht gespeeld gewoon te ironisch voor woorden.

slecht geluid. slecht decor. slechte special effects.

verhaal gaat nergens over want klopt simpelweg niet

oftewel gewoon KUT !!

een 1.5 * voor de moeite :{