• 9.373.666 stemmen

What Happened to Monday (2017)

Sciencefiction / Actie | 123 minuten

Releasedatum: 2 november 2017

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot What Happened to Monday

"Seven sisters. One identity."

Wanneer genetisch gemanipuleerd voedsel leidt tot een genetische afwijking die vervolgens leidt tot massale geboortes van meerlingen, besluit de regering om per gezin slechts één kind toe te staan en meerlingen door de Child Allocation Bureau, geleid door Nicolette Cayman, in te laten vriezen tot er een oplossing voor handen is. Terrence Settman is vastbesloten zijn 7 kleindochters bij elkaar te houden en bedenkt een ingenieus plan waarbij de meisjes vanaf hun kleutertijd elk één dag in de week uit huis kunnen gaan.

The Settman Siblings

Nicolette Cayman

Terrence Settman

Adrian Knowles

The Young Settman Siblings

avatar van perceived

perceived

Geen Død Snø 3 (wat mij betreft is dat ook beter) en ook geen horror deze keer van Tommy Wirkola. De synopsis klinkt alvast interessant. Niet met de minste acteurs ook.

Vanaf 2 november in de bioscoop (Splendid Film)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De wereld is overbevolkt? Dat verwacht ik niet van een SF film uit 2017.

kappeuter schreef:

Vanaf 2 november in de bioscoop (Splendid Film)

Tevens aangekocht door Netflix, maar vanwege bioscooprelease hier is het de vraag of en wanneer de film hier op Netflix te zien zal zijn.

Netflix trailer

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Het idee is leuk en zelfs niet ver gezocht, maar de uitwerking vind ik minder...

avatar van james_cameron

Aangename verrassing, deze spannende SF-thriller boordevol aktie. Met afstand de beste Netflix-original tot nu toe, vooral door de combinatie van een goed doordacht, intelligent uitgewerkt plot en strakke regie. De special effects zijn ook eersteklas; het samenspel van de zeven zusters, allemaal gespeeld door Noomi Rapace, voelt al na een paar minuten volstrekt natuurlijk aan. Knap gedaan. Ook bekend als Seven Sisters.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een uitstekende film met een origineel verhaal dat van begin tot eind weet te boeien. Goed spel van Rapace die de zeven zusters prima neerzet. Verder ziet het er allemaal ook nog eens goed uit, met spannende actie en wat leuke wendingen. Ik vond 'm zeer geslaagd, ik heb me hier prima mee vermaakt! Een heerlijke scifi thriller, Netflix zit op de goede weg met deze film!

avatar van Alathir

Alathir

Briljante dystopische fim van de regisseur van Dead Snow. Zeer goede acting van Noomi Rapace die maar liefst 7 rollen uitstekend vertolkt en aan elk van de zusters een eigen persoonlijkheid meegeeft. Erg zot om 7x Noomi te zien in 1 beeld. De soundtrack is ook heel erg goed, net als de actie, leuke futuristische gadgets, spanning en sfeer verzekerd.

Klein minpuntje misschien is dat we niet te weten komen wat er met Dafoe zijn personage gebeurd? Sterft hij gewoon een natuurlijke dood, dat moet dan wel maar wat deden ze dan bijvoorbeeld toen hij dood was?
Verder echt leuk en je ziet dat Wirkola goed met bloed kan werken. Heel verzorgde regie en editing maar dat had je al door aangezien Noomi 7x in 1 beeld moet. Lijkt in de verte een klein beetje op Children of Men en van nog verder misschien op het recentelijke Okja. Een thema ook om over na te denken. Schot in de roos en zal net zoals Dead Snow wel een bepaalde status krijgen over enkele jaren.

avatar van gatofelix

gatofelix

leuke film en verassend einde was zeer onder de indruk en heb met veel spanning gekeken want dat had de film zeker

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk sterke sci fi actie film. Het verhaal is leuk verzonnen, maar zit helaas vol plotgaten en is niet helemaal waterdicht. Buiten dat is het wel erg vermakelijk, dus verstand op nul en niet te veel erbij nadenken. De vaart zit er goed in en de film bevat heel wat (harde) actiescenes. Sommige scenes zijn ook behoorlijk spannend. Rapace zet sterke rollen neer. Close acteert als een houten Klaas, maar dat zal wel door de overdaad aan Botox komen. Prima film. 4.0

avatar van Gi-Force

Gi-Force

In het begin dacht ik dat het wel een jonge meidenfilm zou worden. Niets is minder waar. Een echte die-hard lady film is het. Weer een voorbeeld dat je met een low budget ($20 miljoen) toch iets waardevols kan maken. Goed geacteerd, goed gefilmd, goed script. Ik zag geen echte voorspelbare wendingen. Nou ja een grote rode draad is natuurlijk wel voorspelbaar. Maar zelfs de laatste shots geven weer een door mij niet voorziene wending. Gewoon kijken die film. Meer dan de moeite waard.

avatar van SaintNick

SaintNick

Ik ben er met scepsis aan begonnen, mijn eerste NetFlix film, en eentje met een goede score. Ik ben er na een kwartier mee gekapt, om dat het helaas aan mijn ergste verwachtingen voldeed.

Bivoorbeeld: er wordt een wereld en een stad getoond met een aantal keer het propaganda filmpje voor het laten slapen van je kinderen (cryogenics).

Dan volgt op een bepaald moment "30 years later".

En dan krijgen we het precies hetzelfde propaganda filmpje voorgeschoteld??? Echt???

Please. Beledig mij niet als viewer.

avatar van FillumGek

FillumGek

What Happened to Monday doet veel dingen best goed. Het straalt kwaliteit uit, heeft een controversieel thema en bevat harde actie. En toch ben ik niet volledig om.

Wie een hekel heeft aan Noomi Rapace kan deze film beter negeren. Ze neemt maar liefst zeven rollen op zich en daarmee laat ze wederom zien dat ze goed kan acteren. Toch wil ik even de vergelijking maken met Tatiana Maslany die in de serie Orphan Black een tiental rollen speelt. Waar Rapace goed is, is Maslany uitmuntend die er zelfs prijzen mee heeft gewonnen. Misschien een wat oneerlijke vergelijking omdat in Orphan Black de personages geen directe familie zijn en daarmee erg verschillend zijn, terwijl Rapace bij wijze van spreken alleen een andere pruik op hoeft te zetten (geen andere accenten of afwijkende karaktereigenschappen, want familie). Ik dwaal af, maar het moge duidelijk zijn: het concept deed me vaak denken aan Orphan Black.

De helft van de cast bestaat dus uit Noomi Rapace die wordt bijgestaan door kleinere rolletjes van onder andere Willem Dafoe en Glenn Close. Die laatste heb ik al een tijd niet meer zien acteren, maar die mogen ze wat mij betreft permanent opbergen in haar knibbel knabbel snoephuisje. Ook leuk om FIFA's Alex Hunter in een kleine rol te zien.

Het feit dat de zussen elke dag elkaars leven overnemen vind ik wat ongeloofwaardig. Vooral omdat ze elke dag een samenvatting krijgen van de belevenissen die dag, maar wanneer ze iets moeten herinneren van de dag ervoor komen ze nogal onzeker over. Dat terwijl ze dat naar het schijnt al dertig jaar zo doen. Ik vind de zussen ook te oppervlakkig. Omdat het er zeven zijn hebben sommige nogal weinig screentijd en weet je eigenlijk niet eens naar welke dag ze vernoemd zijn. Daardoor hadden de scenes waarin sommige van hen stierven totaal geen emotionele impact op me. Dan had ik meer het gevoel van: ach ja, er zijn er nog steeds vijf over...

Met de actie is helemaal niets mis. De hand-to-hand-combat is hard en realistisch. Het kan soms ook best bloederig worden waardoor we weer even worden herinnerd dat we met de Dead Snow-regisseur te maken hebben. De editing is ook dik in orde en de film heeft behoorlijk wat vaart. Mooie rustige score ook die soms best aanwezig is, maar niet stoort.

Het einde is wel voorspelbaar, geen verrassingen daar. Ondanks het nodige geweld en het goede acteerwerk van Rapace is het wel een film die ik niet heel lang ga onthouden. Verhaaltechnisch word je niet weggeblazen en ik kon gewoon te weinig meeleven met de zusjes. Wel een prima film voor een Netflix Original, maar Wirkola moet nu echt even aan de slag met Dead Snow 3.

avatar van extremezz

extremezz

Ik geef hem een 4,ik wou eerst een 3,5 geven maar omdat het mij aan equilibrium deed denken een 4

Origineel verhaal en goed uitgewerkt:)

avatar van blurp194

blurp194

Een tamelijk briljant idee en een in eerste aanzet mooie uitwerking, met 7 rollen voor Noomi Rapace - en dan ook nog eens tegelijk in beeld. Knap werk.

Waar ik dan wat minder enthousiast over ben is dat het begin wel erg veel tijd nodig heeft om een beetje op gang te komen. Pas na een half uur of zo had ik het gevoel dat er wat vaart in kwam. En hoewel het zonder meer knap is om Rapace alle zeven zussen te laten spelen, is het ook wel een beetje een gimmick die op zich niet echt iets toevoegt aan de film - en misschien zelfs wat afleidt. Samen met het slome begin maakt het dat ik niet zo heel enthousiast uit de film kwam.

Toch zit het verhaal dan wel weer zo goed in elkaar dat er aan het einde ietwat een katerachtig gevoel bij me ontstaat. Ja, leuk einde, maar dan. Het probleem waar het hele plot aan hangt krijgt er niet echt een opvolging mee - of is dat dan misschien de boodschap die in de film verborgen zit.

avatar van coumi

coumi

Bovengemiddeld, met een fris basisidee, toch blijft na afloop het gevoel overheersen dat er nog meer had ingezeten. Materiaal namelijk voor een heuse cult klassieker, maar denk niet dat ik me Seven Sisters blijvend zal herinneren. Gaandeweg overheerst de gemiddelde actie en word het sterke sciencefiction gebeuren, inclusief de aanvankelijk goed geslaagde spanningsopbouw, wat te gemakkelijk aan de kant geschoven. Van Rapace weet ik nooit zo goed wat ik moet denken, best een goede actrice, echter zeven keer Rapace is voor mij echt wat te veel van het goede. Had een iconische rol kunnen zijn maar haar typetjes verschillen ook te weinig van elkaar om echt onder de indruk te raken. Onze landgenoot Marwan Kenzari doet het heel behoorlijk in een stevige, belangrijke bijrol. Kan best wel eens zijn dat deze jongen ons belangrijkste exportproduct voor de komende jaren is, ga zo door. Al met al redelijk maar geen film om de hele week mee door te komen.

avatar van martijnk

martijnk

extremezz schreef:

Origineel verhaal en goed uitgewerkt:)

Sommige scenes waren echt een 1 op 1 kopie van de matrix. Zelfs sommige quotes. Bijv de sprong op het dak.

avatar van joolstein

joolstein

Prima weg-kijker! Met zeven keer Noomi Rapace voor de prijs van één want deze sciencefictionfilm van Tommy Wirkola gaat over zeven identieke zussen die trachten te ontkomen aan een fascistisch regime dat een éénkindpolitiek voert. Helaas valt het eindresultaat van het interessante origineel idee ook een beetje tussen twee stoelen. We zien in een hoog tempo mooi flitsende actie, prima SF-sets en gadgets en afgewisseld met zelfs wat gore (Wirkola was natuurlijk ook de regisseur van ‘Dead Snow’) Toch blijft de film erg oppervlakkig. De regisseur lijkt niet over genoeg raffinement te beschikken om het middelmatige script met een sterk uitgangspunt naar een niveau hoger te tillen. Hierdoor vallen de plotgaten in dat script op. Ander minpuntje zijn de zussen (Rapace) die zijn te veel voor de hand liggende typetjes. Hierdoor zal het niet zo gauw een cultstatus verwerven als Blade Runner of Gattaca. Maar neemt niet weg dat je wel een heel fijn filmavondje ermee kan hebben.

avatar van Biosguru

Biosguru

Ik vond het wel een 7 waard . Prima vermaak, maar niet de toekomstige Sci-Fi klassieker die er voor hetzelfde geld uit had kunnen rollen. Ik hou bij Netflix productie's toch altijd een beetje een goed is goed genoeg gevoel. Het is allemaal leuk en aardig, maar je hebt nooit het gevoel dat er iemand tot het naadje gegaan is, om echt iets heel, heel erg moois te maken.

Een nieuw "bullit time" moment of een nieuwe Mad Max verwacht ik niet van Netflix kant. Noem bv eens uit je hoofd 1 hele gave scene uit Max Max Fury Road. Probeer nu hetzelfde eens met deze film, snap je wat ik bedoel? Bij Mad Max weet je van gekkigheid niet wat te noemen, bij deze schiet mij zo rap niets te binnen, wat ik over 2 jaar nog zo zou kunnen noemen. En ik heb hem echt net nu gezien.

En dat heeft niet perse iets met budget te maken. Zoals SaintNick terecht opmerkte het zijn die kleine dingen waar geen aandacht aan besteed is, die het de das omdoen. 30 jaar later gebruiken ze niet exact hetzelfde promoclipje voor geboortebeperking bv. Als er net wat meer liefde en aandacht in gestopt was, was dat clipje een memorabel klein dingetje geweest. Een klein fijn detail in een groter geheel van mooi.

avatar van SunChaser

SunChaser

Voor wie Netflix nog elders kan kijken. Staat op Netflix uk

Leuke film

avatar van TheManInBlack

TheManInBlack

Dus Alex Hunter is Neymar achterna gegaan om in de filmwereld te stappen. Hahahaha, nu even zonder gekheid. Ik heb mij bij deze film geen moment verveeld toen ik deze film aan het kijken was. Het acteerwerk is om van te genieten met als uitblinker Noomi Rapace die tegelijkertijd zeven personages speelt, echt knap gedaan! Het verhaal is goed bedacht en bevat lekker veel spanning.. Visueel zag de film er ook perfect uit. De film bevat ook veel bloed wat er uitstekend uit zag. Toch vraag ik mij wel af wat er met de vader is gebeurd. Absoluut een aanrader deze film!

avatar van Bart Wijnen

Bart Wijnen

Prima film en topwerk van Noomi Rapace. Heb me zeker vermaakt met deze film. Wel wat typische science fiction loopholes maar dat mag de pret niet drukken. Gaat dit zien!

avatar van Actarus

Actarus

Bijzonder zeer sterke eerste helft van de film! Jammer dat we naar het einde toe, hier en daar plotgaten beginnen te verschijnen, maar kom, zet het verstand op nul... Rapace is fantastisch hoe ze die 7 typetjes neerzet, en na een tijdje sta je daar niet meer bij stil dat het door één persoon gespeeld is. Top Netflix filmpje!

avatar van grandpa

grandpa

Ik zat hier een beetje te struinen en kwam Seven Sisters bij toeval tegen en zag alle positieve reacties over deze film dus voor de zekerheid ook IMDB maar even geraadpleegd en blijkbaar meer dan de moeite waard te zijn om hem te gaan kijken. Gisteravond afgereisd naar Kinepolis Antwerpen en ik en grandma hebben ons letterlijk geen seconde verveeld.

Aanrader

avatar van Antonev

Antonev

Boeiende thriller, waarvan vooral het eerste deel erg sterk is. Interessant om te zien hoe maatregelen tegen hongersnood tot extreme overbevolking kunnen leiden. Dat hebben ze fraai neergezet en het is niet eens zo heel gek bedacht, behoorlijk realistisch zelfs. De intro zette me wel even aan het denken wat betreft de toekomstige problemen waar wij als mensen nog tegenaan zullen gaan lopen. De rode lijn van de film is interessant en origineel. Spanning en een sterke Rapace doen de rest!

Al met al een verrassend sterke Netflix productie. Volgens Box Office Mojo moest men het doen met een budget van nog geen 10.000.000 dollar. Zo zie je maar weer dat je met frisse ideeën toch behoorlijk ver kan komen. Meer van dit!

avatar van DreamTech

DreamTech

Zo goeie film hoor had ik niet verwacht en ook nog eens knap gemaakt ga ook niets verklappen wel 1 van mijn favorieten nu al !!

avatar van Matt81

Matt81

SaintNick schreef:

Please. Beledig mij niet als viewer.

Over en uit.

Als je maar een kwartiertje van n film kijkt, beledig ons op deze site dan niet en stem ook niet op een film waar je nog geen 1/8 van gezien hebt.

avatar van Shinobi

Shinobi

"You have any siblings?"

Tommy Wirkola had beter aan het derde deel van 'Død Snø' kunnen werken, want met dit samenraapsel kan hij geen potten breken.

Op zich is het uitgangspunt best interessant; in een dystopische toekomst kampt de wereld met overpopulatie en is de overheid gedwongen om een eenkindpolitiek in te stellen. Hoe de zeven zusters samenwonen en met elkaar de interactie aangaan is dan nog het intrigerende, want qua thematiek wordt er vrijwel niet meer op ingegaan.

Noomi Rapace neemt à la Tatiana Maslany in 'Orphan Black' meerdere rollen op haar. Een flinke karwei zou je zeggen, maar afgezien van de afwijkende kleding en haardracht wordt hier weinig persoonlijkheid aan gegeven. Rapace doet het zeker niet slecht, echter zijn de verscheidene vertolkingen te vlak. Alleen de scènes waar alle zussen in beeld verschijnen zijn noemenswaardig.

Jammer genoeg vervalt 'What Happened to Monday' al gauw in rare wendingen tezamen met de nodige plotgaten die je als kijker voor zoete koek moet slikken. De harde actiescènes moeten dat zien te verbloemen. Wirkola weet deze lekker meedogenloos te brengen, zoals we van hem gewend zijn. Toch wringt de schoen dat men te veel bezig is met sensatie, terwijl er diep van binnen eigenlijk een betere film schuilt die dat niet nodig heeft.

Al met al een redelijk vermakelijke Sci-Fi, maar de uitwerking is te inwisselbaar om daadwerkelijk te kunnen imponeren.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van MartMovie

MartMovie

Onderhoudend. Maar ook niet meer dan dat.

avatar van thunderball

thunderball

Deze twee maanden geleden in Antwerpen gaan zien, toen heette het nog "Seven Sisters", maar nu plotseling is de titel verandert in "What happened to Monday", want zelfs in Antwerpen zag ik hem nu onder die titel staan.

Dit was weer zo'n typische toekomst thriller, waarbij een totalitaire staat zijn wil op de bevolking probeert op te leggen, in dit geval mogen ouders -vanwege overbevolking en daaruit voortvloeiend voedseltekort- nog slechts één kind krijgen.

Het gegeven dat een grootvader de zevenling, van zijn in het kraambed gestorven dochter, heeft weten te verbergen en groot te brengen en ze inmiddels dertig jaar zijn geworden zonder ooit door iemand te zijn opgemerkt of gesnapt, is wellicht ietwat moeilijk te geloven,

maar wanneer je hierin mee gaat, krijg je toch een boeiende thriller te verhapstukken, zeker het eerste uur, wat het sterkste gedeelte was.

Daarna komt het meer actierijke deel aan de beurt en hoewel de actie niet echt speciaal of werkelijk memorabel is te noemen, is het in ieder geval wel degelijk en goed gedaan en behoorlijk spannend. Je wilt als kijker weten wat er aan de hand en precies gebeurt is met Monday.

Rapace zet werkelijk een fantastische prestaties neer en weet je als kijker al snel te overtuigen dat je naar zeven verschillende personages zit te kijken, met allemaal een verschillend karakter en smaak.

Qua uiterlijk zijn ze misschien dan iets te stereotype neergezet. Zo is b.v. de slimste van het stel de enige met een bril en ietwat sjofele kleding aan en de verleidelijkste heeft als enige blond haar. Een kniesoor die daar over valt.

Misschien geen meesterwerk, maar zeker de moeite waard, wanneer je eens een ander soort van actiethriller wilt gaan zien.

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.