• 9.374.084 stemmen

Met onder meer: Corbin Bernsen, Jillian McWhirter en Jeff Doucette

Releasedatum: 6 juni 1999

Plot The Dentist 2

"Brace yourself!"

Dr. Alan Feinstone is een geschifte sadistische tandarts die zijn scalpels, boren en spuiten op een gruwelijke brute wijze gebruikt om zijn patiënten te vermoorden. In Dentist-1 wordt hij voor zijn misdaden naar een psychiatrische inrichting gestuurd. In dit deel ontsnapt Feinstone en begint een nieuwe praktijk. Maar de tandarts wordt op de hielen gezeten door zijn ex-vrouw.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Feinstone / Dr. Caine

Jeremy Wilkes

Robbie Mauro

Mr. Toothache

Brooke Sullivan

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niet zo sterk als deel 1, de verrassing is er een beetje af. Film doet er behoorlijk lang over om goed op gang te komen. Gelukkig maakt het gruwelijke trek- en boorwerk, waar iedereen toch een beetje op zit te wachten, nog het één en ander goed. Niets meesterlijks, maar echt slecht vond ik het ook weer niet.

Echt een trieste film.

Veelal hetzelfde als deel 1, alleen wil deze echt maar niet op gang komen. Alle slechte elementen van het eerste deel zaten er nog steeds in, alleen ontbraken de leukere stukken.

Het is ook maar een herhaling van de gore van het eerste deel, had deze keer niet al te veel effect meer vond ik. En verder was er gewoon geen fluit te zien.

Bernsen is soms aardig, maar bij momenten ook gewoon irritant hier.

En wat blijft er dan over ? Niks, noppes, de ballen. 0.5*

avatar van rep_robert

Tikkeltje minder dan deel 1. Het verhaal hangt aan elkaar van los zand en zit werkelijkwaar vol plotholes en rare gebeurtenissen.

Gelukkig is Bernsen nog wel geniaal als gestoorde tandarts en zijn een aantal "in mouth" shots behoorlijk nasty om naar te kijken.

Jammer dat de rest zo vervelend was

avatar van 606

Een scene was blijft me wel bij, de opsomming die hij doet als hij in bad zit.

Gestoord, gek, mesjokke ect zo noemt hij er een heel stel op is goed gevonden.

Deze man is zeer zeker heel goed in zijn rol als gestoorde tandarts.

Met ook een paar nasty scenes.

avatar van Theunissen

Na het leuke en ook creepy eerste deel was dit vervolg best een teleurstelling. Het verhaal sloeg nergens op en hetzelfde geldt voor de hallucinaties en zelfverminkingen van de jaloerse Dr. Alan Feinstone (wel weer leuk gespeeld door Corbin Bernsen). Ook zitten er minder creepy en gore(de scene waar hij op Bev Trotter tekeer gaat was wel best goor) scènes in dan in het eerste deel.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Dit tweede deel komt wat langzaam op gang en leunt vooral op gore, specifiek een lange scène in de tandartsstoel. De geschifte tandarts doet het beter in dit 2e deel, maar is ook irritanter met zijn gezeik dat hij niet psychisch gestoord is. De opera muziek is minder aanwezig gelukkig, maar de acteerprestaties zijn verder wel matiger.

Net als deel 1 schommelt de film een beetje. Deel 1 schommelt tussen matig en aardig. Deel 2 schommelt, helaas, tussen matig en slecht. De gore is best aardig, maar de rest is verder helaas niet meer dan matig. Het verhaal is nog slechter dan in deel 1, en het hele tandarts idee wordt helaas ook niet echt op ingespeeld. Ster.

avatar van The Oceanic Six

Deel 1 was al niet best, deel 2 zakt daar nog een eind onder. Rommelig, oninteressant en ook bepaald niet choquerend. Het laatste half uur was misschien nog wel het meest vermakelijke deel als dr Feinstone even goed los gaat, maar het weet de film niet van een dikke onvoldoende te redden. Het blijft jammer dat zo'n aardig concept 2 hele matige films op heeft geleverd. Zat veel meer in. Hopen dat ze hier ooit een remake van maken.

avatar van joolstein

joolstein

Veel meer van hetzelfde maar met een langere tijdsduur, de film komt ook later opgang. Het lukt regisseur Yuzna niet om zijn eerste film te overtreffen, omdat hij zich de eerste 45 minuten feitelijk alleen maar op de gekte en romance van de tandarts richt. Het grootste deel van de film zie je dus het centrale personage uit deel één die probeert zijn psychopathische driften te weerstaan. Zonder succes natuurlijk! De special effecten zijn wel goed. De film speelt daar lekker in op de angst voor de tandarts met close-ups van injecties in de mond en geboorde tanden. Helaas duurt het te lang voordat de prent op gang komt. Mijn waardering is krap 3 sterretjes want eigenlijk is dit gewoon meer van hetzelfde als het origineel, alleen zijn er een paar scenes met grovere gore.

avatar van Kondoro

Kondoro

"New game, Bevvie... truth... or tooth!”

Waar ik deel één toch echt wel geweldig vond en, heerlijk origineel (?) was dit tweede deel wel echt een zware tegen valler zeg. Duidelijk dat Yuzna het eerste deel wil evenaren en eigenlijk de lijn die hij daar volgt volledig door trekt maar, hij maakt er een slordig werkje van. Dit tweede deel kon me gewoon echt helemaal nergens echt boeien en dat vond ik best jammer, want ik had er sowieso een heel groot stuk meer van verwacht.

De cast is redelijk. Ik vond het leuk dat Corbin Bernsen wel gewoon weer terugkwam als de gestoorde en sadistische Dr. Feinstone, toch wel een kenmerkend hoofdpersonage maar, wat me een beetje stoorde was dat ik zijn psychische aandoening nu niet meer zo interessant vond. In deel één werkten ze er leuk mee omdat je zag hoe het ontstond, en dat is wel iets wat ik juist hier heel erg in mis. Het is vooral veel van hetzelfde, en dat doordraaien kenden we nu wel een beetje. Jillian McWhirter was hier nog wel een prachtige vrouw, ook mooi naakt te bewonderen (althans ik meende dat zij het was), een leuke toevoeging.

Maar, het helpt niet veel. Deze film is gewoon een slordige en ordinaire opvolger die eigenlijk helemaal niet had hoeven komen. Heel erg onnodig en al helemaal omdat Yuzna niet precies weet wat hij wil met deze film. De film is minder hard, minder bloederig en komt minder heftig over zoals deel één dat wel deed. Die werkte nog enigszins op je zenuwen, iets wat deze film totaal niet kent. Er is maar weinig gore, weinig humor en het is allemaal gewoon erg saai. Ik beoordeel deze film echt nog met een redelijk hogere cijfer voor het laatste half uurtje, daar waar de film nog wat verwachtingen kan invullen. Maar, dat andere uur is weggegooide tijd.