• 9.374.112 stemmen

Met onder meer: Corbin Bernsen, Jillian McWhirter en Jeff Doucette

Releasedatum: 6 juni 1999

Plot The Dentist 2

"Brace yourself!"

Dr. Alan Feinstone is een geschifte sadistische tandarts die zijn scalpels, boren en spuiten op een gruwelijke brute wijze gebruikt om zijn patiënten te vermoorden. In Dentist-1 wordt hij voor zijn misdaden naar een psychiatrische inrichting gestuurd. In dit deel ontsnapt Feinstone en begint een nieuwe praktijk. Maar de tandarts wordt op de hielen gezeten door zijn ex-vrouw.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Feinstone / Dr. Caine

Jeremy Wilkes

Robbie Mauro

Mr. Toothache

Brooke Sullivan

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Erg origineel om de angst voor tandartsen op deze wijze te verfilmen. Ik heb deel I nog niet gezien, maar er zitten toch behoorlijk wat gore scenes in deze film. Het acteren en de verhaallijn mogen dan niet meesterlijk zijn... wedden dat iedereen na het zien van deze film(s) toch met een ander gevoel naar de tandarts gaat? Of zelfs helemaal NOOIT meer gaat

avatar van Goodfella

Goodfella

Volgens mij alleen maar meer van hetzelfde. (alleen dan NOG smeriger...)

avatar van GerwinF

GerwinF

Een van de enige films waar ik gewoon niet naar kan kijken, hoe ranzig.

avatar van Blindfold

Blindfold

Erg ranzig, maar het is wel het enige wat de film nog erg interessant maakt.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niet zo sterk als deel 1, de verrassing is er een beetje af. Film doet er behoorlijk lang over om goed op gang te komen. Gelukkig maakt het gruwelijke trek- en boorwerk, waar iedereen toch een beetje op zit te wachten, nog het één en ander goed. Niets meesterlijks, maar echt slecht vond ik het ook weer niet.

avatar van Edie

Edie

Het is een redelijk vermakelijke film,

Al vanaf de eerste scene zullen vele kijkers even een andere richting uitkijken, hierbij begint het ranzige boor gedoe van Dr. Feinstone die eerder speelde in The Dentist.

Jammer genoeg laat het zich hierna wat afweten, na een v/d leukste scene's met Mr. Toothache blijft het erg stil.. Na een fiks aantal minuten komt de langverwachte marteling van Bev, die het ook zwaar te verduren krijgt..

Juist door het tenenkrommende budget van maar 2 miljoen dollar zijn de martelscene's regelrecht gekopieerd. Zo is (de close-up van het gebit) tevens DIRECT gebruikt voor de scene van Bev.. Wat een normaal kijkend persoon niet snel zal opvallen.. Ook jammer; net wanneer de dokter zegt "We snijden hem eruit..." is het afgelopen. Helaas... (die martel scene dan) en daar bleef het ook bij.

De hele nachtscene is nogal.. chaotisch, je hebt zo de neiging om op de 'Stop' knop te drukken hierbij.

De eind scene staat open voor een derde deel, alhoewel Trimark hiermee akkoord gegaan was, komt deze helaas niet uit. Trimark en Vidmark is tevens nu Lions Gate Films, en richt zich steeds op grotere producties.

De dvd beloofd ook niets goeds, behalve 4 trailers (waaronder een van The Dentist 2 zelf) en een scene index, staat er niets op. De beloofde 'Achtergrond informatie' maakt H.O.M Vision bv helaas niet waar...

Maargoed, naast de leuke rol van Clint Howard, en meesterlijke Corbin Bernsen is het tweede deel een stuk beter. Mooier uitgelicht, meer kleur in de film, leukere locaties e.d. e.d... Ik wacht nog steeds op het bericht van special make-up fx maker Ralis Khan of er gore scene's uitgeknipt waren e.d.. Maargoed, ik geef de film een 3,5..

avatar van davy_p

davy_p

ok de 1ste was wel erg goor maar tkan nog beter. bekijk bv dit 2e deel maar eens

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Ik heb deze film nog niet gezien en denk ook niet dat ik hem ga zien....alleen al het woord "dentist", nee bedankt, ben er gister geweest dus....

avatar van aphexfreak

aphexfreak

klassiekers in het genre

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Sequel die precies hetzelfde biedt als deel 1. Het is dat Bernsen hier misschien z'n eerste rol overtreft dat ik Dentist 2 dezelfde score geef. Wat een heerlijk sarcastische rol toch. En vond het einde ook erg komisch. Allebei geen hoogstandjes de Dentist films maar wel vermakelijke tussendoortjes.

avatar van Doom

Doom

The Dentist 2 kan net als zijn voorganger de boeken in als een zeer vermakelijke horror met de nodige diepte punten. Dit is op zich niet vreemd aangezien de twee Dentist films elkaar niet veel schelen.

The Dentist 2 biedt namelijk precies hetzelfde als zijn voorganger. De hoofdlijnen van het script veranderen niet. De sterkste elementen uit het eerste deel zien we fijntjes en beter terug in het tweede deel. De tand en kaak bewerkingen door de gestoorde Dr. Alan Feinstone zijn wederom ziek en goed (voor een lowbudget film) weergegeven.

Het hoogtepunt van The Dentist 2 is de behandeling van Bev. Heerlijk ziek om tijdens deze behandeling zieke spelletjes als 'Truth or Theeth' te spelen. Machtig. Spijtig genoeg wordt het na deze behandeling allemaal wat minder. Het zogenaamde 'spannende' eind kan geen moment boeien. Ook zijn deze scènes zeer slecht geregisseerd door Brian Yuzna. Veel te donker en rommelig. Het eindshot van Dr. Alan Feinstone is overigens wel weer geweldig.

Hetzelfde als The Dentist.

avatar van _Daan_

_Daan_

komt er geen deel 3?

avatar van Corfelius

Corfelius

Absoluut een leuke film

Zelfs veel beter dan de eerste.....lekker goor, ransig en komisch...echt de moeite waard

avatar van Horrordude

Horrordude

poster past helemaal niet bj deze film... maar ja, de film zelf was natuurlijk weer net zo lekker goor als deel 1 ...

avatar van Edie

Edie

_Daan_ schreef:

komt er geen deel 3?

Van Brian Yuzna;

A few years ago Pierre David and Amir Malin called me to ask if I

was interested in making a Dentist 3. At that time I was still working with Filmax on

the Fantastic Factory, so it was impossible that I could accept. As you have noted, in 2000

Trimark announced another Dentist but I don't think it ever got made. I don't think it is too

long ago to make a third Dentist.

avatar van TK1991

TK1991

kan iemand alle ranzige gebeurtenissen.. in een prive bericht naar mij opsturen?

Want hij lijkt me wel grappig maar wil wel weten wat er gebeurt enzow..

Bedankt!

avatar van Castor Troy

Castor Troy

deel 1 was dan nog leuk vanwege de verrassing, nu wordt alles herhaald en is het verhaal nog onwaarschijnlijker, er zitten plotgaten in die Corbin Bensen met geen enkele behandeling kan opvullen, zeer matig.

avatar van mikey

mikey

Gore praktijken werden me soms te veel. Voor gore en sadisme fanaten, laat saw maar links liggen en huur eens iets uit deze bedenkelijke serie, opgeleukt met typische Yuzna humor. Film 1 is inhoudelijk wel heel wat beter en ook mooier uitgewerkt. Toch leuk.

avatar van red bull

red bull

prachtige film. een paar mooie gore scenes. als die er in zitten vind ik het al snel goed!

Echt een trieste film.

Veelal hetzelfde als deel 1, alleen wil deze echt maar niet op gang komen. Alle slechte elementen van het eerste deel zaten er nog steeds in, alleen ontbraken de leukere stukken.

Het is ook maar een herhaling van de gore van het eerste deel, had deze keer niet al te veel effect meer vond ik. En verder was er gewoon geen fluit te zien.

Bernsen is soms aardig, maar bij momenten ook gewoon irritant hier.

En wat blijft er dan over ? Niks, noppes, de ballen. 0.5*

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Helemaal met Onderhond eens, dit was toch niet boeiend. *1,5

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Gisteren op gezet. Toch heb ik genoten van deze film. Het had van mij wat sadistischer en bloederiger gemogen. Verder een sterke rol van Brensen als The Dentist.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Best een geinige film. Echter heb ik het eerste deel nog niet gezien, maar misschien is dat net goed. Ik heb namelijk het gevoel dat ik deze film beter kan waarderen door de eerste film pas erná te kijken. Al met al een prima horror.

avatar van N811

N811

Die gast speelt wel grappig.

avatar van film88888

film88888

De eerste was wel beter (en die was al geen hoogschieter)

Maar deze is wel vermakelijk, maar het orgineel gedeelte is er helemaal af. De eerste was orgineel, en een keer iets apart, en anders, maar hier is het gewoon het zelfde, en natuurlijk niet zo goed als de eerste.

Wel leuk dat het op elkaar vervolgt, en het gewoon verder gaat.

Weer de zelfde dingen, en gore scenes, maar natuurlijk wel beetje fake (Net als de eerste)

Zeker leuk voor een paar keer te zien, maar goed is het niet.

2,5

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Minder dan deel 1 maar desalniettemin redelijk. Overigens heb ik het idee dat er met een veel betere camera gefilmd is.

avatar van maikel01

maikel01

Al hoewel een goeie film , vind ik het einde wel vaag.

*3,0

avatar van Hard & Vies

Hard & Vies

What's paradise without a good dentist!

avatar van rep_robert

Tikkeltje minder dan deel 1. Het verhaal hangt aan elkaar van los zand en zit werkelijkwaar vol plotholes en rare gebeurtenissen.

Gelukkig is Bernsen nog wel geniaal als gestoorde tandarts en zijn een aantal "in mouth" shots behoorlijk nasty om naar te kijken.

Jammer dat de rest zo vervelend was

avatar van 606

Een scene was blijft me wel bij, de opsomming die hij doet als hij in bad zit.

Gestoord, gek, mesjokke ect zo noemt hij er een heel stel op is goed gevonden.

Deze man is zeer zeker heel goed in zijn rol als gestoorde tandarts.

Met ook een paar nasty scenes.