The Dentist (1996)
Met onder meer: Corbin Bernsen, Linda Hoffman en Michael Stadvec
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Duits
Releasedatum: 18 juli 1996
Plot The Dentist
"It's been six months. Time for your check-up!"
Dr. Alan Feinstone had alles. Een mooie vrouw, een groot huis en een fantastische baan als tandarts. Totdat... hij ontdekt dat zijn vrouw een affaire heeft met de schoonmaker van het zwembad. Deze ontdekking doet de stoppen bij de arts doorslaan en menig patiënt zal zijn/haar behandeling niet snel meer vergeten!
Dr. Alan Feinstone
Candy
Sarah
Marvin Goldblum
Horrordude
inderdaad , mager verhaal... met extreem leuke gore stukjes!!!
4,5
Waku
Na "de Marathon Man" opnieuw een huiveringwekkende
tandarts marteling.
The Dentist maakt een willekeurig tandartsbezoekje nog huiveringwekkender. Mensjes met tandarts trauma kunnen de film beter niet bekijken.
Het is allemaal erg vermakelijk, hier en daar gaan je haren
overeind staan van afgrijzen.
Het verhaal is simpel maar daar gaat het in deze "Dentist" dan ook niet om.
danny61
Ik vond het eigenlijk niet veel soeps.
Het begin was nog allemaal veel belovend,maar naar mate de film vorderde begon hij toch af te zwakken.Persoonlijk vond ik dat er van spanning niet veel te beleven viel.
Ik geef 1,5 op5
Thomas83
Het is alweer een paar jaar terug dat ik deze film heb gezien, maar ik vond hem destijds erg vermakelijk. Er zit wel goede sadistische horror in, en de film is af en toe erg fout, en daardoor heel grappig.
JoeCabot
Three times a day, and no candy! Say it!
the red guy
sindsdien poets ik ook 3 x per dag........and no candy!......hahaha
Castor Troy
Het idee is leuk en orgineel, maar erg slecht uitgewerkt, het enige wat de film bereikt is: sadisme en ranzigheid, daarin is ie geslaagd, voor de rest scoort deze film op alle punten een onvoldoende, wat betreft opbouwen van spanning, het acteerwerk is ook niet geweldig.
Ik kan deze in geen 1 videotheek vinden
Ook al ken ik hem waarschijnlijk wel.
Die Hard,Willis
Heel erg geslaagde horrorfilm met goede gore en pijnlijke stukjes.
mikey
Gevonden dus, mooi geschoten film wordt inderdaad een beetje langdradig omdat het gegeven voor speelfilmlengte net niet interessant genoeg is. Aan de andere kant verschaft de film wel hele intense horror, humor en een geniale rol van Bernsen. Geslaagd experimentje van meester Yuzna
Tja, er zijn horror fans, en dan zijn er horror fans.
Ik kan niet anders dan zwaar m'n wenkbrouwen fronsen als men het heeft over de "visuele flair" van Yuzna. De film ziet er butt uit, vreselijk camerawerk en een overdaad aan dat foute stretch/twirl effectje. Goedkoop tot in de kleinste details. De soundtrack is ook helemaal niks waard.
Bernsen is nog te pruimen op een B-achtige over-the-top manier, de rest van de cast zijn bij elkaar geraapte afdankers.
Enige goeie aan de film zijn eigenlijk de gore stukjes. Hoewel ze op zich niet al te goor zijn heb ik verder ook een niet al te best aandenken aan de tandarts en ze zijn best effectief.
Alles wat tussendoor komt (en dat is jammer genoeg nogal wat) is ondermaats en goedkoop.
a-rdaa
ik vond 'm niet zo hééél boeiend, maar
ik vind horror wel vet, maar dan moet 't wel góede horror zijn, en niet goedkope horror, ook langdradig verhaal, maar er zitten wel gruwelijke stukjes in dusja voor 1x kijken is ie wel leuk!
aerts007
Waste of time movie.
Next please...
mikey
Tja, er zijn horror fans, en dan zijn er horror fans.
xenne
Al met al een goede, vernieuwende horror.
Ondergewaardeerd hier op MovieMeter.
Edie
Deze film is gewoon goedkoop gemaakt, logisch met zo'n laag budget. Enige minpunt vind ik inderdaad wel de acteurs, er moeten toch wel betere acteurs te vinden zijn die voor een paar cent acteren willen.
Pluspunten zijn dan wel de gore-effecten en Bernsen.
Wil dit niet echt een horror film noemen maar meer een thriller over een geflipte tandarts. De film is eigenlijk best aardig (ook soms best grof) en er zitten ook een aantal grappige momenten in. Leuk gespeeld door Corbin Bernsen.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Op zich een mager verhaal. Echtgenoot die tandarts van beroep is, ziet zijn vrouw seksuele activiteiten hebben met de poolguy en werkt dit uit op zijn patiënten. Aaaah dat horrorgenre toch.
De humor was vrij onderhuids en viel me niet altijd echt op. De goedkoopheid van de film daarentegen wel. De goor op zich viel ook wel mee. Het is gewoon onaangenaam om te kijken hoe iemand vastgebonden ligt en gemarteld wordt aan zijn tong, gehemelte en tanden. Iedereen was (of nu nog steeds) bang om naar de tandarts te gaan. De film probeert op die angst in te spelen, wat grotendeels lukt, want sommige scènes zijn wat ongemakkelijk. Helaas bouwt hij veel te lang op en is het soms wachten totdat er iets gebeurt. Een nachtmerrie voor de patiënten,maar voor de kijker bij bepaalde momenten een lange zit.
Drs. DAJA
Eerste half uur en laatste kwartier zijn heerlijke minuten horror. Er tussenin zwalkt het een beetje maar de voldoende leuke en soms inventieve scenes weten het toch tot een lekker geheel te maken. Yuzna komt met enkele zeer ernstige mondscenes in een lekkere foute horrorsfeer. The Dentist is een redelijk geslaagd slashertje.
Keane1983
Tja, de film was opzich wel vermakelijk. Er zaten wel wat vieze stukjes tussen maar het was allemaal niet extreem. Het oogde ook allemaal een beetje goedkoop.
Wat wel door merg en been gaat is die boor.......oei oei oei daar zijn mijn nekharen wel eventjes van overijnd gaan staan.
Misschien dat het in de tijd dat de film uitkwam wel zo was..ik denk dat ik wel iets erger misschien gewent ben.
Het verhaal is aan de magere kant, maar genoeg om een motief te hebben.
Acteerwerk was matig. dr. feinstone was wel een goed gespeelde spycho.
De humor is mij niet direct opgevallen (althans ik heb negens de humor van in gezien). Dit is bij American Psycho wel anders.
Van mij een 2.5*
Vascago
Dankzij de goede rol van Corbin Bernsen en een aantal leuke gore scenes toch nog een 2.5. Voor de rest vond ik het maar een mager en vrij saai filmpje.
Moet zeggen dat de film me nog reuze meeviel gezien het gemiddelde.
Vooral de hoofdrolspeler Bernsen is zeer overtuigend als doorgedraaide tandarts. Qua trekjes deed het me zelfs aan Patrick Bateman(Christian Bale, American Psycho) denken.
Dat is gelijk ook het allersterkste aan de film, op de ranzig zieke tandart en flip momentjes van Bernsen na kakt de film een beetje in. Er gebeurt te weinig en sommige gevechtjes zagen er knullig uit.
Al met al toch nog redelijk vermaakt dankzij de vermakelijke Bernsen.
uberjason
Ik vind het een leuke vermakelijke film...Corbin Bernsen is een leuk alternatief voor tandarts...vond dat ie goed opging in zn rol, ontzettend lekkere pool-boy en een erg bevredigende afstraffing voor zn geliefde vrouw hahaha...acteerprestaties was niet waardeloos, maar had ook weer niet gehoeven vind ik..gore films zijn er natuurlijk meer voor hun special effects dan voor een oscar nominatie..ik vind zowel Dentist 1 als 2 erg vermakelijk en zit eigenlijk wel te wachten op een leuke actionfigure van onze Dr. Finestone....hij past wel in het rijtje van psycho's thuis...( en yes..Patrick bateman is idd ook een beetje een Finestone..misschien leuk voor een film: Finestone vs. Bateman...)
movie acteurs
Origineel, goede horror film. De sadistische tandarts wordt goed neergezet door Corbin Bernsen. Er zaten wat aardige scene's in zoals wanneer een kind met tandarts apparatuur wordt geprikt. Het is nog best vies eigenlijk en het verhaaltje loopt lekker en is zeer vermakelijk. 3,5.

The Dentist 2
1998

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Haute Tension
Horror / Mystery, 2003