• 9.374.070 stemmen

Met onder meer: Corbin Bernsen, Linda Hoffman en Michael Stadvec

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Duits

Releasedatum: 18 juli 1996

Plot The Dentist

"It's been six months. Time for your check-up!"

Dr. Alan Feinstone had alles. Een mooie vrouw, een groot huis en een fantastische baan als tandarts. Totdat... hij ontdekt dat zijn vrouw een affaire heeft met de schoonmaker van het zwembad. Deze ontdekking doet de stoppen bij de arts doorslaan en menig patiënt zal zijn/haar behandeling niet snel meer vergeten!

Dr. Alan Feinstone

Brooke Feinstone

Detective Gibbs

Detective Sunshine

Marvin Goldblum

avatar van Horrordude

Horrordude

inderdaad , mager verhaal... met extreem leuke gore stukjes!!!

4,5

avatar van Waku

Waku

Na "de Marathon Man" opnieuw een huiveringwekkende

tandarts marteling.

The Dentist maakt een willekeurig tandartsbezoekje nog huiveringwekkender. Mensjes met tandarts trauma kunnen de film beter niet bekijken.

Het is allemaal erg vermakelijk, hier en daar gaan je haren

overeind staan van afgrijzen.

Het verhaal is simpel maar daar gaat het in deze "Dentist" dan ook niet om.

avatar van danny61

danny61

Ik vond het eigenlijk niet veel soeps.

Het begin was nog allemaal veel belovend,maar naar mate de film vorderde begon hij toch af te zwakken.Persoonlijk vond ik dat er van spanning niet veel te beleven viel.

Ik geef 1,5 op5

avatar van Thomas83

Thomas83

Het is alweer een paar jaar terug dat ik deze film heb gezien, maar ik vond hem destijds erg vermakelijk. Er zit wel goede sadistische horror in, en de film is af en toe erg fout, en daardoor heel grappig.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Three times a day, and no candy! Say it!

avatar van the red guy

the red guy

JoeCabot schreef:

Three times a day, and no candy! Say it!

sindsdien poets ik ook 3 x per dag........and no candy!......hahaha

avatar van Purmerend

Purmerend

Een paar lekkere foto's.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Het idee is leuk en orgineel, maar erg slecht uitgewerkt, het enige wat de film bereikt is: sadisme en ranzigheid, daarin is ie geslaagd, voor de rest scoort deze film op alle punten een onvoldoende, wat betreft opbouwen van spanning, het acteerwerk is ook niet geweldig.

Ik kan deze in geen 1 videotheek vinden

Ook al ken ik hem waarschijnlijk wel.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Heel erg geslaagde horrorfilm met goede gore en pijnlijke stukjes.

mikey

Gevonden dus, mooi geschoten film wordt inderdaad een beetje langdradig omdat het gegeven voor speelfilmlengte net niet interessant genoeg is. Aan de andere kant verschaft de film wel hele intense horror, humor en een geniale rol van Bernsen. Geslaagd experimentje van meester Yuzna

Tja, er zijn horror fans, en dan zijn er horror fans.

Ik kan niet anders dan zwaar m'n wenkbrouwen fronsen als men het heeft over de "visuele flair" van Yuzna. De film ziet er butt uit, vreselijk camerawerk en een overdaad aan dat foute stretch/twirl effectje. Goedkoop tot in de kleinste details. De soundtrack is ook helemaal niks waard.

Bernsen is nog te pruimen op een B-achtige over-the-top manier, de rest van de cast zijn bij elkaar geraapte afdankers.

Enige goeie aan de film zijn eigenlijk de gore stukjes. Hoewel ze op zich niet al te goor zijn heb ik verder ook een niet al te best aandenken aan de tandarts en ze zijn best effectief.

Alles wat tussendoor komt (en dat is jammer genoeg nogal wat) is ondermaats en goedkoop.

avatar van a-rdaa

a-rdaa

ik vond 'm niet zo hééél boeiend, maar

ik vind horror wel vet, maar dan moet 't wel góede horror zijn, en niet goedkope horror, ook langdradig verhaal, maar er zitten wel gruwelijke stukjes in dusja voor 1x kijken is ie wel leuk!

avatar van Timecop

Timecop

Tijd voor een goeie remake.

avatar van aerts007

aerts007

Waste of time movie.

Next please...

Onderhond schreef:

Tja, er zijn horror fans, en dan zijn er horror fans.

hmmm...ja??

avatar van xenne

xenne

Doom schreef:

Al met al een goede, vernieuwende horror.

Ondergewaardeerd hier op MovieMeter.

wat is hier vernieuwend aan? en ik zou eerder spreken van overgewaardeerd op moviemeter. film ziet er heel goedkoop uit, in elkaar geflanst werkje met acteurs van bedroevend niveau.

mikey

Jammer dat de film zo onbegrepen is.

avatar van Edie

Edie

Deze film is gewoon goedkoop gemaakt, logisch met zo'n laag budget. Enige minpunt vind ik inderdaad wel de acteurs, er moeten toch wel betere acteurs te vinden zijn die voor een paar cent acteren willen.

Pluspunten zijn dan wel de gore-effecten en Bernsen.

avatar van Theunissen

Wil dit niet echt een horror film noemen maar meer een thriller over een geflipte tandarts. De film is eigenlijk best aardig (ook soms best grof) en er zitten ook een aantal grappige momenten in. Leuk gespeeld door Corbin Bernsen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Dat plot!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Op zich een mager verhaal. Echtgenoot die tandarts van beroep is, ziet zijn vrouw seksuele activiteiten hebben met de poolguy en werkt dit uit op zijn patiënten. Aaaah dat horrorgenre toch.

De humor was vrij onderhuids en viel me niet altijd echt op. De goedkoopheid van de film daarentegen wel. De goor op zich viel ook wel mee. Het is gewoon onaangenaam om te kijken hoe iemand vastgebonden ligt en gemarteld wordt aan zijn tong, gehemelte en tanden. Iedereen was (of nu nog steeds) bang om naar de tandarts te gaan. De film probeert op die angst in te spelen, wat grotendeels lukt, want sommige scènes zijn wat ongemakkelijk. Helaas bouwt hij veel te lang op en is het soms wachten totdat er iets gebeurt. Een nachtmerrie voor de patiënten,maar voor de kijker bij bepaalde momenten een lange zit.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Eerste half uur en laatste kwartier zijn heerlijke minuten horror. Er tussenin zwalkt het een beetje maar de voldoende leuke en soms inventieve scenes weten het toch tot een lekker geheel te maken. Yuzna komt met enkele zeer ernstige mondscenes in een lekkere foute horrorsfeer. The Dentist is een redelijk geslaagd slashertje.

avatar van Keane1983

Keane1983

Tja, de film was opzich wel vermakelijk. Er zaten wel wat vieze stukjes tussen maar het was allemaal niet extreem. Het oogde ook allemaal een beetje goedkoop.

Wat wel door merg en been gaat is die boor.......oei oei oei daar zijn mijn nekharen wel eventjes van overijnd gaan staan.

Misschien dat het in de tijd dat de film uitkwam wel zo was..ik denk dat ik wel iets erger misschien gewent ben.

Het verhaal is aan de magere kant, maar genoeg om een motief te hebben.

Acteerwerk was matig. dr. feinstone was wel een goed gespeelde spycho.

De humor is mij niet direct opgevallen (althans ik heb negens de humor van in gezien). Dit is bij American Psycho wel anders.

Van mij een 2.5*

avatar van handsomedick

handsomedick

Aardige film, maar er had meer in gezeten.

avatar van maikel01

maikel01

Lekker bloederig , hou ik van

*3,5

avatar van Vascago

Vascago

Dankzij de goede rol van Corbin Bernsen en een aantal leuke gore scenes toch nog een 2.5. Voor de rest vond ik het maar een mager en vrij saai filmpje.

avatar van rep_robert

Moet zeggen dat de film me nog reuze meeviel gezien het gemiddelde.

Vooral de hoofdrolspeler Bernsen is zeer overtuigend als doorgedraaide tandarts. Qua trekjes deed het me zelfs aan Patrick Bateman(Christian Bale, American Psycho) denken.

Dat is gelijk ook het allersterkste aan de film, op de ranzig zieke tandart en flip momentjes van Bernsen na kakt de film een beetje in. Er gebeurt te weinig en sommige gevechtjes zagen er knullig uit.

Al met al toch nog redelijk vermaakt dankzij de vermakelijke Bernsen.

avatar van uberjason

uberjason

Ik vind het een leuke vermakelijke film...Corbin Bernsen is een leuk alternatief voor tandarts...vond dat ie goed opging in zn rol, ontzettend lekkere pool-boy en een erg bevredigende afstraffing voor zn geliefde vrouw hahaha...acteerprestaties was niet waardeloos, maar had ook weer niet gehoeven vind ik..gore films zijn er natuurlijk meer voor hun special effects dan voor een oscar nominatie..ik vind zowel Dentist 1 als 2 erg vermakelijk en zit eigenlijk wel te wachten op een leuke actionfigure van onze Dr. Finestone....hij past wel in het rijtje van psycho's thuis...( en yes..Patrick bateman is idd ook een beetje een Finestone..misschien leuk voor een film: Finestone vs. Bateman...)

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Origineel, goede horror film. De sadistische tandarts wordt goed neergezet door Corbin Bernsen. Er zaten wat aardige scene's in zoals wanneer een kind met tandarts apparatuur wordt geprikt. Het is nog best vies eigenlijk en het verhaaltje loopt lekker en is zeer vermakelijk. 3,5.