Genre: Komedie / Avontuur
Geregisseerd door: Jason Friedberg en Aaron Seltzer
Met onder meer: Kal Penn, Adam Campbell en Jayma Mays
Releasedatum: 26 april 2007
Plot Epic Movie
"We know it's big. We measured."
Lucy, Edward, Peter en Susan zijn vier wezen, die alle vier op een dag een gouden ticket vinden om in de fabriek van Willy Wonka te komen kijken. Hier ontdekken ze een kast, die leidt naar de magische wereld van Gnarnia. In dit land ontmoeten ze de White Bitch, die het land wil overnemen. Het viertal besluit om op zoek te gaan naar een manier om haar te stoppen. Tijdens hun zoektocht krijgen ze hulp van onder andere Harry Potter, de pratende bever Harry Beaver en de gestoorde piraat Captain Jack Swallows.
Edward
Mr. Tumnus
Captain Jack Swallows
Mystique
Sasja
ik denk dat Splutje het over scary movie 4 heeft, want daar zit D. Phil wel in.
Hectometerpaal
ik denk dat Splutje het over scary movie 4 heeft, want daar zit D. Phil wel in.
Inderdaad...
mruzbeck212
Domme humor in deze film. Niet dat ik dat niet kan ik waarderen, maar in deze film wekte dat meestal alleen maar irritaties op. De meeste verwijzingen hierin zijn echt totaal ongrappig.
Fi_lm_bre_ker
het is een domme film en dat maakt het zo leuk
die blote vrouw heeft een krulletje schaamhhaar en dat is ook leuk
Panta Rei
Waardeloze film.
En die permanente scheetgeluiden.... zeer irritant
De Vries
Net aan geen halve ster komt door carmen en borat verder bar slecht
Homer Simpson
Wat k*t-film,moest er nooit om lachen.Zonde van mijn tijd...0.5*
Treinneger
Masterlijk.. goeie humor xD
okee niet iedereen is het met mij eens... maar ik ben wie ik ben 8-|
4.0
Jupilerman
Arme Crispin Glover.Hij zal een vette cheque hebben gekregen maar toch,hij is echt veel te goed voor deze film.De kerel die Jack Swallows speelt is trouwens ook erg goed vind ik.
Bij de films van Seltzer en Friedberg denk ik altijd van o ja dat komt uit die film,en daarna wacht dat is de grap of wat?Zucker,Abrahams of Pat Proft,dat waren nu eens scenaristen.Die konden echt leuke domme humor maken.Ik vind het ook niet erg hoe laag je gaat,maar als je laag gaat en het niet grappig is ga je dubbel op je bek natuurlijk.
We kennen het al wel,mensen die normaal niet zouden rappen beginnen dan te rappen,mensen die de hedendaagse popcultuur onmogelijk kunnen kennen verwijzen er constant naar,alles wat min of meer grappig is hebben ze gepikt.Hier onder andere uit "Airplane" en "Team America: World Police".Was nog verbaasd dat we geen niet-auto hadden die het alarm van een auto nabootste,de ultieme spoof-klassieker.Als die Kumar dan "Hey it's Stifler Mom" zegt dan wil je toch gewoon dat de film nu meteen stopt.Heb deze nog in de bioscoop gezien ook.
Ik zou hem nog een 1 geven voor de outtakes waarin de auteurs grappigere dingen improviseren dan in het script staan,maar de rest verdient nog minder dan 0,5 dus laat ik het maar zo.
OlafK
Ik vond deze film beter dan pak 'm beet "Not Another Teen Movie". natuurlijk, dit is nog steeds geen goede film en veel grappen zijn niet grappig maar er zitten ook veel grappen bij die wel leuk zijn. Het einde bijvoorbeeld: Borat zegt 'you did it, you made happy ending', waarna vervolgens de vier hoofdrolspelers alsnog omver gemaaid worden, gevolgd door een keiharde 'NOT' van Borat.
Als je de originele Borat hebt gezien, kun je hier goed om lachen. Ik denk dat dat sowieso een belangrijke voorwaarde is; je meot de serieuze equivalenten kennen, wil je deze parodie grappig vinden.
Al met al: geen goede film; maar naar mijn mening niet zo dramatisch als door sommigen hier beweerd wordt. Daarbij hoort de film nou ook weer niet in de flop 100 vind ik.
alec
Teveel fragmenten in één film gepropt. Het had best wel wat vakkundiger en orgineler gekund. Sommige scenes slaan echt helemaal nergens op en een enkele is wel grappig (waaronder Harry Potter, ik moet nl nog alle delen zien
Een *1.0
Kraay
Nog nooit zoveel grappen in een film gezien, alleen jammer dat ze helemaal nergens op sloegen. enorm voorspelbaar, en het was geen parodie op Narnia maar gewoon precies hetzelfde, alleen wat saaier, 1* voor stifler's mom en Harry potter.
kimberlyVD
gewoon een film waarbij je je gedachten op nul moet zetten...
de 'flauwe' grappen komen dan helemaal tot zijn recht.
Vind dit best een leuke film, geen sterke dialogen ofzo, gewoon stevige humor, heb me eerlijk gezegd kapot gelachen!
... 4 toch wel
horrorjp
Komop zo slecht is deze film tog niet. Veel grappen zijn indd totaal niet grappig maar grappen als Dat zijn vader een schaap had geneukt, En met die chocoladerivier. Waren tog erg goed vond ik:D
Rudeo
Zo lame heb ik het nog nooit gezien. Een must voor degenen die van erg flauwe humor houden.
kaydegreef
Net bekeken,hieronder een overzicht:
+Fans van "Scary movie","date movie",..zullen dit een prima film vinden
+Een aantal scènes waren best komisch
+Verhaal is leuk gemaakt(veel superhelden zoals X-men en superman,Paris Hilton
,...)
-Een groot aantal grappen zijn totaal waardeloos(niks grappigs aan)
-Soms is het verhaal wat saai
Daarom 3*
arshad
vraagje: waarom moet een film die in de top 250 komt te staan 2 jaar wachten en in de flop 100 niet?
films als blood diamond en the departed moeten nog wel wat wachten
hardekern
Wat een drama is dit zeg :S
Voor de mensen die hem nog niet gezien hebben niet aan beginnen!
kyanne
Film is niet echt goed, maar ik heb toch wel gelachen, de overloop van de persiflage naar de andere was wel goed gevonden. Het Naria verhaal lag er iets te dik op.
Ik heb me wel vermaakt.
Mr. Chiel
"Fans van "Scary movie","date movie",..zullen dit een prima film vinden"
Nee, dit was gewoon ruk! Vooral totaal niet grappig! Zeer verdiend in de flop top 100!
Kraay
1.Net bekeken,hieronder een overzicht:
+Fans van "Scary movie","date movie",..zullen dit een prima film vinden
2.Al bij al toch wel een telleurstellende film.Maar verdient het echt NIET om in de flop 100 te staan!
Daarom 3*
1. Heel wat lager niveau, vind scary movie grappig, maar epic movie slaat nergens op
2. Beetje raar om een film 3* te geven omdat je vind dat ie te laag staat, als iedereen dat zou doen, krijg je op gegeven moment alleen nog maar 0,5* en 5* als stemmen
Wassup !
Date Movie was ronduit verschrikkelijk, ondertussen was Epic Movie een jaar later verschenen. Epic Movie bevat ontzettend droge humor, dat gevoel krijg je al in het begin te slikken en de film start bijzonder traag met smaakloze humor, gelukkig naar het einde toe valt de film al bij al best mee. Jack Swallows was bijzonder goed uitgevoerd en was best grappig, enkel jammer dat de overige personages in de film nogal slordig tewerk gingen. Jack Swallows was ook slordig uitgevoerd, maar het werkte wel degelijk. Epic Movie is in mijn ogen stukken beter dan Date Movie, raar dat Date Movie trouwens niet in de flop 100 staat en Epic Movie juist wel, bizar...
Epic Movie biedt zeker en vast leuke momenten, enkel zijn de personages slordig uitgewerkt en de decors van de film zijn ook maar aan de lage kant, maar al bij al kon ik Epic Movie best appreciëren.
Cijfer: 2,5*!
M.Goodkat
Wat één kutfilms was me deze,spijtig voor Crispin Clover die hierin meedeed, veel te goeie acteur voor dit film.
0,5

De slechtst beoordeelde films op de Nederlandse streamingdiensten

Desu Nôto: The Last Name

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Die Bergkatze
Romantiek / Komedie, 1921

Futurama: Bender's Big Score!
Animatie / Sciencefiction, 2007