• 9.384.229 stemmen

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Mark Wahlberg, Michael Peña en Danny Glover

Releasedatum: 12 april 2007

Plot Shooter

"Yesterday was about honor. Today is about justice."

Een teruggetrokken scherpschutter die het leger heeft verlaten na een mislukte operatie in Ethiopië, komt terug in actie wanneer hij een samenzwering ontdekt om de president te vermoorden. Al snel blijkt dat hij in de val werd gelokt en wordt hij zelf beschuldigd van de moordpoging. Verbeten gaat hij op zoek naar de echte daders en hun motieven.

Bob Lee Swagger

Russ Turner

Michael Sandor

avatar van Purmerend

Purmerend

In tijden niet zo'n goeie actiefilm gezien.

Een zeer onderhoudende actiefilm die op geen enkel moment verveelt.

Mark Wahlberg zet een goede prestatie neer.

Het verhaal is ook wel goed uitgewerkt en nog interessant.

Geen topfilm, maar zeker een aanrader voor de liefhebber van een goede actiefilm.

avatar van totti999

totti999

Heb weinig negatieve reacties kunnen vinden, maar ik vond dit een nogal teleurstellende film. Kan dit genre doorgaans wel waarderen, maar deze uitwerking kon mij totaal niet boeien. Het verhaal is aardig, Wahlberg is over het algemeen best aan te zien, maar om een of andere reden kwam het mij te ongeloofwaardig over. En ongeloofwaardige verhalen zijn we wel gewend in dit genre (Die Hard, Lethal Weapon), maar in dit geval miste ik de klik helaas.

avatar van gerrit019

gerrit019

Heerlijke film.

Een erg goed begin waardoor ik gelijk in de film zat.

Erg goede actie & een boeiend verhaal.

Ietwat jammer einde maar dat mag mijn pret niet drukken.

Ik heb 119 minuten vd 124 erg genoten.

Ik geef geen halfjes en wel het voordeel van de twijfel vandaar dat deze toch het volle pond krijgt.

Deze film was begin tot eind erg vet en zat goed in elkaar. Tevens een van de weinige films waar mijn vriend niet bij inslaap viel.

Zeker de 5 sterren verdiend goeie film. Ook weer een fantastisch staaltje acteer werk neer gezet door mark walhburg.

Zeker een aanrader voor wie hem nog niet heeft gezien.

avatar van Lukas013

Lukas013

Een van m'n lievelings films. Goede actie scenes en lekker veel actie

avatar van Bram87

Bram87

Leuke actie film met een teleurstellend einde. Vooral het moment wanneer die mannetjes in witte pakken 1 voor 1 worden doodgeschoten. Op een gegeven moment wordt er iemand in een gewone groene jas doodgeschoten. Iedereen denkt dat dit Swagger is, maar nee......Swagger ligt met zijn witte pakje in de sneeuw, en dood alle snipers . Vond ik wat ongeloofwaardig.

Maar als je dit soort dingen door de vingers ziet is het een goeie film en zeker het kijken waard.

3,5 sterren.

avatar van Bram87

Bram87

Sorry voor de dubbelpost, maar kon mijn vorige post niet editten.

Maargoed.... in mijn vorige post geef ik aan dat ik de eindscene in de sneeuw ongeloofwaardig vond. Echter bij nader inzien moet ik zeggen dat ik fout zit. Scene zat toch wel goed in elkaar

avatar van hellboy.ray

hellboy.ray

• 2056 berichten

aardige actiefilm met Marky Mark in de hoofdrol.

de actie is mooi in elkaar gezet, maar het einde is wat voorspelbaar.

leuke film voor een "stoere" mannen-avond.

avatar van Passies

Passies

Topfilm met goede rol van Mark Wahlberg.

Een van de toppers!

avatar van Aapje81

Aapje81

Prima film, heel aardig scenario en goede acteerprestaties. Zo moet een actiefilm zijn.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Keiharde actiefilm.

avatar van janwillem117

janwillem117

Een van de beste films de afgelopen jaren!

avatar van superfly84

superfly84

in 1 woord BRILJANT!

1 van de allerbeste actie films aller tijden naar mijn mening. Goed verhaal, mooie effecten, prima acteerprestaties. Gewoon helemaal TOP!

avatar van BjornH

BjornH

Met Italian Job de beste van Mark Wahlberg. De film blijft boeien ondanks de tergende reclames ertussen. Minpunt vind ik wel da vrouwtje.....niet qua looks maar qua accent ...bahbahabh

avatar van Rogyros

Rogyros

Ik snap al die superlatieven over deze film niet zo goed. Het is een aardige film, maar ook wel erg standaard. Onderhoudend, maar toch niet meer dan dat. Veel scenes waren wel erg simplistisch. Vooral hoe Swagger in contact komt met Clark, dat is wel heel erg simpel. En dat hij 24 man kan verslaan die dezelfde training hebben gehad als hij, dat is toch we erg knap... Vond ik jammer. Het was wel een lekkere actiefilm, die niet verveelde, maar dat mensen voor deze film 4,5 of zelfs 5 sterren geven, dat begrijp ik echt niet.
Na enige twijfel tussen 2,5 en 3 sterren is hou ik het toch maar op een krappe 3 sterren.

avatar van HammerHead

HammerHead

Sterke eerste helft wordt afgewisseld met een zeer matige tweede, waarin het niveau in rap tempo afzakt naar dat van een gemiddelde B-film met een hoop explosies.

avatar van Thomas83

Thomas83

De rol van Kate Mara is nogal irritant in de film (allereerst slaat het geforceerd en amper uitgewerkte liefdesplotje nergens op, ze moet het lekkere wijf spelen terwijl ze niet eens mooi is en ze acteer echt vreselijk, zonder enige emotie of uitstraling), Danny Glover hebben we ook veel beter gezien en andere bad guys worden ook slecht gespeeld en zijn matig uitgewerkt, het gemaakt patriottisme en de foute oneliners hebben ze er echt bij gesleept en de dialogen zijn vaak slecht. Toch ben ik nog erg gecharmeerd van Shooter en heb er zelfs een half puntje bij gedaan. Dat komt eigenlijk puur door een paar geweldige actiescènes. De openingsscène is het absolute hoogtepunten, maar ook scènes als die op de roeiboot, in de sneeuw, de grote aanval op het huis en de achtervolgingsscène zijn zeer de moeite waard. Wat dat betreft voelt Shooter echt lekker ouderwets aan, als de actiefilms die van dat soort in de jaren 80 werden gemaakt. Alles wordt ook zonder al teveel opsmuk in beeld gebracht. Af en toe de blijkbaar onvermijdelijke slowmotion, veel meer ook niet. Alle goede dingen aan de film overschaduwen de nog vele zwakke punten, en maken Shooter als geheel gewoon zeer vermakelijk om te kijken, en in mijn ogen zelfs een van de beste actiefilms die zijn gemaakt de laatste jaren. Een zeldzaam pareltje tussen veel slechte actieblockbusters die worden uitgebracht (de Jason Bourne-films bijvoorbeeld niet meegerekend).

avatar van Tomson_

Tomson_

Ondanks het feit dat de film hier en daar best voorspelbaar is heb ik me toch prima vermaakt met deze film. Een aantal prima actiescenes en een goede Mark Wahlberg. 4 sterren voor Shooter.

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Aan het einde van de film vergeten ze een beetje dat er ook nog een president van Ethiopie is vermoord, en als Bob Lee dat niet gedaan heeft (wat wel erg makkelijk voor waarheid wordt aangenomen), dan heeft dus iemand anders het gedaan.

De FBI lijkt het allemaal niet te boeien, en een voormalig voortvluchtige FBI agent mag gewoon weer aan het werk alsof er niks gebeurd is.

Ook zitten er wel erg veel mega explosies in een film die toch over een silent-killer/sniper gaat, het blijft toch een Hollywood film blijkbaar.

Kortom, jammer dat het verhaal echt helemaal nergens op slaat want visueel is het nog best om aan te zien allemaal.

avatar van gukker

gukker

De film begon goed, met een leuk verhaal en een paar leuke momenten. Bij die scène in de bergen ging het helaas helemaal mis. Het simpele rambo-achtige verhaaltje van de bende van de moord uitroeien was ineens verandert in Een hoop gezeik over massamoorden in Ethiopië Daar zat ik totaal niet op te wachten en dat is erg jammer.

Ondanks het slechte einde toch wel vermakelijk. 3*

avatar van Elminius

Elminius

bennie jolink schreef:

Mag ik je er op wijzen dat je commentaar op niks slaat?

Als Lee onschuldig wordt bevonden, mag hij dan niet vrijgelaten worden? Er wordt toch duidelijk gezegd dat dat specifieke wapen van hem het zogezegde moordwapen is. Hij weerlegt dan ook heel overtuigend de bechuldigingen. Hij gaat ook helemaal niet "weer aan het werk", hoe kom je daar dan bij?

avatar van Delvenaartje

Delvenaartje

Lekkere actiefilm, zeker een aanrader.. goed verhaal, en zeker is Mark Wahlberg niet erg om naar te kijken in sommige scene's.

Zeker een 4*

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Elminius schreef:

[Als Lee onschuldig wordt bevonden, mag hij dan niet vrijgelaten worden? Er is bovendien helemaal geen president van Ethiopië vermoord, en degene die het heeft gedaan kennen we toch? Maar goed, ik vermoed dat je de film niet heel aandachtig hebt bekeken. Jammer wel, want het is best een goede film.

Bob Lee wordt op een informele meeting "vrijgesproken" maar dat kan toch niet zomaar als de hele politiemacht van de USA naar je op zoek is? Een officiele rechtszaak met bewijs en advocaten en zo, dat was natuurlijk te saai voor de film.

OK - die dode gast was niet de president maar de aartsbisschop van ethiopie... maar hij is wel in de USA vermoord, en daarom kan de dader ook vervolgd worden in de USA. In plaats daarvan zegt de FBI-baas dat het buiten hun jurisdictie valt....

avatar van BjornH

BjornH

bennie jolink schreef:

Het was niet de moord op de aartsbisschop die buiten hun jurisdictie valt maar de massamoord op die 200 afrikanen . Dat was wat die kale zei

avatar van foxyboy

foxyboy

Gewoonweg erg goed film, leuk verhaal, uitstekende actie.

Dat niet "alles klopt".. ach, daarom van 4,5 naar 4,0 punten.

Sommigen maken het daarom een slechte film... inderdaad een FILM. Maak je niet te druk als een verhaal in jouw ogen niet klopt...

avatar van ILDIB

ILDIB

Prima kijkvermaak, zonder echte grote kletsmomenten die het verpesten. Alleen Glover vind ik hoe langer de film duurt ongeloofwaardiger worden en meer zijn sukkelige rol in leathal weapon doen.

avatar van White Trash

White Trash

Goede actie film die toch wel boven het gemiddelde uitstijgt. Op een wat saai stuk na (als hij onderdak zoekt bij de vriendin van zn overleden maat) is het een vermakelijke film.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Yep, dit is een no-nonsense Actie-Thriller die weet te boeien van begin tot eind.

Er wordt niet te veel gezeverd en gelukkig voorrang gegeven aan achtervolgingsscènes en schietpartijen.

Nu hoor ik je tot hier verontwaardigd denken: "Dit ruikt sterk naar de "Bourne"-films waar Matt Damon een gelijkaardig typetje neerzet !"

Inderdaad, de makers hebben zich duidelijk door deze klassefilms laten inspireren.

Als je't mij vraagt is afkijken van de meester altijd een goed idee, beter dan op de proppen te komen met een half-geslaagd origineel script wegens gebrek aan talent !

7/10.

Het is een knappe prestatie van regisseur Antoine Fuqua om 2u vol te krijgen met boeiende actie en spanning zonder ook maar een seconde te vervelen

Een aanrader voor de liefhebbers van het betere actiewerk !

Filmsite : SHOOTER | Official Movie Site | Now on DVD & Blu-ray | Starring Mark Wahlberg - shootermovie.com