• 9.378.921 stemmen

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Mark Wahlberg, Michael Peña en Danny Glover

Releasedatum: 12 april 2007

Plot Shooter

"Yesterday was about honor. Today is about justice."

Een teruggetrokken scherpschutter die het leger heeft verlaten na een mislukte operatie in Ethiopië, komt terug in actie wanneer hij een samenzwering ontdekt om de president te vermoorden. Al snel blijkt dat hij in de val werd gelokt en wordt hij zelf beschuldigd van de moordpoging. Verbeten gaat hij op zoek naar de echte daders en hun motieven.

Bob Lee Swagger

fasca

avatar van RomkeB

RomkeB

Zeer goeie film ( 4,0 )

Mark Wahlberg neemt zijn rol als sniper serieus!

Waardoor een goed einde ontstaat.

Goede verhaallijn!

Moeten er meer van gemaakt worden.

avatar van Tsolodimos

Tsolodimos

Dutchero schreef:

Lange tijd geleden dat ik zo'n goede actiefilm heb gezien. Het verhaal - niet bijzonder, wel boeiend, maar de sfeer is prima en de actie geweldig

ik sluit mij hier volledig bij aan

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1995 stemmen

Sowww een actiefilm met een verhaal waar je toch niet over hoeft na te denken...Heerlijke actie, goed verhaal, tempo blijft er goed in. Gewoon niet nadenken maar beleven!

avatar van janhero

janhero

Leuke kinderfilm. Wat een knudde verhaal. Erg ongeloofwaardig en slap. En zeker niet in de trant van Bourne. Haalt het bij lange na niet.

avatar van BronxTale

BronxTale

Ik vind het een geweldige schietfilm. En de verhaallijn kan er ook mee door.

5,0

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Shooter is een amusante en prima gemaakte actiefilm. Vlot tempo, uitstekende actie, het ziet er allemaal goed verzorgd uit en Wahlberg doet het ook uitstekend. Jammer genoeg doet de film tevens álles volgens het boekje en gaat enkel over reeds gebaande paden. Verder zijn de personages behoorlijk saai en krijgen we behoorlijk wat matig acteerwerk voor kiezen. Vooral van Peña en Glover waren érg matig.

Film deed me overigens erg denken aan Perfect Target uit '97.

3 sterren.

avatar van Colombo

Colombo

Aardige film!

Al zat er heel veel toeval in de film. Hij zou al 200 x dood moeten zijn.

Maarja het is een film!

avatar van yugioh

yugioh

Geweldige film hoor, leuk verhaal en een goeie rol van Wahlberg. Vooral de snipershots in de sneeuw waren lekker om naar te kijken. Natuurlijk gebeuren er zeer bedenkelijke dingen, maar het blijft een film. Voor mij zeker geslaagd daarom 4 sterren.

avatar van athes18

athes18

tsja in een amerikaanse actie film wint de held altijd....desalniettemin vond ik het toch een redelijk goeie movie...mede dankzij Wahlberg.. nice entertainment 4 me!

3,5 *

avatar van jasper666

jasper666

de film was ongelofelijk spannend en met een snuifje verduisterende uitleg begrijp je het prachtige complot.

De verlichting was perfect en de acteurs hebben zich uitgesloofd en goed in de rol verdiept. Ik vind dat deze film zeker in de top 250 moet verschijnen.

Mijn gemeende felicitaties voor deze buitengewone mooie thriller !

Groetjes 666

avatar van Mescaline

Mescaline

Dit mag gerust de beste actie film genoemd worden van de afgelopen jaren.. de film ziet er het eerste half uur nog al standaard uit.. 2de half uur is al iets sterker maar nogsteeds vrij standaard.. derde half uur is een stuk boeiender.. en het laatste half uur zit vol met actie.. en loopt net even wat anders af als in de meeste actie filmpjes.. zeker teweten geen 13 in een dozijn.. heel de film zat ik tedenken aan een 3,5.. maar door het einde toch een halfje erbij.. en zelfs het acteer niveau en de special effects waren weereens om aan tezien voor de verandering !

avatar van niethie

niethie

Dit was voor mij de eerste actiefilm sinds jaren die me vooral kwa sfeer deed- terugdenken als die goede oude klassiekers uit de jaren 80 en 90. Het verhaaltje is weer erg standaard maar Wahlberg was erg cool in zijn rol en de actiescenes stellen ook zeker niet teleur. Gewoon een lekkere wegkijker, vooral voor de genrefan.

avatar van skipy05

skipy05

heel goede actie film. een heel spannend verhaal. het is boeiend van begin tot het einde. van de eerste minute tot de laaste heel de tijd actie. mooie actie scenes. zeer goed geacteerd ook.

avatar van opa_paul

opa_paul

Jezus.... dat kan je toch geen 5 sterren geven? Niet iedereen zal mijn mening delen, maar 5 sterren geef je toch alleen aan super films?

avatar van slico

slico

Goeie film, goed verhaal, al lijkt het wel wat op de bourne trilogy.

Wel vette actiescene's en goeie acteurs als wahlberg en michael pena

avatar van Maartenn

Maartenn

Gewoon een goed film. Leuk plot, leuk geacteerd. Kortom: gewoon goed!

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Overduidelijk de Bourne-trilogy als inspirator, maar diens niveau haalt het nimmer. Zelfs Mark Wahlberg moet een kopie van Matt Damon lijken. Verder het standaard verhaal in een aktiefilm met een mooie meid in de verhaallijn. Het is gewoon een aktie-film, maar wel een van het betere soort. Het plot is op zich sluitend maar ietwat afgeraffeld, te gemakkelijk. De aktie is goed en vermakelijk, de trucages van de bombardementen daargelaten. Van slimmigheidjes zoals Matt Damon in Bourne had, daar zijn er ook wat terug te vinden in deze film. Op zich geen slechte film.

avatar van briek

briek

Goede actiefilm, niet meteen een film die je bij blijft, maar zeker geen slechte film. De cast deed het behoorlijk al werden de personages niet echt ver uitgediept. Verder zat er voldoende actie en spanning in de film, zodat deze bleef boeien.

avatar van jackie chan

jackie chan

Nou ik geef toch maar een toelichting.

Ik vond het eerste half uur SUPER! daarna werd ie echt saai. Het einde ging beter maar kon de film niet redden.

*3.5

avatar van Achmed

Achmed

Heb echt van deze film genoten mooi acteerwerk van Whalberg, veel actie en 2 mooie dames (Rhona Mitra en Kate Mara). Zit wel wat humor in, mensen die de dvd hebben en de film + deleted scenes hebben gezien weten vast wel waar ik het over heb! Deze springt in mijn top 10 naar de derde plaats en schopt zo Saving Private Ryan naar nr. 11

Een aanrader

opa_paul schreef:

En deze film is absoluut geen 5 sterren waard!

Vandaar dat ieder zijn stem evenveel meetelt zodat het gemiddelde een algemeen beeld kan geven van wat MM ervan vindt. Als skipy05 het een 5 waard vindt is dat zijn mening toch

avatar van MarkFish

MarkFish

fasca schreef:

Goede film inderdaad in de trant van Bourne.

Ik dacht meteen aan Bourne inderdaad. Ze lijken ook wel een beetje op elkaar, Damon en Wahlberg. Ik hou altijd wel van dit soort actiefilms met 'conspiracies', als er maar goeie acteurs inspelen. Dat is in dit geval wel okee, maar vooral de actiescenes (explosies, achtervolgingen, gevechten enz.) maken indruk deze film. Fuqua is een regisseur naar mijn hart.

avatar van MarkFish

MarkFish

Dat MM dit naast actie ook een dramafilm vind....

Ben ik het niet mee eens. Het is een actiethriller.

avatar van m1701

m1701

Mooi verhaallijn, Goed acteerwerk van Mark Wahlberg. Film is ook zeer spannend. Het was ook zeer verrassend

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

opa_paul schreef:

En deze film is absoluut geen 5 sterren waard!

Geef opa wel gelijk ...het is geen meesterwerk natuurlijk.

Maar qua actie en presteerkwaliteit geef ik em 4,5.

En dat is zeer hoog voor een goeie actiefilm.

Ik geef 4.5 omdat de film me greep, en dat doen weinig actiefilms bij mij...behalve the bourne-reeks en Taken ( Die met liam neeson )

Ik persoonlijk vind DIE HARD een actie-meesterwerk........

Maar ja, laat ze 5 sterren geven...des te eerder komt ie in de top 250.

Mag voor mij ook wel.

terug naar de film......bijna een perfecte actiefilm met een zeer goed spelende Wahlberg.

Het verhaal was top......en `t eind....ja, bijna meeterlijk.

Zeer , maar dan ook zeer goeie actiefilm!!!

avatar van Ruben1994

Ruben1994

ja, een hele goeie!

avatar van nightbreed

nightbreed

Verstand op -10 en kijken maar. Zodra je ook maar 1% hersenactiviteit krijgt is dit eigenlijk niet te doen.

Veel cliche gedoe natuurlijk zoals in elke aktiefilm.

Ik had al een jaar geen aktiefilm meer gezien dus vandaar de 3,5 maar ik weet nu zeker dat ik een jaar geen aktiefilm meer wil zien.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

fasca schreef:

Goede film inderdaad in de trant van Bourne.

Hier zat wel meer shooting in vond ik

avatar van DiStefanO

DiStefanO

Deze film word enigzins wel erg hoog gewaardeerd. Maar goed, ieder zijn mening. Het acteerwerk vond ik niet verbijsterend hoog

avatar van Zinema

Nogal voorspelbaar actiefilmpje met de altijd dubieuze Wahlberg. Het verhaal hangt van zo veel cliché's aan elkaar dat e.e.a. weer onverwachts wordt. Met de actie is alles in orde, maar hier had wel wat meer ingezeten. Redelijk.