Genre: Misdaad / Thriller
Zuid-Korea
Geregisseerd door: Yoo Ha
Met onder meer: Zo In-sung, Cheon Ho-jin en Namkoong Min
Gesproken taal: Koreaans
Vrijdag 6 februari in één bioscoop (Nijverdal)
Plot Biyeolhan Geori
"A world without trust and mercy."
Byung-du is een 29 jarige crimeel, werkend voor een maffiabaas genaamd Sang-chul. Byung-du z'n moeder is terminaal ziek, en als oudste zoon moet hij ook zorgen voor z'n broertjes en zusjes. De financiële druk is zwaar, en hij probeert wat extra duistere zaken te regelen om zo wat extra geld in het laatje te brengen. Maar de echte problemen ontstaan pas wanneer hij een oude schoolvriend wil helpen met een film over de maffia.
Byung-doo Kim
Gangster
Young-pil
Kim Seon-ok
kinjutsu
Strax deze bekijken op iffr, sta nu in de video lounge, harde shit...
De Koreaanse Scarface. Vlotte enerverende gangsterfilm met een paar geweld(adi)ge scenes. Kijkt vlot weg en ziet er mooi uit. 4,5*
feanaro surion
Erg degelijke misdaadfilm maar veel meer ook niet. De film is goed geschoten(ja, dit ís dubbelzinnig bedoeld), goed geacteerd en strak gemonteerd maar echt bijzonder word de film nooit. 3.5* en nu goodfellas maar weer opzetten(of Donnie Brasco, the godfather of Scarface).
Kibabu
Een betere Aziatische gangsterfilm waarin veel geknokt en minder geschoten wordt dan gebruikelijk. Hard maar fair.
Alwin_
Zo vaak wordt er eigenlijk niet geschoten in Koreaanse films. Ze zijn daar nogal liefhebber van het vechten met honkbalknuppels geloof ik.
Het IFFR heeft deze film wel goed gedaan. Elf stemmen erbij, en het gemiddelde van 3,25 naar 3,81.
moveme
Alles lijkt hier al gezegd te zijn. In het gangsterfilm genre valt hier vooral de menselijkheid van de gangster op. Ook het onvermijdelijke van het eticket gangster wordt zeer sterk verbeeld door de cyclus van gebeurtenissen.
in mijn ogen 5 sterren waard in zijn genre, juist omdat het voor een gangsterfilm mischien wat veel ruimte geeft voor dramatiek
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Toch jammer dat deze film zo weinig gezien is door het Moviemeter publiek. Het is een ongelofelijk sterke film, en de actie die erin voor komt is van ongekende hoogte. Een Zuid-Koreaanse topper; Biyeolhan Geori Tje Misoo!!
Wadjoe
Biyeolhan Geori is een formidabele film, een genot om naar te kijken. Een erg sterk en interessante film met fantastische actie scenes. Byung-du wordt erg sterk gespeeld door In-seong Jo, een prachtige acteur om naar de kijken. Het is was verfrissend om eens gangster film te zien zonder pistolen en geweren.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Wat een zwakke film, geen aanrader
Ik ben hééél erg beniewd naar jou onderbouwing voor deze uitspraken?
Net herzien en de 4,5* blijven staan. Zei het nipt. Maar het blijft een zeer onderhoudende gansterfilm met twee geweldige knokpartijen.
Echt een aanrader!
MrVengeance
Net gekeken, en ben echt onder de indruk! Erg sterke film, met genoeg actie. En ook nog veel ruimte voor drama.
Ik heb genoten! 4,5*
Lil Funk
Zeer sterke gangster film, maar dan ook zeer sterk.
De sfeer, het verhaal, de humor, de gevechten, het zit allemaal heel goed in elkaar.
Vooral het "opkomst en ondergang van een gangster" is hier zo realistisch en mooi verteld met een zeer geloofwaardige acteur, dat ik dit veel mooier vind dan een vuilbekkende cokesnuivende Tony Montana die iedereen overhoop knalt (begrijp me niet verkeerd, ik vind Scarface een hele goede film en Al Pachino een goede acteur).
Voor een film die 141 minuten bleef de film me continue boeien en werd het nooit echt saai.
En de subtiele humor kon ik erg waarderen (vooral die rare gast in de karaoke bar).
En de grote gevechten zaten erg goed in elkaar, geen salto en hele combo's aan trappen, maar goed geplaatste kicks en klappen met honkbal knuppels dat alles zo realistisch maakt dat het allemaal erg pijnlijk is om naar te kijken.
4.5
hellboy.ray
- 2056 berichten
heb deze net gekeken... en hij is kei hard.
de vechtscenes waren gewoon pijnlijk.
al die slagen met die knuppels en die snelle kicks...
hoofdpersonages vond ik ook zeer geslaagd,
hij had heel veel diepte die ook goed uitgewerkt was.
zeer geslaagde film.
Goldenskull
Erg fijne film, zo halverwege zat ik nog rond de 3.5*/4*, maar de geweldige scènes blijven zich opstapelen. Meerdere zeer spannende scènes, de actiescènes zijn erg goed, keihard en prima in beeld gebracht.
Het was me overigens meteen duidelijk dat Jong-soo ging verschijnen op het eind, maar toen Byung-du neerviel liep er toch een serieuze kippenvel-rilling over mijn rug. Briljante interactie tussen de acteurs en ook erg sterk gefilmd.
Biyeolhan Geori doet nauwelijks onder voor Dalkomhan Insaeng, toch vind ik die nog iets beter, net wat stilistischer en beter gefilmd. De sfeer is in beide films subliem. En inderdaad een aanrader, al zou ik het zelf niet vergelijken met Scarface.
validius
Wat een zwakke film, geen aanrader
Gezien de overige score van menig andere kijker:
wel een aanrader
dikkop
De hele film is ie het aantal sterren dat gegeven is waard. Maar net zoals Scarface verprutsen ze het einde, gewoon om pissig van te worden. Maar het zal wel zo moeten denk ik om zo een film dramatisch te laten aflopen...voolopig geen sterren van mij.
maxcomthrilla
Na films als Oldboy en Dalkomhan Insaeng zat de Koreaanse wraakfilm duidelijk in de lift, wat dan weer resulteerde in: A Dirty Carnival. Ondanks zijn zogenaamd meedogenloze karakter leunt het geheel teveel op voorspelbare zijlijnen waarin de hoofdrolspeler ''die meer weg heeft van Pipo de clown'' en zijn broertje afglijden in het criminele circuit. Dit echter tegen de zin van hun moeder in. Altijd goed voor een beetje oponthoud, ware het niet dat Pipo de clown ook nog eens een romance aangaat die stokt.....omdat zijn liefje ook liever heeft dat manlief breekt met al zijn criminele activiteiten. Nog meer oponthoud dus.....
Had vooral het gevoel, leren ze het dan ook nooit! Zit ik te wachten op al die hoeveelheid oponthoud, gegoten in een dramavorm zodat hij menigeen wel bij de kladden gegrepen moet hebben? Kon men niet gewoon een lekkere, onverschrokken wraakfilm maken? Zoals gezegd vond ik de hoofdrolspeler acteren als een veredelde Pipo de clown. Ging totaal geen dreiging van uit. Vooral te wijten aan een verkeerde casting ''alhoewel misschien juist zo bedoeld om aan te geven dat hij toch meer mens dan gangster was''. Die gast die uiteindelijk de boel overnam wist vele malen meer angst in te boezemen.
De actie ziet er gelukkig wel fijn uit, al is het ver verwijderd van het stillistisch superieure Dalkomhan Insaeng. de choreografie tijdens de gevechten had al met al ook gemakkelijk wat beter gekund, ik had nu het gevoel alsof men maar wat deed, alhoewel het op zich wel fijne actie was. Gelukkig redde de verhaallijn tussen de regisseur die een gangsterfilm wilde maken en Pipo de cown nog wel het een en ander, vond dit gegeven best mooi uitgewerkt worden in deze film.
Als dramafilm veel te doorzichtig en beproefd en als misdaadfilm veel te braaf. Desondanks wel een vrij vermakelijke film die niet verveeld en zelfs wat uitblinkende scenes kent: het stoplichtmoment, de bruiloft, de discotheek. Al waren die keren dat men een liedje stond te zingen er wat teveel aan, vooral al vele malen beter en absurder gedaan, het kwam nu over als wat misplaatste Koreaanse humor! 3*
sinterklaas
Weer een broertje van Public Enemy, A Bittersweet Life en Mr Socrates. Ook hier in Dirty Carnaval word me der toch weer in geschopt, geslagen, gestoken en geknuppeld.... Precies wat we gewend zijn van de Koreanen.
Vond ook vooral die hoofdrolspeler erg leuk acteren als een losgeslagen hond, zoals de meeste hoofdfiguranten zijn in Koreaanse Misdaadfilms. Dirty Carnaval heeft inderdaad ook wel wat weg van Scarface. De gevechten zagen der weer erg goed uit (vooral die enorme groepsgevechten met knuppels enz) Natuurlijk mag de botte humor en sarcasme ook niet ontbreken. Het einde was ook erg leuk. Ook die opname scenes van die misdaadfilm die de hoofdrol speler wou maken.
Voor de rest weer een zeer geslaagde harde Ko-film.
Zeker wel een aanrader voor de fans van de films die ik hierboven heb genoemd.
Ramon K
Twee vette knokpartijen ja, maar de rest valt enorm tegen. Ik heb de fast forward toets zo nu en dan moeten gebruiken. Langdradig, met platte personages, een onovertuigende romance die voor flink oponthoud zorgt, vreemde motieven ooit (de regisseur) en nogal wat clichés. Net kijkbaar. 2,5*
Raffael77
Ik ben het met je eens.
Acteer werk is redelijk en soms goed.
Verhaal is slecht uitgewerkt.
Mr_White
- 2067 berichten
Personages zijn niet interessant genoeg om te blijven boeien, ook al doen de acteurs nog zo hun best. De verschillende knokpartijen zijn goed gefilmd maar vallen op gegeven moment wel een beetje in de herhaling (na de zoveelste chaotische worstelpartij met stalen buizen en messen) en de subplots (de romance bijv.) zijn veel te cliché en voegen niks toe. Middelmaat troef.
dragonmaster
boeiend, echter traag verhaal. personages worden goed uitgediept en het acteerwerk van de hoofdpersonen is behoorlijk. de actie had meer gekunt.
orbit
- 12092 berichten
Best okee actiefilm, maar een beetje lang en af en toe erg clichée. Toch vermakelijk.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod