Genre: Drama / Misdaad
Gesproken taal: Nederlands en Arabisch
Releasedatum: 1 maart 2007
Bekijk via Prime Video
Plot Kicks
In Kicks krijgt de jonge supermarktmedewerker en rapper Redouan midden in de nacht inspiratie. Hij belt een vriend met het plan om direct van deze flow gebruik te maken en te gaan rappen. Het besluit om zijn nachtelijk bed te verlaten heeft grote gevolgen, wanneer hij even later dodelijk wordt getroffen door een politiekogel. Agent Frank die het schot lost houdt het op noodweer: het was nooit zijn bedoeling hem te doden. Een aantal Marokkaanse Nederlanders ziet het als een duidelijk geval van racisme, terwijl de meeste autochtone Nederlanders geneigd zijn Frank te geloven. Op de scheidslijn van zwart en wit staan twee jonge Marokkaanse Nederlanders: Redouans broer Said (Mimoun Oaissa), een met een Nederlands meisje (Chantal Janzen) samenwonend en bij blank en zwart geliefde kickbokser en Aaliyah (Maryam Hassouni), politie-agente in opleiding en getuige van de schietpartij. Ze worden verscheurd door de dilemma's waarmee ze geconfronteerd worden. Beiden dreigen speelbal te worden van de hoog oplaaiende emoties van zowel de Marokkaanse als autochtone Nederlanders.
Denise
Frank
Hondenman
Chiel
Trainer Wim
Van de regisseur van Shouf Shouf Habibi, wederom met Mimoun Oaïssa. Gaat februari 2007 uit in de bioscopen.
raymon
Kijk, naar deze film ga ik nou!
Weg met die komedies met Marokkaanse acteurs en nu een mooi misdaad film wat veel maatschappijlke inhoud met Marokkaanse acteurs. Volgens mij een grappige en mooie film! Kan nu al niet meer wachten tot hij in de bioscoop is!
Geen onaardige trailer. De Nederlandse Crash/Short Cuts/Magnolia?
by_the_way
Dit lijkt me inderdaad ook wel wat, vond Shouf Shouf Habibi ook leuk. En met mijn m'n vriendin Maryam Hassouni
MissyNador
Ik ga deze film zekerr kijken..
hahah marokkanen in een misdaad film.. word echt lachen.. En leuk!!
R9
zijn altijd wel leuke films,
shouf shouf
schnitzelparadijs..
en nu dan deze..
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Wha, denk je dat dit vergelijkbaar is met die films? Ik hoop eerder dat de de vergelijking van de regisseur, namelijk met Magnolia, ook echt uitkomt.
Quentin
Ziet er al beter uit dan Shouf Shouf, ik hoop wel dat het niet zo'n verschrikkelijk aangezette rotzooi als Crash wordt.
poisonpen1234
Dus nu wilt nederland HipHop aan de marokanen schuiven??? jezus zeg waar gaat het toch heen maak eens een film over de brute verkrachtingen en misbruik op hiphop.
YuLaw16
Is dit gewoon geen (serieuzere) versie van Shouf Shouf Habibi? Grappig, dat multi culti films alleen maar over Marokkanen gaan tegenwoordig. Wat voor rol hebben Turken/Surinamers/Antilianen etc. nog in dit soort multi culti films?
Ik ga hem trouwens wel zien.
thomzi50
- 1991 berichten
Volgens mij zag ik in de reclame CAS van Hotnews.nl (een campserie op Jetixx) voorbijkomen, misschien breekt ie nu wel door
Acteren kan hij in ieder geval niet, maar misschien past dat wel in deze film, ik heb het in ieder geval niet op dit type films - althans, niet op Shouf Shouf Habibi, Schnitzellparadijs, alhoewel dit (gelukkig) wel wat serieuzer lijkt.
JorritS
Zaterdag trailer gezien in de bios, ben erg benieuwd naar deze Nederlandse productie.
JP
Pfoe, gelukkig was Chantal Janzen niet in de trailer te bekennen. Moet hierboven misschien aangepast worden?
karim90
Ik heb de film net gezien in pathe (sneak)
Ik vind deze film een van de beste films die ik ooit heb gezien alles wat ze zeggen is heele maal waar dat nederlanders buitenlanders haaten.
dat is gewoon zo er zijn ook nederlanders die gewoon normaal doen maar de meesten haaten je al als je hun richtig loopt.
het moet egt gaan veranderen want zo word nederland egt slecht.
we moeten egt wat gaan doen voor dat het uit de hand loopt.
Interessant dat na de multicultikomedies er nu een schijnbaar bloedserieus drama is. Het is waarschijnlijk nogal hoog gegrepen, maar het verhaal doet me denken aan Do The Right Thing en La Haine.
Teemong
Ik had stiekem ook gehoopt dat dit de Nederlandse La Haine zou worden maar het viel wederom tegen. Ze hebben te overduidelijk Crash na willen doen gezien de vertelstructuur, de muziek en stille beelden. Dit in combinatie met de toch weer sterk overheersende hollandse humor die we allemaal uit de multicultikomedies kennen, zorgt er voor dat het allemaal nergens heen gaat. De verhaallijnen leiden nergens heen en zo heeft de film geen einde. De ernstige gebeurtenis in het begin leek weinig invloed te hebben op de rest van de film, waardoor je die zelfs wel kunt vergeten. Het grootste deel van de acteerprestaties is onder de maat en de film kan niet kiezen tussen realisme en maffe onzinnige scènes, waardoor het geheel niet serieus te nemen is. Ik wacht nog steeds geduldig op de Nederlandse La Haine. 2 *
Mug
Berichten verplaatst naar Film > Genres en landen > Verweven verhalen
Evil Empire
Het probleem met Kicks is dat de film zichzelf ontzettend serieus neemt, maar inhoudelijk veel te weinig te bieden heeft. **
getyourchucks
Net gezien in De Munt met de regisseur en de cast erbij:) Leuke mensen allemaal! Inhoudelijk vond ik het een redelijke film met zeer leuke grapjes en concepten maar toch... was het inhoudelijk niet geweldig. toch wel een 3.5 omdat die mensen allemaal zo leuk en enthousiast zijn!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime