• 9.372.961 stemmen

Pompeii: The Last Day (2003)

Drama | 120 minuten / 50 minuten (video release)

Speelduur: 120 minuten / 50 minuten (video release)

Alternatieve titel: Pompeya - El Último Día

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Spanje

Geregisseerd door: Peter Nicholson

Met onder meer: Rachel Atkins en Omar Berdouni

Gesproken taal: Engels, Duits en Frans

Plot Pompeii: The Last Day

Deze docu-drama vertelt het verhaal van één van de beruchtste natuurrampen uit de geschiedenis. In het jaar 79 na Chr. komt de vulkaan Vesuvius tot een uitbarsting en bedekt de dorpen Pompeii en Herculaneum met lava. Gedurende de laatste uren vóór de ramp zijn vele dorpsbewoners zich niet bewust van het dreigende gevaar waarin zij verkeren.

nummervlinder

Vrij goede documentaire toch wel, gezien tijdens de lessen Latijn, maar duurt zeker geen 120 minuten!

avatar van J.S.

J.S.

Grappig dat ik en nummervlinder opdezelfde dag een stem uitbrengen op deze film, ik heb hem namelijk ook op school gezien.

De beelden van de rokende vulkaan en de eruptie zijn indrukwekkend en de links die gelegd werden tussen de personages en de overblijfselen van de slachtoffers van de vulkaan zijn ook erg knap gedaan, de versie die ik en nummervlinder waarschijnlijk ook gezien hebben was inderdaad sterk ingekort zodat er weinig plaats overbleef voor karakterontwikkelingen en het uitdiepen van de personages maar toch een heel boeiend verhaal.

3 sterren.

J.S. schreef:

3 sterren.

Ja, grappig en toevallig. Maar, wat ik er nog wou bij zeggen, het beste verhaal, want het waren zo wat meerdere, vond ik dat van Polybius.

• 1968 berichten

Klopt dat hij korter duurt, dit is inclusief reclames die werden meegerekend op IMDB.

Edit: speelduur bewerkt, was 100 minuten.

avatar van J.S.

J.S.

Iketes schreef:

Edit: speelduur bewerkt, was 100 minuten.

De versie die ik zag duurde slecht 50 minuten.

Idd, bij mij ook.

• 1968 berichten

Hmm, vreemd, zelfs op de officiële site van de BBC - de winkel dan - staat 100 min. Er is wel een extra bijlage van 50/60 min. , dat is Colosseum: A Gladiator's Story.

nummervlinder

Wel, wij hadden een originele dvd en hij duurde toch 50 min. en het is zeker niet dat van Colosseum: A Gladiator's Story.

Komt 4 (3) januari om 00.30 op SBS6

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

nummervlinder schreef:

Was bij ons ook zo, we keken deze film bij Latijn en KCV. Prima gemaakte film, interessant en mooi in beeld gebracht. 3,5*

avatar van misS_mii

misS_mii

Ik heb deze film op school gezien, bij gs,

En vond dit een vrij goede film,

vooral het acteerwerk is goed gedaan,

je komt zo echt te weten wat er door het hoofd (heeft kunnen) speelde bij de mensen uit pompeii,

een 4

avatar van JJ_D

JJ_D

Ook hier de 50 minuten -versie gezien (hoe toevallig, op school!).

Informatief trouwens een waardige docu met visueel redelijke reconstructies, maar met barslechte acteerprestaties die het "schokkende relaas" emotioneel totaal in de weg staan.

avatar van nietdatdus

nietdatdus

Wij hebben deze op school gezien, maar die was 50 minuten.

Een ware marteling zo in de laatste les voor de vakantie.

avatar van cartmans bitch

cartmans bitch

wie is polybius???

avatar van gotti

Was Polanski nou ook niet met een film over Pompei bezig?

gotti schreef:

Was Polanski nou ook niet met een film over Pompei bezig?

Klopt.

avatar van Musicer

Musicer

Leuke afwisseling tijdens de lessen Latijn. Had liever één doorlopend verhaal gehad, ipv de stukjes commentaar tussenin.

avatar van don vincenzo

don vincenzo

nietdatdus schreef:

Wij hebben deze op school gezien, maar die was 50 minuten.

Een ware marteling zo in de laatste les voor de vakantie.

arm kind, ik weet wat je hebt doorgemaakt

avatar van lottetje

lottetje

Ik vond het werkelijk een goede docu/drama.

Heb hem al een keer gezien bij geschiedenis en heb hem laatst gekeken voordat ik zelf naar pompei ging.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Op de DVD staat ca. 50 minuten

avatar van 13woutie13

13woutie13

Vanmiddag gezien bij Geschiedenis,

Zaten een paar erg mooie en schokkende stukjes bij.

Het acteerwerk in de film vond ik erg zwak, en onovertuigend.

Verder kom ik uit op 2.5*

avatar van gukker

gukker

Geeft (volgens mij) een erg goed beeld van wat er in Pompeii gebeurt is. Zo'n documentaire met een reconstructie combineert goed. De reconstructie was prima gedaan maar ik had sommige stukken toch liever wat lichter gezien (zodat je tenminste kon zien wat er gebeurde). SF mocht van mij ook wel wat gedetailleerder. Ook vind ik het jammer dat we nooit echt een band kregen met de personages. Zoiets maakt de gebeurtenissen namelijk aangrijpender, maar het is dan ook een docu en geen verhalende film.

avatar van huVILEub

huVILEub

Kan het kloppen dat de versie die ik hiervan zag maar 50 min. duurde?

avatar van huVILEub

huVILEub

Ik heb de 50-min. versie gezien.

Leuke geschiedenisfilm die het verhaal gewoon goed verteld en prima uitgewerkt is. Niets op aan te merken. Wel is het een documentaire, dus moet je zeker geen serieuse film verwachten. Maar goed te doen voor een korte informatiefilm over Pompeii.