• 9.369.636 stemmen

Oorsprong: Luxemburg / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Donato Rotunno

Met onder meer: Leelee Sobieski, Tara Fitzgerald en Christian Olson

Plot In a Dark Place

"The real story is what haunts them"

Anna Veigh wordt gevraagd om zorg te dragen voor twee weeskinderen voor de tijd dat hun oom op zakenreis is in de Verenigde Staten. Maar dan beginnen er zich beangstigende en bizarre situaties voor te doen in en rondom het huis waar zij verblijven, terwijl de kinderen niets lijken te merken.

avatar van stinissen

Leelee Sobieski, vind ik echt een toppertje.

avatar van Hemdale

Hemdale

Gebaseerd op het boek "The Turn of the Screw" van Henry James. Waar ook de film The Innocents op gebaseerd is. Deze regisseur kreeg het alleen tig keer minder mooi en interessant in beeld. Prul.

avatar van Purmerend

Purmerend

De mooie still die voor deze poster er stond.

avatar van MrFunky

MrFunky

viel absoluut niet tegen hoor...

avatar van Pinjataaa!

Pinjataaa!

stinissen schreef:

Leelee Sobieski, vind ik echt een toppertje.

Helemaal mee eens, ze is ook de reden waarom ik deze film toch even ga kijken

avatar van masterview

masterview

aparte thriller, Leelee speelt goed, mysterieus sfeertje, einde is onvoorspelbaar alleen begreep ik het niet goed. Geen hoogvlieger maar best aardige film om te zien

avatar van vinketering

vinketering

Bijzonder slechte film, weet geen moment je concentratie vast te houden en de hele film gaat in een veel te rustig tempo.

Geen aanrader!

avatar van Trance

Trance

trage film, ben er bij in slaap gevallen. Geen spanning, erg voorspelbaar en een flinterdun verhaallijntje.

avatar van ultima

ultima

ik dacht na een tijdje, misschien zit ie een beetje in elkaar als momentum, dat je aan het eind van de film de clue tot heel veel dingen krijgt, maar het einde leverde alleen maar meer vragen op, net alsof de laatste 15 minuten zijn weg gelaten.

Vage film, niet echt spannend, verhaal.....?? Ja, welk verhaal eigenlijk, als je het eindelijk een beetje denkt te snappen, is dat al niet meer het geval.

een 2 voor de moeite

avatar van fritsy

fritsy

Veel te langdraderig en laat het horror er maar af.

avatar van ramon12121

ramon12121

Pinjataaa! schreef:

Helemaal mee eens, ze is ook de reden waarom ik deze film toch even ga kijken

haha ja is 1 van de van de redenen maar ik zie wel wat ik van de film vind ga hem zo opzetten dus jullie horen het vanavond wel

avatar van stinissen

Veel plezier

avatar van Under007

Under007

Met alle respect jongens...ik vond het een zeer matige film

Krijgt 2

avatar van Arabyus

Arabyus

Matige film indeed, een 2.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Geen aanrader. In het eerste half uur gebeurde er eigenlijk niets bijzonders. Na 45 min wordt het verhaal en de uitvoering iets beter maar zakt vervolgens weer in.

Vooral het laatste half uur is erg slecht in elkaar gezet. Om het nog maar niet over het einde te hebben.

Kan er niet meer dan een 2 van maken...

avatar van dalma

dalma

matige film, raar einde, wel mooi gefilmd

avatar van Noodless

Noodless

Hemdale schreef:

Ik dacht het al. Het verhaal kwam me zo bekend voor. The Innocents is een klassieker , maar vond het allemaal wat achterhaald. Dit kan me dan zeker niet bekoren.

avatar van Noodless

Noodless

Pffff...toch maar gezien, beter gelaten. Zegt ook genoeg als ik mijn eigen reactie van bijna een jaar geleden gewoon in het rijtje aansluit.

Heel traag opgebouwd verhaal zonder sfeer of spanning. En als je het een beetje in de gaten hebt, dan weet je het door de laatste 10 minuten helemaal niet meer. Je zou tenminste denken dat de film nog zeker een kwartier zal duren. 2/10

avatar van Vectronic

Vectronic

Vondt h'm niet slecht.

Maar ik moet wel zeggen, het moet bij je passen.

Het verhaal is goed, maar je moet wel blijven opletten.

Verders geef ik deze garne een drie.

Groetjes, Vectronic

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima thriller (absoluut geen horror). Die je vaker kunt zien zeker gezien het einde. Want dat was bij ons in de kamer niet helemaal duidelijk.

Iedereen had zijn eigen theorie hierover, en dat maakt een film kijken leuk.

avatar van blurp194

blurp194

Hemdale schreef:

Er zijn wel wat meer verfilmingen van dit boek - ik dacht al na een paar minuten: ik ken dit verhaal toch, maar ik herken de beelden helemaal niet. Kennelijk een andere versie gezien, en wel deze The Turn of the Screw (2009) denk ik. Maar er zijn er zo te zien nog minstens een stuk of vier.

Dit verhaal eindigt inderdaad zoals hierboven ook al genoemd wordt wat vreemd, het lijkt er inderdaad op dat er wat rauw in geknipt is. Wat mij betreft hoeven ze geen moeite te doen om dat met een director's cut of zoiets te corrigeren - lijkt me echt verspilde moeite. Het was toch al veel beter geweest als ze dichter bij het originele verhaal gebleven waren.

Wel aardig gefilmd, mooie locaties, een huis waar ik best in zou willen wonen, en ook zeker twee heel mooie dames. Na het zien van deze film hoef ik Leelee trouwens even niet aan de deur, wat kan dat mens verschrikkelijk eng uit haar ogen kijken. In deze film acteert ze ook nog eens als een opblaaspop - in Night Train laat ze echt wel wat beters zien, dus ze kan het wel. Die andere mevrouw, Tara Fitzgerald maakt dan net wat meer indruk in deze film.

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

thanks blurp194.

ik zal the turn of the screw ook wel eens checken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Geen hoogvlieger, een beetje een typisch film, maar horror komt hier totaaal niet aan te pas en het is ook nog eens te langdraderig.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Inderdaad geen hoogvlieger maar om nu alles te geloven wat men er over schreef?

Wij vonden de film redelijk goed met een aardig verhaal en ook wel goed neergezet in een beetje koude omgeving. Het speelt zich af in de winter.

Het einde was een beetje onduidelijk, misschien met de gedachten aan een vervolg?

Wel leuk bedacht.