• 9.379.380 stemmen

The Simpsons Movie (2007)

Animatie / Komedie | 87 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: David Silverman

Met onder meer: Dan Castellaneta, Nancy Cartwright en Julie Kavner

Releasedatum: 16 augustus 2007

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Simpsons Movie

"See our family. And feel better about yours."

Het meer van Springfield is ongelofelijk vervuild en er moet iets worden gedaan. Iedere bewoner stopt vervolgens met afval in het meer te gooien en het probleem lijkt te zijn opgelost. Maar als Homer Simpson dan de uitwerpselen van zijn net aangeschafte varken in het meer dumpt, gaat alles helemaal mis. Homer en zijn familie weten te ontsnappen en vluchten naar Alaska. Maar daar horen ze dat de regering Springfield geheel van de kaart wil vegen en weten dat ze hun woonplaats moeten zien te redden.

Homer Simpson / Itchy / Barney / Abe Simpson / Stage Manager / Krusty the Clown / Mayor Quimby / Mayor's Aide / Multi-Eyed Squirrel / Panicky Man / Sideshow Mel / Mr. Teeny / EPA Official / Kissing Cop / Bear / Boy on Phone / NSA Worker / Officer / Santa's Little Helper / Squeaky-stemrold Teen (stemrol)

Marge Simpson / Selma / Patty (stemrol)

Bart Simpson / Maggie Simpson / Ralph / Nelson / Todd Flanders / TV Daughter / Woman on Phone (stemrol)

Lisa Simpson (stemrol)

Professor Frink / Comic Book Guy / Moe / Chief Wiggum / Lou / Carl / Cletus / Bumblebee Man / Male EPA Worker / Dome Depot Announcer / Kissing Cop / Carnival Barker / Counter Man / Apu / Drederick Tatum / Sea Captain / EPA Passenger / Robot / Dr. Nick / Wise Guy (stemrol)

Scratchy / Mr. Burns / Rev. Lovejoy / Ned Flanders / Lenny / Skull / President Arnold Schwarzenegger / Kent Brockman / Principal Skinner / Dr. Hibbert / Smithers / Toll Booth Man / Guard / Otto / Kang (stemrol)

Milhouse Van Houten / Jimbo Jones / Rod Flanders (stemrol)

Sweet Old Lady / Colin / Mrs. Skinner / Nelson's Mother / Pig / Cat Lady / Female EPA Worker / G.P.S. Woman / Cookie Kwan / Lindsey Naegle / TV Son / Medicine Woman / Girl on Phone (stemrol)

Russ Cargill (stemrol)

Mrs. Krabappel (stemrol)

avatar van brymj

brymj

ik vind de nederlandse stemmen afgrijselijk, die amerikaanse stemmen maken het voor het grote deel een superserie, net als bij south park.

avatar van -P-

-P-

Ik kon er wel om lachen omdat ik de simpsons gewoon leuk vind, maar.......dat neemt niet weg dat ik de film enigzins vond tegenvallen

Ik vond de grappen mwoah en het verhaal een beetje te braaf. Gewoon botte humor is beter dan een moraal te willen vertellen.

Ook een hele hoop personages niet eens gezien of alleen maar een klein bijrolletje. Er had gewoon veel meer ingezeten.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Maar anders zou je misschien het gevoel hebben dat het té warrig is,

en dat ze hebben gepropt om iedereen in te krijgen...

avatar van The_Elite35

The_Elite35

ow yeah!!! de simpsons movie die word zo gaaf

avatar van samenrox

samenrox

Nou ik heb hem afgelopen weekend gekeken maar na zoveel jaren wachten op de film was dit toch echt een hele dikke vette min film hoor had er veel meer van verwacht . Waar was de humor. De enigste humor die ik vond was dat ie dat vat dumpte om sneller een donut te gaan eten nee dan is south parc en al die andere waar allang een film van is verschenen veel beter te bekijken. Echt jammer na al die tijd afwachten dat we met een probleem worden opgezadeld Waar iedereen al het einde van weet wat een moeite zullen ze hebben moeten doen om op deze film te kunnen komen. Nou dan kijk ik nog liever uit naar de nieuwe film van rambo. Daar weet je ook altijd het einde maar daar kijk je niet naar om te kunnen lachen zowaar het hier wel de bedoeling van was, maar nergens de reden voor was. Ik hoop dat iedereen die van tevoren al gestemt heeft na het bekijken nog eens zal stemmen dan zal de waardering wel een stuk zakken.

Ik heb lang gewacht op deze film en heb 'm vandaag gekeken.

Mijn verwachtingen waren vrij hoog. Helaas heeft deze film mijn verwachtingen niet waar kunnen maken, en dat vind ik jammer.

De films heeft geen sterk verhaal, en het plezier aan deze film moet je vooral halen uit de grappen van de simpsons, die waren vrij leuk.

Als mijn verwachtingen niet zo hoog waren, had ik het waarschijnlijk een goede film gevonden, maar helaas.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

wat ik ook goed vind is dat er een aantal zaken inzitten

van wat er in het echt gebeurt, hoe heette die campagne van Lisa ook alweer, ik weet nog dat het leek op de incovient thruth

avatar van KwintenS

KwintenS

Ik vond de film heel goed. Ik had er dan ook geen verwachtingen dus veel kon er niet misgaan. De film ziet er veel beter uit dan op tv en de humor is ook schitterend. Natuurlijk is dit een lange aflevering van the simpsons maar het is lang geleden dat ik nog zo gelachen heb bij een film en dat ik zo goed gezind de zaal buitenkwam.

avatar van Andrea99

Andrea99

Één tip: Kijk hem niet in het Nederlands! Verder zeer grappige en leuke film, maar niet heel anders dan de gewone serie. *4,0

avatar van ace leader

ace leader

Viel toch een beetje tegen....kon grappiger. Ik ben een grote simpsons fan en ik heb wel gelachen dus 4*

avatar van wolter

wolter

Zeer vermakelijke film, is geen moment saai.

Heerlijk simpel verhaal en geen slappe verborgen boodschappen.

4,5 ****

avatar van mauricepakvis

mauricepakvis

wat een achtelijke k*t film dan ze denken dat ze hier geld mee gaan verdieneen ja mischien in een bejaarde tehuis of in een speeltuin

avatar van bisse

bisse

geinig en leuk om te kijken net als iedere aflevering van the simpsons.De film is wel nergens anders of leuker dan als je gewoon drie afleveringen achter elkaar kijkt. Het is eigenlijk een superlange aflevering die middelmatig is voor simpsonsmaatstaven.Ik geef maar 1.5 ster omdat ik ut erg zwak vind dat ze nergens moeite doen er iets meer van te maken op geen enkel vlak.

avatar van twanos

twanos

The Simpsons in het Nederlands, wat een heiligschennis!

avatar van vander

vander

De serie zelf valt een beetje in de herhaling na seizoen 6, alle grapjes denk je al een keer gezien te hebben, cliché na cliché. Mijn verwachtingen waren dan ook niet al te hoog van deze film.

Heb er uiteraard voor gekozen om de film in het engels te kijken, ik kreeg al kippenvel toen ik de NL-talige reclame zag op tv!

De film duurt een uur en een kwartier, voldoende dus voor een animatie film. Alle standaard 'grapjes' zitten erin (het wurgen van Bart, Homer's 'Doh!' etc. etc.). Op een aantal momenten na blijft het hier helaas bij, geen sterke originele grappen, als je verwacht dat een bepaalde grap gemaakt gaat worden dan gebeurt dit ook.

the Simpsons Movie is precies wat ik van verwacht had, een extra lange aflevering. Leuke film om 75 minuten mee door te brengen dus!

2,5 *

avatar van Wubbelz

Wubbelz

mmmmm Ik vond hem ZWAAR tegenvallen... soms een grap maar verder saai

2*5

Moet zeggen dat ik als 'meer een South Park' iemand zijnde de Simpsons movie niet tegen vond vallen.. alleen vond ik hem vrij kort, en er had wel iets meer humor in mogen zitten en minder sentimenteel gedoe.. we wisten al dat Homer niet de beste man is die een vrouw zich kan wensen, moesten ze daar nu weer op in gaan?? maar aardige film om thuis een keer vanuit de bank te kijken, de bios vind ik hem niet waard.. voornamelijk om de speelduur.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

had van deze film toch meer verwacht, vind de simpsons altijd wel leuk maar in de film zaten maa rweinig originele grappen. En de humor verder was ook niet steeds even goed.

toch is de film wel leuk om te kijken maar zeker geen topper.

avatar van ZedLep

ZedLep

Toen Burns zei: Well, for once, the rich white man is in control!lag ik toch plat

Nog een paar van die momenten maar eigenlijk te weinig. Haalt zeker niet het niveau van de beste afleveringen maar toch beter dan het gemiddelde van de afgelopen jaren.

avatar van De GeuS

De GeuS

Deze film op mijn vakantie in london gezien (13 pond voor een kaartje!) en ik moet zeggen dat ik hem erg grappig vond. Gewoon een stortvloed aan flauwe en soms wat groffe grappen. Ik volg zelf de Simpsons al jaren niet meer, misschien dat ik het daarom wat meer kon waarderen dan mensen die de tv serie trouw volgen.

Deze film heeft me uiteindelijk toch positief verrast; 4*

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

bisse schreef:

Dat is niet waar vind ik, ik vind dat ze het medium film zeer goed hebben gebruikt in tal van kleine practical jokes.

avatar van Gabe Walker

Gabe Walker

mauricepakvis schreef:

Als het je humor niet is... helaas.... maar om nou te zeggen voor in een speeltuin of een bejaarde tehuis.

Veel grappen hebben juist een volwassen ondertoon wat door de gemiddelde speeltuinbezoeker niet begrepen wordt, wat het voor mij juist veel leuker maakt. En ja, de droge humor kan vaak niet iedereen aanspreken, maar gelukkig zijn er wel mensen die dan nog wat objectiever over die film kunnen spreken.

Denk dat jouw "review" wel goed gebruikt kan worden voor mensen die de film nog willen zien zo inhoudelijk en verklarend......

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuk en vermakelijk filmpje.

Nog best goed gemaakt ook mooie 3d beelden!.

3,5 sterren.

avatar van DaanRiver

DaanRiver

JTV-kijker schreef:

wil je graag de nederlandse versie zien??

die leek me nu net vrij slecht...

mij ook, z0mg

avatar van brianlens

brianlens

duurt hij echt maar 87 minuten ?

avatar van Jonny__17

Jonny__17

Wel een leuke film om een keer te zien maar geen topper..

3.0 *

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

brianlens schreef:

duurt hij echt maar 87 minuten ?

naart schijnt maar ik heb langer dan dat in de cinema zaal gezeten, pauze enzo ervanaf geteld kwam ik een kwartier langer uit....

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

JTV-kijker schreef:

De film duurt 83 minuten. Maar het was een erg vermakelijke film. Ik heb echt gelachen. Mooie grappen en ook actie (vaart) was wel hier en daar te vinden. De speelduur is goed voor een tekenfilm. Mooie animatiekomedie.

5 sterren.

Ik had wel wat meer van deze film verwacht.

Ik heb een paar keer goed gelacht, maar niet meer dan een gemiddelde aflevering. De humor zakt ook een beetje in aan het einde van de film. Ik koop liever een simpsons box dan deze film.

Maar hij was niet te beroerd dus: 2,5*

avatar van Shinobi

Shinobi

Vanmiddag nog in de bios gezien, was op zich wel een aardige film met veel betere animatie dan op tv.
Verder zaten er wel wat aardige verwijzingen in, zoals Eski Moes, Grand Theft Walrus en Spider Big was uiteraard lachen.
Dat iedereen deze film anders beleeft, besefte ik achter mij, er zaten wat 10 jarige gastjes die alles lauw vonden.

Ik geef 'm 3 sterren.