• 9.374.146 stemmen

The Wave (1981)

Geregisseerd door: Alexander Grasshoff

Met onder meer: Bruce Davison, Lori Lethin en John Putch

Plot The Wave

Om zijn leerlingen de atmosfeer in het Duitsland van de jaren '30 duidelijk te maken speelt geschiedenisleraar Burt Ross een gewaagd experiment: hij noemt zichzelf leider van een nieuwe beweging, De Golf, en uit ideeën over macht, discipline, en meerderwaardigheid. Zijn studenten volgen hem, en de gehele school raakt onder invloed van de beweging.

avatar van ewalk

ewalk

Ja, maar hij is echt niet van 1961. kijk eens goed naar de mode in de film. Het is echt wel eind zeventiger jaren begin tachtiger jaren stijl!

avatar van The Last

The Last

Ik denk dat je The Wave door elkaar haalt met een andere film Maerk. Want deze film is echt niet van het jaar 1961. Ewalk heeft wel degelijk gelijk.

O oke, bedankt

avatar van errr

errr

Wat is manipulatie toch een interessant iets

Goede film met een goede boodschap

maerk

The Last en Ewalk jullie hadden gelijk. Ik had deze film door elkaar gehaald met een andere film. Maar ik heb deze ondertussen ook al gezien... vorig jaar bij geschiedenis En ik vind het een indrukwekkende film.

4 sterren.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Film duurt niet heel lang, maar de boodschap is héél duidelijk. Het is gewoon eng hoe snel mensen door iemand zijn beïnvloed. Dat vind ik echt een ontzettend enge gedachte. Brr, moet er niet aan denken.

Voor mij 3,5*.

jumpstylemovie

hebben we hier geen echte poster van?

Geweldig indrukwekkende film.

Echt laip hoe ze onder invloed raken van die ( bijvoorbeeld ) macht reikende leraar.

Zeer goede film met terugspoelacties

4.5****

avatar van ewalk

ewalk

maerk schreef:

4 sterren.

np, maar je maakt me wel nieuwsgierig. Had die andere film hetzelfde thema?

maerk

Ik had twee films door elkaar gehaald. De andere film waarvan ik de naam niet meer weet speelde zich ook niet af op een school. Het was meer een geschiedenis-documentaire. Daarin werd verwezen naar deze film. En er werd iets gezegd over een boek dat ging over hoe Hitler iedereen wist te overtuigen...dat boek was uitgegeven in 1961. Ik heb alles helemaal door elkaar gehaald volgens mij!! Nogmaals mijn excuses!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

is dit een soort van wanebe nazi kortfilm? of ben ik daar compleet mis in?

avatar van Baggerman

Baggerman

JTV-kijker schreef:

is dit een soort van wanebe nazi kortfilm? of ben ik daar compleet mis in?

Nee, het gaat over een leraar die zijn studenten duidelijk wil maken hoe makkelijk het is om te vallen voor iets als het nazisme (en hoe sterk groepsdwang is!).....

avatar van dsmarije

dsmarije

Hallo allemaal,

Deze film vind ik steengoed, het verhaal. Want inderdaad de film is behoorlijk gedateerd. Ik heb op tv een keer een nieuwere versie gezien, maar dat kan ook zomaar 15 tot 20 jaar geleden zijn. Op internet vind ik overigens niets over die nieuwere versie.

Ik ben op zoek naar deze (de oude of de nieuwere) film om hem aan een groep jongeren te laten zien. Ik heb de film uit 81, maar in hele slechte kwaliteit. Op internet is de film wel te downloaden, maar voorzover ik kan vinden alleen zonder ondertiteling. Aangezien er ook groep-8-ers bij zitten is dat geen optie.

Is er onder jullie misschien iemand die hem in de kast heeft staan en het wil uitlenen. Of weet je van iemand. Ik las hier iets over geschiedenisleraren die het bij hun examen krijgen, en verschillende hebben het gezien bij geschiedenisles.

Wie weet kan iemand mij verder helpen?

Groeten,

Marije

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Gewoon een goeie film. Film moesten we destijds kijken met MCV-les. Heeft bij veel mensen indruk gemaakt. Echter waren er ook een paar malloten die het als soort van groet gingen gebruiken. Daar heeft de betreffende leraar nog veel commentaar op gehad, maar het lag natuurlijk gewoon aan die leerlingen, die zo zielig deden.

avatar van clutch

clutch

Inland Rabbit schreef:

Precies hetzelfde hier. Laatst keken we deze op school en dan heb je tuurlijk weer van die zielige kleuters die het als groet gebruiken.

verder een redelijke film met een goede boodschap.

avatar van Jonkman

Jonkman

Prachtige film, helaas heb ik hem niet in superkwaliteit gezien, over hoe snel mensen over te halen zijn. Je ziet de leerlingen helemaal gebrainwashed worden. Gebasseerd op de waarheid. De acteerprestaties waren niet geweldig, maar het verhaal bonkte erin, eng gewoon. een 7.0

avatar van Multivitamine

Multivitamine

Erg goed waargebeurd verhaal.

avatar van sangha

sangha

De boodschap is duidelijk en ook goed, maar de acteerprestaties zijn behoorlijk slecht en dan die muziek...Deze film had heel goed kunnen zijn, als hij beter uitgewerkt zou zijn. 2*

avatar van Rhythm & Poetry

Rhythm & Poetry

Volgens mij heeft iedereen die maatschappijleer gekregen heeft, deze film gezien. Ik ben er iig niet onder de indruk van. Dramatische acteer scenes, kan nauwelijks geloven dat dit waargebeurd is (maar is natuurlijk wel zo). In wat voor debiele klas moet je dan wel niet gezeten hebben .

avatar van guylopez93

guylopez93

realistisch gebracht

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Negeer die wanstaltige truien van al die matig acterende koters en concentreer je op het verhaal zelf maar. Het is opzienbarend en er zit zeker een kern van waarheid in. Ik heb hem gezien tijdens het vak geschiedenis op de middelbare school

avatar van otherfool

otherfool

De maatschappijleerfilm der maatschappijleerfilms. Gewoonweg sterk.

3,5*.

avatar van bitterzoet__

bitterzoet__

Wat is dit slecht geacteerd zeg!

maar het hele verhaal is absoluut sterk en shockerend.

Heb deze film gezien tijdens Maatschappijleer en was toch wel erg onder de indruk.

avatar van 606

erg sterk verhaal en goed gebracht

avatar van niveau6

niveau6

Zo'n 6 jaar geleden gezien op de middelbare school. Ik weet nog dat ik het destijds een waardeloze film vond, maar nu ik zo op een saaie vrijdagmiddag mijn filmverslag teruglees die ik als 13 jarig ventje in mekaar heb geflanst moeten het verhaal en de boodschap toch zeker wel aanspreken lijkt mij.

misschien de moeite van het herzien waard

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Meerdere malen moeten zien in diverse klassen maatschappijleer. Ik heb het altijd een beetje een flauwe film gevonden, die wel erg gemakzuchtig het gevaar van ideologie verteld in een nogal gekunstelde B-film.

Awww nee, die poster

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Te korte film, waardoor er weinig tot geen diepgang in zit. Acteerprestatie's waren echt niet om aan te zien! Deze film moet het alleen hebben van een boeiend verhaal want de uitwerking er van is toch al te belabberd.

Ik zal toch eens gauw kijken naar ''die Welle'', misschien dat deze het er beter van af brengt.

avatar van missl

missl

Deze heb ik op school moeten kijken en het concept klopt natuurlijk wel (dat mensen snel een bepaalde ideologie volgen) maar in deze film gaat het wel heel snel, en is daardoor niet meer geloofwaardig.