The Wave (1981)
Geregisseerd door: Alexander Grasshoff
Met onder meer: Bruce Davison, Lori Lethin en John Putch
Plot The Wave
Om zijn leerlingen de atmosfeer in het Duitsland van de jaren '30 duidelijk te maken speelt geschiedenisleraar Burt Ross een gewaagd experiment: hij noemt zichzelf leider van een nieuwe beweging, De Golf, en uit ideeën over macht, discipline, en meerderwaardigheid. Zijn studenten volgen hem, en de gehele school raakt onder invloed van de beweging.
ewalk
Ja, maar hij is echt niet van 1961. kijk eens goed naar de mode in de film. Het is echt wel eind zeventiger jaren begin tachtiger jaren stijl!
The Last
Ik denk dat je The Wave door elkaar haalt met een andere film Maerk. Want deze film is echt niet van het jaar 1961. Ewalk heeft wel degelijk gelijk.
errr
Wat is manipulatie toch een interessant iets
Goede film met een goede boodschap
maerk
The Last en Ewalk jullie hadden gelijk. Ik had deze film door elkaar gehaald met een andere film.
Maar ik heb deze ondertussen ook al gezien... vorig jaar bij geschiedenis
En ik vind het een indrukwekkende film.
4 sterren.
G.1Rl
Film duurt niet heel lang, maar de boodschap is héél duidelijk. Het is gewoon eng hoe snel mensen door iemand zijn beïnvloed. Dat vind ik echt een ontzettend enge gedachte. Brr, moet er niet aan denken.
Voor mij 3,5*.
veron35
Voor de liefhebbers:
jumpstylemovie
Geweldig indrukwekkende film.
Echt laip hoe ze onder invloed raken van die ( bijvoorbeeld ) macht reikende leraar.
Zeer goede film met terugspoelacties

4.5****
ewalk
Maar ik heb deze ondertussen ook al gezien... vorig jaar bij geschiedenis
En ik vind het een indrukwekkende film.
4 sterren.
np, maar je maakt me wel nieuwsgierig. Had die andere film hetzelfde thema?
maerk
Ik had twee films door elkaar gehaald. De andere film waarvan ik de naam niet meer weet speelde zich ook niet af op een school. Het was meer een geschiedenis-documentaire. Daarin werd verwezen naar deze film. En er werd iets gezegd over een boek dat ging over hoe Hitler iedereen wist te overtuigen...dat boek was uitgegeven in 1961. Ik heb alles helemaal door elkaar gehaald volgens mij!! Nogmaals mijn excuses!
JTV-kijker
- 2017 stemmen
is dit een soort van wanebe nazi kortfilm? of ben ik daar compleet mis in?
Baggerman
is dit een soort van wanebe nazi kortfilm? of ben ik daar compleet mis in?
Nee, het gaat over een leraar die zijn studenten duidelijk wil maken hoe makkelijk het is om te vallen voor iets als het nazisme (en hoe sterk groepsdwang is!).....
dsmarije
Hallo allemaal,
Deze film vind ik steengoed, het verhaal. Want inderdaad de film is behoorlijk gedateerd. Ik heb op tv een keer een nieuwere versie gezien, maar dat kan ook zomaar 15 tot 20 jaar geleden zijn. Op internet vind ik overigens niets over die nieuwere versie.
Ik ben op zoek naar deze (de oude of de nieuwere) film om hem aan een groep jongeren te laten zien. Ik heb de film uit 81, maar in hele slechte kwaliteit. Op internet is de film wel te downloaden, maar voorzover ik kan vinden alleen zonder ondertiteling. Aangezien er ook groep-8-ers bij zitten is dat geen optie.
Is er onder jullie misschien iemand die hem in de kast heeft staan en het wil uitlenen. Of weet je van iemand. Ik las hier iets over geschiedenisleraren die het bij hun examen krijgen, en verschillende hebben het gezien bij geschiedenisles.
Wie weet kan iemand mij verder helpen?
Groeten,
Marije
Inland Rabbit
Gewoon een goeie film. Film moesten we destijds kijken met MCV-les. Heeft bij veel mensen indruk gemaakt. Echter waren er ook een paar malloten die het als soort van groet gingen gebruiken. Daar heeft de betreffende leraar nog veel commentaar op gehad, maar het lag natuurlijk gewoon aan die leerlingen, die zo zielig deden.
clutch
Precies hetzelfde hier. Laatst keken we deze op school en dan heb je tuurlijk weer van die zielige kleuters die het als groet gebruiken.
verder een redelijke film met een goede boodschap.
Jonkman
Prachtige film, helaas heb ik hem niet in superkwaliteit gezien, over hoe snel mensen over te halen zijn. Je ziet de leerlingen helemaal gebrainwashed worden. Gebasseerd op de waarheid. De acteerprestaties waren niet geweldig, maar het verhaal bonkte erin, eng gewoon. een 7.0
sangha
De boodschap is duidelijk en ook goed, maar de acteerprestaties zijn behoorlijk slecht en dan die muziek...Deze film had heel goed kunnen zijn, als hij beter uitgewerkt zou zijn. 2*
Rhythm & Poetry
Volgens mij heeft iedereen die maatschappijleer gekregen heeft, deze film gezien. Ik ben er iig niet onder de indruk van. Dramatische acteer scenes, kan nauwelijks geloven dat dit waargebeurd is (maar is natuurlijk wel zo). In wat voor debiele klas moet je dan wel niet gezeten hebben
Vinokourov
Negeer die wanstaltige truien van al die matig acterende koters en concentreer je op het verhaal zelf maar. Het is opzienbarend en er zit zeker een kern van waarheid in. Ik heb hem gezien tijdens het vak geschiedenis op de middelbare school
otherfool
De maatschappijleerfilm der maatschappijleerfilms. Gewoonweg sterk.
3,5*.
bitterzoet__
Wat is dit slecht geacteerd zeg!
maar het hele verhaal is absoluut sterk en shockerend.
Heb deze film gezien tijdens Maatschappijleer en was toch wel erg onder de indruk.
niveau6
Zo'n 6 jaar geleden gezien op de middelbare school. Ik weet nog dat ik het destijds een waardeloze film vond, maar nu ik zo op een saaie vrijdagmiddag mijn filmverslag teruglees die ik als 13 jarig ventje in mekaar heb geflanst moeten het verhaal en de boodschap toch zeker wel aanspreken lijkt mij.
misschien de moeite van het herzien waard
Donkerwoud
Meerdere malen moeten zien in diverse klassen maatschappijleer. Ik heb het altijd een beetje een flauwe film gevonden, die wel erg gemakzuchtig het gevaar van ideologie verteld in een nogal gekunstelde B-film.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Te korte film, waardoor er weinig tot geen diepgang in zit. Acteerprestatie's waren echt niet om aan te zien! Deze film moet het alleen hebben van een boeiend verhaal want de uitwerking er van is toch al te belabberd.
Ik zal toch eens gauw kijken naar ''die Welle'', misschien dat deze het er beter van af brengt.
missl
Deze heb ik op school moeten kijken en het concept klopt natuurlijk wel (dat mensen snel een bepaalde ideologie volgen) maar in deze film gaat het wel heel snel, en is daardoor niet meer geloofwaardig.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Le Vieux Fusil
Drama / Oorlog, 1975