The Wave (1981)
Geregisseerd door: Alexander Grasshoff
Met onder meer: Bruce Davison, Lori Lethin en John Putch
Plot The Wave
Om zijn leerlingen de atmosfeer in het Duitsland van de jaren '30 duidelijk te maken speelt geschiedenisleraar Burt Ross een gewaagd experiment: hij noemt zichzelf leider van een nieuwe beweging, De Golf, en uit ideeën over macht, discipline, en meerderwaardigheid. Zijn studenten volgen hem, en de gehele school raakt onder invloed van de beweging.
Jordy
dé ultieme maatschappijleer-film, vond het wel grappig om te zien allemaal destijds geloof ik
Ralfke
- 2075 stemmen
Inderdaad, een maatschappijleerfilm pur sang. Het verhaal is natuurlijk uitstekend, maar cinematografisch is deze film uiteraard geen hoogvlieger. Maar de ultieme boodschap voor de jongeren onder ons herbergt 'ie natuurlijk wel. Lang geleden dat ik hem gezien heb; misschien is 'ie uiteindelijk toch beter dan ik denk. ***1/2 in ieder geval (al is het alleen maar vanwege de boodschap)...
Jordy
46 minuten! precies één lesuur lang, vandaar ook dat ie zo geschikt is voor school
EmDee
vic
mischien geen goede film. Maar de boodschap is erg duidelijk. Zelfs als je vind dat nazi duitsland erg slecht was kan je slachtoffer zijn van zo een massa beweging.
Violet-Oi!
Vond het een leuk filmpje om naar te kijken!
Maar dat hete cht is gebeurd kan ik me nauuwelijks voorstellen maar ut zal wel
herman78
Vond het een leuk filmpje om naar te kijken!
Maar dat hete cht is gebeurd kan ik me nauuwelijks voorstellen maar ut zal wel
Waar staat dan dat het echt gebeurd is?
rzasa
Ideale film om een s.o. wiskunde te leren! Soort van jeugdsentiment, 2,5*.
Tommeh
haha ik heb deze film ook tijdens maatschappijleer gezien!
Vond hem toen wel leuk, maarja eigenlijk is tv kijken altijd leuker dan een saaie les.
2,5* dan maar
(verwijderd)
't is idd echt gebeurt, slechte acteerprestaties, het verhaal is intressanter om op een a viertje te lezen
Appeltje
Ik heb hem trouwes een keer op de baisisschool gezien, ik ga misschien de leraar van maatschappijleer voorstellen hem een keer te kijken aangezien we nu toch met het onderwerp racisme bezig zijn
renske
Ik vond deze film als kind erg indrukwekkend. Later (want de film werd zo'n beetje elk jaar herhaald in mijn herinnering) inderdaad wel wat aan te merken op de acteerprestaties. Ach..
Stel een betere film voor!
Appeltje
Stel een betere film voor!
zoals?...(voor maatschappijleer dan)
Appeltje
Oke..net gekeken, lijkt me ook wel beter (ik denk alleen niet dat mijn leraar het geduld ervoor heeft om ons hem helemaal af te laten kijken.)
GFM
hebben jullie deze ook gezien bij geschiedenis....2e wereldoorlog lessen...best goede film als ik t me goed herinner
Mug
Yep, geschiedenisles-stof [of was het nu bij Maatschappijleer, tis al zeer lang geleden...] dat leidde tot veel + diepgaande discussies. Verplichte stof voor pubers.
Kai
Volgens mijn leraar is de film echt gebeurt.
(Maar hij heeft wel meer van die sterke vehalen)
renske
Misschien toch geen broodje aap.
IMDb, trivia:
"Based on the real experience of a high school class in Palo Alto, California in April 1969."
GFM
Mij is ook altijd wijsgemaakt dat het echt is gebeurd.... Zou het dan toch
ThaMovieVoter
Ik kwam toevallig weer aan de naam en herinner dat ik ook ooit in groep 8 deze film had gezien, het kan ook de eerste zijn geweest, in ieder geval duidelijk dat het lang geleden is.
De film is geen topper, maar dat is ook niet nodig.
3 sterren alhoewel ik me er weinig meer van herinner.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Le Vieux Fusil