• 9.370.279 stemmen

La Mansión de los Muertos Vivientes (1985)

Horror / Erotiek | 97 minuten

Genre: Horror / Erotiek

Alternatieve titel: Mansion of the Living Dead

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Jesús Franco

Met onder meer: Lina Romay, Mabel Escaño en Antonio Mayans

Gesproken taal: Spaans

Plot La Mansión de los Muertos Vivientes

"A Crazy Jess Franco Experiment!"

Vier buitensporige serveersters komen aan in hun vakantieoord in de Canarische Eilanden waar zij spoedig hun behoeftes kunnen bevredigen, snakkend naar vrouwelijk en mannelijk schoon. Maar de ultieme verdorvenheid komt spoedig als zij aankomen bij een zeventiende-eeuws klooster. Daar laten ze per ongeluk een horde van tempeliers-zombies vrij, die naar vrouwelijk vlees snakken.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Deze valse vijfde "Blind Dead" film is geen vervolg op en heeft helemaal niets te maken met de griezelprenten van Amando de Ossorio, maar is een oervervelend exploitation-product van de laagste soort.

Peliculevuller Jesus Franco - "for the better and the worse" - steeds paraat.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Aardige Euro-sleaze van Jesus Franco, gespecialiseerd in sex en horror.
Waarschuwing! voor de horror-liefhebbers valt hier weinig te halen.
Meer een aaneenschakeling van (lesbische) soft-porno, wat geheimzinnig gedoe en wat mannen in witte pijen.
Deze monikken neuken hun slachtoffers dood.
Typische Franco voor de liefhebbers.

avatar van Nunslaughter

Nunslaughter

Voor het verhaal en acteerprestaties hoeft het niet, maar ik heb mij echt wel enkele keren krom gelachen met de (waarschijnlijk meestal onbedoelde) komische stukken.

Ik moet wel terug enkele films van rond de Female Vampire periode gaan bekijken om mijn beeld van Lina terug goed te stellen .

avatar van Fransman

Fransman

Je moet alles geprobeerd hebben, dus ook de porno-horror van Jesus Franco. Hoewel je van de porno en de horror niet te veel moet verwachten. Het gaat om vier vriendinnen die op vakantie gaan om lekker bruin te bakken op het strand en zich vol te laten stoppen door viriele mannen. Ze komen terecht in een verlaten hotel met een griezel van een manager. De narigheid begint al snel als de dames de omgeving gaan verkennen en terechtkomen in een naburig klooster.

Franco weet hoe je een eng sfeertje moet bouwen, ook al weet je dat het nep is. De beelden van de locatie, voor zover ik begreep gemaakt op de Canarische Eilanden, zijn het sterkste deel van de film, al is die natuurlijk bedoeld om ons te verlustigen aan de rondborstige dames. Die kunnen niet van elkaar afblijven, dus waar ze die mannen dan voor nodig hebben is me een raadsel. Franco weet kennelijk niet hoe dames de liefde bedrijven, want dat gaat hier erg onbeholpen. Dat het met de dames niet zo goed afloopt is duidelijk. Een bij vlagen amusante film. Verder niets bijzonders.

avatar van Theunissen

Nadat ik een paar dagen geleden de vermakelijke film "Eugenie (Historia de una Perversión) (1980)" zag van Jesús Franco, waarin ook de fraaie Mabel Escaño in meespeelde, was ik benieuwd naar een andere film van haar en toen kwam ik al snel uit op deze matige Horror / Erotiek film, die typerend is voor het verval van Jesús Franco in de jaren 80.

In dit flauwe verhaal draait om vier strippers, te weten Candy (Lina Romay), Mabel (Mabel Escaño), Caty (Elisa Vela) en Lea (Mari Carmen Nieto), die vakantie nemen en belanden in een Spaans resort op Gran Canaria dat, ondanks de bewering van de hotel receptionist (Antonio Mayans) dat het volgeboekt is, helemaal leeg lijkt te zijn. Nadat één van de meiden op mysterieuze wijze verdwijnt en een andere dood in het zwembad belandt, beide vergezeld van de luidende bel van een nabijgelegen klooster, moeten Candy en Caty proberen het mysterie op te lossen dat tot de Spaanse inquisitie lijkt te gaan.

Het verhaal is bar slecht en weet nauwelijks te boeien (laat staan dat het ergens spannend wordt), maar dat neem je meestal op de koop toe bij een Jesús Franco film en hij compenseert dat meestal ook met veel naaktheid. Dat laatste is in deze film ook het geval en alle dames zie je dan ook volledig naakt en dat geldt dus ook voor Mabel Escaño, waarvoor ik deze film vooral keek. Helaas komt zij na circa 50 minuten niet meer voor in het verhaal (wordt dan namelijk doodgestoken met een dolk / zwaard), maar van haar heb ik wel eigenlijk nog het meest genoten. Ze was in deze film inmiddels aardig op leeftijd (tikte bijna de 40-jaar aan), maar ze had opzicht nog steeds een mooi lichaam en met name haar flinke borsten mochten er zijn.

Na circa 12 minuten is zij voor het eerst naakt te zien (alleen haar borsten) als ze met zijn alle naar het strand gaan (welke volledig verlaten is, op een vreemde tuinman na dan) om daar te relaxen en te zonnebaden. Dat wordt echter snel verstoord, als iemand vanuit een raam een slagersmes naar hun gooit, waarna ze weer naar hun hotelkamer gaan.

Na circa 27 minuten loopt Mabel Escaño volledig naakt (dus dan is voor het eerst haar schaamstreek te zien) over de gang (omdat ze huilende geluiden hoort van een vrouw) en daar komt ze dan de hotel receptionist Carlos Savonarola (Antonio Mayans en dit keer zonder snor) tegen, die haar aanspreekt en o.a. tegen haar zegt:

"Aren't you ashamed of yourself, walking around the hotel like that, naked ?"

Als Mabel zegt dat ze wakker is geworden door geluiden van een huilende vrouw, wordt er gezegd:

Carlos: That's absurd. Be reasonable and go to bed. Don't you feel like sleeping ?
Mabel: Yes. But not when I'm alone.
Carlos: You've got your roommate. Don't be an idiot.
Mabel: Don't you understand me ?
Carlos: I believe I do. May I ?
Mabel: Make yourself at home.

Daarna begint Carlos Mabel's lichaam te betasten en spreekt hij nog iets af met haar (hij moet namelijk zogenaamd weg vanwege zijn zieke vrouw), om haar de volgende dag weer te zien. De volgende dag neemt hij haar mee naar een klooster, waar ze monniken met maskers tegenkomt, die haar vasthouden en tegen haar zeggen:

"Kneel down. Obey, slut."

Daarna wordt ze meegenomen naar een andere ruimte, waar ze volledig wordt uitgekleed en daarna beginnen de monniken haar lichaam te betasten (o.a. de borsten) en spreiden ze haar benen (dan is haar schaamstreek ook goed te zien), waarna ze haar één voor één verkrachten. Uiteindelijk wordt ze doodgestoken met een dolk / zwaard en zien we nog haar schaamstreek in close-up.

Dat was dan tevens helaas het laatste wat we van Mabel Escaño te zien krijgen en daarna draait het verhaal vooral om Lina Romay, die inmiddels meer rondingen (Rubens lichaam) heeft gekregen en ook had ze grijze haren. Haar zien we overigens voor het eerst naakt als ze na circa 10 minuten op het toilet gaat zitten (ze moet namelijk plassen) en daarna haar shirt uittrekt. De vier strippers worden verdeeld over twee kamers en hebben lesbische gevoelens voor elkaar. Candy en Lea delen samen een kamer en hetzelfde geldt voor Mabel en Caty, maar Candy en Leo zijn in eerste instantie de enige die met elkaar vrijen (likken o.a. elkaars schaamstreek).

Naderhand als Lea (gaat na circa 20 minuten een wandeling maken op hoge hakken en komt uit bij het klooster, waar ze dan verdwijnt) en Mabel verdwijnen (Lea wordt uiteindelijk door Candy dood aangetroffen in het zwembad), gaat Candy nog naar de kamer van Caty, die daar volledig naakt rondloopt. Candy trekt dan ook snel haar kleren uit en gaat met haar vrijen, waarbij ze o.a. likt en zuigt aan de tepels van Caty (Elisa Vela had best flinke tepels) en ook likken ze aan elkaars schaamstreek volgens standje 69, waarbij er dan op een gegeven moment wordt gezegd:

Candy: A little hair !
Caty: Well, make a wish and blow.

De vier strippers zijn overigens niet de enige vrouwen die naakt te bewonderen zijn, want er is ook nog de gevangen genomen vrouw Olivia (Eva León), die volledig naakt op een bed met een ketting om de hals vast zit op een kamer. Zij is min of meer de vrouw van hotel receptionist Carlos Savonarola, die haar mishandeld (zet o.a. het eten net zo ver weg, zodat ze het niet kan pakken). Die Eva León mocht er best wezen en had ook best mooie en grote borsten.

Als Carlos Savonarola haar kamer binnenkomt en haar borsten begint te betasten, zegt hij tegen haar:

"Slut. Tramp. Flasher."

Daarna begint hij haar te neuken en als hij zeer snel is klaargekomen, zegt hij tegen haar.

"Your hands are free, aren't they ?".

Waarna Olivia zich gaat masturberen met haar handen.

Naderhand vindt Candy (ze hoort ook geluiden en gaat dus ook volledig naakt lopen over de gang) haar en krijgt ze te horen dat het hotel gesloten is en dat de hotel receptionist samen met de tuinman (Albino Graziani) de enige twee personen zijn in het hotel en dat de hotel receptionist slecht (ronselt namelijk vrouwen voor het klooster) is.

Als Candy naderhand weer geluiden hoort en weer over de gang gaat lopen (dit keer niet naakt, maar heeft ze een badjas aan), komt ze de hotel receptionist tegen die haar meeneemt naar het klooster.
Daar zeggen de monniken tegen haar dat ze gezondigd heeft en dat ze geofferd moet worden. Ze wordt dan net zoals Mabel meegenomen en uitgekleed (close-up van schaamstreek) en haar benen worden eveneens gespreid (het binnenwerk van de schaamstreek is dan wat te zien) en ook wordt ze verkracht. Maar ze wordt echter niet gedood.

Als ze enigszins verward naar op de kamer van Caty (die volledig naakt op bed ligt) gaat, wurgt ze deze met haar handen (best zonde want Elisa Vela was een mooie meid), waarna we weer Olivia met haar mooie grote borsten in beeld te zien krijgen, die vergiftig eten krijgt van Carlos Savonarola en die ook tegen haar zegt dat hij nu verliefd is op Candy en dat hij haar onrein vindt. Olivia eet uiteindelijk van het vergiftigd eten en gaat dan dood. Als Candy terug is bij de monniken, krijgt ze te horen dat ze opgeofferd wordt en dat Carlos Savonarola (die deel uitmaakt van de monniken) haar lot mag bepalen. Het is echter niet Candy die doodgaat, maar juist Carlos Savonarola, want die lost namelijk in de tuin van het klooster op (en dat letterlijk). Candy rent dan weg en de overige monniken verlaten het klooster, waarna de film ten einde is.

Al met al vond ik dit best een tegenvallende film van Jesús Franco en enkel het naakt wat er te zien valt maakt nog enigszins wat goed en vooral dan de naaktheid van Mabel Escaño en Eva León, die beiden mooie grote borsten hadden. Lina Romay was duidelijk op haar retour in deze film en de andere twee vrouwen, te weten Mari Carmen Nieto en Elisa Vela, dienden vooral als beeldvulling, waarbij er wel gezegd mag worden dat Elisa Vela misschien wel de mooiste vrouw in deze film was.

avatar van Noodless

Noodless

Jesús Franco dacht om van het concept van de degelijke serie films ( 4 films ) van Amando de Ossorio over de zombieachtige tempeliers een erotische horrorfilm van te maken, maar hij focust zich helaas alleen maar op de wellustige dames die graag uit de kleren gaan. Het verhaal heeft helemaal niks te bieden en die tempeliers zien er niet uit. Wat de film met horror te maken heeft, is een raadsel. 2/10