• 9.374.732 stemmen

Geregisseerd door: Michael Lehmann

Met onder meer: Diane Keaton, Mandy Moore en Gabriel Macht

Releasedatum: 23 augustus 2007

Plot Because I Said So

"She's just your normal, overprotective, overbearing, over-the-top mother."

Daphne Wilder gaat op zoek naar de geschikte echtgenoot voor haar dochter Milly. Hiermee wil ze voorkomen dat haar dochter dezelfde fouten begaat als zij toentertijd. Ze komt na een lange zoektocht terecht bij de rijke Jason, die erg geschikt lijkt. Maar net als ze Jason aan Milly heeft weten te koppelen, heeft deze de muzikant Johnny ontmoet. Wie zal Milly kiezen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Eduard36

Eduard36

Wel geinig. Inderdaad wel een heel irritante moeder. Maar het verhaal is leuk en goed.

2,5 sterren

avatar van .Marjo.

.Marjo.

een bemoeizuchtige moeder, oke.. maar dit gaat wel erg ver. het irritatieniveau is zo hoog dat mijn waardering voor de film meteen een heel stuk omlaag gaat.

avatar van gelderingen

gelderingen

Ontzettend leuke chick-flick!

"een stippeltjes jurk"

avatar van Arabyus

Arabyus

Sorry, maar ik vond dit echt een matige film zeg.

avatar van T.Bos

T.Bos

Helaas kan ik geen -5* geven (min 5 sterren dus). Wat een vreselijk slechte film. Diane Keaton is echt om te huilen zo slecht en helpt de de romantiek - als die er al was - en de film eigenhandig om zeep. De twee oudere zussen spelen een onbenullige rol en Mandy Moore speelt net zo slecht en irritant als Diane, wat dat betreft een uitstekende "dochter van de moeder". Het script is waardeloos. Een vrouwenfilm zeker geschreven door een man, want de meeste van die grappen slaan echt nergens op. Ik bleef kijken tot bijna het eind, omdat ik niet wilde geloven dat deze zo gehypte film zo slecht was. Hoopte op een opleving, maar tot aan het eind toe is het huilen met de pet op, maar dan niet van het getoonde drama maar van het acteerwerk. Voor mij krijgt ie de Raspberry van 2007. En ik dacht nog dat er Epic Movie die eer niet kon ontgaan.

avatar van rubberduckie

rubberduckie

jammer... ik had er meer van verwacht. als mijn moeder half zo bemoeizuchtig was.... laten we zeggen dat ik het niet had volgehouden! maar goed, het verloop is voorspelbaar, en de twee actrices die zussen spelen zijn te goed om te dienen als achtergrondkoortje. erg jammer, heb ook weinig gelachen. de enige momenten dat er bij mij een spontane lach uit kwam hadden te maken met de client van de zus van milly...

avatar van soom

soom

Why? Well.. Because, I said so. Haha! Leuke titel, zeg..

Was de uitwerking ook maar zo leuk als de titel doet vermoeden. Ik hou niet van Diane Keaton, en haar bezig zien met leukere actrices zoals Mandy Moore (voor mij onsterfelijk als Jamie Sullivan), Lauren Graham, en Piper Perabo, vind ik eigenlijk nogal jammerlijk. Toch zitten er leuke scenes in, maar dat zijn niet de scenes met Diane erin. Lekker frisse film, ondanks Diane, met een paar leuke mannen erin. Lekker romantisch, dus.

avatar van MissyNador

MissyNador

Aah ja een leuke film was het! Wel echt een meidenfilm. Was gewoon lekker wegkijken

avatar van Ilhem_

Ilhem_

Leuke film, maar vind het beetje te veel drama. Demi moore is echt mooi, valt me nu pas op.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ilhem_ schreef:

Ik neem aan dat je Mandy Moore bedoeld?! En ja, die is inderdaad erg mooi...

avatar van Nubis

Nubis

Vind het gemiddelde wel erg laag hier.

Leuke film, zitten ook hele serieuze dingen in die best herkenbaar kunnen zijn.

Een ruime 3,0*!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Regisseur Lehmann doet wat hij altijd doet. De regisseur heeft een CV met een reeks niet meer dan vermakelijke komedies en ook zijn Because I Said So past daar prima in thuis. Charmant en best leuk gemaakt, maar wel zo voorspelbaar als stront. Standaard plot met een erg dertien-in-een-dozijn uitwerking. Desondanks weet de film gelukkig nog wel te amuseren en Keaton laat zich niet uit het veld slaan door de jongere cast en steelt de show. Maar goed, gezien het niveau van het acteren is dit nu ook weer geen hele prestatie te noemen.

Voordeel van de twijfel, 3 kleine sterren.

avatar van Eris

Eris

Goh wat een slechte film. Er zitten zoveel fouten in dat je het niet bij kunt houden, Diane Keaton acteert altijd hetzelfde en behoorlijk irritant en er zitten stukjes in waarbij je denkt: Waar is dit in godsnaam voor nodig geweest?

Alleen Mandy Moore verdient dan nog die 1,5.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Een zeer matige, en bij vlagen irritante romantische comedy.

Ik moet toegeven dat er meer leuke grappen in zaten dan ik vantevoren had verwacht, maar van de 91 minuten (ook op mijn dvd-hoes staat 102, maar de film duurt toch echt slechts 1 uur en 31 minuten) bestond zeker de helft uit scènes waar ik me aan ergerde.

1,5*.

PS. Het is toentertijd, niet toendertijd (zie omschrijving film). Het is namelijk de samenvoeging van 'toen ter tijd' (in die tijd).

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een hele louwe romcom. En ik ben van de oude stempel dus met louw bedoel ik een heel vlakke comedie m.a.w. ik werd niet warm of koud van deze comedie.

Minpunten:

Er was heel weinig chemistry tussen Johnny en Milly. Hierdoor interesseerde het me eigenlijk niet meer zo of ze nou bij elkaar kwamen aan het einde van de film.

Diane Keaton zette wederom haar welbekende hysterische rol neer and it's getting old.

De 2 zussen van Milly hadden net zo goed niet in de film kunnen zitten. Wat werden die rollen saai neergezet. Dat zou je in ieder geval van Laura Graham niet verwachten want ze is zo leuk in The Gilmore Girls.

Pluspunten:

De liefde tussen de moeder en haar nieuwe vriend is wel heel aandoenelijk en grappig om te zien.

Sommige stukjes zijn grappig: zoals de vrije manier waarop de dochters over sex praten waar hun moeder bij is. Het stukje waarin moeders aan dochterlief vraagt hoe een orgasme eigenlijk voelt is ook een mooi stukje om te zien.

Toch vind ik alles bij elkaar opgeteld deze film behoorlijk matig. Vandaar een mindere beoordeling.

avatar van Katharina

Katharina

opzich was het best wel een leuke film, maar sommige stukken waren zoooo eritant...

avatar van Aapje81

Aapje81

Verschrikkelijke film. Iedereen is verschrikkelijk druk en het is gewoon niet leuk en heel erg vervelend. Dit is een typisch voorbeeld van hoe irritant het kan zijn als een komedie niet werkt. Op zich is het wel jammer want de regisseur heeft met zijn debuutfilm Heathers laten zien dat hij wel degelijk wat in huis heeft.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Halve ster omhoog na herziening.

1,5* --> 2,0*

avatar van Groenepaperclip

Groenepaperclip

Ik vond 'm wat langdradig,

maar vond hem wel goed.

vooral acteerprestaties van Mandy Moore waren prachtig.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Wat een ontzettend slechte film. Allereerst ergerde ik me dood aan die moeder, wat een feeks! Nou begrijp ik dat ze dat ook moest uitbeelden, maar de manier waarop irriteerde mij mateloos. Het is dat ik samen met mijn vriendin keek (zij wilde hem afkijken en vond de film zelfs leuk), maar anders was hij na een halfuur op zwart gegaan en had ik hem nooit meer afgekeken.

Zoals al vaker genoemd: zeer irritant en de film werd eigenlijk nooit grappig.

avatar van Fatti

Fatti

Lovely

avatar van Orizzonte

Orizzonte

Erg irritante moeder en vreselijk neergezet door Keaton. Dat was echt het allergrootste minpunt aan deze film.

Verder vond ik dat er totaal geen klik was tussen Milly en Johnny, waardoor dat stuk ook al niet meer bijster interessant was. Ook jammer dat de twee zussen zo'n kleine rol hadden en niet wat meer naar voren werden gebracht, want dat zijn allebei echt hartstikke leuke actrices.

Wel geinig zo voor een keer, maar niet per se de moeite waard.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ja zo'n moeder wil je inderdaad even koppie onder douwen.

Ergerde me kapot aan dat overacting gebrul van dr.

Die Moore is toch echt wel uitgegroeid tot een mooie vrouw zeg.

Je kan altijd wel wat maken van zo'n liefdesverhaaltje als je wil, maar je kan het ook te saai maken en als de chemie niet van het beeld spat houd je weinig meer over.

avatar van Fatti

Fatti

Ik heb me kapot gelachen !

avatar van PaulusP

PaulusP

Ik sluit me aan bij Dikke_oscar! Die moeder trok het bloed onder mn nagels vandaan.. NIet meer waaard dan 1 ster

avatar van Freckles

Freckles

Vrijdag 20:40 op VTM

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vrij aardige leuke film.

Beetje overdreven en voorspelbaar maar daar raak je wel aan gewend op een duur.

Het acteerwerk de ene keer vrij matig de andere keer gewoon goed.

Het verhaal beetje afgezaagd maar toch komt het redelijk goed tot stand.

Vooral die moeder. Vreselijk. Wat heb ik daaraan lopen ergeren maargoed, ze kwam wel goed over.

Het einde vond ik zeker heel sullig zoals bijna altijd voorspelbaar.

Een paar keer gelachen, en 1x bijna een traan.

De momenten erin zijn vrij leuk en zeker een film voor 1x.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Deze film komt vanavond al op ÉÉN om 19.15 uur, dit i.v.m. de staking bij de V.R.T. Althans, volgens teletekst!

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Dan was ik weer eens te laat met kijken. Had de tv al om 9 uur aangezet, zodat ik het kon kijken.. kwam het maar niet!

Nu zal ik de film maar weer downloaden..

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*