• 9.374.560 stemmen

Geregisseerd door: Michael Lehmann

Met onder meer: Diane Keaton, Mandy Moore en Gabriel Macht

Releasedatum: 23 augustus 2007

Plot Because I Said So

"She's just your normal, overprotective, overbearing, over-the-top mother."

Daphne Wilder gaat op zoek naar de geschikte echtgenoot voor haar dochter Milly. Hiermee wil ze voorkomen dat haar dochter dezelfde fouten begaat als zij toentertijd. Ze komt na een lange zoektocht terecht bij de rijke Jason, die erg geschikt lijkt. Maar net als ze Jason aan Milly heeft weten te koppelen, heeft deze de muzikant Johnny ontmoet. Wie zal Milly kiezen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van fornax

fornax

Leuke wegkijk film. Niet nadenken, prima voor een zondagavond.

avatar van superred

superred

demelza84 schreef:

zelden zo zitten ergeren bij een film..

keaton heeft een vreselijk irritante rol.. pfff ik zou haar wat aandoen als het mijn moeder zou zijn

Daar ben ik het helemaal mee eens!

Wat een gehyper in die film, ik vond er niet veel aan.

avatar van GGG

GGG

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

Ik snap niet dat mensen zulke hoge cijfers geven voor zo'n wanproduct!

nou.. het zal me benieuwen wat jou top 10 zal zijn........

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

een hele mooie film.

af en toe grappig.

goed geacteerd.

een 4.5

avatar van Sutherland

Sutherland

Leuke wegkijkfilm! Ik heb me heerlijk vermaakt!

avatar van AlexanderB

AlexanderB

Ik heb me prima vermaakt, ondanks dat dit een 'vrouwenfilm' is

avatar van tycho.tp

tycho.tp

Ik snap niet dat mensen zulke hoge cijfers geven voor zo'n wanproduct!

Ja jottem, wat een wanproduct schandalig voor des Vaederlaends des Tijds.

avatar van Brave

Brave

Aardig om te kijken als je niet vee te doen hebt! ik vond die moeder ook aardig irritant af en toe maar voor de rest heb ik me wel vermaakt! en mandy moore blijft zeer goed om naar te kijken

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige film.

'Because I Said So' is de eerste film waarin Mandy Moore niet de irritantste actrice is. Diane Keaton speelt leuk, maar is veelal te veel van het goede. De film en het verhaal schommelen tussen een realistisch tafareeltje en een ongeloofwaardige rotzooi. Het verhaal is cliche, de uitkomst is vanaf de credits al te voorzien en het gevoel dat deze film té leuk wil zijn én té dramatisch blijft de volle speelduur bij je. De dramatische kant heeft aardige wendingen en hier en daar een inhoudelijk dialoog, de komische kant levert af en toe een glimlach op, maar bestaat vooral uit Diane die met mobieltjes klungelt.

Matig verhaal, matige acteerprestaties, maar al met al toch lekker weg te kijken.

3.0

avatar van kabacova

kabacova

Leuke film maar niet echt een super romantische feel good movie.

avatar van Lizzy0210

Lizzy0210

Ik vond Diane Keaton erg leuk in deze film, de rest van de cast acteerde ook aardig vond ik.

Paar keer gelachen.

avatar van nong

nong

Vond dit een verassende goede film, 1 van de beste in dit genre. Meestal zwakken deze films erg af, maar deze bleef boeien. Zeer geslaagd.

avatar van thesultans

thesultans

Ik snap niet dat mensen zulke hoge cijfers geven voor zo'n wanproduct!

ik denk dat het meer met smaak en voorkeur mee te maken heeft dan kenner zijn of niet...smaken zijn te respecteren....denk je niet ???!!!

avatar van jordidj1

Het Scenario Is Slecht

*1)

avatar van Raffael77

Raffael77

Dit is gewoon een prima film en Wizz & Jordidj zitten er helemaal naast. Jullie houden denk niet zo van dit soort films, maar om hem dan vervolgens af te gaan kraken zodat mensen hem niet meer gaan kijken is wel erg slecht. Humor is niet echt mijn ding maar vond dit wel een vermakelijke film. Wat een irri moeder zeg. Het zou je moeder maar zijn.

avatar van Raffael77

Raffael77

Ik snap niet dat mensen zulke hoge cijfers geven voor zo'n wanproduct!

Volgens mij heb jij ook weinig verstand van films, want juist de goede films geef jij slechte stem en een een slechte film als Hot Fuzz zet jij hoog in en dat is nou een slechte film. Zeggen ze in de trand van Shaun of the Dead maar echt niet. Dan kan je beter naar 28 Weeks Later kijken dat is meer gepast

avatar van Doom

Doom

Because I Said So is een erg leuke film. Het verhaal is vrij aardig om te volgen, de cast is werkelijk waar geweldig en de humor is bij vlagen aanwezig. Ook zijn de acteerprestaties van vrijwel de gehele cast, met als hoogtepunt die van Mandy Moore en Diane Keaton, zeer sterk. Helaas begon Daphne Wilder, de moeder van Milly, alleen op een gegeven moment irritant te worden. Dit personage is namelijk vrij ongeloofwaardig en dat neemt toch een groot deel van de kracht van Because I Said So weg.

avatar van missl

missl

ach ja, een niet zeiken gewoon kijken met je vriendinnen en rose drinken film.

avatar van Cheyennexx

Cheyennexx

kelere ! Kom op heey! Hele leuke film dames! ben het helemaal eens met missl! En je krijgt nog eens een leuke sfeer en avond ook!

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Wat een drama. In de slechtste zin van het woord.

Voorspelbaarheid grenst aan het belachelijke en de acteerprestaties zijn om te janken. Terwijl het toch niet zo moeilijk zou moeten zijn om volslagen platte karakters neer te zetten.

Diane Keaton (ooit een goede actrice) herhaalt voor de 380e maal haar semi-neurotische maniertjes.

avatar van Continentel

Continentel

missl schreef:

ach ja, een niet zeiken gewoon kijken met je vriendinnen en rose drinken film.

Precies gewoon ff kijken en niet te veel bij nadenken

avatar van Antina

Antina

Vreselijke voorspelbare film! Diana Keaton was uitermate irritant; 1.5*

avatar van Kellos

Kellos

wat een verschrikkelijk irritant wijf die keaton! vreselijke actrice en ontzettend flauwe humor!

de nuance van die theateristische openbaarlijke film, is hoogstends plesant en ontoerekeningsvatbaar te noemen. De eccencie van die orginele film is gewoon te grutons, de grafische hoofdrolspelers zijn een beetje te vergelijken met matt damon, je looks zijn hetzelfde als die mevrouw. mijn korte nuance eindig ik met een 32*

avatar van bartje30

bartje30

Wat een geziek over cliche's en zo. Je weet toch als je een romkom/drama gaat kijken dat de cliche's je om de oren vliegen. Daar heb ik mij dus niet aan geërgerd. Waar ik mij wel aan geërgerd heb is de vreselijke irritante rol van Diane Keaton, als dat mijn moeder zou zijn zou ik haar al heel snel genegeerd hebben. Gelukkig verliest ze haar stem op de helft van de film, waardoor het een stuk prettiger wordt allemaal. Moore speelt een leuke rol en zeg nou zelf een film met Moore en Perabo is al een goede reden om te kijken.

Gemiddelde romkom.

avatar van Chulaa

Chulaa

Lauren was weer geweldig

Verder had ik wel iets meer van de film verwacht, maar zeker niet onaardig. Het is een film om gewoon even lekker weg te kijken op een gezellig avondje, lekker onderuitgezakt op de bank. Geen flauwe humor gewoon een leuke film.

Diane Keaton, tja das een bijzaak, die vind ik sowieso niets. Maar daarom laat ik mijn cijfer niet zakken

avatar van Chulaa

Chulaa

AlexanderB schreef:

Ik heb me prima vermaakt, ondanks dat dit een 'vrouwenfilm' is

het is wel een vrouwen film ja .. maar niet dat élke man er niets aan vind

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Luchtig niemendalletje vol met de standaard clichès en acteerprestaties. Ik blijf het jammer vinden dat acteurs/actrices, naarmate hun leeftijd stijgt, overgaan op luchtige "komische" rollen. Zoals Keaton in dit geval, maar ook Nicholson, de Niro, etc... En dat terwijl ze zoveel meer kunnen. Treurig.

2,5 sterren

avatar van Naduah

Naduah

Ik kon deze film niet echt waarderen. Flauwe humor, waar ik absoluut niet van hou. ADHD moeder waar je helemaal gek van wordt. Alles draait om hetzelfde, zonder enige inhoud.