• 9.376.883 stemmen

Genre: Horror / Drama

Geregisseerd door: Daniel Myrick

Met onder meer: Elisabeth Harnois, Shawn Ashmore en Amanda Seyfried

Plot Solstice

Megan krijgt haar diploma, maar heeft niet veel tijd om dit te vieren. Niet veel later pleegt haar zus Sophie zelfmoord op een kerstfeest na een ruzie tussen de twee. Megan gaat voor het laatst met haar vrienden, voordat ze allemaal naar een verschillende universiteit gaan, een weekend naar een moeras. Eerst wil ze niet mee, bang voor herinneringen aan haar zus, maar ze laat zich overhalen. De trip begint leuk en Megan wordt verliefd op Christian. Maar dan begint Megan de geest van haar zus in aanwezigheid te voelen. Wanneer onverklaarbare dingen gebeuren, is ze hier van overtuigd. Maar dan krijgen ze ook berichten van andere geesten, waardoor hun leven voor altijd verandert.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van forum1nl

forum1nl

Ik hanteer bij de beoordeling van een film de onderstaande puntenverdeling (0.0 / 0.5 / 1.0 per onderdeel) om tot een gemiddeld aantal sterren te komen voor de betreffende film.

Verhaal : 0.5

Acteerwerk: 1.0

Camerawerk: 1.0

Filmmuziek: 0.5

X-Factor : 0.0

---------------

Totaal : 3.0 ster(ren)

Opmerking: Middelmatig filmpje die me niet lang zal bijblijven, voorspelbare schrikmomenten en weinig orgineel in zijn genre.

avatar van grid8400

grid8400

*gaap* wat een langdradige saaie slome film..alleen de laatste 15 minuten kwam er een beetje gang in.

2* simpelweg te saai.

avatar van dementor

dementor

Ik vond het een goeie film, al hou ik wel van dit soort genres...

De film bleef mij boeien en was erg benieuwd naar het einde.

Mooi verhaal, leuk weg te kijken.

avatar van francisca68

francisca68

Ik vond het wel een aardige film, maar soms wat rommelig, maar over het algemeen kon hij me wel boeien.

avatar van lagaiske

lagaiske

Aardige cast om te beginnen.

Leuk begin van de film die de spanning weet op te bouwen.

Maar op enkele goeie schrikmomenten na bleef ik op mijn honger zitten.

Het is een film waarvan je er reeds 12 in een dozijn van gezien hebt.

Ik werd er koud nog warm van.

Leuke film om eens te bekijken op een regenachtige winter-zomer avond.

Niet meer niet minder.

avatar van Haraldinio

Haraldinio

lagaiske schreef:

Het is een film waarvan je er reeds 12 in een dozijn van gezien hebt.

Hier ben ik het totaal niet mee eens. Ik vond het juist weer eens verfrissend om eens een horror te zien waarbij niet iedereen 1 voor 1 dood neervalt/vermoord word. Eindelijk weer eens wat anders.

En nee, een topfilm was het ook niet, maar wel uiterst vermakelijk.

3.5 sterretje van mij

avatar van Makz

Makz

Geen ijzersterke film, wel vermakelijk om te zien.

De schrikmomenten waren voorspelbaar. Wat niet wil zeggen dat ik niet een paar keer ben rotgeschrokken

Leuk voor een spannend avondje hoor:

*3,5

avatar van Hoodini

Hoodini

Haraldinio schreef:

Daar wil ik me volledig bij aansluiten! Een aangrijpend en origineel verhaal, neergezet door een overtuigende cast. Fijn om deze film te kijken na alle troep die ik de laatste tijd zag...

avatar van DisPater

DisPater

Komt erg traag op gang, maar het einde maakt veel goed.

Een horrorfilm is het absoluut niet, eerder een mysterieus drama met enkele schrikmomenten, die overigens niet goed uit de verf komen.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Ik vond dit een verassend leuke film, ook al zijn er veel van dit soort geestenfilms.Een verassende wending in de film, en leuk acteerwerk van de acteurs.

Mooie loactie ook..prima film!

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Zit een verrassende einde aan, maar dat is ook alles mee gezegd.

avatar van treeass

treeass

Vermakelijke film met een verrassend einde. Leuk voor een regenachtige zondagmiddag (die we er helaas genoeg hebben)

avatar van 606

onverwacht einde dat was zeker goed

verhaal ging wel en horror was ook oke

3,5 ster

avatar van Achmed

Achmed

Ik had niet verwacht dat deze rond de 3 zou scoren, zal hem toch maar eens gaan kijken

avatar van Maphesta

Maphesta

Leuk verhaal, goede screenplay, goed muziek & geluid, acceptabele acteurs.

Mooie van deze film is, dat het een Thriller / Horror is met de nadruk op Thriller. Je komt dan ook weinig horror-clichés tegen -- in deze film zeker een pluspunt!

Aanrader.

avatar van Boeikens

Boeikens

Pff, nu ja horror? Eerder mystery - drama.

De eerste 30 min zijn nogal vervelend, zonder spanning en met talloze flashbacks. Had zeker korter gekund om alles in te leiden.

Ook het verdere verhaal wil maar niet echt op gang komen, mist de nodige spanning en is niet echt origineel.

Het beeld en de sfeer vallen nog goed mee en het einde, eindelijk, is redelijk goed.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Zeker een goede film... Wel wat voorspelbaar qua schrikeffectien

avatar van XFX

XFX

Goede film. Maar het volgende vraag ik me af:

Heeft Christian Sophie nou vermoord? Omdat Sophie anders misschien haar mond voorbij zou lullen over het feit dat ze Malin doodgereden hebben? Dat werd me nou niet helemaal duidelijk.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

XFX schreef:
Goede film. Maar het volgende vraag ik me af:

nee ze heeft zelfmoord gepleegd omdat ze het niet meer aankon dat ze moest zwijgen en omdat ze haar schuldig voelde omdat ze een klein meisje heeft doodgereden

avatar van seanpuffy

seanpuffy

goede film

en zeker een heel onverwacht einde... val niet veel voor bij films dat je denkt van dit had ik niet verwacht Solstice is daar een voorbeeld van.

3.5**

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

EN de Six sense omarmt iedereen (dan) wel ? Het zelfde soort film maar dat is de beste film in z`n soort!

Whisper vond ik wel een lekkere, goede film

avatar van Zinema

Onorigineel.

Maar wel een klein beetje vermakelijk. Al moet gezegd dat zonder de enigszins onvoorspelbare twist deze gladde productie geen stand had gehouden. En die twist is er pas op het eind. Daarvoor moet men zich anderhalf uur door alle cliché's heen worstelen inclucief de magere schrikmomentjes. Toch is e.e.a. wel onderhoudend.

Redelijk.

avatar van McAvoy

McAvoy

Vond m verrassend goed eigenlijk.Paar keer goed geschrokken en n goede plotwending.

avatar van OlafK

OlafK

Solstice is een erg aardig tussendoortje. Een leuke thriller, volledig 'volgens het boekje' vakkundig in elkaar gezet. De schrikmomenten zie je van mijlenver aankomen, dus die missen hun effect helaas volledig. Dat doet voor de rest weinig aan de film af. ook de acteerprestaties waren, gelukkig!, nergens storend. Sterker nog: deze vielen me reuze mee.

Aardig filmpje, maar verwacht er niet teveel van.

avatar van Diederik58

Diederik58

Wat een prul. Een zoveelste film over tieners in een eenzaam landhuis, die enge dingen meemaken. Natuurlijk is er eerst allemaal onbegrip en ongeloof.

Irritante tuthola Megan met een hoop zielig gezever deed mij de film bijna uitzetten. Toch doorgezet. Bleef een vervelende film met weinig spanning.

Afrader.

avatar van erik1677

erik1677

ja heb hem wel uitgekeken, maar vondt het een kutfilm van jewelste.

Zal wel eenhele tijd duren voor ik een 2e poging waag.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

een middelmatige horror met wat gebrek aan spanning en jua monster gehalte

maar zeker met een zeer onverwachte wending

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Eerste 80 minuten te langdradig en niet spannend genoeg om de genre horror te dragen. Laatste 10 minuten zorgden ervoor dat i.p.v. 1 * er 2 * werden!

avatar van Noodless

Noodless

Middelmatige ghostfilm waarbij de sfeer en de beelden wel goed zijn.

Ook het slot was best te pruimen. Het verhaal zelf komt langzaam op gang en stelt eigenlijk niet zo veel voor. Voor dit genre komt de film vooral spanning tekort. 6/10

avatar van Kellytjah

Kellytjah

Heeft inderdaad een zeer verrassend einde! Daarom maakt het de film zo goed! Ook geweldige acteurs