• 9.378.933 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly en Djimon Hounsou

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 25 januari 2007

Plot Blood Diamond

"It will cost you everything."

In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.

Solomon Vandy

Captain Poison

Benjamin Kapanay

avatar van gideonvdb

gideonvdb

moet is twee jaar uit zijn.

avatar van Carcamel

Carcamel

Gisteren avond gekeken.

Ik vond het echt een hele goede film, gelukkig werd het romantische niet overdreven, de actie was ook erg goed.

Tijdens de film zit je steeds te kijken met een verwonderend gevoel van "tis toch niet te geloven dat dit soort dingen nu nog gebeuren"

Afrika is echt het droevigste continent op aarde.

De caprio deed het heel goed, die jongen begint mee steeds meer te bevallen (zie The Departed).

Al met al een aanrader !!

avatar van iGeO

iGeO

Aangrijpende film over een interessant onderwerp, waar niet iedereen echt bij stil zou staan. De rol van Danny Archer wordt wederom weer goed vertolkt door DiCaprio. Had het in het verleden niet zo hoog op met DiCaprio, maar de laatste tijd doet ie goeie zaken (waaronder ook in The Departed).

Ook Connelly was een zeer aangename aanvulling in deze film (zoals altijd, eigenlijk).

Dit verhaal wordt vrij hard en realistisch verteld (in mijn beleving) en komt dan ook zo over.

Goed voor 4****

avatar van Teemong

Teemong

avatar van Arturo

Arturo

Teemong schreef:

Staat die score nou nog steeds zo overdreven hoog?

Omdat jij het een slechte film vind, moet de score lager? waanzin..

avatar van gideonvdb

gideonvdb

gideonvdb schreef:

moet is twee jaar uit zijn.

avatar van P8rb

P8rb

Teemong schreef:

dat is jouw mening..

avatar van Geese

Geese

Sterke film, je denkt gelijk is na hoe de wereld daar in elkaar zit. DiCaprio acteert idd steeds beter. Zeker een aanrader

avatar van Flanagan

Flanagan

Leonardo Di Caprio acteerd inderdaad erg goed in deze film .

Een film met gebeurtenissen die weerzinwekkend zijn .................. 4.5 van van mij !!!!!

avatar van Arturo

Arturo

Geese schreef:

DiCaprio acteert inderdaad heel goed. Vergelijk nou de film 'Titanic' met deze film, tuurlijk het is niet het zelfde verhaal, maar ik moet zeggen dat ik hem daar echt heel erg slecht vind acteren. In deze film bewijst die dat hij echt wel kan acteren.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Welke film heeft eigenlijk het snelste de mijlpaal van duizend stemmen bereikt? Deze lijkt me daar anders een aardige kanshebber voor. Iets meer dan een maand (sneakpreviews en dergelijke niet meegerekend).

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

idd. Een 5 waardig. Di Caprio draagt deze rol en dus deze film op zijn schouders. fantastisch

avatar van Stino28

Stino28

Bwa, 5 sterren vind ik zwaar overdreven. Dit is een popcorn Hollywood filmpje zonder al te veel diepgang. DiCaprio vond ik in The Departed beter spelen.

Aan al de mensen die denken dat ze het licht over Afrika hebben gezien na het bekijken van deze film moeten dringend eens naar Hotel Rwanda kijken, want die vind ik veel aangrijpender en bewustmakender dan dit.

avatar van perplex

perplex

Heb net Blood Diamond gekeken en ik vond het een zeer goeie film!!

Hier in Hoogeveen hebben we de digitale versie en dit is de eerste film die ik in digitale kwaliteit zie. Echt mooi! Geen stippen in het scherm zoals bij je normaal films kijkt in een bios. Echt scherp!

Maar ergens in de film kwam ik iets raars tegen.

Nadat Freetown werd ingenomen door de RUF kwamen DiCaprio en Hounsou bij een brug nadat ze de brug waren overgestoken zie je een scene waar mensen lopen naar een 'veilige' kamp en in die scene zag ik in een oog wenk pinguins lopen maar dat ging best snel. Dus ik vraag mijn vriendin 'Heb je die pinguins ook zien lopen?' en zij zei 'Pinguins????' en lachte me uit.

Mijn vriendin werkt in de bios en in de pauze zeiden we dat tegen haar baas en tegen haar collega's en die zeiden op hun beurt 'heb je teveel gehad' of 'dit is geen Happy feet' bla bla bla. Ik wist zeker dat ik het had gezien dus we hadden afgesproken dat we na de film dat stukje gingen terug kijken.

En wat denk je ja hoor ik had het niet gedroomd!

5 geanimeerde pinguins die met de menigte mee lopen en we hebben het niet 1 x gezien maar gelijk 5x ofzo want het personeel wou het allemaal zien.

Dit is in de digitale versie!!

Dus let goed op! ik weet niet of het ook in de analoge versie zit. Heb je het gezien in de analoge versie laat het me dan weten!

Groetjes!

avatar van Living_Angel

Living_Angel

Ik vind dit een goede film met goed acteerwerk van Leonardo DiCaprio.

De film is realistisch en aangrijpend.

avatar van VS60*

VS60*

Ik heb de film 'gezien', maar vond hem véél te langdradig. Mijn aandacht erbij houden ging niet echt gemakkelijk.

Als ik zou stemmen moet ik hem eerst nog een keer zien omdat ik hem nog niet 'goed' genoeg gekeken heb, maar wel goed genoeg om te weten dat ik niet de moeite neem om hem nog een keer te kijken.

Geen score van mij dus, maar zal niet hoog geweest zijn.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De DVD: Link

avatar van martenvde

martenvde

heb deze film nu een paar maanden geleden voor het eerst gezien, begon allemaal heel heftig ( kwam vast ook omdat ik in geen tijden meer een actie-film had gezien, kwam me een beetje rauw op mijn dak vallen allemaal ). Het acteerwerk zat allemaal goed in elkaar, verhaal vond ik ook goed, alleen vond het erg jammer dat er op een gegeven moment naar een heroisch, beetje zwijmelig hollywood einde werd toegewerkt. Hierdoor verloor het goede eerste, ruwere deel van de film een beetje zijn kracht voor mij.

3,5 sterren van mijn kant, had alleen het idee dat het meer had kunnen zijn door de ( naar mijn idee ) afzwakking van de film naar het einde toe.

avatar van Koerok

Koerok

Aangrijpende film.
Had me na Shindlers List eigenlijk voorgenomen om niet meer naar dit soort mensonterende taferelen te kijken. Want wat heb je er aan? Raak toch aardig van slag als ik zie hoe
mensen de armen worden afgehakt of kinderen omgekneed worden tot moordmachines.
Desondanks wel een goeie film die boeide van begin tot eind. Het semi-hollywood einde stoorde me niet. Integendeel, het was net wat ik nodig had na al die ellende. Bovendien kwam na de aftiteling de mededeling dat er momenteel nog steeds 200.000 kindsoldaten zijn in Afrika, dus van een happy end is nou niet bepaald sprake.

avatar van MrEd

MrEd

Aardige film, maar niet meer dan dat. Verbaasd me dat deze film zo'n hoge score krijgt. Leonardo kwam in deze film niet zo sterk over, maar vond Djion wel een sterke rol spelen. Ook bracht de film te weinig emoties bij me los terwijl er toch vreselijke dingen gebeurde. Hotel Rwanda was in dat opzicht veel aangrijpender. Krijgt van mij voorlopig 3*

avatar van Malory

Malory

Ik vond het een rauwe film, die wel indruk maakt, maar niet voor lang. Hij haalt het niet bij Hotel Rwanda, inderdaad. DiCarprio vond ik overigens wel goed. Connelly iets minder. Het einde valt over te discussiëren, ik vond het nogal voorspelbaar.

3,0 sterren.

avatar van x_ShamieeJ

x_ShamieeJ

Fantastische film. Toen ik heb ging kijken verwachtte ik dat het een goede film zou zijn , maar zo goed had ik niet verwacht.

Spannend met toch emotionele scenes.

avatar van happy

happy

MrEd schreef:

Ben het hier helemaal mee eens.

Heb trouwens hotel Rwanda nog niet gezien maar moet dit volgens velen toch maar snel gaan doen begrijp ik.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Een alleraardige film. Persoonlijk vond ik Djimon Hounsou de drager van deze film. Hij was het personage om compassie bij te krijgen. Di Caprio acteerde goed, maar dat is wel bij hem bekend. In What's eating gilbert grape, basketball diaries en This Boys Life was hij al weergeloos. Helaas bracht Titanic hem even op het verkeerde spoor, maar na The Departed schitterd hij toch in deze film

Het verhaal is zeer goed en laat een realiteit zien, waar wij heel weinig van mee hebben gekregen. De Journalisten in de film laten ons dat weten (misschien kort stukje net voor het weer, etc.).

Een vergelijking met Hotel Rwanda vind ik ongepast. Het zijn totaal verschillende soorten films. De overeenkomst is dat er een Afrikaanse oorlog aan de gang is. Voor de rest is dit een thriller en Hotel Rwanda een drama.

Maar goed, voor deze film een welverdiende 3,5 sterren. Niet geweldig of uit de kunst, maar zeker één om te zien.

avatar van Jointz

Jointz

Goede film die nergens het gevoel geef te vervelen ondanks dat hij best lang duurt.

De dame in kwestie vond ik maar een matig tot slecht actrice, geukkig pakten Hounsou en Di Caprio dat weer wat op.

avatar van papillon 25

papillon 25

wat een klase film, echt een goed verhaal en super spannend goeie actie ,

deze film een dikke 5.

avatar van PoepMonkey

PoepMonkey

Gister avond met paps en mams gekeken en we zaten er gelijk in. dat ie op waar ware gebeurtenissen is gebasserd vind ik nog beter. TOP FILM!!!!

avatar van VFooR

VFooR

*4,5

Een film die me bij de keel greep. Blinkt op alle vlakken uit en toont een realistisch beeld van het reilen en zeilen. Het blijft toch een film die geen seconde verveelt...iets wat je op voorhand denkt te gaan hebben: verveelmomenten, niet dus!

De personages blinken uit in acteerwerk.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Goede film, alleen een paar scenes erin die erg de vaart uit de film haalden en naar mijn idee erin waren gepropt om de "slechte" situatie in Afrika te benadrukken. Maar zeker naar het eind toe een sterke film.

avatar van kuneken

kuneken

Goede actiefilm die echt boeit, alleen geen film om te zien als je een diepere zin wilt vinden in een verhaal.