• 9.377.664 stemmen

Gesproken taal: Engels, Kantonees, Mandarijn en Japans

Releasedatum: 1 november 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot War

"Vengeance is the ultimate weapon."

Wanneer de collega van FBI-agent Jack Crawford wordt vermoord door de mysterieuze huurmoordenaar 'Rogue', zweert hij wraak te nemen. Wat volgt is een intensieve klopjacht op 'Rogue', die bovendien een dodelijke oorlog heeft ontketend tussen twee Aziatische misdaadsyndicaten.

Special Agent Jack Crawford

Special Agent Goi

Jenny Crawford

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik vond het wel een goede actiefilm. Mooie actie en goede acteurs maken er wel iets van. Maar helaas is "War" geen top actiethriller geworden. Daarvoor is het verhaal een beetje te vergezocht en niet professioneel uitgewerkt.

Actiescènes maken veel goed.

3,5.

avatar van sofripa

sofripa

lordhumangus schreef:

Vond Jason meer schitteren en beter op dreef in "Crank" dan in dit "boven gemiddelde b-film". Het einde is snel afgeraffeld, zonder een echte climax. 3,5 sterren

Eens!

avatar van macdanger

macdanger

wat een bagger film dertien in een dozijn, bah ik moest ze aanklagen van mijn verspilde tijd die ik hierin heb gestoken.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Wat is er met het einde dan? stuur me maar een prive berichtje dank u

avatar van dijkieR

dijkieR

redelijk goede aktiefilm en daar is ook alles mee gezegd

waar t einde wel een zeer verrasende wending kreeg trouwens

maar wel alle logica tart

dus redelijk goed maar erg onrealistisch

dat einde maakt de film niet beter alleen maar slechter eerlijk gezegd

avatar van behangdelul

behangdelul

Jason Statham blijft een sterke acteur. Genoeg actie, aardig verhaaltje, ja al met al een 3,5*

avatar van deTuinman

deTuinman

het is idd wéér zo'n actiefilm, maar met een kratje bier en een groep vrienden is het de avond van je leven whaaaaaaaahh

avatar van menie

menie

Dit lijkt me wel een mooie aktie film Maar alleen heb ik die al hee vaak gezien:P

avatar van Mvisser

Mvisser

Vond hem goed!!

Ben zoieso een groot Jet Li fan dus dat was al een pluspunt ..

De actie was ook lekker.. wat lekkere harde scenes doen het ook altijd goed bij mij

4 *

avatar van glem

glem

de actie was wel lekker vond het alleen jammer van het verhaal was niet helemaal wat ik in gedachten had.

avatar van heat1995

heat1995

Ik vond het tenminste weer een leuke film sinds "The Prestige". er zij dit jaar te veel tegenvallers geweest. Zoals pirates of the caribbean 3 , shooter, premonition of ghostrider.

avatar van Sunrise

Sunrise

heat1995 schreef:

Shooter een tegenvaller ? Vond het best goeie film maar het is wel waar dat er verder dit jaar veel tegenvallers waren.

Ik moet zeggen dat het lang geleden is dat er echt een SUPER-film

uitkwam zoals `MAN ON FIRE` bv.

avatar van Obiwan

Obiwan

Ik vond het een lekkere "weg kijk" film. Veel spanning en een verrassend einde. Zeker de moeite waard.

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Zeer sterke film met keiharde actie. Jet li en Statham waren indrukwekkend.

avatar van Oosie

Oosie

De actie was zeker OK , en een verrassend einde maar geen topper 3***

Zoveelste Yojimbo-variant, verpakt in een 13 in een dozijn actiefilmpje. Einde was best verrassend, maar natuurlijk wel erg dom dat die knakker samen met een nieuw gezicht ook meteen een nieuw accent heeft gekregen.

avatar van Riddick

Riddick

Dit kon goud worden, maar er is ergens iets fout gegaan.

Vooral met het verhaal. Te zwak, wel goed maar niet onderbouwd.

Verder mochten de Japaners en Chinezen hun eigen taal wel spreken. Het is net alsof je een Amerikaanse Cowboy film kijkt die in het duits is. Past niet. Ik denk dat met deze simpele punten de film al heel wat beter zou worden.

Ben best fan van Statham en Li.

Door hun krijgt de film nog 3*

avatar van kleez

kleez

Vond het een aardige film!! Eerst ietwat tegen vallen, maar de auto's maken het RUIMschoots goed!!! Vond de autos nog beter dan in the fast and the furious delen!!!!!

Waar iedereen spreekt over Li, vind ik Statham echt een

GEWELDIGE actie acteur!!!! Heerljk hoe stoer hij deze film ook

speelt!!

Verhaal is wel goed, actie en auto's erg goed, realiteit ietwat minder

avatar van roytubbergen

roytubbergen

niet zo hele goede film. het acteerwerk valt mij vies tegen. jet li is wel heel simpel neergezet. ook mede te danken aan zijn stijl van acteren. ik had van jason wat meer verwacht. wel veel actie. als je daarvoor naar de bios komt is het wel een leuke film. maar geen echte topper

2,5 *

avatar van powah

powah

Leuk verhaal orginele ontknoping, zag het wel van de ene kant al een beetje aankomen. Jason Stratham vind ik gewoon geweldig. Vind Crank natuurlijk veel beter maar deze verdient toch wel een iets.

3.0 van mij

avatar van gotti

Bij vlagen wel geinig, maar War steigt niet tot nauwelijks boven de standaard 13-in-dozijn rommel uit die we jaarlijks te zien krijgen. Li is overigens vreselijk; Stratham mist de speelsheid die hij in Lock Stock en Snatch liet zien. Een videoclip van 100 minuten met veel te veel inkakmomenten...

avatar van Bellerophon

Bellerophon

Matig standaard actie filmpje.

Statham in een van zn slechtste rollen denk ik.

Kon echt geen moment boeien, zelfs geen knallende scenes.

De plottwist zag ik niet aan komen daar moet ik eerlijk in zijn, maar die was nou ook niet echt geweldig, leuk gevonden.

Jet Li moet zo veel mogelijk vechten en zo min mogelijk acteren, helaas is dat in deze film niet het geval.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zeer clichématige film. Zag de aardige twist dat Jet Li eigenlijk Statham's partner was al snel aankomen maar het helpt niet als de 'tweede' twist (dat Statham een dirty cop was nergens op slaat. Bovendien was de actie erg slecht en leken zowel Statham als Li amper geïnspireerd.

avatar van morrie

morrie

gemengde reacties merk ik al, ga hem morgen maar eens bekijken in de bioscoop.

vond de trailer er wel goed uitzien, en Jason Stathem vind ik voor actiefilms een charismatisch acteur.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Riddick schreef:

Dit kon goud worden, maar er is ergens iets fout gegaan.

Vooral met het verhaal. Te zwak, wel goed maar niet onderbouwd.

Ben al lang blij dat de chinezen en Jappen geen Engels praten, zo is het goed als je het mij vraagt.

En die overeenkomst met Cowboy films snap ik niet helemaal.

In ieder geval vond ik het een leuke film met veel actie en een onwijs coole ontknoping. Het werd jammer genoeg soms alleen lastig om alles en iedereen uit elkaar te houden zodat je wat in de knoop kwam met het verhaal.

avatar van Riddick

Riddick

Ik vind het onrealistisch dat de japanse mafia (waarvan een deel ook nog eens in Japan verblijft) alleen maar Engels spreekt.

En wat ik met de Cowboy films bedoelde was dat het niet past. Stel je voor een Spaghetti Western waar ze duits spreken.

Het heeft er niks mee te maken, dat weet ik. In een Spaghetti western moet er Engels/Italiaans gesproken worden. Dus vind ik ook dat de mafiozen hun eigen taaltje moeten spreken.

Zelfs ik spreek mijn 2e taal (Braziliaans 'Portugees') als ik met mijn 'landgenoten' op straat loop etc..

Maar net overgevlogen Japanners praten alleen maar Engels met elkaar..

Nja ik vind het storend haha ..

avatar van Emiledj

Emiledj

Ik ga deze vanavond bekijken . Aan het aantal sterren te zien is het dus een lekkere, no-nonsens, niet bij nadenken actiefilm. Kijk, daar houd ik van

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Riddick schreef:

Maar net overgevlogen Japanners praten alleen maar Engels met elkaar..

Nja ik vind het storend haha ..

Ja ok nu snap ik het ja en ik ben het met je eens, echter word er in deze film veel Japans, chinees en nog een andere taal gesproken, ook onderling.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Erg formulematig flutfilmpje. Alle standaardingredienten zitten er in. Het verhaal tilt de film iets boven het maaiveld uit, maar het abrupte einde laat het echt in de soep lopen. 2.5 sterren

avatar van DiDa

DiDa

Na de trailer gezien te hebben, dacht ik dat dit een superactie film zou worden. Jet Li en Jason Statham, 2 actieknallers tegenover elkaar. Maar het bleek jammer genoeg tegen te vallen...

Dit had allemaal zo mooi kunnen zijn, zij het niet dat de film verknalt is door het verhaal en de rommelige uitvoering daarvan. Daarnaast komen de acteurs absoluut niet tot hun recht. Jet Li slaapwandelt wat door de film (het enige wat hij hoeft te doen is wat rond lopen in nette pakken) en Statham heeft er deze keer geen zin in lijkt wel. De allergrootste fout die de makers hebben gemaakt is het ontbreken van martial arts terwijl ze 2 martial arts sterren tot hun beschikking hadden. Er zit natuurlijk wel wat martial arts in maar dat is uitermate weinig dat je nog beter naar de de nieuwe films van Snipes, van Damme en Seagal kunt gaan kijken. Ja, dat is het niveau van deze in de bioscoop uitgebrachte film. Het enige wat de film goedmaakt zijn de actiescenes, ondanks de weinige martial arts. Absoluut een gemiste kans.....zeker de finale confrontatie tussen Li en Statham. Zonde! 2,5 ster