• 9.381.214 stemmen

Geregisseerd door: Tomm Coker en David Elliot

Met onder meer: Shannyn Sossamon en Pink

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Catacombs

"Below the city of lights exists a world of darkness."

Een jonge vrouw gaat samen met haar vrienden voor de eerste keer op reis naar het buitenland. Eenmaal in Parijs gaan ze naar een feestje, dat gehouden wordt in de Parijse ondergrondse catacomben van de 14de eeuw, waar de lichamen van 7 miljoen mensen opgeborgen zijn. Wanneer zij haar vrienden kwijtraakt en verdwaalt in het doolhof, krijgt ze het gevoel dat iets akeligs haar achtervolgt.

avatar van tal1b

tal1b

pink kan maar beter blijven zingen.

als je van doolhofs houdt, en een goedkoop einde, moet je deze zien.

ongeloofwaardig, errug iritante film

avatar van Hoodini

Hoodini

vranque schreef:

Niet mijn feestje.

Ik heb het helemaal gehad met voorbij flitsende schimmen, epileptische beelden en oeverloos tienerkamer geschreeuw.

Het erotische gehalte tilt deze film naar twee sterren. Haha

Erotisch gehalte? Denk dat je een andere film dan mij gezien hebt...

Ik vond het zeker wel een aardige film. Het schokkende beeld tijdens de tocht door de gangen past goed bij de sfeer van de film. Zo ook met de lichteffecten en filmmuziek. En het geschreeuw had misschien wel wat beter gekund. Voor Pink hoef je de film zeker niet te kijken, maar heb me toch wel vermaakt. Zeker het einde is erg verrassend en ook ik had zeker hetzelfde gereageerd...

avatar van jorkie

jorkie

geen woorden voor...

waardeloze film hadden ze nooit mogen maken.

avatar van Defective

Defective

Damn, dit is toch wel de eerste film waar ik een serieus oogletsel aan over gehouden heb! Hadden ze deze maar volledig in het donker geschoten, wat een draak van een film! Waar is de horror?Waar is de thriller? Gewoon NIET kijken, u zijt gewaarschuwd!

avatar van Marcellox

Marcellox

wat een irritante film, ik heb me rot geergerd aan het gegil van de hoofdrolspreelster Shanyn sossamon. wat een FxxK Film!

avatar van Judiith^

Judiith^

Poster is mooi, dat was het

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Mooie decors... en euh, dat is het eigenlijk.

avatar van maddux

maddux

Wat een bagger film. Zonde van mijn tijd. 1.5* voor de moeite.

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Het einde, de flitsende beelden en spannende muziek maken de film nog enigzins dragelijk. Ook ik miste de horror. De film is heel erg traag en mist daarbij ook nog eens een goede verhaallijn.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

ik heb zoveel verhalen over de catacomben gehoord toen ik in Parijs was. Vroeger verscholen zich daar prostitués en homo's. Ook tieners die er kwamen fuiven en jointen roken. Sommige mensen zijn daar ook echt vermits geraakt.

Originele setting dus !!! Helaas de film nog nergens gezien in België.

avatar van Arabyus

Arabyus

*gaap* dat einde was dan wel weer iets beter dan verwacht.

avatar van MrCyCrO

MrCyCrO

De film is niets aan alleen maar geren in gangen, maar de einde was zeer verrassend

avatar van wouter mentink

wouter mentink

simpele film met veel geren in donkere gangen bij vlage spannend het einde is verrassend maar in zijn totaliteit matige film. 2 sterren

avatar van alegondatje

alegondatje

40 % gillen, 40% duisternis en 20 % een verhaal die in 3 zinnen is samen te vatten.

Was het gegil zo zat dat ik 2 scenes vooruit heb gezapt en toen was ze nog aan het gillen en rond rennen in het donker.

avatar van Whizbabe

Whizbabe

Wat een verschrikkelijk slechte film. Het einde had ik bij de eerste stappen door de catacomben al voorspelt. Niets aan, slecht acteerwerk. Ik heb deze film gekeken na The bucket List en The other Boleyn Girl, waardoor de film alleen nog maar slechter leek.

avatar van Halcyon

Halcyon

Redelijk tussendoortje. Van dezelfde producers als Saw en dat is nog het best te merken aan het "carpe diem" levenslesje dat in de film verwerkt is. De setting is best ok en wordt bij vlagen goed uitgespeeld, maar over het algemeen ontbreekt het Catacombs aan suspense om het lange middenstuk boeiend genoeg te houden. Daarbij komt dat clichés nooit ver weg zijn en alles eigenlijk vrij voorspelbaar is. Tot het einde toe, want dat zie je al van mijlenver aankomen. Wat het niet minder goed maakt overigens, want het blijft geflipt en aardig gevonden.

avatar van bassie200

bassie200

Ik vond eigenlijk alleen het film werk goed!!

Verder een waardeloze film die je maar beter kunt laten staan in de videotheek!

avatar van Mar-Lous

Mar-Lous

Jongens, jongens.. jullie demotiveren me gewoon om deze film te gaan kijken haha! Ik dacht hé leuk film van P!nk!!:-D maar zo te lezen is het niet zo'n geslaagde film??

Is deze film trouwens in de Bios geweest?

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

het sloeg echt nergens op:P gelukkig vermoorde ze al die lui aan het einde.. anders had ik niet goed kunnen slapen wss:(

avatar van glass

glass

Maar 3 x bij in slaap gevallen

avatar van strunglady

strunglady

Vreselijk saaie film, het enigste wat boeide was het einde. Dat was verrassend. Verder langdradig en vervelend gefilmd. Geen aanrader wat mij betreft. brrrr

avatar van soom

soom

Jeetje, ik vond het merendeel van de film extreem spannend, eng zelfs, en het einde vond ik weer een beetje tegenvallen. Pink mogen ze gewoon afschieten naar de maan, en de hoofdrolspeelster vond ik lijken op Audrey Tautou. Alleen dan met een betere Engelse spraak. Na het zien van Catacombs ben ik meteen gaan slapen, maar de beelden van de film bleven waarschijnlijk doorspoken, want ik sliep heel onrustig.. Verder vond ik het echt knap dat de hele film heel sterk is, al is er maar één persoon in beeld, en dat de film dus op die ene persoon drijft.

medansavamhel

Ik had het echt niet verwacht, maar de film is erg spannend. Een nogal vreemd en kinda goofy concept, maar zeker filmwaardig en met een subliem einde. Zeker een van de betere Thriller/Horror films.

fappie schreef:

Thanks for telling us, captain Spoiler!

avatar van Boeikens

Boeikens

Middelmatige psycho thriller.

Na de beelden van de eerste 5' had ik wat meer gore verwacht maar niet dus. De film moet het vooral hebben van het psychologisch effect.

De sfeer valt best mee en is bij momenten best spannend maar er ontbreekt aan actie en echte horror om over de gehele lengte een positief effect te houden. Zonder dit werd het bij momenten zels langdradig.

Het einde van de film is zeker een positief punt.

Boeikens schreef:

Erken wel dat horror niets te maken heeft met bloed. Het feit dat er een mismaakt en moordlustig wezen door de catacombes loopt is al horror.

avatar van Boeikens

Boeikens

medansavamhel schreef:

De eerste 5' lieten nogthans hopen op bloed en gore niet?

En ik zeg ook niet dat deze geen horror was maar meer psychologische horror. En enkel dit moordlustig wezen was voor mij nu eenmaal niet voldoende om de spanning gedurende de hele film erin te houden.

avatar van erik1677

erik1677

damn, ik weet nog, wat een gaaf hoesje.

Maar toen ikdeze catacombs hadt bekeken, dacht ik, hebben ze me nu compleet voor de gek.

Wat een godvergeten kutfilm.

Alleen vor de vormgeving een punt.

Behoort met recht tot de zwakste horrorfilms van 2008

avatar van Starscream

Starscream

Wat een slecht film is dit maar dat is mijn mening

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Aangename film waarin de paranoia waanvoorstellingen van de hoofdrolspeelster langzaamaan bewaarheid worden. Vooral gaaf als de hoofdrolspeelster achterna gezeten wordt door iets en stukloopt op een berg schedels, waarachter een grote houseparty gaande is, wat ze ook schreeuwt.....Niemand die haar hoort. Dit soort claustrofobische, nachtmerrieachtige gebeurtenissen maken de film samen met wat stompzinnige personages ala Sheitan tot een uiterst boeiende belevenis opgesierd met wat fraai camerawerk. 3*