Genre: Actie / Komedie
Gesproken taal: Engels, Hongaars en Russisch
Releasedatum: 6 maart 2003
Plot I Spy
"Attitude meets espionage."
Als de Switchblade, het prototype van het meest gesofisticeerd Stealth-gevechtsvliegtuig van de VS luchtmacht, gestolen wordt, wordt een beroep gedaan op een van de CIA-topspionnen, Alex Scott. Wat hij echter niet verwacht, is dat hij als partner een eigenwijze burger, de bokskampioen Kelly Robinson, krijgt. Samen moeten ze een gevaarlijke top secret spionagemissie tot een goed einde brengen. Hun opdracht: met een mengeling van vakkundigheid en humor moeten ze Arnold Gundars, één van de meest succesvolle illegale wapenhandelaars ter wereld, te pakken krijgen en zijn misdadige plannen voor het vliegtuig dwarsbomen.
Kelly Robinson
McIntyre
Edna
Jerry
Neder
Veel gelachen al is die af en toe erg flauw. je moet er idd van houden en ook nog zin in hebben maar dan is ie wel oke : )
Fantasy
Ik vond ut wel een leuke film
alleen ik ben opzoek naar een liedje die in die film word gedraaid...
ut is in het begin als ze bij the airport zijn .... iemand die mij kan helpen?
Vrij beroerde film. Het plot is zelfs nog slechter dan de meeste van dit soort films, zoals Bad Company. Een paar aardige grappen en Famke Janssen doet het wel oke. Dat was het wel.
Miss_T
Kheb wel veel gelachen bij deze film. Wel een goede film ook alleen ik vond het een beetje jammer dat "dinges" (ik zeg wel nie wie voor degene die 'm nog niet hebben gezien) de ene x weer slecht was en daarna weer goed enz.Maarja ik vond ut een middelmatige film.3 pionts.=x=x=x= tez
Alan Smithee
Heb aardig wat gelachen bij deze film alleen het verhaaltje was echt slecht.
Gewoon heel veel stukken aan elkaar geplakt!
Maar omdat er toch veel leuke grappen inzitten: 2,5 *
raijmmar
Een flauw verhaal. De komische acties maakte het geheel weer wat goed.
IQ160
Als je de trailer hebt gezien heb je
meteen de beste grappen van de film gezien.
Voor de rest was de film de moeite van het
kijken voor mij niet waard.
wackyboy
Zaterdagmiddag; tijd voor wat hersenloze films. Dit is er een van. Het verhaaltje is middelmatig en voorspelbaar, maar de acteurs houden het wat mij betreft overeind, zodat het uiteindelijk wel entertaining is, niets meer niets minder.
Owen Wilson is eigenlijk altijd wel grappig en komt over als de wat onhandige jongen die je wel als vriend zou kunnen hebben.
Verder moet je er niet te veel van verwachten. Een film om te kijken als je eigenlijk niets anders te doen hebt.
Idol
Ik vind het zeker wel een grappige film
eddy kan nog altijd zeggen beter dan pluto nash was deze film zeker
maar ik vond um heel leuk
sn@ke
- 2077 berichten
Uitstekende buddymovie met leuke grappen , aardige actie en vermakelijke acteerprestaties. Eddie Murphy is weer in topvorm en zorgt voor heel wat komische momenten. Owen Wilson is duidelijk geen eendagsvlieg in hollywood en acteert weer erg vermakelijk en grappig. Maar Eddie Murphy steelt wel de show door zijn vertrouwde en snelle manier van acteren. Het spijtige is dat het verhaal ditmaal wel echt zwak is. Maar deze film is bedoeld om te vermaken hij slaagt perfect in zijn opzet. Famke Janssens is ook van de partij en heeft een erg leuke rol. Als je deze film vergelijkt me bv rush hour kies ik resoluut voor i spy. Er is duidelijk chemistry tussen de twee hoofdacteurs en dat maakt het kijken alleen maar leuker. 3,5*
Het spijtige is dat het verhaal ditmaal wel echt zwak is. Maar deze film is bedoelt om te vermaken hij slaagt perfect in zijn opzet.
Moviestar
Ik vond de samenwerking tussen Eddie en Owen in de film wel leuk, maar niet zo leuk voor bijvoorbeeld een sequel (zoals dat tegenwoordig veel gebeurt) de rest van de film is ook leuk, aardig verhaal en een leuke rol van Famke Janssen. 3.5*
nirvana
waar is de goede oude tijd? Eddy murphy begint stillaan zijn pluimen te verliezen..... en owen wilson vond ik gewoon barslecht... sorry voor diegene die hem wel leuk vonden, ik vond deze film maar niks
morpheus
Een van de enige recente films van Eddy Murphy waarbij ik helemaal in een deuk gelegen heb. De film opzich is geen hoogstandje en begint wat flauw maar naarmate de film vorderde kwam ik niet meer bij van het lachen. De chemie tussen Owen en Murphy is perfect. I Spy is ook een film waarin Murphy karakter weer eens goed tot zijn recht komt. Veel grappen gaan snel waardoor bij mij de herkijkwaarde van I Spy ook nog eens hoog was.
Je moet er van houden maar ik heb een lange tijd geleden zo in een deuk gelegen. Zoals ik al eerder zei, het is niet allemaal even hoogstaand en wat simplistisch waardoor ik toch niet hoger kom als ***1/2 maar ik zal I Spy zeker niet afraden.
***1/2 ster dus
bioscoopzaal
Iedereen doet zichtbaar zijn best om er nog wat van te maken, maar het scenario is gewoon té flauw om te kunnen boeien.
2 sterren.
jassonn
In een deuk liggen deed ik niet bij deze film (bijna geen éen film overigens), maar een 5je kan er nog net vanaf. 2,5*
Ravenheer
Aardige komedie, Owen Wilson is weer de stuntelaar en Eddie Murphy de gigant. Famke Janssen maakt alles compleet, een 3,5
TheOne
Eddie Murphy is erg grappig als de bokskampioen met een hele grote zelfdunk. Owen Wilson is daarnaast ook grappig als de spion met tweedehandse apparatuur. Tussen de twee bestaat er een goede chemie en de grappen zijn echt leuk.Een vervolg komt er niet, maar het mag wel.
The One Ring
Goed gecaste komedie. Er zitten best een aantal leuke grappen tussen.
***
E V
Ik had deze film geleend van vrienden. Van te voren dacht ik, 'dit wordt vast weer zo'n flauwe en melige Eddy Murphy film'. Maar dat bleek niet het geval. Deze film heeft een aantal zeer grappige scenes, hij is echt leuk!
TheRisingSun
Leuke actie comedy! Natuurlijk allemaal zo cliché als wat,maar de chemie tussen Wilson en Murphy is wel degelijk aanwezig. En ook de rol van Famke is van toegevoegde waarde. Heb me wel vermaakt met deze film,mede door de af en toe erg droge humor die mij dan wel weer bevalt.
SuperSideSwipe
Leuke komedie,
Wat toch vooral merkbaar is, is dat beide acteurs eigenlijk maar een typetje kunnen doen. Wilson's rol is gewoon exact hetzelfde als bijvoorbeeld zijn rol in Starksy en Hutch en The Weading Crashers. Gelukkig maar dat die ene typetje wel een hele leuke is.
Murphy is eigenlijk hetzelfde verhaal. Altijd een hoop verbaal geweld met af en toe een grote glimlach. Maar ook dit is best amusant op zijn tijd.
Deze film was niet al te standaard, dus best orgineel en onderhoudend. Vooral het eind vond ik wel leuk
Toen bij dat vliegtuig, je zat echt te kijken en te denken welke van die twee spionnen nou de slechterik was en welke de goeie. Opzich had Famke Janssen de schijn tegen maar zeker kon je het niet weten.
3,5
Quentin
Pijnlijk slecht, het enige positieve aan de film is de stad Boedapest. 1,5*
SmuttWars
Leuke film, leuke grappen, leuke setting en een geslaagde wisselwerking tussen de bokser en de special agent...niet van die flauwe rassen grappen ofzo.
CAPIpsv
geslaagde komedie van murphy. Een soort vernieuwd 48 hours.
Niet zo mooi als 48 hours, maar wel oke.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Bad Boys
Drama / Misdaad, 1983