• 9.378.849 stemmen

Microcosmos: Le Peuple de l'Herbe (1996)

Documentaire | 80 minuten

Met onder meer: Jacques Perrin

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 13 februari 1997

Plot Microcosmos: Le Peuple de l'Herbe

"15 years of research. 2 years of equipment design. 3 years of shooting. One great movie to restore your sense of wonder."

Op een mooie zomerochtend dalen de biologen Claude Nuridsany en Marie Perennou af in de jungle van een grasveld. Ze gaan er op zoek naar de bewoners van een onbekende wereld binnen de wereld, die van de fantastische wezens die tussen het gras en op het water leven. Door hun vergrootglas ontdekken ze een parallelle micro-wereld waar andere wetten gelden.

Récitant / Narrator (stemrol)

avatar van Ramon K

Ramon K

De maximale score voor een natuurdocu: 3,5 *

Ik doe mee Redlop, mooie docu!

avatar van flowerking

flowerking

BoordAppel schreef:

Minutenlang naar een kever kijken die een bal stront met zn beperkte hersens niet naar boven gerold krijgt boeit me net iets te weinig

Het kan niet altijd sex & geweld zijn!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Onder titel : " it's jurassic park in your own backyard ! " -----

avatar van Phoenix

Phoenix

Is deze film zo grappig als ik uit de reacties opmaak? Gekatapulteerde lieveheersbeestjes, slakkensex en debiele mestkevers... het lijkt wel Jackass voor insecten!

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Phoenix schreef:

Maar dan wel een stuk professioneler in beeld gebracht. Echt heel mooi gedaan en ook het intromuziekje is heel mooi. En goede manier om even terug op aarde te komen (na bv een slecht avondje Nederlands elftal...... )

avatar van GerwinF

GerwinF

Weet niet of dit een stuk uit deze film is, maar dit is echt bizar. 30 Horzels vs 30.000 Bijen.

avatar van tovenaar

tovenaar

GerwinF schreef:

Weet niet of dit een stuk uit deze film is,

Nope! Geen stoere Amerikaanse stemmen in Microcosmos . En ook geen 30 horzels vs 30.000 bijen trouwens.

maar dit is echt bizar. 30 Horzels vs 30.000 Bijen.

En dan zeuren wij in Nederland als er wat bijtjes en wespjes in de lucht vliegen. Damn, als dat allemaal horzels zouden zijn...

Zoals eerder al gezegd was het begin het leukst. Echt genieten van prachtige shots.

Enkel houdt het geen 70+ minuten. De film mist ofwel extra abstractie, ofwel extra context. Het geheel blijft wat random nu, en ik ben verder ook niet zo'n fan van beestjes, laat staan natuurdocumentaires. Ook de muziek viel wat tegen, had meer mee gedaan kunnen worden.

Nietemin wel een leuk filmpje, met enkele fantastische scenes (die slakken), maar ook wat flauwe scenes (domme mestkever). 3.5*

avatar van 93.9

93.9

Gelukkig had ik deze film al in een filmhuis in Nijmegen gezien in die tijd.

In een Imax-theater zou deze film helemaal tot z'n recht komen.

Dat er met aandacht en vooral heel veel geduld aan deze film gewerkt is zie je er continu van af

4 sterren!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deze docu draait op een stel plasma's in de winkel waar ik werk, dus ik ben hem meer dan zat ondertussen. Maar het is een leuke, knap gemaakte documentaire en best interessant, ook voor niet-biologen.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Zeer goede docu,heb er niks anders aan toe te voegen:-).

avatar van The Eye

The Eye

Bijzonder filmpje, met name het verbazingwekkende camera-werk. Als jong jochie was ik altijd bijzonder gefascineerd door insecten, vooral vlinders, ik wist nog steeds vrijwel alle insecten bij naam

avatar van Guyke

Guyke

Ik heb de film nog gezien in de bioscoop op groot scherm waardoor alles nog veel prachtiger overkwamen dat op DVD. Vraag blijft op Microcosmos nu wel kan gecatalogeerd worden als fim of als een soort pretparkervaring waarbij we worden geconfronteerd met overdonderende beelden. Een verhaal ontbreekt. Er zijn alleen beelden. Commentaar is eveneens schaars. Juist daardoor overstijgt deze productie de gewone documentaire, die toch steeds wat schools aandoet en ons kost wat kost iets wil bijbrengen.

De scènes in de regen en de slakkenliefde zijn formidabel. Ik vond de film zeker niet langdradig of vervelend. Integendeel, voor mij had hij nog wat langer mogen duren.

avatar van tsjidde

tsjidde

Die parende slakken zijn echt behoorlijk ranzig.

avatar van speedy23

speedy23

tsjidde schreef:

Die parende slakken zijn echt behoorlijk ranzig.

En het gaat niet vooruit...

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Dat stuk met die meikever is toch wel grappig.

Hele mooie film voor de rest. Hij duurde juist lang genoeg, iets langer en hij had gaan beginnen vervelen.

avatar van Ghola

Ghola

Heel leuk. Precies de beelden waar ik aan moet denken als ik Twilight van Lapsed beluister. Ga het meteen nog eens opzetten.

Kleine 3,5*

avatar van qu1nt3n

qu1nt3n

Mooie beelden, zeer goede audiotrack.. Je wordt helemaal relaxed van deze film.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Eerste kwartier/half uur zat deze film tegen 4.5* aan. Prachtige beelden van de wonderbaarlijke insecten-wereld. Ik zat af en toe gewoon met open mond te kijken, zo bijzonder. De muziek vond ik er ook mooi bij passen, sommige scènes waren zelfs spannend!

Scènes die de meeste indruk op me hebben gemaakt:

- rupsenparade

- kever die oplossingen op obstakels verzint om z'n mestbal mee te krijgen

- slakkenparing

Uiteindelijk geef ik 3.5* Na de eerste helft van de film had je het meeste wel gezien, er was daarna meer van hetzelfde.

Toch interessant om een kijkje in een versnelde insecten-wereld waardoor het leven van een insect veel 'toegankelijker' is voor de mens. Alleen een beetje jammer dat er zo weinig samenhang was.

avatar van Lola3

Lola3

Prachtige shots met leuke en bijpassende muziek, maar je kan natuurlijk geen 5 geven voor een docu, daar zijn de dialogen te belabberd voor Maar inderdaad wel leuke fragmentjes o.a.het gevecht tussen die kevers, of iets anders en natuurlijk de slakkensex al hadden ze die doorgespoeld denk ik

avatar van lowhusky

lowhusky

Lola3 schreef:

Tsss wat een opmerking...dit was anders wel een heel bijzondere docu.

Geweldige mooie stukjes en die muziek erbij maakt het nog allemaal mooier. Erg mooi allemaal, 4.5 sterren.

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Microcosmos: ontdek een totaal nieuwe wereld door een dichte benadering tot de insecten. Pakweg bijna anderhalf uur lang word je geconfronteerd met prachtige beelden ondersteund door mooie muziek. Visueel was het allemaal zeer geslaagt veel mooie close-ups van verscheidene insecten (de spin, de springkaan, de mier, de slak etc.). De sfeer werd vooral gedragen door de muziek waardoor de toon van de docu constant veranderden. De ene keer zie ik komische scene waar een kever door gebrek aan intelligentie moeite heeft om een bal mest naar een andere plek te krijgen en zo zie een spannend moment waarin mieren voor hen leven moeten vluchten, mits ze bij het middag hapje van de vogel willen horen Zo worden verschillende levenswijzen aangesneden zoals het voeden, voorplanting, gevechten en wederopbouw. Ik had in eerste instantie verwacht dat de docu ondersteund zou worden door wat feitjes, maar die feitjes werden verwerkt in tot wat ik op het beeld zag. Het zorgden wel voor een bepaalde rust in de film dat samen met het langzame tempo goed liet zien hoelang één dag in deze wereld duurt. Jammer is wel dat het soms meer leek op een aaneenschakeling van plaatjes. De concentratie moet ecgt optimaal zijn, alhoewel ik er soms geen moeite mee had raakte ik toch een aantal keer afegeleid door gebrek aan informatie en een gevoel van herhaling. De film liet mij ook niet echt kennis maken met iets nieuws, iets fris.

Een docu als deze kan ik zeker waarderen en is ook zeker geslaagt, maar houden van zie ik niet snel gebeuren.
3,5 sterren om mee te beginnen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik ben er wel mee begonnen maar ik kon hem niet af zien. Echt rouwig ben ik er niet om, want van het half uur dat ik gezien heb was maar ongeveer de helft boeiend. Mooie rupsenparade bijvoorbeeld. Maar het grootste deel bleef toch veel beestjes kijken zonder enige verdere toelichting. Het ziet er allemaal prachtig uit, maar het is me toch iets te eentonig.

Geen sterrenoordeel omdat ik hem niet af gezien heb.

avatar van Boothead

Boothead

Jaren geleden moest ik dit samen met mijn ouders kijken, vond er toen geen zak aan en nu nog steeds niet. 2* voor de mooie beelden.

avatar van kiriyama

kiriyama

Prachtige docu met mooie natuurbeelden. Hij duurde voor m'n gevoel iets te lang maar dat kan ook komen omdat ik een beetje moe was.

Voor nu 3.5*

avatar van Lola3

Lola3

lowhusky schreef:

Tsss wat een opmerking...dit was anders wel een heel bijzondere docu.

met dit tekentje wou ik duidelijk maken dat het om een grapje ging, het was je eventjes ontsnapt zeker. Maar ik vind gewoon dat je een documentaire over insecten niet meer kan geven dan 3;5, behalve als je er echt van genoten hebt, maar na zo'n uur had ik zoiets van nu is het genoeg geweest.

avatar van D-ark

D-ark

Mooi maar wordt een beetje eentoning

3,5

avatar van renske

renske

Ja, ik vond 'm ook een beetje eentonig worden en te lang. Ook de geluidseffecten werd ik zat. Kies dan écht voor parodiërende geluiden, begon ik te denken.

Maar de beelden zijn inderdaad prachtig. Ik heb trouwens ontdekt dat ie het best werkt op een feestje met het zingen van Ella Fitzgerald als filmmuziek.

avatar van pjutter

pjutter

prachtige beelden , sfeer en muziek,

vond hem wel iets te kort duren en ik vond The Travelling Birds net iets beter,

avatar van Rmie

Rmie

mooie film, onderhoudend en poetisch.... schitterend

4,5 ster