Genre: Drama / Muziek
Met onder meer: Catherine Frot, Déborah François en Pascal Greggory
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 30 november 2006
Plot La Tourneuse de Pages
De tienjarige Mélanie, afkomstig uit een slagersfamilie, is een getalenteerde pianiste. Ze neemt deel aan het toegangsexamen voor het conservatorium, maar faalt. Zwaar ontgoocheld beslist Mélanie nooit meer een piano aan te raken. Een tiental jaar later ontmoet Mélanie de echtgenoot van de vrouw die destijds haar leven grondig veranderde.
Ariane Fouchécourt
Tristan Fouchécourt
M. Werker
Mélanie enfant
mikey
het begin vertelde haar man dat ze faalangst had, vrij duidelijk dus....
Erwinner
Toen haar man dat vertelde, was het voor haar extra makkelijk om door te dringen in het gezin. Maar waarschijnlijk wist zij al lang wat de zwakke punten van die moeder waren en had zij zich daar al jaren op voorbereid omdat de impact van de jury haar droom kapot gemaakt heeft toen zij nog een kind was. Dit heeft zij blijkbaar nooit kunnen verwerken.
mikey
Ik zou die nanny gescreend hebben, helemaalals ik een topadvokaat was en mijn vrouw een toppianiste met faalangst bovendien.
Erwinner
Dan had deze film niet gemaakt hoeven worden.
brookie
Hele mooie film, geweldige acteerprestaties, mooie muziek en bovenal een fantastische sfeer..
Mai mai wat wordt dat meisje een Duivel, trouwes wel de mooiste Duivel ever.. Ook hoe ze af en toe tegen Tristan deed wat echt hard..
Het verhaal wordt op een hele mooie, pure en zuivere wijze verteld.
Stijntje
Waan-zin-nig! Prachtig! Zo indringend dat meisje. Werkelijk schitterend, hoewel eind wat slapjes.
Montorsi
Nogal droog en ongeloofwaardig. Erg recht toe recht aan, en vooral in het begin wordt erg snel voorbij gegaan aan de feiten. Visueel heeft het ook erg weinig om het lijf.
Eigenlijk was nog de mooiste scene die met de Cello, voor de rest zal er niks blijven hangen.
wendyvortex
O jee, alweer een nanny from hell!
En die heb ik inmiddels al een beetje te vaak gezien.
En waarom dan toch gekeken?
Nou vanwege de alom positieve recensies.
Franse Hitchcock. Suspense met piano's.
Ik dacht al aan een briljante film als La Pianiste.
Maar nee wat mij betreft niet veel meer dan een standaard Hollywood-film die een beetje aangepast is voor een arthouse-publiek.
En die scene met de cello, kom op zeg!!!
Matigjes.
Madecineman (moderator films)
Vrij slappe hap... Enige wat echt indruk maakte en zal bijblijven is het decolete van Déborah François.
Nogal ongeloofwaardig allemaal dat dat meiske zo ver gaat omdat ze en keertje is afgewezen tijdens een voorronde van de sjieke variant van Idols. Geloofde van het hele verhaal met al z'n toevalligheden geen ene snars en snap ook niet wat nu precies het punt is van de hele wraak-exercitie. Als je wraak neemt met zoveel zorg en planning en dan ook nog eens in een film dan kan het toch zeker wat uitbundiger dan een jongetje spierpijn bezorgen en manlief die een nogal "onschuldig" briefje onder ogen krijgt. Over anti-climax gesproken zeg... Behoorlijk matig en saai uitgewerkt allemaal, niet in de laatste plaats audio-visueel. Het is tamheid troef. Acteerwerk was overigens best wel redelijk verzorgd
Sowieso is het nogal overbodig dat die kerel nu teleurgesteld of boos moet zijn op z'n vrouw... Hij had gewoon lekker gaan moeten rollebollen samen met Melanie en Ariane. Dat was pas een echte goede remedie geweest voor haar faalangst. Maar misschien ben ik nu zelf iets te opportunistisch aan het fantaseren geslagen
Omdat ik toch wel wilde weten hoe het afloopt en omdat het gelukkig niet eindeloos gerekt wordt. 2*
confucius
Mijn eerste indruk was dat de hoofdrolspeelsters er als in trance hun act in uitvoerde. Maar doorheen die - pseudo - narcose voel je een (on) zekere spanning, iets ... ondefinieerbaars. Je verwacht iets meer dan dat getreuzel. Je krijgt dan ook meer. Maar achter die facade van pseudo sereniteit sluipt er een duiveltje binnen. Dus, kijk en oordeel zelf over dit kleine pareltje, dit schijnbaar slappe filmpje.
Had de échte Confucius nu bestaan dan zou hij het volgende citaat citeren: " Lesbische demonen dringen binnen in een hetero gezinsromantiek." Twee sterretjes.
Baggerman

Nou, hier hoef ik helemaal niets aan toe te voegen en ik hoef alleen het tweede hitje van Meatloaf's Bat out of Hell te citeren:
"You took the words right out of my mouth!" (en gelukkig niet omdat je me kuste, dat laat je dan maar aan Déborah François-achtige dames over!)
De hele film komt over alsof 'The hand that rocks the cradle' in een pot is gestopt en met een zoete film als 'Chocolat' of iets als het kleine huis op de prairie is gemixt.
"Ik ben op wraak uit en nu heeft je zoontje (tijdelijk) een zere arm en vindt je man een kaartje waarop je zegt dat je me lief vindt! Poeh! Zo! Die zit!"
wibro
Ben het met de negatieve reakties hierboven grotendeels niet eens. Ik vond het een mooi psychologisch drama met uitstekende acteerprestaties van Julie Richalet en vooral Deborah François als Melanie. Toegegeven, het plot kwam enigszins ongeloofwaardig over, zeker op het eind. Dat Mélanie wraak wilde nemen omdat ze in de voorronde werd afgewezen door toedoen van Ariane (Catherine Frot) die haar uit concentratie bracht omdat zij zo nodig aan een fan een handtekening wilde geven vond ik absoluut niet ongeloofwaardig. Dit zou ik in haar plaats ook gedaan hebben. En die scéne van die cello vond ik schitterend, eveneens de scene waarbij 'duiveltje' Mélanie het hoofd van Tristan onder water hield zodat hij zijn record onder water blijven kon verbeteren.. De film had echter moeten eindigen nadat Mélanie de pianiste Ariane een afgang had bezorgd door niet als ''tourneuse de pages" op te komen dagen. Hiermee had Mélanie toch haar revanche? De regisseur vond dit echter niet genoeg en moest persé nog iets aan het plot toevoegen, zodat het einde - en hiermee ben ik het met de negatieve kritieken van de users eens - volslagen absurd werd. Een gemiste kans vond ik. Kost de film een ½ punt.
Baggerman
Dit zou ik in haar plaats ook gedaan hebben.
Brrrrrr! Wibro?
Brrrrrr! Wibro?
Ja, ik ben nogal wraakzuchtig
Ja, ik ben nogal wraakzuchtig

Ook zo keihard als deze madame? In plaats van door te gaan met pianospelen en het een jaar later nog eens te proberen, 10 jaar later het zoontje van deze vrouw spierpijn te bezorgen.
Erwinner
Moet je vooral geen Ichi the Killer of Old Boy kijken. t' gaat me te ver om alles als ongeloofwaardig te gaan bestempelen. Dan kun je 50 procent van de films de prullenbak in gooien. Als zij niet zo wraakzuchtig was geweest dan was het weer te "slap" geweest.
Probeer je eigen fantasie op films te gooien, dat lost een hoop problemen op!
wibro

Als madame het doet zoals zij het volgens jou zou moeten doen en wij zouden hierover een film maken, dan zou het denk ik een hele saaie en mierzoete film worden. Wij zouden dan een echte Hollywoodfilm krijgen met een happy end zoals: "En ondanks dat Melanie de eerste keer afgewezen werd is zij dankzij haar doorzettingsvermogen toch een groot pianiste geworden. Bravó".
Nee, asjeblieft zeg. Laat Melanie maar lekker het wraakengeltje spelen en die kakmadame maar eens een flinke afgang bezorgen en haar verwende zoontje maar eens een lekkere spierpijn bezorgen. Zo'n plot levert tenminste een vermakelijke film op.
Montorsi
Probeer je eigen fantasie op films te gooien, dat lost een hoop problemen op!
Hoe kom je bij dat 'alles'?
Montorsi
Dan hadden ze wellicht moeten overwegen wat anders te bedenken. Dan verkies ik inderdaad misschien nog wel eerder een hollywood-einde dan dit.
Erwinner
Hoezo kom je bij dat 'alles'?
De jongedame heeft dit plan al haar hele leven voorbereidt.
Alles wat je in de film ziet gebeuren is "alles".
Madecineman (moderator films)
Oldboy is teminste wel een film waarop spectaculaire manier wraak wordt genomen! Geloofwaardigheid vind ik niet het belangrijkste aspect van dit soort films, het moet vooral steken en prikkelen.
lucdecoster
Ik zie graag Franse films en dit was er weer zo'n eentje waarvan ik toch kan genieten. We worden overspoeld door Amerikaanse films op de Belgische kanaalzenders, dus zo'n Franse film is toch iets helemaal anders. Gelukkig hebben we Canvas. Het verhaal lijkt op andere Amerikaanse films zoals bv. Poison Ivy. Het was ook een beetje een muzikale film (pianiste) en dat zie ik ook graag.
speranza
ILDIB
Onderhoudende film, zei het wat traag en sloom. Gelukkig niet al te lang en dus prima vol te houden. Melanie is werkelijk het valste lekker ding sinds tijden..
hulkio
Deze film moet het voornamelijk hebben van het sterke acteerwerk van de hoofdrolspeelster, het verhaal is aardig maar niet heel speciaal. Het wraakaspect is goed uitgewerkt, echter wist de film me verder niet echt te boeien (op de hoofdrolspeelster na dan). De vele vermeldingen op de dvdcover over de prachtige soundtrack gingen voor mij niet op.
Madecineman (moderator films)
Desondanks doe je deze film met jouw opmerking zeer ernstig tekort. Dit is een bijzonder goed uitgewerkte psychologische thriller.
Nah, kijk een film moet voor mij een bepaalde geloofwaardigheid hebben in de context van de film zelf. Ik vind bv Star Wars niet geloofwaardig (ja echt waar
) maar binnen de films slik ik bijna alles voor zoete koek en dat is lekker. La Tourneuse... doet zich voor als een intelligente art-house thriller/drama dus verwacht ik in de eerste plaats ook een goede motivatie voor de wraak een een uitwerking daarvan die mij doet verbazen en die ik als slim en geniepig zou kunnen verwoorden. Deze film heeft geen van beidde, de aanleiding van de wraak is al kul en totaal ongeloofwaardig. Kindje verpest auditie... boeiend volgende week is er vast weer een en anders ga je met je talent toch naar het conservatorium ofzo. Er is geen enkele rede te bedenken waarom dat lieve blonde meisje zo haatdragend zou moeten zijn imo. Zelfde geld voor die hele wraakexercitie die erg gepland is maar dat nooit zo kan zijn. Wel erg toevallig dat die pianiste ineens faalangstig is geworden, een nanny, een blaadjesdraaister en een ook nog eens een minnares nodig blijkt te hebben
Bovendien gebeurt er helemaal niets, ik zie echt niet waarom die maan boos zou moeten worden om dat onschuldige briefje... Ik bedoel, naar 15 jaar huwelijk zullen ze toch wel voor hetere (alhoewel Melanie wel behoorlijk heet is natuurlijk) vuren gestaan hebben. Enige leuke scene vond ik dan ook die met de cello, toen werd ik verast en dacht ik hé de film gaat misschien toch een hele andere kant op. Maar nee, het blijft slaapverwekkend tam allemaal...
Bélon
Mooi ingehouden psychologische wraakfilm, tempo is moderato maar past prima bij de film. Zeker een kijkbeurt waard.
Movsin
Knappe franse met sterke acteurs. Deborah François en ook Catherine Frot blinken werkelijk uit in deze sfeervolle film met verrassend einde.
Had, zoals gebruikelijk, voorafgaandelijk amper iets van het plot gelezen, zodat pas op het einde de link kon worden gelegd tussen wat in het begin gebeurde en het waarom van het slot. Niettemin bleef de film gedurende gans de duur boeien.
Troubles
Ik vond het een aparte film. Vaak krijg je in films een goed vs. kwaad opgedrongen en ga je bv. mee in de wraak van de zgn. good guy. .
In deze film heb ik enkel sympathie gevoeld voor de jongen, Tristan.
Doorslaande wraak zie je niet veel in films en dat vond ik dan ook een leuk thema. Daarnaast de sfeer, muziek e.d.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix