The House of Yes (1997)
Komedie
85 minuten
geregisseerd door Mark Waters
met Parker Posey, Josh Hamilton en Tori Spelling
Jackie-O wacht angstig af tot haar broer haar komt bezoeken met Thanksgiving, maar ze verwacht niet dat hij een vriendin mee zal nemen. Dan hoort ze dat die vriendin haar broers verloofde is. Dit zorgt voor de nodige problemen.
Trailer
Leuk verhaal, goede dialogen en goed acteerwerk. Zelfs aan enkele 'populaire' acteurs als Tori Spelling, Freddie Prinze Jr. en Rachael Leigh Cook stoorde ik mij totaal niet. Volgens mij heb ik Freddie Prinze Jr. nog nooit zo goed zien spelen, en Tori Spelling idem. Parker Posey kende ik nauwelijks, maar zij was errug goed!
En Josh Hamilton, mij bekend van 'With Honors'.
En het verhaal, geweldig. 4,5*
Juweeltje

Freddie Prinze leek blind, omdat het licht niet in zijn ogen viel. Beetje raar vond ik dat. Parker Posey's gekke meisje was wel leuk gek gespeeld dankzij haar grote expressiviteit maar er zaten enige aanwijzingen in dat haar gekte simpelweg een keuze was: een keuze omdat zij haar vader heeft vermoord? Waarom voel ik dan niet meer als kijker dat zij derhalve zichzelf veroordeeld heeft tot die gekte?

De plot vond ik bovendien oninteressant, zoals ik al aangaf vond ik het er allemaal veel te dik bovenop liggen.

van alles
Laat me raden: eerste of tweedejaars filmacademie?
Ik had echt nog nooit van deze film gehoord. Dus het was een aangename verassing.
Het is een erg geestig verhaal en er word door Jackie-o (weet niet hoe ze echt heet) heel erg leuk geacteerd.
Eigenlijk speelt iedereen erg leuk (zelfs Tori Spelling)
Er zitten een paar hele goeie dialogen in, maar aangezien maar 17 nu 18 mensen hebben gestemd, zeg ik tegen alle MMers ga het huren of let goed op de gids want ik denk dat een heleboel MMers dit een genot zullen vinden om te zien.
4 sterren (met kans op hoger na een 2e keer kijken)
Maar goed, zoals een imdb-user zo mooi zegt:
this stagey flick relies on the nonstop repartee of its quirky characters for entertainment as it is devoid of just about everything we go to movies to see

In het begin had ik moeite erin te komen. Elke opmerking werd gekeerd met een opmerking die nog bijdehanter was en het leek me nogal geforceerd. Tot later bleek, dat er wel een hele grote onderliggende laag achter lag. Je kon de banden in de familie op den duur gewoon zien lopen en de emotie kwam daardoor duidelijk over.
Erg grappig dus, maar ook enigzins wrang en pijnlijk. Qua humor en vooral structuur wel een beetje American Beauty achtig misschien, al ging hier de dialoog veel sneller.
Parker Posey zet hier een hele sterke rol neer alhoewel ze van mij nog wat gestoorder over had mogen komen. De rest van de cast was trouwens ook goed. Zelfs Freddie Prinz Junior en Tori Spelling zetten een hele goede rol neer. Normaal ben ik niet zo onder de indruk van deze personen maar ze waren echt wel goed.
Ik kon goed merken dat deze film op een toneelstuk is gebaseerd maar dat gaf het geheel toch nog wat extra sfeer. Het is een beetje een bizarre maar heel goeie film.
de volle 85 minuten vermaakt

en wat een prachtrol van Parker Posey !
'k vond de film wel de moeite om eens gezien te hebben.