Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Patton Oswalt, Lou Romano en Peter O'Toole
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 1 augustus 2007
Plot Ratatouille
"He's dying to become a chef."
Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau's restaurant weer op de kaart te zetten.
- Trailer (YouTube)
Anton Ego (stemrol)
Gusteau (stemrol)
Colette (stemrol)
Horst (stemrol)
Lalo / Francois (stemrol)
NarcissusBladsp.
Een typisch Amerikaanse gedachte, dat men zelfs in Frankrijk geweren en pistolen in huis heeft... en ze nog gebruiken ook. Een echt ontspoorde visie op de wereld... die yanks.
Typisch ontspoort anti-Amerikanisme. Ook in Frankrijk (en waar niet) is jagen nog steeds een gewoonte.......
The One Ring
Sinds wanneer worden nog alleen maar Nederlandse versies van een tekenfilm gedraait? Is deze film in andere bioscopen wel in de originele taal te zien? Bij mij in de buurt kan ik alleen de Nederlandse versie bekijken.
Zag hem in de originele versie in de Munt in Amsterdam. Meestal worden wel beide versies gedraaid volgens mij...
The One Ring
Ik heb 4 bioscopen in de omgeving hier geprobeert en ze draaien allemaal alleen de Nederlandse versie. Jammer, want dan moet ik op de dvd wachten. Ik blijf het een vreemde keuze vinden. Shrek 3 is overigens in dezelfde bioscopen ook niet in de Engelse taal te vinden. Ik begin ineens te vrezen voor The Simpsons.
Welicht zal het komen doordat in de kleinere bioscopen vooral de jeugd de voornaamste doelgroep is en de originele versie niet rendabel genoeg is. Een jammerelijke keuze helaas, maar wel begrijpelijk...
maxcomthrilla
Het ergste van die Nederlandse versie is dat die alleen maar `s middags gedraaid wordt. Niet later dan 16.15 in de bios. Afgelopen vrijdag wilde er `s avonds met iemand naar toe gaan, totdat we erachter kwamen dat hij `s avonds niet draaide. Nergens in de omgeving. En ik had er net zo `n zin in.
Overigens echt opvallend weinig originele kopieën die ze hebben uitgegeven. Nu maar hopen dat niet hetzelfde debacle The Simpsons treft.
NarcissusBladsp.
De originele en Nederlandse versie draaien allebei in de Groningse Pathé. Ik heb gelukkig de orignele gezien!
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
De OV-versie lijkt inderdaad niet erg populair, in de kleine bioscopen. Zat er vanmiddag met 10 man in totaal.
Vermakelijke film, maar minder dan veel van zijn Pixar-voorgangers. Ik kreeg toch iets minder gevoel ofzo bij de karakters. Dieper bekeken kan dit ook aan mijn mood hebben gelegen (slecht geslapen), ik kom tot 3,5 sterrekes.
The One Ring
De originele en Nederlandse versie draaien allebei in de Groningse Pathé.
Heb ik niet bijster veel aan in Limburg
Maar ik had toch op zijn minst verwacht dat de originele versie in Nijmegen te vinden zou zijn, maar nee. Ik geloof best dat de Nederlandstalige versie het beter doet, maar zolang als ik me herrinner had je bij tekenfilms toch de keuze uit twee talen. Het zou jammer zijn als dit zou veranderen. Het probleem van Maxcomthrilla dat de film ook niet na 16.15 te zien is heb ik ook. Ook vervelend als je het liefst tegen de avond naar de bioscoop gaat. Hopelijk wordt het geen trend.
Quido
Leuke film, prachtige animatie, maar verder niet echt speciaal. Weinig écht grappige momenten en zoals gebruikelijk nogal voorspelbaar (niet dat dit persé erg is). Ik heb me goed vermaakt, maar zie er niet het geniale in dat veel mensen wel zien. 3,5/5
Vera
Lieve film, die in mijn ogen niet eens zozeer voor kinderen is.
Luchtig verhaaltje en dat ratje steelt echt de show!
Er zijn misschien genoeg van dit soort films, maar eens in de zoveel tijd is dat best leuk
BenicioDelToro
Hier in het noordwesten des lands was het ook even zoeken. Gelukkig kon ik nog een bios vinden (een kleine, verrassend genoeg, in Schagen) waar ze de originele versie draaien. Even checken op belbios geeft voor Limburg Geleen, Maastricht, Weert en Heerlen aan als plaatsen waar de OV draait. Misschien dat een van de vier voor jou - enigszins - in de buurt is?
LOTR-lover
Vanavond is even een kijkje nemen in de bioscoop. Ben erg benieuwd.
Azurro
Daarnet gaan kijken in de cinema, en ik geef hem een dikke 5*
Ik heb me echt heerlijk geamuseerd, op sommige momenten echt plat gelegen van het lachen. Na de pauze viel de film een beetje in elkaar, maar al bij al gewoon een schitterende amusementsfilm...
morreke
Nou, bij ons in de zaal waren er ook aan het bulderen terwijl ik het helemaal niet grappig vond. Voor de pauze vond ik het verhaal ronduit slaapwekkend, na de pauze kwam ie wat beter op gang met hier en daar een geslaagde grap.
animatie is wel dik in orde, al komt het voor mij allemaal een beetje te gepolished over ( peroonlijke smaak inzage grafische beelden )
AmazingPP
En weer flikt Pixar het weer! Wat een prachtige film is dit weer geworden. OK, OK, het is geen Nemo, wat mij betreft, maar wat heb ik weer gelachen en mijn ogen uitgekeken naar de schitterende animatie's! Het is zo gemaakt dat je er bijna in zou geloven. Het ratje steelt werkelijk de show, maar het keukenpersoneel kan er ook wat van. Ik heb me werkelijk slap gelachen om de onnozele uitdrukkingen op hun gezichten af en toe. Prachtig, niet te missen! 4,5 *
ralfsjam
zeer vermakelijke film. ben niet zo van de "tekenfilm", maar heb me aan deze willen wagen omdat de voorstukjes op tv grappig waren. het verhaal was goed maar wel erg "feel good". maar ze willen alle kijkers trekken, en dat is wel gelukt! heb me zeer vermaakt en af en toe gelachen. na een paar "filmhuis" films te hebben gekeken de laatste tijd is dit weer een lekkere ontspanning. na de simpsons the movie (afknapper) te hebben gekeken was mijn mening tot tekenfilms in deze tijd verslechtert. maar deze maakt het weer goed. een 4!
Jordy
Minpuntjes zijn misschien een kleine inzakking voor de finale, en het zoveelste "geloof in jezelf"-verhaaltje, maar verder een erg goede comeback van Pixar. Tranen in m'n ogen van het lachen om vaak erg subtiele momenten. Benieuwd wat herziening met de film doet, voorlopig dik 4*, mooie 2000e stem.
Zal ook wel voor een groot deel aan de regisseur te danken zijn denk ik.
thomzi50
- 1991 berichten
Paar geweldige scènes: bijvoorbeeld als de rat door de gangen rent en flarden opvangt van scènes in willekeurige huizen - zoals een man en en vrouw die een hevige ruzie omzetten in een hevige zoenpartij - of het moment waarop de o zo kritische en negatieve criticus als hij de ratatouille eet een flashback krijgt naar zijn jeugd en ineens compleet verkocht is . Geweldige momenten zijn dat. Verder ziet het er erg mooi uit, gaat het iets te lang door en betreedt het verder iets te veel voorspelbare paden - ook wel onvermijdelijk - om me echt te verbazen. Dikke 3,5*
maxcomthrilla
Gelukkig toch in de avond gezien,
Pixar was de laatste tijd wat de weg kwijt. En nou belooft een volgende film over een lelijk geanimeerde robot met gevoelens nou niet gelijk veel beterschap, deze film was gelukkig vooral lekker genieten aan de hand van vaak prachtige animatie.
Een Pixar film waarin eens wat aandacht besteedt wordt aan de achtergronden. Prachtige sfeerschetsen van Parijs, maar ook veel komische scènes in de keuken.
De film hamert inderdaad soms wel wat veel op het `geloof in jezelf gebeuren `. En alhoewel dat alleszins subtiel gebracht wordt oogt het allemaal wel schattig. Niet zozeer veel empathie jegens de onhandige jongen die je wel vaker tegenkomt. Maar wel richting Remy. Erg levendig, creatief, grappig ratje. Een rat zag er ook nog nooit zo aandoenlijk uit. Geeft veel meerwaarde aan de film.
Brad Bird blijkt dus het lichtpuntje bij Pixar. Na het geweldige The Incredibles levert hij weer een knappe prestatie af. Geen moment van verveling gekend dankzij fraaie decors, enkele kleurrijke personages en grappige woordspelletjes. Verder ook passende muziek, die je temidden van alle ingrediënten doen wanen in een echte Franse keuken. Bird mag alleen wat meer accent leggen op het in beeld brengen van wat omgevingsbeelden, dat gaat hem immers bijzonder goed af. En ik zie dat wat liever dan beelden van een niet bestaande stem die in het hoofd van Remy zegt dat hij in zichzelf moet geloven.
Ik kwam wel met een warm gevoel naar buiten, mooi einde! Voor nu een dikke 4* Misschien ooit nog eens meer.
mister blonde
Ja, Pixar is weer gewoon terug na het zeer matige Cars, wat voorlopig de enige misser blijft. Kan zich met moeite scharen tussen de andere Pixar's, maar dat zegt meer over de kwaliteit van die andere films.
Was weer mooi geanimeerd, zoals elke Pixar net iets mooier is dan zijn voorganger. Waar ik vooral blij mee was, is dat ook dit weer gewoon een leuke familiefilm is, die dus leuk is voor zowel kinderen als volwassen (en dus niet alleen voor the Kids zoals Cars). Waar ik ook blij mee was, is dat dit gewoon weer een hartverwarmend avontuur ala Toy Story, Finding Nemo of Monster Inc. (hoewel wat minder goed) is geworden. Een verhaal met veel vaart, goed verteld. Geen flauwigheden, gewoon leuke grapjes, prima gedoseerd en nogmaals met het hart op de juiste plaats.
Wie zich stoort aan moraaltjes moet überhaupt geen Disney films kijken (en direct een meester als Capra links laten liggen), maar het viel allemaal hartstikke mee. Alleen azijnpissers gaan zich er aan storen. 4 sterren.
Ramon K
Dat zijn er dan wel heel weinig. Mooi hoog gemiddelde, weinig zuurpruimen te bekennen. En dit is je eerste Pixar, voor mij niet. Die Anton Ego vergelijking is dan ook weer vreemd: vind je het dan toch lekker, prijs dan de onoriginaliteit en de clichees maar. Normaliter ga je toch voor de unieke dingen lijkt me. Daarom komt deze zuurpruim dan ook op een 2,5* uit (5,5/10). Ik zie dat het allemaal best ok is, maar ondertussen wil je wel eens wat anders zien. En dat lijkt me terecht ook.
NarcissusBladsp.
Leuke vergelijking mister Blonde: Capra en Disney............
Mijn opmerking was misschien ietwat onder de gordel, Ramon K, maar je kan ook doorslaan in kritiek: deze film is voor een 'onbevlekte' gewoon erg leuk. Vandaar mijn enthousiasme.
Ik snap trouwens niet waarom je iets anders wil zien, dit verhaal is erg leuk gevonden, het is uit de "nostalgische" keuken": maar ik vind
zuurkool
, van moeders, na de zoveelste keer nog steeds erg lekker!
Ramon K
Heb ik elders in dit topic omschreven. Ik ben de laatste jaren weer erg into animatie en ik merk dat vooral anime (japan) veel unieker met animatie om gaat (serieuzer, volwassener, fantasierijker maar ook qua filmstijl). Ik had gewoon eens gehoopt op wat anders... een keer van de formule afwijken. Nu is het een soort Naked Gun 66 1/6: je grinnikt een paar keer en daarna ben je het alweer vergeten. Het is wel beter dan de producties van andere computer-animatie-studios, maar het zit zo ontieglijk vastgeroest in een patroon waar ik op uitgekeken ben.
korykory
Ik heb me er wel mee geamuseerd. Een stuk leuker dan Cars, al haalt hij het niet bij Finding Nemo of sommige oude Disney-klassiekers.
Ik zat me steeds af te vragen wat Cas Spijkers hier nou van zou denken: ook een topkok die zijn Michelin-sterren kwijtraakte en later op de commerciele toer ging, compleet met zijn eigen 'productlijn' in de winkel...

Intouchables
Komedie / Drama, 2011