Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Ken Kwapis
Met onder meer: Mandy Moore, John Krasinski en Robin Williams
Releasedatum: 16 augustus 2007
Plot License to Wed
"First came love... then came Reverend Frank."
Ben Murphy en Sadie Jones zijn een gelukkig stel dat besluit te gaan trouwen. Dit willen ze doen in de plaatselijke kerk. Maar om te laten zien dat ze altijd bij elkaar zullen blijven moeten ze van de priester een aantal huwelijkstests ondergaan. Als ze slagen zal hij het huwelijk voltrekken.
Reverend Frank
Mr. Jones
Grandma Jones
Mrs. Jones
stingree69
Misschien nog te harden als je em vantevoren inschat als chickflick, maar als comedy blijft deze film zwaar achter. De 'The Office' spelers zijn wel leuk maar Robin Williams is vreselijk verkeerd gecast en Mandy Moore's rol is verre van grappig. Er had meer ingezeten maar helaas...
Enige hoogtepunt in de film zijn de 'babies'....
De_Hollander
Ik heb toch verschillende keren moeten lachen.
Toch een gezellige film om naar te kijken.
3.5 sterren
Ché Cliché
Raffael77
Leuke film. Prima vermaak. Mandy Moore is altijd leuk om naar te kijken. Wel gelachen. 4,5
billgoldberg
Als Robin Williams oud en grijs is en terugkijkt op zijn filmcarriere zal hij hoofdschuddend terugkijken op License to wed. "Dat had ik nooit moeten doen" zal hij ongetwijfeld gaan denken. En terecht , want deze film is een mislukking van jewelste. Een verhaal dat maar niet kan boeien, ongeinspireerd acteerwerk en bovenal flauwe grappen, ook van Williams van wie we wel beter gewend zijn. Helaas, helaas, helaas. 1 ster!
Sportingerke
Aangezien ik ongeveer dezelfde mening toegedaan was dan Ché Cliché:
Vervelend, saai, irritant, humorloos, slecht, naar, tenenkrommend, waardeloos, voorspelbaar, ongeloofwaardig...
Was echt blij dat deze film gedaan was...
Omdat 0.5 wel erg weinig is, krijgt deze film toch nog een 1...
Macmanus
Waardeloos dit, helemaal eens met Che Cliche. Ik had niet extreem veel verwacht maar dit is wel heel erg niet grappig en vreselijk voorspelbaar. Ook erg dubieus dat Williams kennelijk mensen hun privacy mag schenden voor de zogenaamde goede zaak. Sowieso totaal belachelijk om mensen eerst zo tegen elkaar op te zetten en dan net doen alsof het bedoeld was om een relatie te testen. Yeah Right! Eigenlijk een hele foute film dit.
0.5 Sterren, weg met deze troep!
Pilcrepus
Verschrikkelijke film, de acteurs van The Office waren wel leuk om te zien, maar de humor was echt ver te zoeken. Het is in de eerste plaats helemaal niet grappig en lijkt dan ook niet te passen in een film als deze.
Het ergste vond ik de overschakeling van 'ik haat je en breek de bruiloft af' naar 'ik snap dat je niet perfect ben en ik vergeef alles'. Dat voelde zo ongelofelijk knullig, en dat hebben we al vaker gezien en heel wat beter.
Eigenlijk zag ik niet eens een aanleiding om opeens weer stapelverliefd te worden, en dan die truck op papier en die letters in het zand. Bah.
Angrod_Pallanén
Lekker vrolijke feel good film met een aantal leuke scenes. Dit is btw mijn 600ste stem!
3.0
Poeha
3.0
Van harte!
Poeha
Dit was echt een tegenvaller.
Vantevoren had ik er toch nog iets van verwacht, maar meer dan een paar glimlachen heb ik niet op mijn gezicht gehad.
En dat romantische, daar kwam ook al niet veel van terecht.
Verkeerde casting, niet bijster goede acteerprestaties, inderdaad ongeïnspireerd leek het wel.
Enige pluspunt was dat Mandy Moore nog wel leuk is om naar te kijken, maar daar houdt het toch wel op.
Nee helaas niet meer dan 2*, want ik heb hem dan toch nog wel tot het eind uitgekeken. Was lastig, maar is me toch gelukt.
Hopelijk gaat Williams in de toekomst toch weer in wat betere films spelen. Zoals in Insomnia uit 2002 samen met Al Pacino.
mavno
Wat een waardeloze film, totaal niet grappig. Gelukkig onder werktijd gekeken anders had het wel erg zonde van mijn tijd geweest. Omdat Mandy erin speelt toch nog 2 sterren gegeven.
MovieHolic
Schamel... weinig lach momenten de humor was zuur en het verhaal slaat nergens op, zoals Macmanus al zei, dat schenden van de privacy for the better cause is een knap zielig onderdeel in de film.
Zuzuu
Inderdaad, zoals velen mij hadden geadviseerd om niet te kijken naar deze waardeloze ding, heb ik dat toch wel gedaan en ik heb er spijt van dat ik mijn tijd heb verspilt aan deze enorme cliché film. Ik heb er gewoon geen woorden voor. Scenes die gewoon nergens op slaan, acteerprestaties nihil, vreemde manieren om de huwelijk te testen, sloeg gewoon nergens op. Het irriteerde mij alleen maar. De film werd naarmate zelfs zo dom dat het me zelfs kwaad kreeg, dus na een uur heb ik het uitgedaan en weggegooid uit het raam (letterlijk).
Doom
Onbegrijpelijk dat Mandy Moore wederom zo'n film uitkiest waarvan ze van te voren toch moet hebben geweten dat het "niet veel" zou worden. Ook voor Robin Williams lijkt me License to Wed een dieptepunt. Het magere plot is lachwekkend slecht, de humor is niet aanwezig en de personages zijn gewoon niet serieus te nemen. En laten we niet beginnen over het jongere kind die de "mentor" met alles helpt. Ongelooflijk.
Toch maakt Mandy Moore op het scherm een hoop goed, vandaar net geen 0,5*, maar een 1,0*.
dulcinea
Mijn verwachtingen waren héél laag na alle commentaren hier te lezen, misschien mede daardoor dat ik deze nog best vond meevallen.
De humor is nogal flauw en makkelijk, maar bij een romantische komedie verwacht ik ook eerder een glimlach en niet echt een lach. Dat Mandy Moore en Robin Williams beter kunnen is een feit, maar toch vond ik dit geen vervelende film, hij scoort op alle vlakken een beetje té weinig op echt goed te noemen maar slecht vond ik hem niet.
Voor mij dus net geslaagd: 2,5*
En die robotbabies zijn f*ucking creepy!
Rocco1984
Dit is pure komkommertijd mensen, je weet waar je van te voren aan begint als je dit gaat huren.
Over een paar weekjes kunnen we weer genieten van goede films (28 weeks later, Planet Terror)
valerio2003
ik vind het wel een leuke komedie en gezellig om naar te kijken ,ik geef het toch 3.5*
schaper
Robin Williams red ook hier weer de film. Er zitten leuke grappen in, maar het is Wiliams waar de film om draait, de rest is geneuzel. Vind je Williams niet leuk dan absoluut deze film niet kijken.
2.5 ster.
GioFunny
Inderdaad, Robin Williams draagd deze film waarbij humor niet echt naar boven word gehaald. De afstandsbediening lag te ver weg, en ik was te lui om uit me bed te komen, anders had ik m al uitgezet.
Bandit
Totaal geen chemie tussen Moore en Krasinski.
Zelfs de bloopers op het einde waren niet grappig.
Tsolodimos
Sorry hoor, maar zó slecht was hij niet. Hij was redelijk grappig zo nu en dan, de hoofdactrice was beeldschoon en het zet je aan het denken (wil ik eingelijk wel trouwen?). Hij kijkt gewoon weg zonder er veel bij na te hoeven denken.
roelver
Helemaal mee eens, ik kreeg hem te zien in het vliegtuig en was blij dat ie over was.
hanna_23
Zeer irritante film. Hoewel Williams wel goed acteert heb ik me behoorlijk geërgerd aan zijn personage. Verder viel er weinig te lachen en was het eind enorm voorspelbaar.
DaZtorm
Als iemand mij volgende week zou vragen wat vind je van de film License to Wed? Dan zou ik zeggen, welke film was dat ook alweer? Hij blijft zeg maar niet echt hangen.
Maar als iemand aan mij zou vragen wat ik van de film License to Wed vind zou ik zeggen tja... een film die soms grappige momentjes heeft maar zonde is om er speciaal voor naar de bioscoop te gaan.
Een komedie hoeft niet heel de film constant lache, giere, brullen te zijn ik bedoel niet alle films kunnen 5 sterren krijgen maar deze film was zeer onrealistisch en niet een samenhangend geheel. Zeer veel scènes zouden ook andersom afgespeeld kunnen worden om uiteindelijk tot ditzelfde 'resultaat' te komen en dat is een gemiste kans.
Waarom toch 2,5 *? Omdat er zeker wel leuke stukjes in zitten die ik zeker kan waarderen. Het auto-tekeningetje vind ik ge-wel-dig, heerlijk origineel. Ook de man die niet van zijn vrouw hou vind ik super, ook het kind van de dominee speelt zeer goed (daar gaan we denk ik later nog veel van horen).
Kortom: Redelijk niveau, ik zal hem wel aanraden bij andere maar zelf niet een 2e keer kijken.
missl
lame is wat dit is. en die hoofdrolspeler wist me vanaf het begin al te irriteren.
*Skylar*
Niet zo'n goede film. Alles is net geen humor. Had hem wat sterker verwacht... 2*
soom
Aan Sisterhood of the Traveling Pants beleefde ik toch wel een fijn meisjesachtig iets, waarna ik nog best maanden daarna aan de film zelf bleef denken, en dan haalde ik me vooral voor ogen hoe Amber Tamblyn's personage omging met wat ze in de film meemaakte.
Waarom oh waarom dan toch, na het prettige Sisterhood of the Traveling Pants, zo'n ongelooflijke misser en uitglijder van jewelste, mr. Kwapis? Best wel eigenlijk jammer. Want License to Wed heeft maar één echt goede troef in handen, en dat is Robin Williams. Ik dacht nog tijdens de beginscenes: Dit kan niet fout gaan, toch? Nou.. Dat deed het dus wel, irritante situaties en een paar Amerikaanse, stomme grappen. Erg jammer, maar helaas. 2*.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

What Dreams May Come
Drama / Romantiek, 1998

Patch Adams
Drama / Komedie, 1998
nieuwe liefdeten commandments bridebridegroom huwelijkrelationpartnershipcivil registry office romantische komediepriesterbruiloftkerk