• 9.371.446 stemmen

Geregisseerd door: Ann Hui

Met onder meer: Sylvia Chang en Angie Chiu

Gesproken taal: Kantonees

Plot Fung Gip

Het lijk van een jonge vrouw wordt in een bos aangetroffen. Verschillende getuigen vertellen elk een ander verhaal, de zaak wordt daarbij nog bemoeilijkt omdat de betrokken elkaar goed kenden. Wanneer men uiteindelijk de identiteit van het slachtoffer achterhaalt komt de zaak volledig vast te zitten.

Lin Jeng-ming

Mei Siu Gei

Grandma (as Zhuozhuo Li)

Chow Tung-sing

Hospital doctor [cameo]

Ah Saw's mother

Dr Yuen Si Cho

Eerste Ann Hui

Een aantal van de bekende HK regisseurs zijn eind jaren '70 van start gegaan, meestal ook met boeiende films. In het geval van Hui is dat veel minder het geval, al zie je door alle afbraak nog wel waarom men toen interesse toonde in haar werk.

Het is vooral wat rauwer dan we gewoon zijn vanuit HK. Minder die klassieke genrecinema, maar dat maakt het natuurlijk niet meteen goed. Secret is een redelijk flauw moordmysterie, pover geacteerd, brak in beeld gebracht en weinig mysterieus of spannend, terwijl er toch overduidelijk een thriller kaart getrokken wordt.

Misschien dat echte Hui adepten er wel wat mee kunnen, ik ben sowieso geen al te grote fan van haar werk, maar ondertussen is ze (en de HK cinema in z'n geheel natuurlijk) heel wat professioneler en strakker geworden. Taai filmpje dit, maar dat had ik ook wel wat verwacht.