• 9.373.188 stemmen

Geregisseerd door: Jean de Segonzac

Met onder meer: Alix Koromzay, Will Estes en Bruno Campos

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Mimic 2

"Nothing will stop them..."

Een detective uit New York en de insectenkenner Remy komen er achter wie de verdachte is van drie moorden. Moorden waarbij de gezichten van de slachtoffers op brute wijze zijn verwijderd. De verdachte is een grote gemuteerde kakkerlak die het gezicht draagt van zijn laatste slachtoffer. Zijn doel is zich voort te planten met Remy...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zo'n film die na een dag al weer uit je geheugen is verdwenen. Een cliché rommelwerkje, waarvan hooguit een 5 á 10 minuten van materiaal nog enigszins vermakelijk was. De rest was zo saai en ongeïnspireerd als wat.

avatar van Zinema

Flauw vervolg.

De dubieuze regisseur De Segonzac kreeg de moeilijke opdracht het amusante deel 1 te doen verbleken. Dit lukte hem echter van geen kant, maar echt slecht wordt het geenszins. Over een andere boeg gegooid en meer gericht op actie dan spanning, wacht de kijker een onderhoudende maar zeer clichématige en soms flauwe griezelfilm. Tegen het einde zakt de film behoorlijk in.

Doorsnee.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Enigszins flauwe sequel waarvoor ze warempel nog een actrice uit de eerste film zo gek hebben gekregen om min of meer de hoofdrol c.q. het identificatiepunt te spelen. De film lijkt een praktisch plotloze verzameling gore-momenten te worden, maar eenmaal in het schoolgebouw krijgt het verhaal toch een redelijke flow; de cast doet het niet eens slecht, de twee volwassen hoofdrolspelers zijn sympathieke performers (Alix Koromzay heeft wel wat weg van Joan Cusack, en Bruno Campos heeft de uitstraling van Michael Biehn anno Kyle Reese), en de beestjes die uit de koffer kruipen zien er prima onsmakelijk uit. De laatste scène is nogal een afknapper, maar als geheel is deze opvolger leuker dan ik had verwacht (maar dat komt misschien ook omdat ik het origineel tamelijk teleurstellend vond).