• 9.374.332 stemmen

The Wizard of Gore (2007)

Horror | 97 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Jeremy Kasten

Met onder meer: Kip Pardue, Bijou Phillips en Crispin Glover

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot The Wizard of Gore

"What are you afraid of?"

Een illusionist is erg populair om zijn bekende act, waarin hij gruwelijke dingen doet met zijn vrouwelijke assistenten, die later geheel ongedeerd blijken te zijn. Maar in werkelijkheid zijn de vrouwen na de trucs verre van ongedeerd. Remake van de klassieker van H.G. Lewis uit 1970.

avatar van Zinema

Wat begint als een prima thriller met een sterk verhaal, veranderd halverwege in onduidelijkheid en stevent vervolgens af op een belachelijk einde met nog meer verwarring. En dat is jammer want in deze remake had veel meer gezeten. Gemiddeld.

avatar van Halcyon

Halcyon

Beetje een vreemde remake. Het leuke is dat het hier geen scène per scène remake betreft, maar eerder een nieuwe interpretatie die zich op de kernelementen van het origineel baseert. Dat resulteert in enkele positieve zaken, met name dat de scenarist meer in de film wilde steken dan louter wat spectaculaire moordsequenties. Maar helaas zijn aan die nieuwe aanpak ook wat nadelen verbonden. Zo staat Montag the Magnificent minder centraal in het verhaal en wordt er meer aandacht besteed aan de zoektocht van reporter Ed naar de oorzaak van de bizarre moorden. Dat terwijl Montag net de sleutelfiguur van deze film zou moeten zijn.

Montag wordt hier vertolkt door een Crispin Glover in bloedvorm. Letterlijk en figuurlijk. De présence waarvan hij zijn personage voorziet is geweldig, grappig, gestoord en minstens even iconisch als die van Ray Sager uit het origineel. Maar waarschijnlijk zal Glover die status nooit evenaren omdat de film an sich, behalve het personage van Montag dan, nergens het niveau haalt van het origineel.

Neem nu bijvoorbeeld de moorden. H.G. Lewis' versie bulkte van de spectaculaire moorden, zij het gezien het tijdskader een beetje gedateerd, maar als je naar de remake kijkt kan je niets anders dan concluderen dat de scenarist niet over dezelfde creatieve geest beschikte als zijn voorganger. Wat naast de overtollige aandacht voor minder interessante personages meteen het grootste zwaktebod is van deze film. In dat opzicht had een scène per scène remake met moderne FX een pak beter geweest.

Weird gevalletje.

B-Film die mikt op iets hogers. En daar ook half in slaagt. Visueel wordt er heel wat gepoogd. Zo is de belichting wel stoer en wordt er nogal met de camera gedraaid, maar alle pogingen ten spijt blijft het er toch vaak wat goedkoop uitzien. Iets meer aandacht aan de settings zelf had wel geholpen.

De shows zelf zijn best tof, Glover degelijk (maar had meer over-the-top gekund lijkt mij - rare keuze als je ook een Dourif en Combs hebt rondlopen) en het hele geflipte tweede deel kon mij ook wel boeien. Al moet ik toegeven dat het hele verhaal mij nog steeds niet helemaal duidelijk is. Storend vind ik het echter niet.

Gore is degelijk maar niks opzienbarends, daar hadden ze wel iets meer mee kunnen aanvangen. Ook bepaaldje effectjes (zoals die computergrid) hadden beter weggelaten geworden en zeker het begin is iets te repetitief.

Maar verder aparte en eigenzinnige film. Niet geheel geslaagd, maar leuk dat de film wat anders probeert en daar ook deels in slaagt. Origineel zal ik nog wel eens een keertje kijken.

avatar van 606

Mijn beleving ten opzichte van deze film was behoorlijke drukke tour.

Heel druk gefilmd en van die wazige dingen ertussen.

Wordt wel goed geacteerd en Glover vond ik prima.

Hoe het nou precies in elkaar steekt weet ik niet echt.

Qua horror valt er toch het een en ander te beleven ook al is het niet met een close-up shot.

2,5 ster

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Bijzonder matige remake, die zich niet zozeer op Montag the Magnificent focust, maar op een script dat zich toewerkt naar een twist, waar ik in ieder geval niet op zat te wachten. Crispin Glover als Montag is verreweg het leukste aan de film. Had het meer om hem gedraaid dan had The Wizard of Gore een stuk leuker geweest.