Genre: Komedie / Roadmovie
Geregisseerd door: Goran Dukic
Met onder meer: Patrick Fugit, Shannyn Sossamon en Shea Whigham
Gesproken taal: Engels en Russisch
Plot Wristcutters: A Love Story
"Life is a trip, but the afterlife is one hell of a ride"
Nadat Zia zelfmoord pleegt door zijn polsen door te snijden, komt hij in het hiernamaals terecht. Het lijkt echter vrijwel dezelfde plaats als op aarde - het is er enkel minder plezierig en comfortabel. In deze nieuwe wereld komt hij uitsluitend andere zelfmoordenaars tegen, zoals een Russische muzikant genaamd Eugene en diens ouders en jongere broer. Wanneer Zia verneemt dat zijn achtergebleven geliefde ook zelfmoord heeft gepleegd, gaat hij met Eugene in een wrakkige auto (maar toch met bijzondere eigenschappen) naar haar op zoek. Onderweg pikken ze de mooie, jonge vrouw Mikal op; zij is op zoek naar 'degenen die de baas zijn', want zij heeft een klacht.
Leno
Deze zwarte komedie won de juryprijs bij het Sundance Film Festival.
Justice4All
Ik hoop dat het geen promo* film word
Anders word het een bloedbad hier
*promo=promotie
ralfsjam
ge-wel-di-ge film!!
van begin tot einde. goed verhaal met prachtige acteurs.
AANRADER! kijk deze AUB. 4.5**
Smi
Awesome!
"You really don't have a clue where you're going..."
"If we had any clue at all we wouldn't be here in the first place"
xD
MARCUS CORVUS
best een aardige film. leuke karakters. op een gegeven moment vond ik de film wat saai worden omdat er echt niks gebeurde. daarom is mijn waardering wat aan de lage kant. ik vind dit wel een van de betere road movies.
EenFilmPerDag
Trailer: http://www.imdb.com/title/tt0477139/trailers-me60987687
Lijkt me dik ok
hydraulix
Heerlijke film, heerlijke personages, heerlijke soundtrack, heerlijke zwarte humor! Kortom: een absolute aanrader om te zien tijdens de Amsterdam Fantastic Film Festival volgende week!
Turkeyloverz
Tegenvaller. De film komt met een origineel gegeven aan, maar dat verveelt na een tijdje. Het idee lijkt leuk zo op het eerste gezicht, maar de film pakt het heel anders aan. Wristcutters is flauw en maakt als Fantasy film niets waar. Op zich was hij vermakelijk, maar op een gegeven moment wou ik gewoon dat het was afgelopen. De personages zijn dan nog wel te pruimen. Het romance van Mikal en Zia zie je van kilometers ver aankomen, maar werd niet irritant. De onderlinge gesprekken en de reis van de 3 was dan wel leuk om te zien.
Inland Rabbit
leuke film. Verhaal lijkt alleen orgineler, dan hij ook daadwerkelijk word uitgewerkt. Dat is dan wel weer een beetje jammer. Het had alles in zich om een erg scherpe zwarte komedie te zijn, maar wat we krijgen is een goede roadmovie, met vooral in het begin leuke situaties en een goed verhaal (inclusief cliches en voorspelbare gebeurtenissen.)
Dat gezegd te hebben, is het echt en leuke roadmovie, met een ietwat apart startpunt. Verwijzingen naar de zelfmoorden/dodenwereld en wat andere absurde situaties zijn ook erg leuk en maakt wel dat er genoeg te lachen valt uiteindelijk. Er word ook goed verhaal in gebracht, maar op de momenten dat aan verhaalopbouw word gedaan, komt er juist ook een soort drama-element om de hoek kijken soms. Ik had liever gezien dat ook op die mooie momenten de scherpte er wat was ingehouden, het haalt de vaart er wat uit.
3.5 voorlopig, had m hoger ingeschat vantevoren, maar wie weet.
The One Ring
De film is inderdaad niet zo origineel als hij ons wil laten doen geloven. Leuk is en uniek is wel het uitgangspunt dat zelfmoordenaars na hun dood terecht komen in een nog deprimerendere wereld, maar zodra dat eenmaal goed geïntroduceert is in het uitstekende eerste half uur verandert de film in een vrij conventionele roadmovie, met hier en daar nog wel wat leuke vondsten. Het einde wekt dan weer het vermoeden dat de makers ook niet wisten hoe het nou moest aflopen. Wat overblijft is eigenlijk een typische indiefilm met een sterk begin, degelijk middenstuk en duf einde. 3,5* lijkt me dan ook een prima score.
Wel echt geweldig vond ik het stuk waarin Zia en Desiree elkaar weer voor het eerst ontmoeten in deze zelfmoordwereld. Zia had ongetwijfeld verwacht en gehoopt dat zij zelfmoord had gepleegd om hem, maar het is dan na al deze gebeurtenissen extra zuur als blijkt dat ze dit deed vanwege een andere vent. En ze blijkt ineens niet meer zo'n leuk meisje te zijn. Dat is eigenlijk het soort bittere humor dat het best bij een film over zelfmoordenaars past, maar net iets teveel ontbreekt om een echte topper te zijn. Maar een lichte aanrader is het wel.
orbit
- 12092 berichten
Film die sterk begint, met een ultiem roadmovie thema en een erg leuk bijfiguur Eugene helaas was toen het script op of heeft de regisseur een of andere verkeerde bocht genomen toen hij Tom Waits tegenkwam, want de film mondt uit in een soort stomzinnige goofyness met hippies en een totaal oninteressante Tom Waits die wat clichées mompelt, bovendien is Eugene uit het begin ook opgeoffert voor saaie Waits en zijn onboeiende metgezellen. Wat vooral stoort is dat die nieuwe figuren zonder enige introductie tevoorschijn worden getovert en als kijker moeten we ze allemaal maar gelijk kennen en leuk vinden. Van beide is geen sprake. Met 2,5* ben ik nog mild..
Macmanus
Wel eens met Orbit. Begin is leuk, er wordt een leuke wereld gecreëerd. Helaas is het het over als Waits langs komt en is er van de film weinig over. Het had gewoon een road trip moeten blijven. Als ze nu bij het kamp zijn staan ze het laatste half uur stil bij niet erg boeiende figuren.
3 sterren voor het eerste uur ongeveer.
Mar10Segovia
Zou Ian Curtis hier ook als karakter in voorkomen
?
Als ik me niet vergis komt Love Will Tear Us Apart wel voorbij. Wanneer die twee dames op Zia afkomen in dat café en hem vragen hoe hij het heeft gedaan...
Overigens vond ik het een matige film. Normaal houd ik wel van zwarte komedies, maar deze deed me gewoon erg weinig.
OlafK
Heel aardige film met enkele geniale quotes:
Eugene: I'm not sitting in the back.
Zia: Why not?
Eugene: Cause everybody knows guy in the back seat doesn't have a cock.
Goede acteerprestaties(Patrick Fugit zet zijn karakter Zia met verve neer) en een heel aardig plot.
Alleen een beetje jammer dat de film bij tijd en wijle inkakt, hoewel dat meer dan goed wordt gemaakt door de stukken die wél de moeite waard zijn! Een leuk concept dat leuk is uitgevoerd! 3,5*
Mavoe
Hij is leeeuuukkk!!! Van het begin tot eind goed! Heb me erg vermaakt met deze film. Moest wel even goed opletten in het begin, maar na een tijdje heb je m door en dan is hij geweldig! 4,5!
cityofdelusion
geweldige film
af en toe beetje saai, maar het verhaal is geweldig.
Flipman
Hele toffe film! Wat zo grappig is,is het feit dat die vervallen wereld waar de zelfmoordenaars in terecht komen, toch een leuk soort sfeertje heeft. Zo van, ik zou daar ook wel 's heen willen! Ik heb hem helaas in delen gezien, binnenkort wil ik hem nog eens in zijn geheel aanschouwen.
Meneer Bungel
Zou Ian Curtis hier ook als karakter in voorkomen
?
Samen met Kurt dan wel hé...
Flipman
Nou, Ian zat er als karakter niet in. Maar de soundtrack bestaat uit muziek van mensen die zelfmoord hebben gepleegd. Nou ja, onder andere. Love Will Tear Us Apart van Joy Division is dan ook ergens op de achtergrond te horen aan het begin van de film.
medansavamhel
Een film vol zwarte humor en een leuk verhaal. Er komt in de gehele film nauwelijks een vrolijke emotie voor en dit maakt alles zo zwartgallig dat het op een bepaalde manier geen lekkere film is om naar te kijken. Een erg goede film, maar ik zou 'm niet snel een tweede keer bekijken. Deze film komt enigszins overeen met Little Miss Sunshine.
medansavamhel
Misschien moet je eens naar Texas gaan en daar flink sfeer gaan maken
Flavio
In de samenvatting staat
"Hier komt hij uitsluitend andere zelfmoordenaars tegen, waaronder een gedesillusioneerde zelfmoordterrorist"
Dat heb ik even gemist.
balosa
In de samenvatting staat
Dat heb ik even gemist.
ze zullen die vent in die taxi wel bedoelen

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Höstsonaten
Drama, 1978