- Home
Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Jonathan King
Met onder meer: Nathan Meister, Danielle Mason en Tammy Davis
Plot Black Sheep
"There are over 40 million sheep in New Zealand, and they're pissed off!"
Terwijl Henry Oldfield op weg is naar de boerderij waar hij is opgegroeid, bezoeken ook twee activisten de boerderij, die nu in handen is van Henry's broer Angus. Deze hebben namelijk in de gaten dat Agnus experimenten uitvoert met schapen en willen dit stoppen. Maar dan gaat er iets goed mis en langzaam maar zeker beginnen alle schapen in de omgeving te transformeren in bloeddorstige, gewelddadige en levensgevaarlijke schapen.
Henry Oldfield
Dr. Rush
Prebble
Brash
Muldoon
Niet onaardig, maar op den duur (met een paar leuke uitzonderingen) toch wel veel van hetzelfde. Maar een leuk begin voor de Night of Terror.
Phoenix
Schaapjes.
Toch een beetje een teleurstelling. Te veel thriller en te weinig splatter naar mijn smaak. Hadden er meer van die massale slachtingen als op het einde in gezeten, geheel over the top, had ik nog wel een hoger cijfer kunnen uitdelen. Nu kom ik niet veel verder dan 2,5*.
Had er veel van verwacht, maar ze hebben het slecht uitgewerkt. De horrordetails waren prima, het idee was origineel...maar dan heb ik de goede punten ook wel opgenoemd. Ze hadden er een pure horrorfilm van moeten maken, zonder komedie. Juist het zogenaamde grappige deel was niet leuk. Het acteerwerk was slecht en de transformaties van mens naar schaap was tenenkrommend irritant en nep.
Wel was de film erg bloederig op zijn tijd, daarom toch een 2,5*
Linn
Oh mijn god wat is deze film irritant.
En dan bedoel ik niet alleen de honderdtallen schapen die luidkeels de hele film door bleren, nee de acteurs maken het nog een potje erger. Oke voor horror hoef je dit niet te kijken. Schapen zijn nauwelijks eng en kijken alleen maar dommig de camera in. Grappig is het af en toe dus wel.
Maar aan het acteerwerk heb en het oorverdovende geblaat (in de bios) heb ik me dood geergerd. Not my cup of tea. 1,5*

Ik kan erg goed begrijpen dat mensen dit niet veel vinden. 't Is dan ook een soort van moderne Bad Taste.
De acteurs zijn inderdaad dom en irritant maar ik vond het wel grappig. Maar de ster(ren) van de film zijn uiteraard de schapen, die de gehele tijd geweldig dom ergens staan te staan (eat that Michael Myers) of een beetje dommig in de camera kijken. Des te grappiger als ze dan in een kudde van een berg afrennen
Die stop-motion achtige gemuteerde schapen waren koddig, ook de schaapmensen waren best leuk. Het is een erg goed gemaakte compleet foute B-film, het soort dat je jammer genoeg niet al te vaak ziet voorbij komen.
Wie het idee van killer sheep al saai vindt moet zo ver mogelijk van deze film wegblijven. Verder is het een beetje behelpen met slecht acteerwerk en flauwiteiten, maar daartussen zit een hoop geweldige fun.
Demoniac
Wat een aparte film. Het begint al snel en wanneer het kleine gemanipuleerde schaapje in beeld komt en het oor van Grant aanvreet weet je met wat voor film je te maken hebt. Het verhaal is simpel, maar dat geeft niet want er valt genoeg te lachen en de gore is ook in orde en goed gedoseerd.
hellblazer93
Grappige, en redelijk ranzige film. Leuke stukjes en grappige schapen. Apart aangelegd trouwens. Het verhaal komt mooi vlot op gang en de acteurs acteerden wat matig. Toch wel 3.5 * waard.
BoordAppel
Een ondergewaardeerde (horror)komedie, maar dat is niets nieuws op MovieMeter. Uiteindelijk had er wat meer humor en gore in mogen zitten om een echte topper te zijn maar het was toch allemaal wel lollig. Sowieso een geniaal idee om schapen te gebruiken voor het maken van een horror/komedie. Dat zijn toch zo ongeveer wel de domst kijkende en minst enge beesten op aarde.
Goodfella_90
. Eerste half uur sucks (de muziek uitgezonderd). Daarna krijg je echter alsnog het heerlijk foute, grappige en smerige spectakel wat ik verwacht had. Beetje The Birds, Thriller (michael jackson), de klassieke Romero's en wat zieke komedies samengevoegd. Kijkplezier gegarandeerd. 3.5*
Mug
Zeker een 'geniaal' idee om dit feit ook te laten plaatsvinden in Nieuw-Zeeland. En daar heb je dan ook alles mee gezegd.
Nieuw-Zeeland, horror-komedie, Peter Jackson. Een juk waar niet onder uit valt te komen. Zeker niet als de mismaakte schapen uit meneer Jacksons WETA bedrijf komen.
Nog vreemder is dat qua visuals en flauwe grap-dichtheid er niets maar dan ook haast niets is veranderd in de 15-20 jaar na de initiele horror-komedie successen van Jackson.
Never change a winning formula? Ik mis lef en originaliteit in uitvoering.
P8rb
Grappige film dit, deed me sterk aan Bad Taste denken, natuurlijk omdat het dezelfde soort landschappen zijn (Nieuw-Zeeland). Echter is dit een horror met gemuteerde schapen, dat wekte gelijk al mijn interesse.
De film was erg lomp en fout wat lekker werkte, er zat ook een hoop mooie gore in! Het mooiste vond ik nog wel die schappen die zo lam en droog voor zich uit stonden te staren, geweldig.
Moest er elke keer weer om lachen.
Komt net niet aan de 4 sterren, maar meer van dit soort films zijn meer dan welkom.
OlafK
Ja! en tegelijkertijd ook: Nee!
Het probleem is dat er niet echt een keuze is gemaakt tussen komedie en horror. Deze genres kunnen prima samen maar hier bleef het teveel in het midden of t nu grappig, goor of 'eng' bedoeld was.
Naar mijn mening is het idee geweldig maar de uitvoering niet helemaal goed gelukt. Als er meer komische stukken in ahdden gezeten zoals toen een schaap opeens het stuur overnam of toen Henry, vermomd als schaap, in zijn reet genomen werd dóór een schaap , dan was het naar mijn mening veel beter geweest.
2,0*.
Halcyon
Een aantal berichten eerder werd al gesuggereerd dat het uitgangspunt van Black Sheep geniaal zou zijn. Welnu, ik zie het toch niet hoor. Vind het vrij traditioneel eigenlijk, voorbortdurend op het stramien van een klassieke zombiefilm, maar dan met schapen. Gemuteerd vee in horrorfilms is trouwens niet bepaald vernieuwend, dus ook wat dat betreft geen originaliteitsprijs voor Black Sheep.
Wat me nog het meest stoorde was de pijnlijk slechte humor. Platvloerse grappen en grollen, echt infantiele onderbroekenlol op kleuterniveau. Ik heb in elk geval geen enkele keer moeten lachen en voor een komische film is dat toch nefast. Hooguit een glimlach voor enkele fijne gore scènes, al is Black Sheep op dat vlak ook nergens grensverleggend ofzo. 't Is allemaal al eerder en beter gedaan... Heel dat transformatiegedoe vond ik trouwens nergens op slagen.
En het houdt nog niet op, want 'k vond het ook allemaal zo mak. Personages zonder pit, weinig vaart in de film en een einde waar zelfs een pipi-kaka-kleuter z'n neus voor ophaalt. Nee, dit was eigenlijk een wanvertoning...
Heb maar 1 woord over voor deze film namelijk "stront".
Wie komt er in godsnaam op het idee om zo'n onzin film te maken. Ik kan me alleen maar voorstellen dat de regisseur zwaar onder de drugs moet zijn geweest om zo'n stront te bedenken.
otherfool
Jolijt alom, bijzonder vermakelijk met puike effecten. Net niet grappig genoeg om hoog in de Shaun of the Dead regionen te mogen verblijven. Desondanks 3 mooie sterren voor deze heerlijke ongein.
Redelijk leuke horror, die tegen het eind ietwat ontspoort. Kent echter genoeg originaliteit en goede momenten om hem bovengemiddeld te betitelen.
mister blonde
Mja, wel aardig. De film speelt flink leentjebuur bij het vroege werk van Peter Jackson en dan met name Bad Taste, maar haalt dat niveau niet. Probleem is ook een beetje dat het weer zo standaard is qua opbouw, ontwikkilingen etc. Een argument zal zijn; wat maakt dat nou uit, bij een dergelijke film? Eigenlijk veel, want als je echt goede camp wilt brengen, als je onderscheidend wil zijn, echt leuk en je publiek wil verrassen met iets dat daadwerkelijk niet vaak te zien is, moet je met meer aankomen dan het krankzinnige uitgangspunt, wat eigenlijk helemaal niet zo krankzinnig is, afgezien van dat het om schapen gaat. Film kleurt wat dat betreft gewoon binnen de vakjes en dat viel tegen.
Maar genoeg gezeurd, want hij is toch wel leuk genoeg. Erg vaak gegniffeld en een paar keer hard gelachen. Gore is leuk, geestige momenten voldoende en de film voldoet verder ook in grote lijnen wel aan wat ik bij zo'n film verwacht. Schapen kunnen natuurlijk lekker schaapachtig kijken en dat is direct het leukst. Jammer dat de film niet echt gedurfd, durft te zijn. Want als je zo'n film maakt, moet je ook daadwerkelijk lak hebben aan alle conventies. 3,5 sterren met moeite.
Knisper
En toch is het een geniaal idee..
En het wordt ook naar behoren uitgevoerd. Maar buiten dit idee valt er dan ook barweinig te beleven. De schapen blijven erg leuk; heel de film door, maar nergens wordt het zo leuk als het concept in potentie had kunnen zijn. Toch wel een gemiste kans, nu 3*
totalreject
Aardige horrorkomedie voor als je in een melige bui bent.
Toen ik de film opzette had ik na de eerste 5 minuten he idee dat het niks zou worden, maar gelukkig was dat niet het geval.
De film neemt zichzelf nergens serieus, maar dat is te verwachten bij een film over zombieschapen.
De humor is zo melig als het maar kan.
Ik rolde zowat van de bank bij de scene dat een van die schapen met auto en al de ravijn in knalt en dat je tijdens de val zo'n droog "behehehehe!" hoort.
Het acteerwerk is niet van hoog niveau, maar dat werkt dan weer wel bij een melig filmpje als deze.
De gore was ook vollop aanwezig en zo (expres) overdreven dat het gewoon grappig was.
Niet hoogstaand, maar een prima film voor een avondje lachen op de bank.
Metalfist
Black Sheep: één van de slechtste films ooit?
Het antwoord is volmondig ja! Nog nooit heb ik zo'n troep gezien.
Het verhaal was, zoals te verwachten, verschrikkelijk slecht doordat de film gewoon constant twijfelde of ie nu grappig moest zijn of toch een horror moest zijn. Met als gevolg dat er redelijk veel goor in zit maar ook de meest stupide momenten met de schapen die constant voor zich uit zitten kijken en in een kudde van een berg aflopen. Heb ik de schapen in de wei over ons nooit zien doen hoor.
Acteerprestaties trokken op niets, enige waar ik soms om moest lachen was Grant, die vuile hippie. Experience was trouwens ook lachwekkend met haar constante blik op oneindig. Over de 2 broers begin ik zelfs niet.
Nee, dan zie ik toch liever gewone schapen, daar is zelfs meer mee te lachen dan deze gemuteerde rotbeesten.
Een film die met deed denken aan Eight Legged Freaks met soms iets drogere humor. Een film die doet denken aan de 50's horrorfilms. Het idee van de schapen is geweldig, een beest dat je totaal niet met horror zal associëren. Al blijken toch films als The Birds evengoed onschuldige beesten op te voeren als killerbeast en zichzelf dan nog meer serieus nemen.
De omkadering is zowat de zelfde als Eight Legged Freaks, maar de humor leunt ergens wat richting Shaun of the dead. Geweldig hoe die meid Experience alles op een 'groene' manier bekijkt met aura's, shakra's en meer van dat. Een vorm van humor die ik wel leuk vind in horrorfilms. Veel subtieler dan de dubbelzinnige kak- en pishumor (sorry voor het woordgebruik) van de laatste Scary Movie-films.
Er had misschien wel meer ingezeten, al heb ik dat gevoel wel meer bij komedie's. De film heeft me in elk geval heel goed doen lachen. Het bewijs dat absurde humor en droge humor perfect hand in hand kunnen gaan.
You're a tree
glimlicht
Shaun of The Dead maar dan met schapen en slechte grappen.
Wat een belachelijke film is dit zeg...
Schapen als horror-voer? ehmm...
Eng zijn ze niet. Wel heel grappig,, als ze bijvoorbeeld achter het stuur van een auto kruipen of een atoom reactie veroorzaken door middel van.. scheten (?).
Het begin van de film had mijn aandacht,, ik kon nog door de acteurs/actrice heen kijken. Alleen na een half uur begonnen mijn handen te jeuken en begon ik me te vervelen. Gelukkig was er daar opeens een prachtige slachtpartij en rolde ik nog even van de bank af.
Smachtend naar meer werd ik teleur gesteld. Een schaap bijt in de piemel van een man. En een hond maakt geluid als een schaap. Gaap.
*2,0
Donkerwoud
Het hilarisch bedoelde Black Sheep weet net niet de juiste snaar te raken om echt grappig te worden. Het zit hem vooral in de acteurs zonder charisma die hun oneliners uitkramen zonder enige overtuiging. Wel geslaagd zijn de geestige creature models van moorddadige schapen en schaapmensen.
Derekbou
Haal de schapen weg en je hebt een hele standaard horrorfilm, die zich aan alle genreregels en -wetten houdt. Gelukkig zitten er dan ook genoeg schapen in om de film te voorzien van wat originaliteit. Helaas is de combinatie van horror en komedie niet echt geslaagd, vooral op het gebied van humor. De grappen vond ik vaak erg flauw en storend. Qua horror doet Black Sheep het dan een stuk beter. Niet dat zombieschapen ooit echt schrikwekkend kunnen zijn, maar visueel zag het er allemaal lekker smerig uit. De prima special effects, bestaande uit veel bloedige ingewanden, steken dan weer erg af tegen de veelal kinderachtige humor. Voor mij had de balans iets meer naar de horrorkant gemogen, of in ieder geval een ander soort van humor mogen bevatten. Eigenlijk probeert Black Sheep, met zijn onconventionele uitgangspunt, iets te hard om de status van cultfilm te bereiken. Desalniettemin heb ik me toch aardig vermaakt met dit schaapsdolle filmpje. Er had alleen wat meer in gezeten.
s0062423
de film is nergens geniaal, of hilarisch grappig, spannend evenmin, maar vermakelijk zeker.
Verhaaltje had voor mij wel meer naar de achtergrond mogen verdwijnen. Black Sheep moet het dan ook vooral hebben van z'n groteske en vaak simplistische humor. Wat bovendien vaak geweldig in beeld wordt gebracht (knappe effectjes). Reden te meer om u als regisseur enkel hierop te concentreren. Beetje vreemd van King om toch nog vaak rustige scènes in te lassen.
Hoe dan ook, de film gelijkt zeer hard op Feast, voorzien van een stempel van het oude werk van Jackson.
Near_Dark
Ik had zin in een onnozel Horrorfilmpje, dus wat kon ik beter doen dan deze debuutfilm eens op te zetten
Plot: Het is je typische flutverhaaltje over milieuactivisten die een geheim labo willen saboteren waar geëxperimenteerd wordt op schapen.
Uiteraard richten zij met hun ondoordachte actie een hoop schade aan waardoor een geïnfecteerd embryo weet te ontsnappen en zo de andere schapen van de boerderij aantast, alsook enkele plaatselijke bewoners, die beginnen te muteren tot een soort van schaapachtige wangedrochten
Wat volgt zijn enkele leuke achtervolgingen en spannend scenes met de nodige gore én humor, een beetje vergelijkbaar met die andere Nieuw Zeelandse film "Brain Dead (1992)" van Peter Jackson.
Maar deze Black Sheep is lang niet zo goed als zijn véél oudere voorganger, spijtig
Wel een leuk tussendoortje voor de horror/comedy fans
Ik geef hem een 6,5/10,
hij behoort bij de middenmoot in het genre.
Vanaf nu ga'k mij toch wat ongemakkelijk voelen
als ik nog eens een wei vol schapen passeer...
Montorsi
Lollig, maar ook niet altijd even lollig. Had meer ingezeten.
Leukste stukken zijn met de op hol geslagen kuddes schapen die van heuvels rennen en tekeer gaan op alles wat beweegt. Had ik graag meer van gezien, al die gemuteerde mens-schapen vond ik net iets to much, het was al over-the-top genoeg zo. Maar heb me wel vermaakt, bij vlagen hilarisch (het einde is werkelijk briljant
), maar soms met net te lome tussenstukjes.
Verder natuurlijk wat je kan verwachten, extreem vervelende personages die vertolkt worden door extreem slechte acteurs met matige effecten en veel smerigheid. Lachen joh..
Blijft een heerlijk genre, maar dit was lang niet de leukste daarbinnen. 3*
Elineloves
Echt een film waar je je verstand op 0 moet zetten en je gewoon moet laten meeslepen. Eng? Nee. Grappig? Soms.
Niks om te vaak moet kijken, maar als je zin hebt in een slecht cliché filmpje is dit leuk tijdverdrijf.
Uier
- 2006 berichten
Ik denk ook niet dat Black Sheep pretendeert eng te zijn, in tegenstelling tot grappig. Wat ik 'm met vlagen ook wel vond, met enkele hoogtepunten zoals de scene waarop er dreigend op de deur wordt gebeukt. De spanningsboog wordt flink gespannen, begeleid met een onheilspellend muziekje, om vervolgens een schapenkop door de deur te zien rammen, vergezeld met een akelig hilarisch 'bèèèh'. . Heerlijke gortdroge humor. Me like.
De vergelijking met Bad Taste is inderdaad op zijn plaats. Al was die nóg slechter en nóg grappiger, edoch beter.
Black Sheep heeft op sommige scenes na vrij weinig te bieden, maar door enkele geweldige memorabele momenten toch 3.0*
maxcomthrilla
Zo `n scene waar een killer schapenkonvooi op weg is naar een congres met mannen gekleed in nette kleren vormt een fijn hoogtepunt in een film, waarin de humor prima te behappen is dankzij zijn eigen belachelijkheid. De: doe - alsof - je - een - boom - bent - passage wordt op zó `n manier opgevoerd, waardoor zo `n scene van slecht naar lollig transformeert. Het idee alleen al dat mensen aan een schapenfobie lijden maakt mij al bijna aan het lachen. Het is allemaal op een leuke manier uitgebuit in deze film! 3,5*

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken